Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesień za pasem, będzie czerwiec z bobasem :) czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

Jesień za pasem, będzie czerwiec z bobasem :) czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Miska _a Autorytet
    Postów: 343 341

    Wysłany: 19 września 2019, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    A ja tylko z krótką informacją:

    Mąż odebrał wynik wymazu - NIE MA UREAPLASMY 🙌🙌🙌
    Szona jakie badanie robiliście?

    Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
    niedoczynność tarczycy-Letrox50
    hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
    -badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
    -Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
    -Ureaplasma... - pokonana!!!!! :)
    15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
    17.01.20-beta 626,7
    29.01.20-❣️😘

    Walczę o cud:)
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 19 września 2019, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza trzymam kciuki za zawodowy rozwoj. A co do plsmienia to u mnie bylo jeden dzien przy progu powyzej 20 i becie juz pewnie kolo 200. A pewna bylam ze juz po wszystkim. Wiec czasem te plamienia sa pozniej niz przy samym poczatku wgryzania. Mysle ze przy takim progu jakiego masz to mala szansa by to bylo cos innego nuz implantacja.

    Izape_91 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Judit Autorytet
    Postów: 1221 1221

    Wysłany: 19 września 2019, 22:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, super wiadomość !!!

    Ja wypis dostane dopiero za tydzień więc może dowiem się czegoś więcej ale czuje się super,że mamy kolejny krok do przodu.
    Troche nieładnie ale z tego powodu obalamy z mężem wino.

    Także Wasze zdrowie ! :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 23:05

    Izape_91, Ania_85_, aeiouy, Sasanka55, szona, Iseko, Malgonia, Pati96, Ochmanka, Gosiek1993 lubią tę wiadomość

    ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie
    została ❄ 4AA

    endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 19 września 2019, 23:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra idę spać a jutro rano sik 😄

    Dobranoc ♥️

    Judit korzystajcie póki możecie !

    Judit, syllwia91, buba123, Sasanka55, Iseko, MonikA_89!, Pati96, Ochmanka, Gosiek1993, agge lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 września 2019, 04:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia niestety problem z wagą pojawił się przed odkryciem za dużego TSH. Potem już poszło a ja w sumie ani razu nie zawalczyłam o to żeby schudnąć. Tak naprawdę teraz prowadzę stary tryb życia ;) treningi 4-5 razy w tygodniu, zdrowe odżywianie i szczerze powiem, że czuję się lepiej, bo do tego jestem przyzwyczajona i to robiłam nim mnie "rozsadziło". Po mnie nie widać mojej nadwagi, a już na pewno nie po zdjęciach które wrzucam :P nie są retuszowane ale oczywiście wrzucam te korzystne :D
    Chcę schudnąć bo ważę ponad 80 kg, ba nawet przed rozpoczęciem diety 86-87... a moja waga w której mi ok to 70-67 kg. Te 16-17 kg które złapałam w ciągu roku zrobiły ze mnie niepełnosprawną... wysiadają mi kolana,męczę się jak mam podbiec do autobusu... Chcę się przygotować do ciąży. Nie chcę ważyć 100kg ani ponad 90 bo już kompletnie moje stawy tego nie wytrzymają :(

    No nawet Wam pokaże dziewczyny moją "formę" przed hecą z tarczycą czyli taką jaką miałam rok temu a obecnie. Nie czuję się dobrze tak wyglądając i mając zero kondycji

    8ef0d6c83797.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 04:12

    Ania_85_, syllwia91, SylwiaLu lubią tę wiadomość

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1407 2355

    Wysłany: 20 września 2019, 06:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wiem doskonale co czujesz - ja w ciągu JEDNEGO!!! roku przywalilam +20kg... zanim zdiagnozowalam tarczyce i IO. Teraz bardzo mi ciężko wrócić do regularnego ruchu i diety ale jak mi się udaje jakiś czas to czuję się zupełnie inaczej. Trzymam kciuki za Twój powrót do formy, bo wiem jak to wpływa na psychikę i samopoczucie, a jak będziesz się czuła dobrze we własnym ciele to i inne rzeczy się jakoś łatwiej układają 😉 i wtedy tylko kwestia czasu zanim nam pokażesz swoje dwie kreseczki 😁

    Madziandzia, syllwia91 lubią tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3151

    Wysłany: 20 września 2019, 06:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wylapałam następnego biochema ;( po clo, test jaśniejszy niż wczoraj.

    Jadę w poniedziałek na urlop cieszyć się mężem i widokami.

    Dziewczyny które brały clo tez trafiały się wam ciążę biochemiczna ?
    Pewnie to czynnik męski (wyniki męża były poniżej normy) coś zalapuje i dalej się niechce rozwinąć, ja biorę dupka 2x1 zastrzyki od owu. Nie wiem co można jeszcze.

    Jest jeszcze pomysł że to był ślad od ovitrelle ale to jest 13 dzień po zastrzyku.

    Odstawiam leki, czekam na @ ma być w poniedziałek.

    Kogo polecacie w invimed w Poznaniu do kogo się zapisać ?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 06:26

    9ewns65gkf9ocqq6.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7908 11217

    Wysłany: 20 września 2019, 06:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred, ja jestem u dr Sroki. Zapisałam się do niego przypadkowo, a potem czytałam różne komentarze, w których dziewczyny pisały, że podobno jest najlepszy.
    Przykro mi z powodu biochema :( Może to faktycznie jeszcze ovitrelle? 🤔

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3151

    Wysłany: 20 września 2019, 07:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Mildred, ja jestem u dr Sroki. Zapisałam się do niego przypadkowo, a potem czytałam różne komentarze, w których dziewczyny pisały, że podobno jest najlepszy.
    Przykro mi z powodu biochema :( Może to faktycznie jeszcze ovitrelle? 🤔

    Kiedyś brałam ovitrelle i w ciągu 9 dni już nie był wykrywalny.
    Zadzwonię dziś zapisze się też do Sroki i męża do Androloga .
    Długo się czeka na wizytę ?

    9ewns65gkf9ocqq6.png
  • szona Autorytet
    Postów: 6105 14659

    Wysłany: 20 września 2019, 07:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska _a wrote:
    Szona jakie badanie robiliście?

    Od początku:
    Najpierw po biochemie zrobiłam MUChę (ureaplasma, mycoplasma, chlamydia) - wymaz PCR - wyszedł dodatni, dostaliśmy sumamed na 3 dni

    Powtórzyłam badanie-ale metodą hodowli - myco nieobecna, ureaplasma obecna.

    Dostaliśmy oboje unidox, a ja dodatkowo nystaynę (7 dni).

    Ja powtórzyłam ureaplasmę - wymaz PCR a mąż zrobił wymaz z cewki moczowej - jednak metodą inną niż PCR (już nawet nie wiem jaką 😅 chyba hodowli, która u mnie wyszła wcześniej dodatnia).

    Oboje wreszcie mamy wynik ujemny.

    Madziandzia lubi tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet
    Postów: 6105 14659

    Wysłany: 20 września 2019, 07:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Kiedyś brałam ovitrelle i w ciągu 9 dni już nie był wykrywalny.
    Zadzwonię dziś zapisze się też do Sroki i męża do Androloga .
    Długo się czeka na wizytę ?

    Ale tu nie ma reguły. Gin przy ovitrelle kazała koleżance bezwzględnie zrobić test najwcześniej 14 dpo, właśnie dlatego, że nawet ta sama osoba w różnych cyklach może różnie zareagować. Przykro mi, że kreska nie ciemnieje, ale myślę, że pozostałość po leku jest bardzo prawdopodobna.

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3151

    Wysłany: 20 września 2019, 07:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Ale tu nie ma reguły. Gin przy ovitrelle kazała koleżance bezwzględnie zrobić test najwcześniej 14 dpo, właśnie dlatego, że nawet ta sama osoba w różnych cyklach może różnie zareagować. Przykro mi, że kreska nie ciemnieje, ale myślę, że pozostałość po leku jest bardzo prawdopodobna.


    Ale mimo wszystko ciąży brak. Mam jeszcze jeden test na jutro. Dla pewnosci zrobię rano.

    Człowiek taki bezradny. Moja myśl pozytywną jakoś mi umknęła znowu.

    Odstawiam leki ja ma coś być to będzie. Psychicznie czekam na [email protected] i urlop.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 07:31

    9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 20 września 2019, 07:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred bardzo mi przykro :( nie zadreczalabym sie biochemem jesli mialas zastrzyk. Chyba w ogole przy owi to tylko bordowa krecha jest jako tako wiarygodna. Ale w koncu sie uda. Badz dobrej mysli.

    Madziaandzia powiem Ci ze rozmiarowo wcale nie wyglada to zle, choc Cie rozumiem bo mohe cialo podobnie sie rozlalo jak przestalam cwiczyc.
    Ciaza to ciezki kawalek chleba. Ja serio lapie juz stresa przed 3 trymestrem bo juz czuje sie jak niepelnosprawna (bol kregoslupa, bol spojenia lonowego, zadyszka nawet od mowienia a co dopuero po wchodzeniu po schodach). Pewnie gdybym byla aktywna do konca to byloby mi latwiej teraz, choc nie wiem czy moj organizm ogarnalby i cwiczenia i ciaze, ale warto na pewno o to zadbac. Twoje dobre samopoczucie tez ma duze znaczenie. Im bedziesz sie czula atrakcyjniejsza tym wiecej tych dobrych kobiecych hormonow naprodukujesz a mniej prolaktyny. Trzymam kciuki za efekty, ale widzac jak wygladalas jestem spokojna ze wiesz co robic :)

    Iza czekam na tescik :)

    Madziandzia, Izape_91 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Salome Autorytet
    Postów: 2592 3903

    Wysłany: 20 września 2019, 07:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred, myślę, że to może być ovitrelle. U mnie w poprzednim cyklu utrzymywał się dłużej, niż teraz (a może to kwestia testów), a jeszcze wczoraj 13dpz mogłabym dostrzec cień cienia cienia.
    A może rzeczywiście coś się zadziało? Może akurat jakiś słaby się plemnior trafił.

    Madziandzia, rozumiem Cię, słońce... Ja w ciuchach wyglądam tak samo, jak wcześniej, ale na plaży nie chciałabym spotkać nikogo znajomego. To pewnie sprawka Hashimoto. Super, że masz zacięcie sportowe, to pewnie łatwiej Ci będzie wrócić do formy :)

    Aha, i w ogóle hellou - nie byłaś sprawiedliwa dla siebie, pokazując nam zdjęcie zrobione w najbardziej niekorzystnym świetle, jakie znalazłaś w domu 😜

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 07:47

    Malgonia, Madziandzia, szona, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 :(

    Mój instagram
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 20 września 2019, 07:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ♥️ na szybko zostawiam Wam kreseczki! Dzisiejsza na dole ♥️ na górze wczorajsza:) miłego weekendu 😘😘

    804c4b6e2b13.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 07:56

    eemmiilliiaa, Malgonia, Pati96, Salome, buba123, Angelika1313, Karolina, Agape91, Fiore, Madziandzia, APrzybylska, MonikA_89!, szona, aeiouy, Ania_85_, Ochmanka, 5ylwian, DzulkaJ, syllwia91, Gosiek1993, moni05, agge, Ewelina29, Melissa93, Daniela, nuśka91, Iseko, MamaStasia :), Sasanka55, JaSzczurek, Olga_89 lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Salome Autorytet
    Postów: 2592 3903

    Wysłany: 20 września 2019, 08:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, pięknie ciemnieje!!!

    Kochane, a ja jeszcze bym chętnie skorzystała z Waszej wiedzy... Moja przyjaciółka niedawno dowiedziała się, że ma PCOS i prolaktynemię. Jest przerzucana od lekarza do lekarza, endo mówi, że takie rzeczy u ginekologa, a gin, że musi iść do endokrynologa :/ Raz ktoś zapisuje jej dostinex, raz antykoncepcję. Ma bardzo długie cykle i chciałaby sobie je unormować, poza tym ciężko jej zejść z wagi, mimo ćwiczeń i diety. Poradźcie coś, proszę, bo to mega kochana dziewczyna... Na razie nie myśli o dziecku, ale jest po 30stce i pewnie jak już sie ustabilizuje jej związek, to zacznie planować ciążę. O czym powinna pamiętać, co jeszcze zbadać?

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 :(

    Mój instagram
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2215 3226

    Wysłany: 20 września 2019, 08:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika kciuki za dzisiejszą wizytę.😘✊

    Mildred przykro mi ,że test biały. Tule mocno.😘

    Izape pięknie ciemnieje.😘

    Madziandzia najważniejsze, żebyś Ty dobrze się czuła z sobą. 😘 Wiem co czujesz, bo ja całe życie walczę z waga. Niby staram się jeść w miarę zdrowo ,ćwiczyć regularnie ,a nic się nie zmienia. Kiedyś schudłam 20 kg i tak zostało nic dalej nie idzie. Teraz po poronieniu przytyłam 6 kg nie wiem dlaczego.🤷‍♀️ Teraz próbuje to zgubić, ale bez skutku.. Za Ciebie kochana trzymam kciuki, żeby udało Ci się osiągnąć to co byś chciała. Będzie dobrze.😘

    U mnie znów dziś się pojawiło lekkie plamienie tylko tym razem nie brązowe tylko różowe..

    Madziandzia, Izape_91 lubią tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 1500
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 września 2019, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Światło prawdę powie :P
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie! Aż dostałam skrzydeł ❤
    Szybko pokaże Wam efekty a potem szybciutko dwie tłuste krechy! :D

    Hm... możliwe żeby już w 21 dc było krwawienie?

    Piękne Izape 😍😍😍😍😍

    szona, Izape_91, syllwia91 lubią tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 6105 14659

    Wysłany: 20 września 2019, 08:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Cześć dziewczyny ♥️ na szybko zostawiam Wam kreseczki! Dzisiejsza na dole ♥️ na górze wczorajsza:) miłego weekendu 😘😘

    804c4b6e2b13.png

    I pomyśleć, że gdybyśmy były normalne i sikały w terminie okresów, to od razu dostawałybyśmy takie rarytasy :) bardzo się cieszę! ❤️

    Agape91, Izape_91, Madziandzia, nuśka91, szarlota96 lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Fiore Autorytet
    Postów: 865 1736

    Wysłany: 20 września 2019, 08:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria- przede wszystkim wkurzają mnie na maksa ci lekarze, ze odsyłają dziewczynę z czymś co powinni ogarniać z zamkniętymi oczami, dziady jedne. W idealnym scenariuszu to by się sprawdził ginekolog-endokrynolog, z jakiego miasta jest koleżanka? Ja mam w Warszawie wspaniała panią doktor, która mnie wyprowadziła z hiperprolaktynemii i wielu innych tarapatów. U mnie się sprawdził dostinex przede wszystkim, o antykoncepcji nie było mowy. Tylko, ze uwaga- byłam jeszcze wtedy w medicoverze i poszłam na usg i jakaś durna lekarka mnie nastraszyla, ze pewnie mam pcos. A moja ją obśmiała, bo się powiedziała, ze przy wysokiej prolaktyne to usg daje taki obraz, który można pomylić- wiele małych pęcherzyków. Oczywiście, ze może to współistnieć, ale warto, żeby ktoś kumaty to wszystko obejrzał.

    Salome lubi tę wiadomość

    Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    f2wl2n0a4zf2jm0h.png
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego