Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesień za pasem, będzie czerwiec z bobasem :) czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

Jesień za pasem, będzie czerwiec z bobasem :) czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • megson91 Koleżanka
    Postów: 40 34

    Wysłany: 31 sierpnia, 21:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, proszę o wypisanie mnie z 4.09 z testowania. Byłam na becie wynik, to 0,1.
    Do tego wyniki Emka - azoospermia.
    Natomiast z całych sił trzymam kciuki za wasze 2 kreseczki <3

    Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

    ef26a9b536e956f2f82231bf5a3ec2ca.png
    Ona: PCOS oraz IO.
    On: azoospermia
    08.19 - 1 cs
    09.19 - wynik badania nasienia - azoospermia - leczenie
    10.19 - wynik badań nasienia - wszystko jest ok! <3
    11.19 - 2 cs ?
  • Kittinka83 Autorytet
    Postów: 341 1022

    Wysłany: 31 sierpnia, 21:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    megson91 wrote:
    Kochane, proszę o wypisanie mnie z 4.09 z testowania. Byłam na becie wynik, to 0,1.
    Do tego wyniki Emka - azoospermia.
    Natomiast z całych sił trzymam kciuki za wasze 2 kreseczki <3
    Bardzo mi przykro kochana...przytulam Cię!!
    Na męskich problemach się nie znam zupełnie...możecie jakoś działać by poprawić wyniki M?

    36l.
    2012 - <3
    2014 - <3
    30cs -21 września-dwie kreseczki
    DkECp2.png
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1180 2894

    Wysłany: 31 sierpnia, 22:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka szkoda że nie da się polubić jeszcze raz tytułowego posta. Meeega❤

    Megson nie wiem co powiedział Wam lekarz ale lato było upalne, parametry też mogą się zmieniać, są różne suplementy i leki. Powtórzcie badania za jakiś czas, zadbajcie o siebie, ruch, dietę. Jeszcze nie czas się załamywać😙 trzymam kciuki!

    MamaStasia super że nas nie opuszczasz❤ zawsze z ciekawością poczytamy co u Was!

    Heeej Iseko! Fajnie że wracasz. Jestem bardzo ciekawa co u Ciebie. I nie pisz głupot że nie będziesz pisać o swoich problemach! Jeżeli chcesz się nimi podzielić to tutaj jest najlepsze miejsce na to🤗 piona!

    Wiadomość wyedytowana przez autora 31 sierpnia, 22:14

    Kittinka83, Iseko, Madziandzia lubią tę wiadomość

    starania od 09.2018
    **************
    ona: hormony w normie | długie cykle | hashimoto, niedoczynność
    -EuthyroxN100-
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych , morfo 3%
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • malamisia Ekspertka
    Postów: 231 267

    Wysłany: 31 sierpnia, 22:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinko, piękny rysunek :)

    Kittinka83, Magduullina lubią tę wiadomość

  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 5839 5620

    Wysłany: 31 sierpnia, 22:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesamowite. Jutro juz 1 września. 9mc z Wami. 6mcy ciazay za mna. Miesiąc moich imienin i urodzin. Mam nadzieje, że będzie dla Was szczęsliwy. Zaciskam kciuki na ten piękny, letnio-jesienny miesiąc.

    buba123, Pati96, Ochmanka, Malgonia, szona, Iseko, Karolina, Madziandzia lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    12cs o drugie dziecko- szczęśliwy cykl
    10marca- II kreseczki
    02.04.- jest ❤
    11.11- 2128 😍
    b6277f17a5.png
  • MarLenka Ekspertka
    Postów: 157 281

    Wysłany: 31 sierpnia, 22:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju to juz wrzesień! Dziewczyny teraz bedą najpiękniejsze miesiące do zachodzenia w ciążę, letnie dzieciaczki czerwcowe lipcowe sierpniowe 🥰 Trzymam kciuki za jak najwiecej letnich fasolek.

    Megson badzo mi przykro z powodu wynikow meza. Jaki plan teraz? Bedziecie dalej diagnozowac? Podobno zdarzaja sie sytuacje kiedy to jest odwracalne, jakies stany zapalne czy niedroznosc, co mowil lekarz?

    f4e90b26a2.png
    Córcia <3 2018
  • moni05 Autorytet
    Postów: 3285 4986

    Wysłany: 31 sierpnia, 23:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć najpiękniejsze 😘

    Dziękuje Ci bardzo Kittinka za pamięć ❤️

    Ja z okazji nowego miesiąca przesyłam Wam wiruski, które jutro będą już miały równo 35 tygodni 😱
    &€@)£$>¥•=•&€€”””€£¥$>%* 👶🏻🤰🏻🤱🏻
    Tylko trzeba je przesiać przez sitko i wygrzebać tylko te niepowikłane aspekty 😘

    Trzymam kciuki aby wrzesień obfitował w jak największa liczbę dwóch tłustych kreseczek na testach i w piękne bety.
    Zasługujecie na to! I będziecie wspaniałymi mamami ✊🏻✊🏻❤️


    Ja szykuje się na szpital.
    Ubłagałam aby to było we wtorek, a nie natychmiast (czyli wczoraj). Rozpoczęcie roku mam na głowie i batalie o przeniesienie Alicji do innej klasy, bo wyładowała całkiem sama, a jej koleżanki z przedszkola w równoległej. Wymiotuje, ma biegunkę i płacze. Uparcie twierdzi, ze nie idzie do szkoły. Wczoraj „na gębę” pani dyrektor nam odmówiła. Jej zachowanie było tak chamskie i przykre, ze szkoda je opisywać. Ruszam z podaniem w poniedziałek i opisem zaburzeń SI i adaptacji córki w załączniku. Wracając do szpitala... Do mojego nadciśnienia doszedł białkomocz i opuchlizna w większości lewej strony. Będą mnie diagnozować, czy to jest stan przedrzucawkowy czy nie.
    Mam nadzieje, ze po dobowej zbiórce moczu okaże się, ze to tylko straszak i za trzy dni wyjdę do domu. Jeśli jednak potwierdzi się białko w moczu w takiej ilości jak na rutynowych badaniach to raczej do porodu już nie wyjdę... 😞

    MonikA_89!, szona, Iseko, Madziandzia lubią tę wiadomość

    201910051762.png
    201202224965.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3 CB
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 567 758

    Wysłany: 31 sierpnia, 23:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem że temat się już przewijał ale jakoś nie zwracałam na to uwagi..przechodząc do rzeczy... strasznie pogryzłam się z moim M o... oczywiście badanie nasienia...nie chce iść i koniec bo się boi że to w nim jest wina i twierdzi uparcie że mnie lekarz suplementuje witaminami itp a jego olał i nic mu nie dał... na nic moje tłumaczenia że zanim dostałam suplementację przeszłam szereg badań... ale do sedna..jakie polecicie mi dla niego suplementy na poprawę nasienia? Bo nawet jeśli z nasieniem jest ok to suplementacja nie powinna zaszkodzić prawda?

  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 5839 5620

    Wysłany: 31 sierpnia, 23:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia- moj gin poleca fermintal. Dla nas byl trochę za drogi. Popatrzylam co ma w składzie i pokupowałam oddzielnie suple z tego skladu. Nie powiem,nasienie mu się sporo poprawiło. A co do samego badania,to rozmawiaj i walkuj temat. Moj tez bardzo nie chciał. Nawet zagrozilam rozwodem. W koncu poszedl. Przed 2 ciaza tez nie chxial isc. W koncu polazl- bo jak sam stwierdzil,nie mogł już sluchać mojego ględzenia. Ale jak mu szkrzydla urosly,jak zobaczył wyniki. Mimo wszystko lykal dalej witaminy. Bo mu nagadalam,ze lekarz powiedział,ze jak przestanie,to mu się znowu pogorsza i będzie musial.ponownie iść zrobić. Przestał.je lykac dopiero po prentalnym usg :-)

    Beti82, Ania_85_, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    12cs o drugie dziecko- szczęśliwy cykl
    10marca- II kreseczki
    02.04.- jest ❤
    11.11- 2128 😍
    b6277f17a5.png
  • JaSzczurek Autorytet
    Postów: 1060 1001

    Wysłany: 1 września, 00:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu tylko na chwilę pogratulować mamom nowych maluchów, pamiętam jak zobaczyłyście swoje kreseczki :) Niech się zdrowo chowają! A ja mam nadzieję, że za rok spotkamy się tutaj starając o kolejne :DD

    Za staraczki jak zawsze trzymam ogromne kciuki.

    Moni, czekamy z Tomem na Twojego maluszka <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora 1 września, 00:37

    Kittinka83, moni05, Angelika1313, syllwia91, Ochmanka, Malgonia, szona, Iseko, Ania_85_, nuśka91 lubią tę wiadomość

    qb3cjw4zcbxtq4gj.png
    19/07 (42+0/42+3) 3625g 50 cm <3
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 5839 5620

    Wysłany: 1 września, 06:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni- mam nadzieję,że to tylko jakis bład laboratoryjny i w szpitalu się wszytko wyjasni. A Alicje uda się przenieśc do innej klasy. Dla niej to oprocz nowej syguacji ze szkoła,dochodzi pewnie stres związany z Twoim zblizajacym porodem. Przezywa. No i jeszcze ten maluszek w brzuszku,ktory tez jest bardzo wazny i o nim tez musisz myslec. Zeby urodzil sie zdrowy. Trzymam mocno kciuki,zeby wszystko dobrze się poukładalo. A nie komplikowało. Dawaj znac

    moni05 lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    12cs o drugie dziecko- szczęśliwy cykl
    10marca- II kreseczki
    02.04.- jest ❤
    11.11- 2128 😍
    b6277f17a5.png
  • Mama_Zuzia Autorytet
    Postów: 2422 3587

    Wysłany: 1 września, 09:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :*

    Moni- trzymam ogromne kciuki za pozytywna diagnozę i powrót do domu. Już tak niedużo Wam zostało. Masakra, ze akurat trafiło na czas kiedy rozpoczyna się dla starszej rok szkolny. Oby udało się ja przenieść do równoległej klasy, nie rozumiem czemu pedagog i jednocześnie dyrektorka robi takie problemy :/ powinna akurat ona argumenty zrozumieć Doskonale.. pinda :/

    Kittinka- piękny rysunek na pierwszej stronie 😍😍😍

    Anais- bardzo się cieszę ze pęcherzyk na swoim miejscu i teraz czekam razem z Tobą na zarodek i pięknie bijące serduszko!

    Iseko- cieszę się, ze wróciłaś :*

    Sasanko- to 2019 jeszcze będzie Twój na zaciążenie!!

    Misiaa- mój brał fertilman.

    Angelika- kochana ja tak jak już Ci pisałam wiem, ze to w tych jajowodach leżał problem i teraz będzie już tylko „szybka” piłka :*

    Szona- co u Ciebie dzisiaj aniołku? Jak spędzasz niedziele?:)

    Dziewczynki oby ten wrzesien był piękny dla większości z Was! Kibicuje Wam nieprzerwanie, tule płaczące i czekam na te, które zrobiły sobie przerwę :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora 1 września, 09:06

    Pati96, Kittinka83, malamisia, moni05, Angelika1313, szona, Iseko lubią tę wiadomość

    ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    —————————
    Pcos, insulinooporność, LUF- lametta, ovitrelle, metformax
    On: morfologia 2%
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 5307 6010

    Wysłany: 1 września, 09:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę o wpisanie na 12.09. Siknę sobie ostatni raz przed rozpoczęciem kolejnej procedury IVF. może się zaskoczę 😁

    Moni, polubiłam za początek posta. Drugiej szpitalnej części bardzo nie lubię 🙁 Mocno trzymam kciuki, żeby to nie był stan przedrzucawkowy.

    Kittinka, rysunek prześliczny! 😍

    Misiaa, nam dr polecał Fertilman (ale po nim Emka bolał brzuch), Profertil, a z niskobudżetowych Androvit. Na początku roku mąż brał ProsperM z zalecenia naprotechnolog. Nie powtarzaliśmy co prawda badania nasienia, ale porównywałam karty wypisowe po punkcji i w porównaniu do zeszłego roku poprawiła się ruchliwość. U nas jest problem z morfologią 1% i SCD 31%.

    Wiadomość wyedytowana przez autora 1 września, 09:51

    malamisia, Kittinka83, Szczesliwa_mamusia, moni05, Angelika1313 lubią tę wiadomość

    5 lat starań o kropka
    _____________________

    Maj 2019 - criotransfer ❄️, cb :(
    Kwiecień 2019 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany :(
    Wrzesień 2018 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj 2018 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] :(
    Sierpień 2017- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 31,5%,hiperprolaktynemia, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1,5, gru18-0,99, sie19-1,8, kir AA
  • Dorota1989 Znajoma
    Postów: 30 145

    Wysłany: 1 września, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry Dziewczynki.
    A mnie prosze wpiszcie na testowanie 06.09 :*

    Kittinka83 lubi tę wiadomość

  • Kittinka83 Autorytet
    Postów: 341 1022

    Wysłany: 1 września, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiuu, Mamo Zuzi, Ochmanko, Monika89 dzięki :*

    Witam już oficjalnie w niedzielny poranek 1 Września!!! :D
    Olenko dziś Twój dzień testowania :) dawaj nam znać!!

    Miłego dnia Wszystkim <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora 1 września, 10:05

    Kami13, Ochmanka lubią tę wiadomość

    36l.
    2012 - <3
    2014 - <3
    30cs -21 września-dwie kreseczki
    DkECp2.png
  • APrzybylska Autorytet
    Postów: 1881 2967

    Wysłany: 1 września, 09:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam we wrześniu ❤️ ja jak zawsze myślami i kciukami będę wspierać Was wszystkie pewnie raczej po cichu.

    Monika to by była piękna niespodzianka i życzę Ci jej z całego serca 😚

    Moni współczuję. Wiem jak to jest spędzić 2 mce w szpitalu i nikomu tego nie życzę. Oby badania potwierdziły, że jesteś zdrowa. 🌷

    Megson bardzo mi przykro 😢 mam nadzieję, że jednak i u Was zdarzy się cud.

    Anais cieszę się i czekam na maleńkiego człowieczka razem z Tobą, wszystko będzie dobrze ❤️

    Kittinka masz talent 😍

    Ja następną wizytę mam 24.09. To będzie już 35t1d 😻 mój gin wysyła mnie do psychiatry po zaświadczenie o tokofobii.

    Wiadomość wyedytowana przez autora 1 września, 09:31

    Kittinka83, moni05 lubią tę wiadomość

    14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 1039 1290

    Wysłany: 1 września, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i ja się z Wami witam we wrześniu.😘 Mam nadzieję, że dla nas wszystkich będzie to szczęśliwy, dobry miesiąc. Trzymam za Was cały czas kciuki kochane.✊ Ja będę jutro testować, ale to jak mówiłam tylko dla zasady. Czekam cały czas na @ ,ale narazie chyba nic się nie zapowiada. Mam nadzieję, że po tych lekach przyjdzie..

    Kittinka83, buba123 lubią tę wiadomość

    Starania o pierwsze maleństwo od 12.2018
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]

    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G hetero

    4cs po poronieniu - II kreski
    14.10 - beta 52,96 ,progesteron 17,77
    16.10 - beta 178,80 😍,progesteron 19,78

    Euthyrox 75, glucophage 1500, acard 150 , duphaston
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 5839 5620

    Wysłany: 1 września, 09:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska- tak boisz sie porodu SN?

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    12cs o drugie dziecko- szczęśliwy cykl
    10marca- II kreseczki
    02.04.- jest ❤
    11.11- 2128 😍
    b6277f17a5.png
  • APrzybylska Autorytet
    Postów: 1881 2967

    Wysłany: 1 września, 09:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    APrzybylska- tak boisz sie porodu SN?
    Panicznie, okropnie się boję. Zachodząc w ciążę byłam przekonana, że nie mogą mnie zmusić do SN, który tak wiem jest lepszy, ale przepisy się zmieniły.

    Poród Zuzi był traumatyczny. Nie wyobrażam sobie powtórki.

    14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 5307 6010

    Wysłany: 1 września, 09:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej... właśnie sobie uświadomiłam, że jakbym jednak wysikała te kreski we wrześniu, to Maluszek by się urodził pod koniec maja, a 31.05 będziemy świętować 6 rocznicę ślubu 😍 Tak bardzo bym chciała urodzić mężowi prezent 🙏🙏🙏

    Kittinka83, Sasanka55, Pati96, moni05, APrzybylska, Angelika1313, aeiouy, 5ylwian, Ochmanka, Beti82, Gosiek1993, Malgonia, szona, Iseko, Ania_85_, Ania_85_, Ania_85_, Madziandzia, nuśka91 lubią tę wiadomość

    5 lat starań o kropka
    _____________________

    Maj 2019 - criotransfer ❄️, cb :(
    Kwiecień 2019 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany :(
    Wrzesień 2018 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj 2018 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] :(
    Sierpień 2017- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 31,5%,hiperprolaktynemia, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1,5, gru18-0,99, sie19-1,8, kir AA
‹‹ 2 3 4 5 6 ››

Zajdź w ciążę dwa razy szybciej

Sprawdź OvuFriend Premium

  • wyznaczanie dni płodnych
  • dieta płodności
  • innowacyjny algorytm

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)