Jesień za pasem, będzie czerwiec z bobasem :) czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
Misiaa wrote:Moni patologia II istnieje bo ja właśnie na niej leżałam i miałam takie przeżycia jak APrzybylska... ja akurat wiedziałam że będę miała CC ale rzeczywiście zmuszali do porodu SN. Byłam gdy jedna z dziewczyn była do TTS w Gdańsku. Mieli od nich zalecenia CC gdyż jedna z bliźniaczek nie żyła a i tak wymusili SN.. oczywiście w połowie zrobili CC to ta martwa wyjść nie chciała...ale opowiadać by można różne cuda.. co do położnych na tej patologii to jedna wkurzająca była ale reszta ok.. dlatego ja już nigdy do Torunia nie pójdę.. z moimi powikłaniami wybiorę Bydgoszcz ze względu na referencyjność ale jakbym miała ciążę nie patologiczną to w Chełmnie bądź Chełmży to warunki podobno wnet jak w prywatnej klinice14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Hej, witam się we wrześniu . Wirusów jeszcze boje się zostawiać, ale zostawiam wielkie kciuki za dużo nowych II kresek ✊🏻
malamisia, Magduullina, Malgonia, Beti82, MonikA_89!, Ochmanka, Kittinka83, Iseko, Madziandzia, moyeu, nuśka91 lubią tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
APrzybylska właśnie spojrzałam na datę urodzenia Twojej córeczki i rzeczywiście wychodzi na to że leżałyśmy w podobnym czasie i raczej na 100% myślimy o tej samej osobie jeśli chodzi o TTS..24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Misia, strasznie chora sytuacja... ja mam wrażenie, ze na ta „lepsza patologie” trafiają te, których prowadzący pracują w szpitalu... sama nie wiem, na która teraz trafie wobec tego...
nie wiem nawet, w którym miejscu szpitala jest ta stara.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Moni mój lekarz prowadzący poprzednią ciążę pracował w szpitalu... ja Toruń wspominam bardzo źle jeśli chodzi o drugi poród bo przy 1 kiedy wiedziałam że mała jest martwa zachowali się naprawdę super. Miałam osobny pokój, pielęgniarki były miłe itp...tylko później jeden z lekarzy nie pozwolił mi rodzić na porodówce więc musiałam urodzić w sali... tak czy siak ja Torunia nie polecę nikomu ale tak jak pisałam wcześniej wszystko zależy od ludzi którzy są na dyrzurze...
APrzybylska nie leżałaś czasami na sali z dziewczyną która zgłaszała że rodzi ale ją olali i prawie na łóżku w sali urodziła?24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Dzien dobry Dziewczyny
Kitanka rysunek jest piekny
Sasanko trzymam kciuki by w kobcu ta sytuacja z nadnerczami sie wyjasnila zebys wiedziala co robic. Domyslam sie jakie to musi byc frystrujace jak kolejne cykle ida na straty.
Megson no wyniki Twojego emka jakie sa to sama wiesz, ale moze podjedz do Warszawy do dr Wolskiego. Jesli nie wykluczacie in vitro to on potrafi czasem pomoc w tych beznadziejnych meslich przypadkach i jakos znalezc te plemniki w czasie biopsji. Walcz.
Misia moj brak zwykly fertimen i srednio cos dawal, poprawe mial po clo i profertilu. Mysle ze tu jednak warto zrpbic nasienie no co innegk daje sie na poprawe ruchu, co innego na koncentracje a co innego przy morfologii czy slabszym dna. I niech chlop nue gada glupot, bo badanie jest raczej z cyklu tych przyjemnych.
Moni kciuki za szpital i za akcje szkola. Az mi sie pierwszy dzien mojej przypomnial, jak cala zerowka wyladosala w klasie A, a ja w B. Na cale szczescie u nas dyrekcja byla bardziej wyrozumiala i cala sytuacja zostala zalatwiona w 30 sekund, przez skreslenie z jednej i wpisanie na druga liste. Jak sie chce, to sie da.
A Przybylska wspolczuje Ci stresu. Ja co prawda chcialabym rodzic SN, ale patrzac na szpitale w ogole nie bralam pod uwage tych, ktore na ten porod nalegaja. Jesli sie uda to super, a jak nie to niech mnie tna byle dziecko bylo bezpieczne. Nie rozumiem za bardzo taliego upierania sie przy pprodzie naturalnym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2019, 14:18
Kittinka83, APrzybylska, moni05, Sasanka55 lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki przerazilam sie trochę dzisiaj jest moj 9dpo a 10 dzien po pregnylu, przy podcieraniu niedawno zobaczylam różowy śluz...taki blady róż ale go sporo bylo, założyłam wkładkę a na wkladce nic nie ma. Od rana mialam strasznie mokro tam na dole i dziwne bóle brzucha mam do tej pory. Zrobilam test owu bo nie mam ciężowego żeby mnie nie kusilo...i wyszedl pozytywny, taki mega pozytyw. Aaa i dzisiaj wstałam z wysypka na rękach swędzi jak cholera. Dzisiaj jest moj 24 dzien cyklu do jeszcze z 5-6 dni do okresu... Moze ten różowy śluz przez progesteron, w 6dpo mój prog to 19. 7... Boje się, ze znowu sie nie uda
-
Dorota póki nie ma @ jest nadzieja. Bądź dobrej myśli.
Dzisiaj powiedziałam memu M że 03.09 idzie ze mną do ginekologa. Jak mu nagada to może pójdzie na to badanie a jak nie to postrasze go rozwodem bo chyba inaczej się nie da..Beti82, Malgonia, Ania_85_ lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Misiaa wrote:Moni mój lekarz prowadzący poprzednią ciążę pracował w szpitalu... ja Toruń wspominam bardzo źle jeśli chodzi o drugi poród bo przy 1 kiedy wiedziałam że mała jest martwa zachowali się naprawdę super. Miałam osobny pokój, pielęgniarki były miłe itp...tylko później jeden z lekarzy nie pozwolił mi rodzić na porodówce więc musiałam urodzić w sali... tak czy siak ja Torunia nie polecę nikomu ale tak jak pisałam wcześniej wszystko zależy od ludzi którzy są na dyrzurze...
APrzybylska nie leżałaś czasami na sali z dziewczyną która zgłaszała że rodzi ale ją olali i prawie na łóżku w sali urodziła?
Masz rację, że to zależy od tego, kto jest na dyżurze. Ja w całym tym dniu porodu miałam właśnie to szczęście, że były dwie najfajniejsze położne i wspaniale się mną zajmowały. Lekarz o CC zdecydował w ostatniej chwili. Jak z resztą w wielu innych przypadkach.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
APrzybylska myślałam akurat o dziewczynie która leżała w ostatniej sali nr 7 o ile się nie mylę... ja leżałam w sali koło wc..i mówili na mnie "infekcja" bo nabawiłam się w szpitalu zapalenia płuc i strasznie kaszlałam..
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
A Przybylska jak ja cię dobrze rozumiem z tą cesarka . Ja po pierwszym ciężkim porodzie (na blok trafiłam odwodniona i wycieńczona ) od początku ciąży byłam nastawiona na CC.
Walczyłam o to by tak było. I udało się . Chociaż do końca nie byłam pewna czy dojdzie do tego.
Więc życzę ci by i tobie się udało załatwić na cc
Moni trzymam kciuki by udało ci się załatwić to że szkoła i byś w tym szpitalu nie była za długo .
APrzybylska, moni05 lubią tę wiadomość
Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
nick nieaktualny
-
MarLenka wrote:O matko wy powaznie piszecie ze po cc moga zmusic do sn??!! Czy ich juz calkiem powalilo? W szoku jestem. To jakas chora polityka kraju wbrew medycynie 😱
Ja jakby nie ordynator oddziału to bym też musiała rodzić naturalnie (mimo że mam w karcie cieszy napisane zważona miednica )Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
MarLenka wrote:O matko wy powaznie piszecie ze po cc moga zmusic do sn??!! Czy ich juz calkiem powalilo? W szoku jestem. To jakas chora polityka kraju wbrew medycynie 😱14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
APrzybylska wrote:Panicznie, okropnie się boję. Zachodząc w ciążę byłam przekonana, że nie mogą mnie zmusić do SN, który tak wiem jest lepszy, ale przepisy się zmieniły.
Poród Zuzi był traumatyczny. Nie wyobrażam sobie powtórki.
(edit) W sumie stwierdzam, że kobieta zawsze powinna mieć wybór jak urodzic. Mimo że sama jestem zwolennikiem SN uważam, że to osobista sprawa każdej kobiety i należy edukować i dać materiały by mogła podjąć świadomą decyzję, a nie zmuszać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2019, 15:52
MonikA_89!, Magduullina, Ania_85_ lubią tę wiadomość
-
MamaStasia :) wrote:A ty pierwsza cesarkę z jakiej przyczyny miałaś ?
Do tego po wielu godzinach zielone wody i skaczące tętno małej.
JaSzczurek współczuję przeżyć i bardzo się cieszę, że synek jest zdrowy z Tobą ❤️14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
nick nieaktualny
-
Misiaa, Fertilman plus
APrzybylska, mam nadzieję, że lekarze w szpitalu spojrzą przychylnym okiem na to zaświadczenie i nie będą naciskać na SN. W końcu twoje zdrowie psychiczne podczas porodu jest bardzo istotne i na pewno w jakimś stopniu wpływa na maluszka.
APrzybylska, Ochmanka lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62