Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunaris wrote:Dzień dobry!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef411dae4da6.jpg
(nie chce się dziad przekręcić )
Meśka przytulasy dla Ciebie-ja stosuję metodę "kupię sobie coś nowego z tej okazji-wyżej dupy nie podskoczę" nie przeskoczysz-możesz to tylko przetrwać :*
Lamka powiedz mi Kochana bo ja z tym trzymających się nadziei do ostatniej chwili- powtarzałaś betę? może jak to krwawienie ustało to była tylko taka ściema około@? przepraszam, że pytam w tym kierunku ale ja tak bardzo bym chciała żebyśmy wszystkie miały tą fioletową stronę VIP... przytulam tak czy siak :*
Ojeny Lunaris, biedna girka . W ogole widzę ze tu dzisiaj duzo nerwów, czytam tylko katem oka bo jestem cały dzien w aucie z kolega w pracy i nie chce mu świecić tym różem, w domu Was doczytam. Tak tylko na małe pocieszenie Wam powiem ze oglądałam wczoraj jakis film dokumentalny gdzie detektywi opowiadają o swoich najtrudniejszych śledztwach i bohaterka była Pani detektyw, która poza tym, ze opowiadała o mordercy to mówiła tez ze to był dla niej strasznie trudny okres bo starali sie długo bezskutecznie z mężem o dziecko. I ze to była masakra, wszyscy mieli dzieci a oni nie i ze nie miała nawet o kim z tym pogadać, czuła sie z tym strasznie samotna o beznadziejna, dodatkowo miała wyrzuty ze to moze przez stres w pracy. Na końcu pokazali jej foto teraźniejsze z 3 dzieci
Bocianiątko, KateHawke lubią tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
CO TU SIĘ DZIEJE DZIEWCZYNY!!!! hahahaha starałam się wszytsko nadrobić, bo trochę mnie nie było i pękam ze śmiechu
wszystkim II kreseczkom GRATULUJE !!
i mam pytanko, czy któraś z Was tak miała...zrobiłam badania w poniedziałek TSH - 3,06, więc trochę za wysokie jak na zajście w ciążę, ale teoretycznie w normie. Musiałam zrobić rozszerzone badania ft3 ft4 anty-TPO i anty-TG.Dziś odebrałam wyniki, a tam TSH 1,9..... zupełnie tego nie rozumiem, któraś z Was ma jakies pomysły o co może chodzić??? -
Lunaris wrote:Klątwa trola
Ale po przeczytaniu jestem utwierdzona w przekonaniu że to najlepsza grupa ewer !!
Pewne grupy społeczne są i bedą siedzieć w ciemnogrodzie bo banda średniowiecznych mamb ma takie jak nie inne zadanie.
Można w necie przeczytać o zakazie sekcji zwłok w średniowieczu do bodajże 19w i bo ciało jest święte i nie naruszalne co spowodowało zachamowanie postepu medycyny na pare wieków.
Bóg nam dał mądrość i narzędzia do postepu w leczeniu a niektórym to po prostu nie w nos.. lepiej się rządzi meduzami
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia !
Kropka.Lunaris, Lejka, Anna Stesia, Czrna 81, KateHawke, Karma88, Maja84 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Mimo szczerych chęci nie nadrobię
Widzę, że dzisiaj się forum rozgrzało do czerwoności. Ja dyskutować nie będę, każdy ma swoje zdanie w różnych tematach i każde jest dobre, indywidualne i prawdziwe. Szanuję każdego człowieka, niezależnie od tego w co wierzy i co myśli, jeżeli on szanuje mnie i moich bliskich.
Bóg i in vitro. Temat rzeka. Sądzę, że wiara ma dawać szczęście i nadzieje. Jeżeli to właśnie dzieciątko ma je dać jestem za i uważam, że Bóg też jest. Bóg stworzył 10 przykazań i nie ma tam nic o in vitro (wiem, że to głupie stwierdzenie). Pozostałe przykazania i zasady stworzył człowiek w imieniu Boga. Wydaje mi się, że najważniejsze to być dobrym człowiekiem.
Dziewczyny ja Wam wszystkim mocno kibicuję, podziwiam Waszą siłę do walki o maleństwo. Sądzę, że po tylu przejściach, które wiele z Was ma ja już dawno bym się poddała. Dzięki Wam łatwiej mi znosić porażki, bo wiem że nie tylko ja dostaję po tyłku od życia.
Matko, jednak mnie poniosło z tymi wypocinamiKarolina90, Lunaris, Flowwer, Bocianiątko, Anna Stesia, Kaczorka, Czrna 81, KateHawke, Sarna84, Karma88, Madżka89, Maja84, KaroMi lubią tę wiadomość
-
Flowwer wrote:To musimy odczarować !!
Ale po przeczytaniu jestem utwierdzona w przekonaniu że to najlepsza grupa ewer !!
Pewne grupy społeczne są i bedą siedzieć w ciemnogrodzie bo banda średniowiecznych mamb ma takie jak nie inne zadanie.
Można w necie przeczytać o zakazie sekcji zwłok w średniowieczu do bodajże 19w i bo ciało jest święte i nie naruszalne co spowodowało zachamowanie postepu medycyny na pare wieków.
Bóg nam dał mądrość i narzędzia do postepu w leczeniu a niektórym to po prostu nie w nos.. lepiej się rządzi meduzami
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia !
Kropka.
Flowwer przepraszam za kłótnie nie potrzebne to było. Ale wiesz ja jestem specyficzna... Dużo by mówić... Staram się z mężem 2 lata przeszliśmy piekło z różnymi rzeczami ale to nie do tego pije. Poprostu zaczęły mi dogryzac na każdy komentarz jaki pisałam. Wkurzyłam się i mnie poniosło... -
KateKum wrote:Mimo szczerych chęci nie nadrobię
Widzę, że dzisiaj się forum rozgrzało do czerwoności. Ja dyskutować nie będę, każdy ma swoje zdanie w różnych tematach i każde jest dobre, indywidualne i prawdziwe. Szanuję każdego człowieka, niezależnie od tego w co wierzy i co myśli, jeżeli on szanuje mnie i moich bliskich.
Bóg i in vitro. Temat rzeka. Sądzę, że wiara ma dawać szczęście i nadzieje. Jeżeli to właśnie dzieciątko ma je dać jestem za i uważam, że Bóg też jest. Bóg stworzył 10 przykazań i nie ma tam nic o in vitro (wiem, że to głupie stwierdzenie). Pozostałe przykazania i zasady stworzył człowiek w imieniu Boga. Wydaje mi się, że najważniejsze to być dobrym człowiekiem.
Dziewczyny ja Wam wszystkim mocno kibicuję, podziwiam Waszą siłę do walki o maleństwo. Sądzę, że po tylu przejściach, które wiele z Was ma ja już dawno bym się poddała. Dzięki Wam łatwiej mi znosić porażki, bo wiem że nie tylko ja dostaję po tyłku od życia.
Matko, jednak mnie poniosło z tymi wypocinami
Pięknie napisaneAnna Stesia lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Aaeemm wrote:CO TU SIĘ DZIEJE DZIEWCZYNY!!!! hahahaha starałam się wszytsko nadrobić, bo trochę mnie nie było i pękam ze śmiechu
i mam pytanko, czy któraś z Was tak miała...zrobiłam badania w poniedziałek TSH - 3,06, więc trochę za wysokie jak na zajście w ciążę, ale teoretycznie w normie. Musiałam zrobić rozszerzone badania ft3 ft4 anty-TPO i anty-TG.Dziś odebrałam wyniki, a tam TSH 1,9..... zupełnie tego nie rozumiem, któraś z Was ma jakies pomysły o co może chodzić???
A reszta wyników jakie są ? Bo lepiej popatrzeć całościowo i przy ewentualnej ciąży kontrolować TSH mozliwe że będzie szaleć.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:A reszta wyników jakie są ? Bo lepiej popatrzeć całościowo i przy ewentualnej ciąży kontrolować TSH mozliwe że będzie szaleć.
TSH 1,90 norma 0,27-4,20
FT3 3,04 norma 1,50-4,10
FT4 1,40 norma 0,93-1,70
A-TPO 11 norma 0-34
ATG < 10 norma 0-115 -
Aaeemm wrote:CO TU SIĘ DZIEJE DZIEWCZYNY!!!! hahahaha starałam się wszytsko nadrobić, bo trochę mnie nie było i pękam ze śmiechu
i mam pytanko, czy któraś z Was tak miała...zrobiłam badania w poniedziałek TSH - 3,06, więc trochę za wysokie jak na zajście w ciążę, ale teoretycznie w normie. Musiałam zrobić rozszerzone badania ft3 ft4 anty-TPO i anty-TG.Dziś odebrałam wyniki, a tam TSH 1,9..... zupełnie tego nie rozumiem, któraś z Was ma jakies pomysły o co może chodzić???Aaeemm lubi tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Bocianiątko wrote:TSH jest bardzo niestabilnym hormonem, więc tutaj patrzymy na długofalową tenencję a nie na jeden wynik. Ja ostatnio miałam TSH 2,6 i już szłam po leki, ale internistka kazała powtórzyć, no i równo tydzień później 1,1 i książkowe wyniki fT3 i fT4. więc jak powtórzysz za jakiś zcas to zobaczysz jak to mniej więcej oscyluje a teraz podobno mają zmienić się normy dla ciężarnych właśnie do 3
-
Dzień dobry Kochane,
Chciałam tu wejść na chwilę w południe, właściwie głównie podejrzeć betę Summer, tymczasem kilka godzin przebijałam się przez kolejne strony (jestem w pracy i dobrze, że jestem w ciązy to przynajmniej mnie nie zwolnią za przekładanie wyższości OF nad obowiązki słuzbowe). Ogolnie zgubiłam wszystkie swoje myśli, które po drodze wpadały mi do głowy, chcąc wyrazić je w finale, z góry przepraszam Wszystkie dziecwzyny, które pominę, ale po krótce: tulę mocno te, dla których dzień rozpoczął się negatywem albo złym humorem – Meśka, Lamka, wszystkim kaszlącym, drapiącym się i rzygającym chorowitkom życzę szybkiego powrotu do zdrowia- Staraczka, Yos, Agniechaaa . Współczuję tym, którym pozostaje tylko współczuć i tulić, współczuję ich potomkom i właściwie to współczuję całej ludzkości w związku z tym potomstwem, bo jeśli takich ludzi będzie przybywać to naprawdę czeka nas zagłada…
Lunaris nie o wiek trzeba było pytać, a o ilość skończonych klas podstawówki.
StaraczkaNika jesteś moim Mistrzem, uwielbiam Cię :*
Męża Amy tez uwielbiam Parsknęłam na głos czytając jak się dla siebie stroił.
Bardzo mnie cieszą wszystkie dobre wyniki, 2 pęknięte pęcherzyki Bocianiątka , a z powodu bety Summer to skaczę pod sufit z radości, piękna, adekwatna do wieku ciąży beta, która bez watpienia pokazuje, że Maluch jest tam, gdzie powinien, niech teraz pięknie rośnie
staraczka1111, Amy333, KateHawke, Anna Stesia, Flowwer, Lunaris, Agniechaaaa, Lejka, Maja84, KaroMi lubią tę wiadomość
-
Aaeemm wrote:reszta wygląda tak:
TSH 1,90 norma 0,27-4,20
FT3 3,04 norma 1,50-4,10
FT4 1,40 norma 0,93-1,70
A-TPO 11 norma 0-34
ATG < 10 norma 0-115Aaeemm lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
"Pewnego dnia zdarzyła się w pewnej wsi powódź. Pewien mężczyzna chcąc się ratować wszedł na dach swojego domu i tam czekał, co będzie dalej. Tymczasem woda powodziowa podchodziła coraz wyżej. Podeszła już mężczyźnie do kolan. Wtedy do domu podpłynęła łódź i człowiek z łodzi powiedział do mężczyzny na dachu:
-Wsiadaj do naszej łodzi! Uratujemy cię.
Jednak mężczyzna odpowiedział mu:
-Nie trzeba, ja jestem wierzący. Bóg na pewno mnie uratuje!
Łódź odpłynęła, mężczyzna został na dachu. Tymczasem woda podeszła mu już do pasa i znów przypłynęła łódź. Ludzie w łodzi znów namawiali go do wsiadania do łodzi, jednak on odpowiedział im to samo co poprzednio i został na dachu. Tymczasem woda znowu podeszła do góry i sięgnęła mężczyźnie już po piersi. Znów przypłynęła łódź i ludzie w łodzi krzyknęli:
-Wsiadaj natychmiast! Za chwilę utoniesz!
Jednak mężczyzna odpowiedział:
-Nie utonę! Bóg na pewno mnie uratuje!
Łódź odpłynęła, a mężczyzna utonął. Trafił prosto do nieba i od razu poszedł z pretensjami do Boga. Krzyknął do Niego:
- Dlaczego mnie nie ratowałeś? Przecież ja tak bardzo w Ciebie wierzyłem, tak bardzo Ci ufałem!
Bóg na to odpowiedział mu spokojnie:
- To nieprawda, że cię nie ratowałem. Wysłałem przecież po ciebie aż trzy łodzie ratunkowe, jednak ty z żadnej z nich nie chciałeś skorzystać."KateHawke, Anna Stesia, Bocianiątko, Kaczorka, Czrna 81, Amy333, staraczka1111, KateKum, 91Ewela09, Agniechaaaa, Bajkaaa, Lejka, Maja84, KaroMi lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:"Pewnego dnia zdarzyła się w pewnej wsi powódź. Pewien mężczyzna chcąc się ratować wszedł na dach swojego domu i tam czekał, co będzie dalej. Tymczasem woda powodziowa podchodziła coraz wyżej. Podeszła już mężczyźnie do kolan. Wtedy do domu podpłynęła łódź i człowiek z łodzi powiedział do mężczyzny na dachu:
-Wsiadaj do naszej łodzi! Uratujemy cię.
Jednak mężczyzna odpowiedział mu:
-Nie trzeba, ja jestem wierzący. Bóg na pewno mnie uratuje!
Łódź odpłynęła, mężczyzna został na dachu. Tymczasem woda podeszła mu już do pasa i znów przypłynęła łódź. Ludzie w łodzi znów namawiali go do wsiadania do łodzi, jednak on odpowiedział im to samo co poprzednio i został na dachu. Tymczasem woda znowu podeszła do góry i sięgnęła mężczyźnie już po piersi. Znów przypłynęła łódź i ludzie w łodzi krzyknęli:
-Wsiadaj natychmiast! Za chwilę utoniesz!
Jednak mężczyzna odpowiedział:
-Nie utonę! Bóg na pewno mnie uratuje!
Łódź odpłynęła, a mężczyzna utonął. Trafił prosto do nieba i od razu poszedł z pretensjami do Boga. Krzyknął do Niego:
- Dlaczego mnie nie ratowałeś? Przecież ja tak bardzo w Ciebie wierzyłem, tak bardzo Ci ufałem!
Bóg na to odpowiedział mu spokojnie:
- To nieprawda, że cię nie ratowałem. Wysłałem przecież po ciebie aż trzy łodzie ratunkowe, jednak ty z żadnej z nich nie chciałeś skorzystać."
Mądre to co wkleiłas. Pięknie też napisała Kate Kum każdy ma swoje zdanie i się je szanuje. Ja wspominałam o Bogu że trzeba wierzyć.... Ze się uda... 2 lata cykle naturalne gadki lekarzy czekać wieczność nie wiem na co... Wiadomo szczęściu trzeba dopomóc. Ale ja toleruje i szanuję ludzi którzy idą na in vitro. Jak się nie ma wyjścia a się dziecka pragnie to się wszystko zrobi. Nie wiem czy kiedyś te decyzję podejmę a nawet jak podejmę to nie jestem do niej do końca przekonana. -
panan12 wrote:Mądre to co wkleiłas. Pięknie też napisała Kate Kum każdy ma swoje zdanie i się je szanuje. Ja wspominałam o Bogu że trzeba wierzyć.... Ze się uda... 2 lata cykle naturalne gadki lekarzy czekać wieczność nie wiem na co... Wiadomo szczęściu trzeba dopomóc. Ale ja toleruje i szanuję ludzi którzy idą na in vitro. Jak się nie ma wyjścia a się dziecka pragnie to się wszystko zrobi. Nie wiem czy kiedyś te decyzję podejmę a nawet jak podejmę to nie jestem do niej do końca przekonana.
Jedna_z_Wielu, innamorata88, Amy333, staraczka1111, Agniechaaaa, Maja84 lubią tę wiadomość
-
KateHawke wrote:Pamiętając twoje wczesniejsze komentarze ośmielę się napisać: Weź nie pier*ol...
KateHawke, Flowwer, Amy333, staraczka1111, Karma88, Agniechaaaa, Maja84 lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Ostrzeżenie : kochane moje dziewczęta, nie chcę Was straszyć ale wszystkie dostaniecie mandaty za przekroczenie prędkości. Ponad 10str w kilka godzin!!!
Czytam i posikuję! Muszę Wam powiedzieć że ja też chodzę do kościoła regularnie od roku, od tych rorat co młody tak na nie latał i taki spokój tam w sobie znalazłam (chujową mieliśmy sytuacje rodzinną, która się wlecze do dziś) ale powiem Wam że gdy słyszę o mordowaniu zarodków to kuźwa łupie mnie w dupie!!! Żeby kuźwa dziewczyny tu nie pisały o zajebistych kolejkach na AZ... Ale pisały. Tak to jest jak się ignoruje innych, tylko widzi czubek własnego nosa.
Summer widziałam, wiedziałam!!! Ty teraz każ mężowi szukać szpitala z dobrą porodówką heheKateHawke, Flowwer, Sarna84, innamorata88, Meśka, Agniechaaaa, Maja84, KaroMi lubią tę wiadomość
Czarna81
22 cs. -
nick nieaktualny