Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Yoselyn82, Bocianiątko, -Monika-, KateHawke, Jedna_z_Wielu, innamorata88, summer86, staraczka1111, Emiilka, Madżka89, Anna Stesia, Maja84, Czrna 81, Lunaris, Amy333 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
StaraczkaNika wrote:Mogę Ci obiecać, że już nigdy więcej!Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
nick nieaktualny
-
Phnappy niezła teoria ale ja myślę że na babskim forum to strata kasy taki moderator. Wśród samych bab zawsze się któraś znajdzie co namiesza
Pracuje z samymi babami i wiem co mowie...Flowwer, KateHawke, Bocianiątko, Izape_91, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny-Monika- wrote:Frelcia a zostaniesz z Nami na różowej stronie po pozytywnym teście ciążowym?
Pilik jesli hipotetycznie nawet bym się starała a endometrium byłoby slabe (wizyta w czwartek)to i tak do zagniezdzenia nie dojdzie. Dobrze rozkminiam? -
Dyrekcja jestem pedagogiem, mam anielską cierpliwość (wg całego świata ) a w żłobku albo przedszkolu nigdy bym nie chciała pracować. Nie wyobrażam sobie. Dwa lata byłam nianią trójki dzieci. Potem przez dwa lata miałam tak dość że się zarzekałam że dzieci mieć nie będę. Dopiero jak odpoczęłam instynkty wróciły . Ja pracuje w ośrodku dla dzieci z głęboka niepełnosprawnością i codziennie doceniam życie i podziwiam matki moich wychowanków... ot np. taki gest - dzisiaj dzwoniły mamy z mojej grupy że w czwartek przyjeżdzają z ciachem na dzień nauczyciela. Kobiety które mają naprawdę ciężko w życiu. A chce im się. Walczą, kochają, są cudowne.
Frelcia, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
malka wrote:Jak nie chcesz ich na jutro to ja przygarnę! Kocham krewety
No i myślę, że te moje są jakieś wadliwe... Założenie było, że ma być smaczne, a tu takie rozczarowanieIzape_91, Anna Stesia, lamka lubią tę wiadomość
-
Flo, a ja nawet dzisiaj myślałam o szpitalu "z kolorowymi kredkami". Wiecie ze całkiem blisko (20km i 4 km) od domu mam takie. Rano zajade żeby mi miejsce przygotowali
Czrna 81 lubi tę wiadomość
-
Monika dokładnie. Możesz być w ciąży (do dzisiaj nie wiem czy o ciąży biochemicznej migę powiedzieć "byłam w ciąży"? Serio, kiedyś z lekarzem rozmawiałam i totalnie nie wiem...) przez kilka dni. Zarodek się nie zagnieździ na długo. Beta ruszy ale zwykle maja do 500 (czasem więcej), a czasami do 10 (ja tak w tej po zabiegu miałam). Wtedy @ spóźnia się dzień dwa, ale jak endo lepsze, ale za słabe na zdrową ciąże to może Cię to kosztować nawet koło miesiąca czekania i stresu...
-
StaraczkaNika wrote:I cycki i ręce mi opadły do podłogi... W sumie to poprostu leżę na podłodze po tym nokaucie
dopiero teraz się opanowałam, musiałam wkładnę zmienić ubiegło Mi
StaraczkaNika, Phnappy, Yoselyn82, Jedna_z_Wielu, KateHawke, Sarna84, Emiilka, Bocianiątko, Izape_91, Czrna 81, KateKum lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
KateHawke wrote:Karma ginka konkretna. Widać że ma jakiś plan. "A planu trzeba się trzymać, na tym to polega" powiedzieli właśnie w Przyjaciołach
Nie tyle ginka co endokrynolog internistka. zobaczymy co zycie przyniesie.
Flower jeszcze nie robilam. Bo w zeszlym cyklu sie nie wyrobilam, w tym endo mi doladowala badan + wymazy i juz jestem pod kreska, a jakos trzeba zyc w tym miesiacu.
A jeszcze reumatolog swoje trzy grosze na pewno dolozy. Teraz mam 11 dzien, a je sie robi w drugiej fazie cyklu wiec moze jakos sprobuje je zrobic.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
malka wrote:Phnappy niezła teoria ale ja myślę że na babskim forum to strata kasy taki moderator. Wśród samych bab zawsze się któraś znajdzie co namiesza
Pracuje z samymi babami i wiem co mowie...
Ja będę z popcornem czytać jak się sytuacja rozwinie są scenariusze, które potwierdzą moją teorieFlowwer, malka, Czrna 81 lubią tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata - udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypilik wrote:Monika dokładnie. Możesz być w ciąży (do dzisiaj nie wiem czy o ciąży biochemicznej migę powiedzieć "byłam w ciąży"? Serio, kiedyś z lekarzem rozmawiałam i totalnie nie wiem...) przez kilka dni. Zarodek się nie zagnieździ na długo. Beta ruszy ale zwykle maja do 500 (czasem więcej), a czasami do 10 (ja tak w tej po zabiegu miałam). Wtedy @ spóźnia się dzień dwa, ale jak endo lepsze, ale za słabe na zdrową ciąże to może Cię to kosztować nawet koło miesiąca czekania i stresu...
Dziękuję, nie będę ryzykować, macie rację. Ale chyba każda z Nas wie jak szkoda jest cyklu. Ja się przespałam trochę i inaczej się żyję! Psa też wymęczyłam i póki co też już długo spi, już całkiem inny się zrobił.
Ktoś się pytał kiedyś jak ma na imie, w zasadzie to jeszcze chyba nie ma, sm mowi ze podobny jest do reksia.
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Monika szkoda cyklu bardzo, ale pomyśl że jest zagrożenie i nie dość że ciężko byś to przeżyła (biochemiczna bardziej boli niż @...) to jeszcze może byś musiała kolejny czy dwa kolejne cykle czekać! Ja z perspektywy wiem, że nie warto i teraz słucham lekarza...
W innym temacie kolejnej spadła beta dzisiaj już mam doła że nawet jak się udało to pewnie znowu na krótko... ech. Idę to przespać. Dobranoc dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 22:23
-
StaraczkaNika wrote:To mnie poruszyło, że jeśli ta osoba, którą tulę najmocniej jakimś cudem skończy w tym miesiącu na fioletowej stronie mocy, a my nie, to znaczy, że sprawiedliwość nie istnieje.
Czy ten lekarz wie, do czego przykłada rękę.. ? -
Phnappy wrote:Haha dziewczyny... Ja mam swoją teorię na "pewien" temat. Już o tym pomyślałam jakiś czas temu jak kilka faktów mi się nie zgrywało w pewnych opowieściach... Czasem się zastanawiam czy tutaj w ogóle są jacyś moderatorzy? Może ktoś tam jest i "podjudza" dyskusję? Wiecie taki mały zamęt żeby się na forum działo Takie teorie spiskowe snuję...
-
nick nieaktualnypilik wrote:Nadrobiłam, uf. Ale nie pamiętam co komu miałam...
blue tulę bardzo mocno, rozumiem aż za dobrze. Serducho ściska że też musisz to czuć i przechodzić (
Pytalyscie o te opowieści podręcznej - są na Showmaxie. Jak ktoś ma abonament w play to można chyba jeszcze wyciągnąć od nich kod na darmowy rok
Monika jakbyś miała endo ładne to nie ma zagrożenia. A bez sprawdzenie chyba bym jednak nie ryzykowała ... ja zaryzykowałam, tydzień po miałam wizytę i "wyrok", endo 4,5 nawet jak się udało to się nie udało i mam czekać na @...
ja mam lekką gorączkę. Chorawa jestem od tygodnia, ale nie miałam już gorączki i czuje jakby to nie było chorobowe... tak tak, wkręcam sobie już ...
Aa, Agniecha mam pytanie bo mi krąży. Ty też jesteś ze śląska? Byłaś może w czerwcu w szpitalu w Bielsku?pilik lubi tę wiadomość