X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czytam Was od kilku dni. Byłam z Wami na testowaniu ze dwa czy trzy razy, na początku, ale nie rozumiejąca wtedy prawie nic i odpuściłam ;). Teraz czuję się dokształcona i jak czytam posty to rozumiem o co chodzi :p u mnie zaczyna się czas w cyklu, którego najbardziej nie lubię czyli czekanie... do tego choroby mnie nie chcą odpuścić.
    Aaeemm - jak na początek starań to polecam "starające się ogólnie", tam więcej dziewczyn "świeżaków" na początku starań :) tutaj już nas więcej, które albo bardzo długo się starają albo są po stratach albo z konkretnymi problemami jednak...
    Ja szybciutko kilka słów o sobie - w maju poroniłam (6tc), a zaszłam w 1cs. W lipcu była ciąża biochemiczna. Ogólnie wysokie TSH, wysoka prolaktyna, za cienkie endometrium. W tym cyklu dużo lepsze wyniki więc znowu nadzieji aż za dużo...

Amy333 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest ktoś nie-meczowy jak Ja? Ja jestem po podpisaniu umowy, szampan wypity i mam lenia. I myślę o tym cyklu i boję się że kolejny na straty pójdzie.

Flowwer lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaeemm, haha, no właśnie chyba nie na luzie - na luzie to by było po prostu bzykać się co 2 dni, a potem czekać, czy się okres spóźni. Ale to nie znaczy, że jesteś nienormalna - przeciwnie, to jest bardzo fajne, bo widać, że bardzo Ci zależy, a Twój dzieciaczek na pewno będzie kochany. Po prostu nie daj się zwariować czytając nas/o nas - nie masz powodów, by myśleć, że coś jest nie OK, więc tak nie myśl - stres szkodzi. A betę zrób tylko jeśli chcesz mieć wynik wcześniej niż wykryłby ciążę test sikany, inaczej nie ma się co kłuć, a potem mieć 2 dni wyjęte z życia, spędzone na odświeżaniu strony z wynikami.

Aaeemm, Bocianiątko lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia ja mam mecz włączony tylko po to żeby mężowi (bidok na uczelni) wysyłać wynik ;p a uzupełniam dzienniki, mam miesiąc zaległości ;)...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Flowwer Bocianiątko Agniechaaaa StaraczkaNika wirtualnie trzymam was za ręce i będzie dobrze. Musimy pozytywnie myśleć bi to też dużo dla organizmu. Może brakuje specjalistów dobrych jak Flower męczy się 10 lat

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeny, pilik, ale super rzeczy robisz ❤️ Super :)

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 8 października 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Aaeemm, haha, no właśnie chyba nie na luzie - na luzie to by było po prostu bzykać się co 2 dni, a potem czekać, czy się okres spóźni. Ale to nie znaczy, że jesteś nienormalna - przeciwnie, to jest bardzo fajne, bo widać, że bardzo Ci zależy, a Twój dzieciaczek na pewno będzie kochany. Po prostu nie daj się zwariować czytając nas/o nas - nie masz powodów, by myśleć, że coś jest nie OK, więc tak nie myśl - stres szkodzi. A betę zrób tylko jeśli chcesz mieć wynik wcześniej niż wykryłby ciążę test sikany, inaczej nie ma się co kłuć, a potem mieć 2 dni wyjęte z życia, spędzone na odświeżaniu strony z wynikami.
    Ja po prostu lubie miec wszystko pod kontrola :D i tak sie muszę isc kłuć wiec to przy okazji. Na luzie - w sensie, jeśli teraz sie nie uda - nie załamie sie :) ale nie ukrywam, ze baaaaardzo bym chciała. Druga sprawa - mam planowany lot samolotem w środę, a jeśli Beta wyszłaby nawet tylko trochę wyższa to odwołuje

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na dzielni - dziękuje! Dzisiaj mini dresik dla bratanka robiłam <3...

Flower super masz sfinxa! Cudny nos. Moja siostra tudasa miała, ale pomieszanego z demonem więc miejscami miał sierść, śmieszny strasznie był :)

A tu mój pseł - w temacie zwierzaków :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09ed9066dc4e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 18:00

malka, Jedna_z_Wielu, KateHawke, Lunaris, Czrna 81 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny popcorn gotowy? Siadamy przed tv które oglądają mecz.. Kibicujemy naszym!!

DO BOJU POOOOLSKA

Aaeemm lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę ogarnąć kogoś kto mi zrobi stronę internetową...

Wysłany: 8 października 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaeemm wrote:
    Ja po prostu lubie miec wszystko pod kontrola :D i tak sie muszę isc kłuć wiec to przy okazji. Na luzie - w sensie, jeśli teraz sie nie uda - nie załamie sie :) ale nie ukrywam, ze baaaaardzo bym chciała. Druga sprawa - mam planowany lot samolotem w środę, a jeśli Beta wyszłaby nawet tylko trochę wyższa to odwołuje
    Spokojnie, do 3 miesiąca można jak najbardziej latać - zarodeczek nawet nie zauważy, no chyba że w ogóle źle znosisz loty. Ale i tak bardzo mi się podoba Twoja gotowość poświęcenia wyjazdu dla dobra potencjalnego dziecka. Trzymam kciuki, żeby wyszło za pierwszym razem ;)

Aaeemm lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 8 października 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Spokojnie, do 3 miesiąca można jak najbardziej latać - zarodeczek nawet nie zauważy, no chyba że w ogóle źle znosisz loty. Ale i tak bardzo mi się podoba Twoja gotowość poświęcenia wyjazdu dla dobra potencjalnego dziecka. Trzymam kciuki, żeby wyszło za pierwszym razem ;)
    Po co ryzykować dla kilku dni w Paryżu ??? Najwyżej polecimy następnym razem juz we 3.... ale mnie wzięło na marzenia.

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Ja muszę ogarnąć kogoś kto mi zrobi stronę internetową...

Wybierz jakąś poleconą firmę, pamiętaj ze wygląd jest ważny ale bardzo własny jest tez kod strony i funkcjonalność :). Nie warto na miej za bardzo oszczędzać bo złe zrobiona stronę będziesz musiała jeszcze 3 razy przerobić :) bo pozycjonuje sie słabo, bo nieintuicyjna, bo złe sie wyświetla na komórce itp :)

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gooool :-)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Wybierz jakąś poleconą firmę, pamiętaj ze wygląd jest ważny ale bardzo własny jest tez kod strony i funkcjonalność :). Nie warto na miej za bardzo oszczędzać bo złe zrobiona stronę będziesz musiała jeszcze 3 razy przerobić :) bo pozycjonuje sie słabo, bo nieintuicyjna, bo złe sie wyświetla na komórce itp :)
    No właśnie już mi koleżanka dziewczynę poleciła. Zobaczymy jak się rozwinie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Frelcia ja mam mecz włączony tylko po to żeby mężowi (bidok na uczelni) wysyłać wynik ;p a uzupełniam dzienniki, mam miesiąc zaległości ;)...
    Tu Ci wszystko dziewczyny napiszą:D

pilik lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 października 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaeemm wrote:
    Po co ryzykować dla kilku dni w Paryżu ??? Najwyżej polecimy następnym razem juz we 3.... ale mnie wzięło na marzenia.
    :) Będziesz bardzo dobrą, troskliwą mamą.
    A zanim odwołasz wyjazd, to skonsultuj się z lekarzem - z tego co ja wiem, to tak mały zarodek jest jeszcze tak porządnie zabezpieczony w macicy, że lot mu nie robi, a Paryż jest raczej cywilizowanym miejscem, więc nie masz powodu się bać jakiejś egzotycznej choroby ;)

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia właśnie widzę że tu relacja na żywo :D

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    A zanim odwołasz wyjazd, to skonsultuj się z lekarzem - z tego co ja wiem, to tak mały zarodek jest jeszcze tak porządnie zabezpieczony w macicy, że lot mu nie robi, a Paryż jest raczej cywilizowanym miejscem, więc nie masz powodu się bać jakiejś egzotycznej choroby ;)
    Ja zaś czytałam u Bakusiowej chyba że nie powinno się do 3 miesiąca latać bo dla zarodka i jego rozwijajacych się organów to za duży szok związany z ciśnieniem. Lepiej do lekarza iść i się upewnić:)

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 8 października 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:

Powiem Ci, ze mi moj ginekolog powiedział podobnie, ale powiedział tez, ze nie jest mi w stanie zagwarantować, ze nic sie nie stanie. Zreszta o czym my mówimy ;D pewnie sie okaże po wynikach, ze nici z tego w tym cyklu. Ale No fajnie ejst pogdybac.

oar8yx8d1pjoogg2.png
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ