Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesień za pasem, będzie czerwiec z bobasem :) czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

Jesień za pasem, będzie czerwiec z bobasem :) czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 września 2019, 05:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Dziewczyny, czy mężczyźni powinni suplementować kwas foliowy?
    Szona, ja też czytałam, że u nich dla zdrowych plemników też konieczny jest właściwy poziom kwasu foliowego. I jeżeli nie dostarczają go sobie z pożywieniem to warto suplementować.

    szona, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7846 11047

    Wysłany: 2 września 2019, 06:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Tak działałamy zero przegrzewania, obcisłych gaci itd. ACC Optima hmm pomyślę nad tym. Myślałam może że macie jakieś zabobonne działania typu kawa przed sexem itd. ;). Sex w takie a takiej pozycji. Kombinuje jakby tu jeszcze wspomóc działanie.
    Najbardziej grawitacyjnie to chyba od tyłu 😂😂😂

    Ochmanka, Mildred, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 września 2019, 07:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 15:20

    Magduullina, Madziandzia, Sasanka55, Karolina, SylwiaLu lubią tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 2 września 2019, 07:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle, ze decyzja o CC powinna nalezec do lekarza po rozmowie z pacjentka. Ale warunkiem powinno byc to, ze brane jest pod uwage dobro matki i dziecka, a nie swiatopoglad lekarza.

    Moja kolezanka miala takie przejscia przy CC ze bardzo chciala rodzic naturalnie, sle lekarz i polozne namowili ja zeby nie rodzila po cesarce. Jak juz byla pocieta to lekarz stwierdzil, ze za swie godziny juz by sama urodzila, ale nie narzekala, bo tym razem trafila na dobry szpital, dobrych lekarzy i wszystko poszlo sprawnie.
    Tak wiec traume mozna muec nie tylko po porodzie naturalnym.

    Mnie stresuje bardzo dlugi porod mojej mamy (pierwsze dziecko rodzila 40 godzin) w polaczeniu ze wspomnieniami z poronienia. Mysle, ze jesli mnie dobrze nie znieczula to mi moze z bolu juz sil nie starczyc na tyle godzin. Ale poki co staram sie jak najmniej o tym myslec. Jak juz sie zacznie to bede sie denerwoac.

    Szonka kwas foliowy jest wazny w prawidlowych podzialach komorkowych. My bierzemy go glownie z mysla o tym by komorki w zarodku dovrze sie dzielily, ale tak samo jest to wazne przed zaplodnieniem zeby byl prawidlowy material genetyczny w komorce jak i plemniku. Dlatego zawsze powtarzam zeby przy slabszej morfologi dawac chlopu kwas foliowy najlepiej metylowany (oni maja dokladnie taki sam odsetek mutacji jak i my).

    Ochmanka, szona, Iseko, Malinaa90, MarLenka lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2212 3225

    Wysłany: 2 września 2019, 08:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam test i u mnie biel. Także czekamy na @, już zaczyna boleć mnie podbrzusze. Mam nadzieję, że przyjdzie jak najszybciej.

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 1500
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6768 6056

    Wysłany: 2 września 2019, 08:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie
    Przy jakim pecherzyku bada sie estradiol??
    Ja nigdy nie badałam w srodku cyklu a chce to zrobic
    Tylko tak moge sprawdzic jakie wartosciowe są te moje pecherzyki.
    Bo zawsze sa ...ale cb tylko z lewego

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2019, 09:32

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3151

    Wysłany: 2 września 2019, 08:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Robiłam test i u mnie biel. Także czekamy na @, już zaczyna boleć mnie podbrzusze. Mam nadzieję, że przyjdzie jak najszybciej.

    Nie lubię tego !!

    9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 2 września 2019, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati przykro mi :(

    Beti estradiol bada sie 2 dni przed owulacja a potem tydzien po owulacji. Ale sens ma tylko robiac monitoring zeby wiedziec ile tych pecherzykow jest.

    Beti82 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6768 6056

    Wysłany: 2 września 2019, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Pati przykro mi :(

    Beti estradiol bada sie 2 dni przed owulacja a potem tydzien po owulacji. Ale sens ma tylko robiac monitoring zeby wiedziec ile tych pecherzykow jest.
    Dziekuje ,tak tak z monitoringiem bede .Wlasnie dzisiaj ide zobaczyc co uroslo :)

    Malgonia lubi tę wiadomość

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1407 2355

    Wysłany: 2 września 2019, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Albo Red Bulla- nie dosc, ze sie obudza, to jeszcze doleca, gdzie trzeba :D Bede eMkowi dawac :)
    Hahaha wyobrazilam sobie reklamę redbulla z plemnikami😂😂😂 doda Ci skrzyyyydeł i prosto do celu😂

    Ochmanka, Pati96, Angelika1313, Beti82, eemmiilliiaa, szona, Ania_85_, MonikA_89!, Mildred, Sasanka55, nuśka91 lubią tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 2 września 2019, 11:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Hahaha wyobrazilam sobie reklamę redbulla z plemnikami😂😂😂 doda Ci skrzyyyydeł i prosto do celu😂
    A na samym początku reklamy krótka scena jak to ptaszek dostał skrzydeł😂

    Iseko, Pati96, Angelika1313, Beti82, Malgonia, Ania_85_, MonikA_89!, Magduullina, Sasanka55, nuśka91 lubią tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 2 września 2019, 11:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, przykro mi 😞

    Miałam dać znać...
    Nic nie poszło po mojej myśli. Dyrektorka oczywiście czasu nie miała, powiedziałam, ze mam podanie. Kazała dać sobie dwa dni. Nakazała jej iść do tej klasy, do której jest przypisana i tam prowadzac ja na zajęcia... nawet nie przeczytała dokumentów. Wyjasnijam wszystko na tyle, na ile dała mi dojść do głosu czyli niewiele, bo non stop mi przerywała. Nagle wypaliła tylko „niech pani robi jak pani uważa” i odwróciła się na pięcie. Nie dotarło nic z tego, ze idę do szpitala, o zaburzeniach Ali. Nic. Jestem zła, chce mi się płakać. Wytłumaczyłam córce, ze na czas jak pani dyrektor myśli nad sprawa musi chodzić do tej klasy a po jakimś czasie, jeśli się uda to ja przeniosą. Wzięła to na klatę, ale nie wiem jak będzie w domu. W szkole ma maskę.
    Tak bardzo nie chce tam iść, do tego szpitala... :/

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 września 2019, 12:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05, przykro mi. Tej kobiecie ktoś powinien uświadomić dla kogo tam jest 😠 nie cierpię takich ludzi. Mam nadzieję, że wszystko ułoży się jednak po Twojej myśli.

  • JaSzczurek Autorytet
    Postów: 2626 2737

    Wysłany: 2 września 2019, 12:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Pati, przykro mi 😞

    Miałam dać znać...
    Nic nie poszło po mojej myśli. Dyrektorka oczywiście czasu nie miała, powiedziałam, ze mam podanie. Kazała dać sobie dwa dni. Nakazała jej iść do tej klasy, do której jest przypisana i tam prowadzac ja na zajęcia... nawet nie przeczytała dokumentów. Wyjasnijam wszystko na tyle, na ile dała mi dojść do głosu czyli niewiele, bo non stop mi przerywała. Nagle wypaliła tylko „niech pani robi jak pani uważa” i odwróciła się na pięcie. Nie dotarło nic z tego, ze idę do szpitala, o zaburzeniach Ali. Nic. Jestem zła, chce mi się płakać. Wytłumaczyłam córce, ze na czas jak pani dyrektor myśli nad sprawa musi chodzić do tej klasy a po jakimś czasie, jeśli się uda to ja przeniosą. Wzięła to na klatę, ale nie wiem jak będzie w domu. W szkole ma maskę.
    Tak bardzo nie chce tam iść, do tego szpitala... :/
    A nie ma jakiegoś dziecka, które mogłoby się z Alą zamienić? Może ktoś z drugiej klasy też by się chciał przenieść albo jest mu to obojętne? Masz może szansę porozmawiać z innymi rodzicami? Może ktoś się zlituje, rok się jeszcze nie zaczął za bardzo, więc dzieci się jeszcze nie przyzwyczaiły.

    Ochmanka, Magduullina, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    Tom 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    Freya 26/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 września 2019, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 08:34

    szona lubi tę wiadomość

  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 2 września 2019, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek, niestety nie ma. U nas to tak nie funkcjonuje właśnie za bardzo... :/ trudno, będę czekać na jej decyzje. Mi nie zależy na dobrych relacjach z nią, mogę nawet poruszyć kuratorium jeśli będzie trzeba. Bo czemu ja mam być mila skoro ona nie wykazuje empatii. Dwa dni, wiec z czwartek do niej dzwonię jeśli nie da znać sama.

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • APrzybylska Autorytet
    Postów: 1883 2969

    Wysłany: 2 września 2019, 12:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati bardzo mi przykro 😢

    Moni ta baba chyba się z powołaniem minęła 😕 współczuję, trzymam kciuki za Twoją dzielną Alicję 😚❤️

    moni05 lubi tę wiadomość

    14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 2 września 2019, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki moczu. Białko nadal jest na tym samym, wysokim poziomie. Wiec jeśli w poniedziałek było i w sobotę było to nie ma szans, ze dobowa zbiórka nie wykaże 😢
    Mam niemalże 4000 mg/L, a norma dla kobiet w ciąży to 300... bo może się zdarzyć.

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 września 2019, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 08:34

  • Olga856 Przyjaciółka
    Postów: 96 88

    Wysłany: 2 września 2019, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.. Muszę się poradzić 🤔
    Zrobiłam dzisiaj 3 testy ciążowe. Jeden ewidentnie negatywny, na dwóch pozostałych od razu było widać jakieś cienie cieni, ale nie mogłam się dłużej przyglądać więc odlozylam je bo musiałam zająć się synkiem. Jak na nie spojrzałam to taki widok.
    https://zapodaj.net/df7107834d25c.jpg.html
    Druga kreska jest różowa, ale jakaś taka hmm chyba dziwna.
    A na drugim pokazał się od razu cień chociaż trzeba było się bardzo mocno przyjrzeć. Teraz wygląda to tak
    https://zapodaj.net/e2389de5e460d.jpg.html
    Co o tym myślicie?.. Bo od kilku dni testuje, dzisiaj jest 13 dpo, do tej pory testy negatywne, a te jakoś dziwnie powychodzily

    szona, Kami13 lubią tę wiadomość

    c55fyx8d83g33aob.png
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego