Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 października 2017, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Jeeejuuu, podszykowałam na jutrzejszy obiad sos z krewetek z czosnkiem i pietruchą na białym winku... I wcale mi to nie smakuuuuje! Mosz, co za dzień dodupny
    smaki robisz!

  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14440 18173

    Wysłany: 10 października 2017, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka dwoch lekarzy wkluczylo swierzba.. ale jak dzis zobaczyla mnie 3 dermatolog ze taka jestem wysypana to od razu padla diagnoza.. tamte mi przepisaly masc crotomiton ktora jest na swierzba ale bardziej leczy jego koncowke i swedzenie oraz mialam masc advantan. Pomagalo mi to na chwile ze mnie nie swedzialo ale od poniedzialku jak mnie wysypalo max to dala mi dzis lek typowo na swierzba, kuracja nocna, rano kapiel i mam nadzieje ze bedzie ciut lepiej. Oczywiscie od razu zmiany nie ustapia ale powinny sie powoli zmniejszac i obrzek z zaczerwienien rowniez. Do tego do worka ciuchy, pranie, prasowanie, gotowanie itp.. jednym slowem musze wszystko do worka, reczniki, posciel itp i ogarnac w mieszkaniu zeby wytepic dziada! Staram sie nie drapac ale nie zawsze mi to wychodzi, to silniejsze ode mnie..

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 10 października 2017, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Jeeejuuu, podszykowałam na jutrzejszy obiad sos z krewetek z czosnkiem i pietruchą na białym winku... I wcale mi to nie smakuuuuje! Mosz, co za dzień dodupny
    nie martw się, ja kiedyś zrobiłam zajebiste koszotto, pięknie wyglądało na zdjęciu, a w moim wykonaniu takie g*** a nagotowałam na 3 dni, żeby mieć spokój no i 3 dni jedliśmy. HAHAHAHA Nie chce tego pamięać ; P

    Anna Stesia lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 10 października 2017, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie co mówi mój Emek jak widzi że czytam różowe forum?

    OOo, a Ty znowu czytasz "zieloną lampkę, błękitny śluz" ?? A czasami mówi że jestem nienormalna, że codziennie to czytam i co tam piszą.: P

    Anna Stesia, Maja84, Lunaris lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • panan12 Autorytet
    Postów: 3008 546

    Wysłany: 10 października 2017, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Jeśli plamienie nie rozkręci się w okres to w przyszły poniedziałek

    Trzymam kciuki za Ciebie :) Badałaś progesteron 7 dpo?

    f2w3k0s3plke7odf.png
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14440 18173

    Wysłany: 10 października 2017, 21:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Yose, to okropne! Powinni Ci dac jakas rekompensate, to jest choroba przyniesiona z pracy! Inni nie maja?

    u mnie 5 pielegnarek mialo swierzba i bylo na l4, polowa pacjentow ma krosty i jest pseudo leczona. Nasza pani doktor bardziej dba o pacjentow niz o nas. Woli zasczepic pacjentow niz zajac sie powazna choroba zakazka jaka panuje na oddziale..

    Najlepiej powiedziec ze to swiad starczy.. a jak jedna z pielegniarek powiedziala ze to chyba zart to odwrocila sie dupa i poszla!

    Trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte, na pewno bedzie wszystko dobrze!

    Maz dzis tez sie nasmarowal, no bo nie ma wyjscia! u mnie objawy na maksa a u niego dopiero moga wystapic.

    Anna Stesia lubi tę wiadomość

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5687 7006

    Wysłany: 10 października 2017, 21:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam Was po tym intensywnym dniu, ale szczerze to padam na nos.. i zamarzam pod kocykiem :(
    Blue, brak mi słów... trzymaj się dzielnie :*
    Yos, co za masakra! Oby przestało swędzieć jak najszybciej! Walcz w pracy o swoje!
    Frelcia, dla mnie też to wszystko dobrze wróży <3
    Kate, wygląda na jakiś lekki stan zapalny, bo crp podwyższone... a to ca125 w górnej normie może świadczyć o endomendzie... :/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 21:11

    KateHawke, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    3. IMSI Gameta długi protokół start 10.10.2021 :) jeanine-->gonapeptyl-->rekovelle
    2. ICSI OviKlinika 2021: krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - spadło z 6 po dwóch procedurach... stan zapalny endometrium wyleczony, test Be Ready - endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 października 2017, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Trzymam kciuki za Ciebie :) Badałaś progesteron 7 dpo?
    Nie. Badałam tylko hormony w celu potwierdzenia owulki.

  • malka Autorytet
    Postów: 2366 4686

    Wysłany: 10 października 2017, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Mam wyniki:
    CRP 6,23 (norma 0-5)
    ROMA:
    Ca125 33,7 (norma do 35)
    HE4 34,0 (norma do 70)
    Możecie mi coś o tym powiedzieć? Zielona jestem. Widzę że najważniejszy czyli HE jest w normie ale jak interpretować resztę?

    Ca125 przy łagodnych torbielach albo przy endometrioze może być lakko podwyższone albo właśnie takie na granicy. Więc jest ok. HE4 fajne, test Roma to jest algorytm wyliczający prawdopodobieństwo zachorowania na nowotwór jajnika na podstawie tych dwóch parametrów. Jeszcze na wyniku powinno być jakieś wyliczenie i interpretacja tego wyniku.

    KateHawke lubi tę wiadomość

    5b09trd8ji0unw2g.png

    34bwflw153i9m8vo.png
  • panan12 Autorytet
    Postów: 3008 546

    Wysłany: 10 października 2017, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Nie. Badałam tylko hormony w celu potwierdzenia owulki.

    A jakie to się bada? Ładne wyniki Ci wyszły? :)

    f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 października 2017, 21:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Nadrobilam Was po tym intensywnym dniu, ale szczerze to padam na nos.. i zamarzam pod kocykiem :(
    Blue, brak mi słów... trzymaj się dzielnie :*
    Yos, co za masakra! Oby przestało swędzieć jak najszybciej! Walcz w pracy o swoje!
    Frelcia, dla mnie też to wszystko dobrze wróży <3
    Kate, wygląda na jakiś lekki stan zapalny, bo crp podwyższone... a to ca125 w górnej normie może świadczyć o endomendzie... :/
    Dziękuję Misiu! <3 póki co jedna plama brązowa od 5h. No ale zwykle w nocy się takie sprawy rozkręcają więc modlę się zeby nie tym razem..

  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14440 18173

    Wysłany: 10 października 2017, 21:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Mam wyniki:
    CRP 6,23 (norma 0-5)
    ROMA:
    Ca125 33,7 (norma do 35)
    HE4 34,0 (norma do 70)
    Możecie mi coś o tym powiedzieć? Zielona jestem. Widzę że najważniejszy czyli HE jest w normie ale jak interpretować resztę?

    crp masz troszke podwyzszone czyli masz stan zapalny w organizmie
    jesli chodzi o Ca125 to tez masz w gornej granicy normy wiec mozliwe ze masz endo..

    KateHawke lubi tę wiadomość

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 października 2017, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    A jakie to się bada? Ładne wyniki Ci wyszły? :)
    Tak tak. Ciałko żółte też potem było. LH, progesteron i estradiol

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 10 października 2017, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulę, tulę, tulę!

    Emiilka, Meśka, Anna Stesia, Amy333 lubią tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • panan12 Autorytet
    Postów: 3008 546

    Wysłany: 10 października 2017, 21:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Tak tak. Ciałko żółte też potem było. LH, progesteron i estradiol

    Hmm Lh się bada? Przecież to pokazuje pik Lh

    f2w3k0s3plke7odf.png
  • Emiilka Autorytet
    Postów: 923 2321

    Wysłany: 10 października 2017, 21:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Mam wyniki:
    CRP 6,23 (norma 0-5)
    ROMA:
    Ca125 33,7 (norma do 35)
    HE4 34,0 (norma do 70)
    Możecie mi coś o tym powiedzieć? Zielona jestem. Widzę że najważniejszy czyli HE jest w normie ale jak interpretować resztę?

    Kate, ja wiem tyle, że podwyższone CRP wskazuje na stan zapalny. Ja musiałam zrobić CRP przed planowanym sonoHSG. Gin powiedziała, że nie przeprowadzą zabiegu, jeżeli będzie powyżej normy... Dziewczyny na pewno wiedzą więcej.

    Edit: Kate, przypomniało mi się, że ja też robiłam ten marker - ca125. To jest marker nowotworowy (nie denerwuj się tylko, proszę!). Leć z tym wynikiem do lekarza, pewnie zleci Ci zrobienie jeszcze kilku markerów bardziej szczegółowych. Ja badałam ten marker na endomendę. Kochana, podkreślam tylko, że żaden ze mnie doktor...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 21:28

    KateHawke lubi tę wiadomość

    12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 października 2017, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Hmm Lh się bada? Przecież to pokazuje pik Lh
    Tak mi zlecił lekarz.

  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7216

    Wysłany: 10 października 2017, 21:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Ca125 przy łagodnych torbielach albo przy endometrioze może być lakko podwyższone albo właśnie takie na granicy. Więc jest ok. HE4 fajne, test Roma to jest algorytm wyliczający prawdopodobieństwo zachorowania na nowotwór jajnika na podstawie tych dwóch parametrów. Jeszcze na wyniku powinno być jakieś wyliczenie i interpretacja tego wyniku.
    Algorytm ryzyka:ROMA przed menopauzą 3,27 (norma do 7,39)
    Dzięki wielkie za informacje <3
    Bocianiątko, Yosel, Emilka Wam również dziękuję bardzo. Jesteście wszystkie nieocenione <3
    Nawet nie wiecie jaki ciężar ze mnie właśnie zszedł. A w sumie to wiecie ;) teraz mogę ruszać :D

    Yoselyn82, Emiilka, Bocianiątko, malka, Amy333 lubią tę wiadomość

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 10 października 2017, 21:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I cycki i ręce mi opadły do podłogi... W sumie to poprostu leżę na podłodze po tym nokaucie

    Frelcia, nie mam już najmniejszych wątpliwości, że jesteś cudowną Panią w żłobku

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 21:33

    Bocianiątko, Meśka, Jedna_z_Wielu, Flowwer, Czrna 81, Amy333 lubią tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14440 18173

    Wysłany: 10 października 2017, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    I cycki i ręce mi opadły do podłogi... W sumie to poprostu leżę na podłodze po tym nokaucie

    a co cie tak poruszylo? czy myslisz o tym samym co ja??

    wiesz ja jestem dzis fest podminowana wiec wiesz...:)

    StaraczkaNika, Bocianiątko, Bajkaaa, Jedna_z_Wielu, Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego