Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesień za pasem, będzie czerwiec z bobasem :) czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

Jesień za pasem, będzie czerwiec z bobasem :) czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Olga_89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Olga a co ćwiczysz na siłowni? Bo ja byłam po pozytywie w tym tygodniu i odważyłam się tylko popedałować na rowerze i trochę orbitreka, wszystko na najmniejszym biegu, a chciałabym jednak trochę aktywności fizycznej zostawic,jeśli plamienia się skończą i wszystko będzie dobrze. U mnie z uwagi na hiperinsulinemia to jest wskazane oprócz dobrej diety. anie ma żadnych ćwiczeń dla ciężarnych :(

Ćwiczę podobne zestawy jak przed ciąża.. Tylko ciężary inne i unikam ćwiczeń które napinaja mięsień prosty brzucha. Np. Robię sobie często nogi na maszynach, ewentualnie polprzysiad sumo z trx., resztę partii (biceps, triceps, plecy, barki, klatka) też robię tylko np jak wcześniej na biceps brałam sobie Hantle 8kg, tak teraz biorę 4kg i robię więcej powtórzeń. I tak samo z innymi partiami. Nie robię też ćwiczeń w leczeniu na plecach. Urozmaicam też np jednego dnia ćwiczenia z obciążeniem, innego z ciężarem własnego ciała. Np wznosy ugietej nogi w podporze przodem, wznosy w bok w leczeniu bokiem itd.. No i kontroluje tętno, jak podchodzi pod 140 to zwalniam tempo😊 no i rozciąganie plus spacerek. 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 13:18

Madziandzia, Izape_91, Karolina, Ochmanka lubią tę wiadomość

8p3oskjozzzi1rdx.png
    Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
    AMH 8.62
    lekko Policystyczne jajniki
    07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
    mamy jeszcze:❄️❄️❄️
    15.03.19 8dpt beta 0
    Crio 05.04.19 4AA
    9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
    05.05--> serce wali jak dzwon :) <3 mamy 11mm :)
    07.07.19--> znamy plec :) chlopczyk! Gabrys <3
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4129fcdf1a40.jpg
    Gdyby to nie był facelle skakałabym pod sufit... Boję się kolejnego evapa... Blada ale pojawiła się od razu...

Sasanka55, Ewelina29, Pati96, Madziandzia, szona, eemmiilliiaa, Karolina, Olga_89, nowa na dzielni, Szczesliwa_mamusia, Gosiek1993, buba123, agge, nuśka91, Malinaa90, aeiouy, Ochmanka, Ania_85_, Iseko, Malgonia lubią tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Ja też nie wiem do kiedy... W przyszłym tygodniu chce iść na krzywa i znaleźć w końcu muszę diabetologa który poprowadzi ciążę na mecie.... Muszę z nim pogadać w ogóle o tym co i jak
    U. Mi wczoraj wspominał, że konsultuje się w październiku z Pasnikiem jak mu powiedziałam że mamy u niego wizytę końcem października a u mnie te Kiry nieciekawe, więc może coś zaczął działać i brać pod uwagę immunologie, to dobrze, bo mi sporo u niego brakowało... Kazał sobie wysłać wyniki kir i allo mlr.

Jak będziesz miała dobrego diabetologa to daj znać, warto wiedzieć :)

A ja dalej zapisana na badania i zabieg w listopadzie. Chyba zrezygnuje dopiero za miesiąc. Emkowi dalej kazałam brać witaminy, bo różnie bywa, z diety napewno nie zrezygnujemy, bo teraz dopiero widzimy ile świństwa się je i nie zwraca uwagi... a w razie czego powtórzymy te badania... Mam nadzieję że nie będziemy musieli,ale wolę chuchać.

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska - ale ona nie jest blada! Nawet nie trzeba sie przygladac. Ja akurat jestem fanka Facelle.
    Siknij jeszcze na jakis!

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    4129fcdf1a40.jpg
    Gdyby to nie był facelle skakałabym pod sufit... Boję się kolejnego evapa... Blada ale pojawiła się od razu...
    Piękny bladzioszek 😍 sikaj na bobo test!!!! Albo na norda ! Ona jest różowa :)

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno kupię bobotest, ale obawiam się kolejnej porażki. Pokaże wam zaraz dla przypomnienia test z evapu miesiąc temu.

8p3os65gp79cy9ly.png
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    168db3f9b59a.jpg

8p3os65gp79cy9ly.png
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Specjalnie go zatrzymałam dla porównania... Jest w zasadzie taki sam jak ten...

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ta kreska ma inne kontury wiec ten dzisiejszy uznaje za pozytyw

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska który dpo? Moim zdaniem dzisiejszy to pozytyw, ten evap nierównomiernie odbarwiony

S3YWp2.png

• szona Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka, ja widzę różnice między tymi testami :)

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska dla mnie to nie jest to samo. Dzisiejsza kreska jest taka wyrazniejsza

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    U. Mi wczoraj wspominał, że konsultuje się w październiku z Pasnikiem jak mu powiedziałam że mamy u niego wizytę końcem października a u mnie te Kiry nieciekawe, więc może coś zaczął działać i brać pod uwagę immunologie, to dobrze, bo mi sporo u niego brakowało... Kazał sobie wysłać wyniki kir i allo mlr.

A ja dalej zapisana na badania i zabieg w listopadzie. Chyba zrezygnuje dopiero za miesiąc. Emkowi dalej kazałam brać witaminy, bo różnie bywa, z diety napewno nie zrezygnujemy, bo teraz dopiero widzimy ile świństwa się je i nie zwraca uwagi... a w razie czego powtórzymy te badania... Mam nadzieję że nie będziemy musieli,ale wolę chuchać.
    Czesc podczytuje was od jakiegos czasu.Staram sie juz rok a wtym mam wiele ciaz bioch.za saba.Zrobilam niedawno badanie mlr i kiry ktore wyszly mi kiepsko.W listopadzie mam dopiero wizyte ale niepokoje sie.Widze ze jestes w ciaxy mozesz mi napisac jak u ciebie to wyglada z tymi kirami..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:

Mam nadzieję że znajdę dobrego bo kiepsko z tym w Rze żeby zajął się mną z meta.... Jaka dawkę masz i jaki wskaźnik homa? Wiesz mnie Ulman mega denerwuje!!! Mówi wszysrko za dużo i nie potrzebnie tak jak zmierzył nt i że na granicy potem ze łożysko przodujace itd.... Mówi że traktuje moja ciążę priorytetowo itd że się martwi itd ale do cholery nie powinien tak i od razu Ci mówię nie stresuj się od razu tak jak ja! Że panika! Spokojnie 😉

Ominelam już 3 dzień luteine miałam brać 2x2 pojeduzkowa ale nie daje rady... Jak myślę o niej to już mnie bierze na wymioty ale dzisiaj już 3 raz jak usiadłam poczułam to uczucie jak na okres które trwało może z 5 sekund i myślę że chyba muszę brać ta luteine mimo wszystko.... W srodę robiłam proga to wyniósł 50. Ale nie czuje napinania w brzuchu ani nic.

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kit wrote:
    Czesc podczytuje was od jakiegos czasu.Staram sie juz rok a wtym mam wiele ciaz bioch.za saba.Zrobilam niedawno badanie mlr i kiry ktore wyszly mi kiepsko.W listopadzie mam dopiero wizyte ale niepokoje sie.Widze ze jestes w ciaxy mozesz mi napisac jak u ciebie to wyglada z tymi kirami..
    Allo mlr z mężem mam 24,5% , a geotyp kir BX nie mam kirow odpowiedzialnych za implantację ( mam jeden na trzy i tym samym ogolnie nie mam 5/6 najważniejszych kirow ) te odpowiedzialne za implantację to DS. Sama nie wierzyłam w powodzenie, ale jak widzisz nie można tracić nadzieji. To że zaszłam w ciążę to cud... A drugi będzie jak usłyszę serduszko. Wiele dziewczyn zachodzi mimo kiepskich kirow.

S3YWp2.png

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Mam nadzieję że znajdę dobrego bo kiepsko z tym w Rze żeby zajął się mną z meta.... Jaka dawkę masz i jaki wskaźnik homa? Wiesz mnie Ulman mega denerwuje!!! Mówi wszysrko za dużo i nie potrzebnie tak jak zmierzył nt i że na granicy potem ze łożysko przodujace itd.... Mówi że traktuje moja ciążę priorytetowo itd że się martwi itd ale do cholery nie powinien tak i od razu Ci mówię nie stresuj się od razu tak jak ja! Że panika! Spokojnie 😉

Ominelam już 3 dzień luteine miałam brać 2x2 pojeduzkowa ale nie daje rady... Jak myślę o niej to już mnie bierze na wymioty ale dzisiaj już 3 raz jak usiadłam poczułam to uczucie jak na okres które trwało może z 5 sekund i myślę że chyba muszę brać ta luteine mimo wszystko.... W srodę robiłam proga to wyniósł 50. Ale nie czuje napinania w brzuchu ani nic.
    Ja się zastanawiałam nad zmianą ginekologa na innego, mam u siebie w mieście fajnego, ale wolałbym rodzić w PF :/ byłabym spokojniejsza... I widzę że w końcu zostanę u U... chociaż jak mi się wczoraj zaczął jąkać do słuchawki to mnie krew zalewała :p biorę metę 500 która i tak była na nim wymuszona, home mam 1,7 więc niby ok, ale moja insulina po obciążeniu jest za wysoka.

S3YWp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Ja się zastanawiałam nad zmianą ginekologa na innego, mam u siebie w mieście fajnego, ale wolałbym rodzić w PF :/ byłabym spokojniejsza... I widzę że w końcu zostanę u U... chociaż jak mi się wczoraj zaczął jąkać do słuchawki to mnie krew zalewała :p biorę metę 500 która i tak była na nim wymuszona, home mam 1,7 więc niby ok, ale moja insulina po obciążeniu jest za wysoka.
    Ja ostatnio jak dzwoniłam mówię mu o tych złych wynikach wątroby itd tzn zdjęcie mu wysłałam i rozmawialiśmy i rozmowa trwa a ja w końcu mówię że no robiłam ten progesteron tak jak Pan prosił bo przez te bóle co kiedys miałam kazał zbadać i mówię że jest 50 a on...... No to pięknie to znaczy że była super owulacja możliwe nawet ze dwa pęcherzyki pekly no extra wyniki a ja mówię co?.... Mówię ja jestem w 16tc przecież...... Ręce opadły! No ale opini ma dużo ma stronie mamy z Rzeszowa i ponoć robi bardzo dobre cesarki i to ile do niego chodzi dziewczyn to świadczy o tym że chyba się zna ale nieraz mam obawy 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska- trzymam kciuki. Moze skocz od razu na bete

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Ja ostatnio jak dzwoniłam mówię mu o tych złych wynikach wątroby itd tzn zdjęcie mu wysłałam i rozmawialiśmy i rozmowa trwa a ja w końcu mówię że no robiłam ten progesteron tak jak Pan prosił bo przez te bóle co kiedys miałam kazał zbadać i mówię że jest 50 a on...... No to pięknie to znaczy że była super owulacja możliwe nawet ze dwa pęcherzyki pekly no extra wyniki a ja mówię co?.... Mówię ja jestem w 16tc przecież...... Ręce opadły! No ale opini ma dużo ma stronie mamy z Rzeszowa i ponoć robi bardzo dobre cesarki i to ile do niego chodzi dziewczyn to świadczy o tym że chyba się zna ale nieraz mam obawy 🤣
    Nie noo masakra 😂 no Sylwia może co będzie z tej owulacji ! Może jakieś bliźniaki : D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 15:03

szona, Ochmanka, Malgonia lubią tę wiadomość

S3YWp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Allo mlr z mężem mam 24,5% , a geotyp kir BX nie mam kirow odpowiedzialnych za implantację ( mam jeden na trzy i tym samym ogolnie nie mam 5/6 najważniejszych kirow ) te odpowiedzialne za implantację to DS. Sama nie wierzyłam w powodzenie, ale jak widzisz nie można tracić nadzieji. To że zaszłam w ciążę to cud... A drugi będzie jak usłyszę serduszko. Wiele dziewczyn zachodzi mimo kiepskich kirow.
    Staram sie nie tracic nadziei ale nie mam juz sil..Do wizyty u Sachy daleko dlatego probojemy na razie.Ja tez nie mam kirow tych najwazniejszych tylko ze ja mam genotyp aa. i pisza ze jest gorszy.Mialas jakies szczepienia.Dajesz mi nadzieje trzymam kciuki.

‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ