Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesień za pasem, będzie czerwiec z bobasem :) czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

Jesień za pasem, będzie czerwiec z bobasem :) czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 września 2019, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik kwasów 3.60! Norma do 6 więc to chyba nie cholestaza 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

    DzulkaJ, Judit, Salome, aeiouy, agge, szona, moni05, Ewelina29, Pati96, Izape_91, nuśka91, eemmiilliiaa, Mildred, Madziandzia, Ochmanka, Iseko, MonikA_89!, APrzybylska, Karolina, malamisia, Irvine90, frezyjciada, Gosiek1993, Sasanka55, Malinaa90, Szczesliwa_mamusia, Meggs, Malgonia, buba123, nimsi, Ania_85_, Olga_89, Kittinka83 lubią tę wiadomość

  • Daniela Autorytet
    Postów: 1748 2270

    Wysłany: 20 września 2019, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape, kreska coraz piękniejsza :)

    I ile radości z sikania :)

    Sylwia, cieszę się. Oby wszystko było już ok.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 12:04

    syllwia91, Izape_91 lubią tę wiadomość

    cd9b90bv6jvl2h1u.png
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 20 września 2019, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Wynik kwasów 3.60! Norma do 6 więc to chyba nie cholestaza 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
    Super :)

    syllwia91 lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5022 11627

    Wysłany: 20 września 2019, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Dziewczyny przyszly mi wyniki nasienia rozszerzone i chyba tak cudownie nie jest
    HBA 75 % w opisie ,ze ponizej 80 jest obnizona dojrzałosc i funkcja

    DNA -18 % plemników z fragmentacja DNA
    wnioski-82 % plemników prawidłowych

    Dobry potencjał do zaplodnienia <15
    obnizony potencjał do zaplodnienia 15 %-30 %
    wysokie ryzyko nieplodnosci > 30

    Chyba lipa co ? :(


    Beti u nas HBA 82% a dfi ponad 16%, HDS 21% i jest ciąża po miesiącu diety na poprawę nasienia, więc uważam że jest nieźle u Was:)

    Margot lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Judit Autorytet
    Postów: 1217 1221

    Wysłany: 20 września 2019, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piernicze, poprosiłam wczoraj w tym szpitalu o l4 na wczoraj.Żebym nie musiała wykorzystywać urlopu.Kazali mi potem wejśc na tą strone zus żeby sobie sprawdzić czy wystawili bo mieli awarie systemu i lekarz miał się tym zając wieczoren.Ja patrze a tam tydzien l4 wystawiony.

    Czyli co l4 na tydzień żeby mieć czas na seks?xd

    Tak na serio to w ogóle mi to nie pasuje..nic mi nie jest.Do tego widzę,że oznaczyli to kodem niepłodności.Nie za bardzo bym chciała wtajemniczać to moje plotkarskie kadry.Mam nadzieję,że nie sprawdzają po numerku o co chodzi.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 13:05

    ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie
    została ❄ 4AA

    endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3151

    Wysłany: 20 września 2019, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Spokojnie! One chyba jeszcze jesiennej nie wrzuciły. Przetestujcie sobie darmową. Mildred, nie będzie myślę problemu.

    I uszy do góry! Będziesz w ciąży!


    Dzięki !

    9ewns65gkf9ocqq6.png
  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 20 września 2019, 13:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ze dwa dni mnie nie było, bo na fiolecie u nas praktycznie codziennie rodzą się dzieci i nie ogarniam wszystkiego 😉

    Ale cieszę się, że widzę moc dobrych wiadomości! Przede wszystkim Izape cieszę się ogromnie ❤️❤️❤️

    MonikA daj znać jak po wizycie 😘

    Mildred tule mocno.

    Maria może koleżanka poszuka ginekologa, który jest też endokrynologiem? Przynajmniej nie będzie jej nigdzie odsyłać i nie będzie musiała być takim posłańcem wyników i zaleceń między jednym a drugim. A trudno jest wskazać co powinna robić, bo w sumie u każdej kobiety pcos wygląda trochę inaczej.

    Judit jak dają to korzystaj 😉

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 13:03

    Salome, moni05 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 września 2019, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny, że mi przejście na dietę i powrót do bardzo aktywnego trybu życia dały mega kopa. Zero stresu, więcej energii, mniej czasu na myślenie i ogólnie chyba sam fakt, że robię to w końcu dla swojego zdrowia, a nie jak to bywało wcześniej dla wyglądu, motywuje mnie najbardziej.

    Poza tym wierzę, że jak już pozbędę się nadwagi to dostanę ciążę w prezencie :P
    Natomiast mój mąż liczy, że "wpadniemy" w trakcie gubienia moich kg :D

    Edit: proszę o wpisanie @ ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 13:10

    szona, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 września 2019, 13:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    Tak na serio to w ogóle mi to nie pasuje..nic mi nie jest.Do tego widzę,że oznaczyli to kodem niepłodności.Nie za bardzo bym chciała wtajemniczać to moje plotkarskie kadry.Mam nadzieję,że nie sprawdzają po numerku o co chodzi.
    Do kadr dociera zwolnienie bez tego numeru statystycznego choroby :) Tam jest po prostu puste miejsce

    Judit, szona, Malinaa90 lubią tę wiadomość

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 20 września 2019, 13:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam 28 dni i też nic nowego się chyba nie dowiedziałam, ale na pewno trochę mnie bardziej zmotywowala do stosowania tych zasad :)
    Też chętnie kupię jesienny jadłospis, jak będzie więcej chętnych to może się podzielimy na 2 grupy do zakupu? :)

    Judit, nimsi, szona, Ochmanka lubią tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Judit Autorytet
    Postów: 1217 1221

    Wysłany: 20 września 2019, 13:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape, dziękuję.Kamień z serca.

    Cudowne jest na tym forum to,że oprócz wsparcia w wiadomej sprawie zawsze znajdzie się ktoś kto zna odpowiedź na inne związane z codziennym życiem pytania i rozterki :D

    Iseko jestem za tym pomysłem,już jest sporo chętnych :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 13:33

    syllwia91, Agape91 lubią tę wiadomość

    ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie
    została ❄ 4AA

    endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1209 1864

    Wysłany: 20 września 2019, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja mam ostatnio sajgon więc mało czasu na forum, właśnie chcę nadrobić, ale chciałam tylko zupdejtować że u mnie @, cykl jeszcze krótszy niż ostatnio, bo 23 dni. Dzisiaj też mąż jedzie odebrać wyniki więc jest stresik 😌.

    Koniec o mnie lecę nadrabiać 😊

    28lat 🍍 39cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 września 2019, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    Agape, dziękuję.Kamień z serca.

    Cudowne jest na tym forum to,że oprócz wsparcia w wiadomej sprawie zawsze znajdzie się ktoś kto zna odpowiedź na inne związane z codziennym życiem pytania i rozterki :D

    Iseko jestem za tym pomysłem,już jest sporo chętnych :)
    Ja akurat w płacach pracuję, więc na co dzień mam styczność ze zwolnieniami lekarskimi ;)
    W razie pytań - pomogę ;)

    szona, Ochmanka lubią tę wiadomość

  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3151

    Wysłany: 20 września 2019, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za smutne minki i kciuki, zrobię jutro jeszcze test sprawdzę co się świeci.

    Trochę smutno a człowiek tak jakby się już przyzwyczaja po jakimś czasie że się nie udaje. Taki twardszy się robi.

    9ewns65gkf9ocqq6.png
  • szona Autorytet
    Postów: 5738 13513

    Wysłany: 20 września 2019, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred, może rzeczywiscie coś na wzmocnienie plemniorów u Was zrobi robotę 🤔 może dieta nie jesienna, a na plemniki będzie Ok. W ogóle przy takiej grupie chętnych możemy kupić i jedną i drugą, przy dołożeniu tej darmowej - wychodzi zestaw praktycznie na miesiąc.

    Iseko, kasiasiasia28, Mildred, nimsi lubią tę wiadomość

    17 cs po cb. (24 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5022 11627

    Wysłany: 20 września 2019, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście żeby nie było zbyt kolorowo dostałam lpamien, dużo tego było na bieliznie :( ehh... ... Tak samo było rok temu...

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 20 września 2019, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Mildred, może rzeczywiscie coś na wzmocnienie plemniorów u Was zrobi robotę 🤔 może dieta nie jesienna, a na plemniki będzie Ok. W ogóle przy takiej grupie chętnych możemy kupić i jedną i drugą, przy dołożeniu tej darmowej - wychodzi zestaw praktycznie na miesiąc.
    Jestem za, szczególnie że u nas dieta na plemniki bardzo wskazana! :)

    szona lubi tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7652 10882

    Wysłany: 20 września 2019, 14:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyszłam z podglądu. Prawy jajnik 2 większe pęcherzyki plus jeden, który może podrośnie. Lewy - zero. Podjęliśmy z dr decyzję o przerwaniu stymulacji. Jeśli w poniedziałek na USG okaże się, że pęcherzyki podrosły to będę brać ovitrelle plus wlew domaciczny z accofilu, jo i starania własne. Jeśli nie będzie ciąży, to w kolejnym cyklu stymulacja łączona z clo, lametta, zastrzyki w małych dawkach, potem dopiero podkręcenie tych dawek. Zobaczymy czy pęcherzyków będzie więcej

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 20 września 2019, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Oczywiście żeby nie było zbyt kolorowo dostałam lpamien, dużo tego było na bieliznie :( ehh... ... Tak samo było rok temu...
    Iza nie denerwuj się, może to tylko taki straszak . Pamiętam, że chyba Malgonia (?) pisała podobnie na początku ciąży, że cos jest nie tak i tak samo było w poprzedniej ciąży, A jednak jest wszystko ok😘
    Trzymam mocno kciuki😘

    szona lubi tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 20 września 2019, 14:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika przykro mi :( ale przy takim wsparciu może Was kropek zaskoczy i pojawi się naturalnie? 🙂 Kciuk za Twoje jajka, niech rosną! 😘

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 14:41

    szona lubi tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego