Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesień za pasem, będzie czerwiec z bobasem :) czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

Jesień za pasem, będzie czerwiec z bobasem :) czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia- umów się jutro choćby z internistą. Ja jestem teraz wyczulona na CRP i OB, a te dwa plus wysokie leukocyty oraz neutrofile wskazują na infekcję. Być może wcale nie wątrobową, bo może być tak, że próby masz podwyższone z innego powodu, ale po moich doświadczeniach wiem, że infekcji w ciąży nie wolno zignorować.

syllwia91 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Dziewczyny przychodzę z moimi ciemmiejacymi kreseczkami 😍 ten widok mnie tak uspokaja... może jak się napatrzycie to też wysikacie czego Wam życzę 😍 Sama nie wiem czy iść jutro na betę czy dopiero sprawdzić w poniedziałek. Mam jeszcze trochę czasu na przemyślenia.

Judit kciuki za jutrzejsze HSG !!!!

62d226b075d0.jpg
    Kurde a ten negatyw to kiedy robiłaś? Ile dni przed terminem @? Czujesz jakieś ciągnięcie, inne pobolewanie niż normalnie przed okresem? Kusi mnie żeby zrobić dziś ten test ale boję się że zmarnuje a mam jeden i planuje rano zrobić jak tylko sikac mi się zachce chyba że wcześniej zacznę krwawic

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia pisz do U niech zerknie na wyniki koniecznie... Może szpital jest konieczny?

Girl25 pierwszy test - 9 dpo i tam była kreseczka ale bardzooo blada. Fazę luteina mam 13 dniowa więc 5 dni przed @, potem 10 dpo w środku beta 15 i kolejny z dzisiaj, czyli 11 dpo :) ja nie czuje kompletnie nic, więc kropek wgryza się po cichu 😁

Ochmanka, syllwia91 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia u mnie w ciąży z córeczką takie próby wątrobowe niestety świadczyły o cholestazie wątrobowej i leżenie na patologii do porodu 😢 przepraszam, że zostawiam Ci takie negatywne informacje. Kontaktuj się z prowadzącym.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam do ginekologa zdjęcie wyników. Wizytę mam w poniedziałek. We wtorek mam rodzinna... A w niedziele wesele także szpital słabo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Sylwia u mnie w ciąży z córeczką takie próby wątrobowe niestety świadczyły o cholestazie wątrobowej i leżenie na patologii do porodu 😢 przepraszam, że zostawiam Ci takie negatywne informacje. Kontaktuj się z prowadzącym.
    Matko boska cała ciążę? 😲

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 08:37

• Judit Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze,że podesłałas wyniki lekarzowi,on najlepiej doradzi.

Dziewczyny z akademii płodności mają zapowiedziany kolejny webinar,można się już zapisywać :)

Izape_91, Ochmanka, CappuccinoBoo, szona, syllwia91, Iseko lubią tę wiadomość

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Sylwia pisz do U niech zerknie na wyniki koniecznie... Może szpital jest konieczny?

Girl25 pierwszy test - 9 dpo i tam była kreseczka ale bardzooo blada. Fazę luteina mam 13 dniowa więc 5 dni przed @, potem 10 dpo w środku beta 15 i kolejny z dzisiaj, czyli 11 dpo :) ja nie czuje kompletnie nic, więc kropek wgryza się po cichu 😁
    To się nie dziwię że nie wyszedł. To dowód że nie warto robić przed terminem chyba że to jest dzien przed :p

dxomanli5dlutv4a.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    Dobrze,że podesłałas wyniki lekarzowi,on najlepiej doradzi.

Dziewczyny z akademii płodności mają zapowiedziany kolejny webinar,można się już zapisywać :)
    Ja ich tak lubię słuchać że się zapisze, a co! 😁
    Ostatni webinar był bardzo fajny, więc jak macie okazję to się zapisujcie 😊 ja dopiero jak znalazłam historiie ciąży które pojawiły się z ich pomocą uwierzyłam że to może się zdarzyć i mi. Polecam ♥️ porównując te 100 zł wydane na dietę to jest nic naprzeciwko tego co wydajemy u lekarzy i na badania. Próbujcie. Dieta nie wychodzi drogo - rachunki za zakupy żywnościowe mieliśmy takie same, no może ciut wyższe, ale jedzenie zdrowsze i zdrowsi my. Mi to już w głowie zostanie na zawsze że lepiej kupić pół kilo papryki niż chipsy,ciastka 😊 no i myślę że warto to ciągnąć w ciąży.

Ochmanka, aeiouy, CappuccinoBoo, szona, Iseko lubią tę wiadomość

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    W ogóle ponoć to się objawia dopiero w 3 trym a mnie tak wcześnie 😲

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    To się nie dziwię że nie wyszedł. To dowód że nie warto robić przed terminem chyba że to jest dzien przed :p
    Ale ja jestem teraz 2 dni przed terminem @ :p w sobotę powinnam dostac, a już od 2 dni testy mam pozytywne. 9 dpo bobek pokazał wieczorem ładna kreseczkę różowa, także zależy od ciąży :)

Mildred, Ochmanka, szona lubią tę wiadomość

S3YWp2.png

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia - a proby watrobowe badalas na wlasna rękę czy na zalecenie lekarza?

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, ze szybkość pojawienia się 2 kresek to tez jednak trochę zależy od długości cyklu, w krótkich wychodzi nieco później :). Zauważyłam na wykresach ze kreski nigdy nie wychodzą przed co najmniej 21 dniem cyklu a najczęściej w 23 dniu +, u mnie to jest dzień przed @ :).

Sylwia dawaj znać, kciuki żeby jednak to nie świadczyło o tej cholestazie tak wcześnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 18:55

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Sylwia - a proby watrobowe badalas na wlasna rękę czy na zalecenie lekarza?
    Lekarz kazal.

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Ale ja jestem teraz 2 dni przed terminem @ :p w sobotę powinnam dostac, a już od 2 dni testy mam pozytywne. 9 dpo bobek pokazał wieczorem ładna kreseczkę różowa, także zależy od ciąży :)
    No to może :p. Ja w pierwszej robiłam dopiero 18 dpo i pierwsza była beta a potem mąż mi kupił dwa sikance bo nic nie rozumiał z tych cyfr mimo że mu tłumaczylam 😂. Nawet pani w aptece się śmiała jak powiedział że z krwi już było robione. Jutro bedzie 16 dpo więc myślę że wyjdzie jak to ciaza

dxomanli5dlutv4a.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarz kazał zrobić te badania ze względu na duży przyrost wagi, bo typowych objawów dla cholestazy nie miałam. Zlecił mi również zbadać kwasy żółciowe. To było w 32 tygodniu, ale już do porodu nie wyszłam ze szpitala. Mam nadzieję, że u Ciebie to jednak coś innego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 19:35

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest malo dziewczyn czeksjacych do 16dpo.
    Raz, ze jestesmh uzaleznione od sikania,
    Dwa, wiekszosc potrzebuje lekow i innych cudow by ciaze utrzymac.

Ciezarowki, czy do Was tez sie tak koty lasza? Normalnie jakby mogly to by sobie ze mnie lozko zrobily ;)

Ochmanka lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed chwilą zrobiłam drugi test tak ot z ciekawości ale nadal biel zatem kolejny miesiąc stracony. Trudno. Do @ teoretycznie mam jeszcze 5 dni więc mogłoby nic nie wyjść ale z drugiej strony jak byłam 03.09 na wizycie to ginekolog powiedziała że właśnie w tym dniu będzie owulka zatem chyba się nie pomyliła a idąc tym tokiem myślenia dzisiaj byłoby 15dpo..

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekać z testem do 16dc? Niemożliwe :) W ostatniej ciąży testowałam w 18 dniu, ale cyklu :) Był pozytyw, bladzioch, ale nie cień cienia i nie z porannego moczu. Mam cykle 25 dniowe i wtedy miałam owulację w 8 dc.

Teraz biochem też mi wyszedł kilka dni przed terminem @, niestety chwilę później już nic nie było.

Małgoniu, ja mam wrażenie, że koty uwielbiają brzuszki - mojemu nawet nie przeszkadzały kopniaki. W sumie do dzisiaj jest bardzo tolerancyjny i pozwala, rzekłabym, na zbyt wiele, najmłodszemu. Muszę go bardzo pilnować, by nie stracił wąsów lub ogona...

Izape, pięknie kreska ciemnieje :) Widziałam kiedyś, jakie cuda robisz i już wyobrażam sobie, jakie uszytki będziemy podziwiać, jak będziesz szyć dla swojego maleństwa :)

Monika, mam nadzieję, że szybko się Twoja sytuacja wyjaśni i że będziesz spokojniejsza.

Ja dzisiaj świętuję z mężem 9 rocznicę ślubu. Z tej okazji rano posprzeczaliśmy się, teraz będziemy się godzić.

Dobrego wieczoru!!!

Malgonia, Kittinka83, aeiouy, Ania_85_, Ochmanka, Izape_91 lubią tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ