Jesień za pasem, będzie czerwiec z bobasem :) czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAPrzybylska wrote:U mnie lekarz kazał zrobić te badania ze względu na duży przyrost wagi, bo typowych objawów dla cholestazy nie miałam. Zlecił mi również zbadać kwasy żółciowe. To było w 32 tygodniu, ale już do porodu nie wyszłam ze szpitala. Mam nadzieję, że u Ciebie to jednak coś innego!
-
Syllwia, kurczę, ja też się zupełnie nie znam, ale bardzo mocno trzymam kciuki. Dobrze, że niedługo masz wizytę. Nie wydaje mi się, żebyś teraz musiała tyle miesięcy leżeć w szpitalu... najlepiej samej się nie nakręcić, tylko spokojnie poczekać, co powie lekarz :*
Malgonia, moje dwa kitki mają ze mnie łóżko. Trochę niewygodne, bo spadają z wielkiego brzucha, ale próbują i dają radę.
Ja dziś dostałam wyniki, które od razu podesłałam lekarzowi. Jest dobrze, nie ma zatrucia!agge, Kittinka83, szona, Pati96, Malgonia, syllwia91, MonikA_89!, aeiouy, Szczesliwa_mamusia, Malinaa90, Ania_85_, moni05, Iseko, Karolina, Gosiek1993, Ochmanka, Izape_91, Magduullina, Madziandzia, Sasanka55, moyeu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Daj koniecznie znać czy gin się odezwie. Do tego czasu możesz poszukać informacji nt diety wątrobowej, czyli lekkostrawnej i zaopatrzyć się w essentiale forte żeby pomóc wątrobie. Ja miałam takie zalecenia.
Staraj się nie denerwować, bo stres też wpływa na funkcjonowanie wątroby.
😚syllwia91 lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualny
-
Misiaa wrote:Ja przed chwilą zrobiłam drugi test tak ot z ciekawości ale nadal biel zatem kolejny miesiąc stracony. Trudno. Do @ teoretycznie mam jeszcze 5 dni więc mogłoby nic nie wyjść ale z drugiej strony jak byłam 03.09 na wizycie to ginekolog powiedziała że właśnie w tym dniu będzie owulka zatem chyba się nie pomyliła a idąc tym tokiem myślenia dzisiaj byłoby 15dpo..Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
niedoczynność tarczycy-Letrox50
hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
-badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
-Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
-Ureaplasma... - pokonana!!!!!
15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
17.01.20-beta 626,7
29.01.20-❣️😘
Walczę o cud:) -
Miska_a jeśli o mnie chodzi to będę tam napewno...24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Tylko, ze do mnie leca obce koty i to jak ktos mowi "ten kot sie nie lubi lasic", to mam ochote powiedziec "potrzymaj mi piwo i patrz".
Czuje sie jak chodzaca kocimietka.
A tak jeszcze cofne sie do tematu staran i rezygnowania z roznych rzeczy.
Akurat zeby warto wyleczyc, bo czesto przeszkadzaja. Rtg w pierwszej fazie cyklu i potem spokojnie sobie poleczyc co trzeba.
Ale fakt, ze dopadla mnie ciaza przed wakacjami to jedno, a drugie, ze do przychodni leczenia nieplodnosci zapisalam sie przez problemy z kregoslupem. Dostalam juz takiego ataku histerii jak wrocilam od lekarza i uslyszalam albo leczenie kregoslupa albo starania, ze mnie na kopach wyslaly z pracy po skierowanie. Dobrze, ze postawilam na starania, bo bylam juz w ciazy. I mimo, ze kregoslup mnie boli okrutnie (juz nie chce tu biadolic, bo umowmy sie wytrzymam, a kazda by sie ze mna zamienila bez mrugniecia) to nie zaluje, ze tak zadecydowalam i dzis zrobilabym to samo. Ale trzeba patrzec na wszystko rozsadnie. Na nasze zdrowie i nasza plodnosc jako taka, na wiek, czas staran i to jak sie je znosi. Jak dzialaja przerwy na nasza psychike itp. To co jest dobre dla jednej nie bedzie dobre dla drugiej i kazda musi w zgodzie ze soba postepowac.szona, Ania_85_, Ochmanka, Salome, Kittinka83 lubią tę wiadomość
-
Misiaa wrote:Miska_a jeśli o mnie chodzi to będę tam napewno...
Zmieniam lekarza na ulmana, może będzie łaskawy dla mnie...Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
niedoczynność tarczycy-Letrox50
hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
-badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
-Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
-Ureaplasma... - pokonana!!!!!
15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
17.01.20-beta 626,7
29.01.20-❣️😘
Walczę o cud:) -
nick nieaktualny
-
He he, obce to zawsze do mnie lgnęły, chyba koty czują, że je uwielbiam
Malinaa, jeśli wolno mi wtrącić, to moim zdaniem kombinezon może być nieco kłopotliwy na początku. Ja miałam taki śpiwór z rękawami, wystarczyło malucha na tym położyć, wsunąć ręce w rękawki i zapiąć. A jak zasnął podczas spaceru, to łatwo można go było też z takiego śpiworka w domu oswobodzić i dalej spał.
W ogóle uważam, że zimowe dzieciaczki są superWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 21:29
Kittinka83 lubi tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Malinka tez sie nad tym zastamawiam, ale chyba spiworek. Raz ze nie wiem jali rozmiar, a th jak bedzie ciut wiekszy to swiat sie nie zawali, a dwa ze chyba z takim maluchem to bedzie i mi latwiej i jej wygodniej. W sumie to moze i cieplej jak nozki beda razem.
-
Sylwia, teraz z tym nie trzymają w szpitalu. Wprowadzają terapię lekami, robią kilka razy wyniki i jeśli działają to wypuszczają do domu z szeregiem zaleceń 😉 przewinęły się podczas mojego pobytu dwa przypadki 😊
Iza, to świetnie! Widzisz, śladowe ilości białka to norma w ciąży lub w najgorszym wypadku jakaś infekcja 😘syllwia91, Irvine90 lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Misia, przykro mi, że tak długo musisz czekać na swoje szczęście 😞Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualny
-
Moni a jak Ty się czujesz? Wiadomo czy będzie wywoływanie sn czy cc?
Ja byłam silna ale teraz jak tak siedzę sama w domu to brak mi już na to sił...niby się nie nastawiałam na ten cykl ale jakoś tak mimo wszystko źle mi ma sercu... serduszkowanie było w odpowiednim momencie, lutkę miałam odpowiednio podaną i znowu się nie udało...a za chwilę znowu święta i te cholerne świąteczne reklamy w których wszyscy są szczęśliwi...no i u mnie w rodzinie 10.12 ma poród narzeczona mego brata więc już widzę swoje tegoroczne święta. .24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Malinka ja mam dwa takie polarowe kombinezonki i na to planuje ten spiworek. W zyciu nie widzialam zeby najpuerw wlozyc dziecko w kombinezon zimowy a potem jeszcze spiworek.. no chyba ze bedziesz musiala wyjsc przy -30.
Daniela, Malinaa90, agge, Ewelina29, Iseko lubią tę wiadomość
-
Ale że jak? Jednocześnie w śpiworze i kombinezonie? Musiałaby być chyba zima stulecia. Spokojnie. Na pewno sama sobie wypracujesz dogodny system. U mnie ten pierwszy śpiwór/kombinezon bez nogawek wystarczył na bardzo długo, choć miał rozmiar 56. Ale miałam też zwykły kombinezon i czasem używałam zamiennie, choć najbardziej mi odpowiadał ten pierwszy wspomniany. Paradoksalnie jedyna rzecz kupiona w pośpiechu przez męża najstarszemu, gdy po raz drugi wychodziliśmy ze szpitala (po chorobie synka). Po porodzie miałam zwykły kombinezon w rozmiarze 62 i choć młody nie był liliputem to zwyczajnie w nim tonął.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Ja do fotelika kupuję śpiworek z dziurami na pasy, tak jest bezpieczniej, bo nie powinno się przewozić dzieci w foteliku w kurtce czy kombinezonie, tworzą się duże luzy, których gołym okiem nie widać, a przy zderzeniu dziecko może po prostu wylecieć z fotelika mimo tych pasów. Są filmiki w Internecie obrazujące to, polecam obejrzeć
Więc ja kupuję do fotelika ten śpiworek, a do wózka na spacery mam kombinezon i kocyk ewentualnie ten śpiworek do fotelika nadaje się też do wózka.
Ja wprawdzie mam termin na koniec listopada, ale u mnie śniegu niestety zawsze jest dużo i to już często w październikuDaniela, Malinaa90, Kittinka83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny