X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydzień w 8 dc będę miała prawdopodobnie HSG jutro lekarz ma potwierdzić informacje ...

summer86, Anna Stesia, KateHawke, staraczka1111, Emiilka, Karma88 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za jakąś godzinę zrobiłam drugi test, z innej firmy i już negatywny więc chyba nie mam się co łudzić..

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Anna_Stesia - dziękuję, że pytasz :) Z racji wielkiego brzucha mój biedny kręgosłup cierpi, szybko sie męczę, znowu senna jak w I trymestrze, ja już się tocze, a tu równiutko 10 tygodni do terminu, jednak nie wierzę, że dotrwam do terminu. Ola niesamowicie się cieszy, że będzie miała rodzeństwo. Ma taką krótką modlitwę i "wplątała" w jej słowa siostrzyczke ;)

Im bliżej porodu tym więcej obaw. Strasznie sie boje, że pójdzie coś nie tak, że lekarze coś przeoczą, że w porę nie zareagują... Miałam jeden bardziej stresujący dzień ostatnio bo malutka normalnie żywioł, a jakoś mało sie ruszała jak nigdy. Często mi twardnieje brzuch i boje się czy chociaż jeszcze miesiąc wytrzymam. Cholernie sie boje, że coś pójdzie nie tak... Przy Oli tak nie miałam, nie umiem do końca tak cieszyć się ciążą jak wtedy, pewnie przez poronienia :-/ Cieszę sie z ciąży jednak gdzieś z tyłu jest strach...

We wtorek usg III trymestru, zobaczymy jak tam nasza malutka, choć pewnie nie taka malutka coś mi się zdaje. Sądząc po ruchach raczej dalej jest dupcią w dole jak na każdym usg, a troche mam nadzieje na sn, jednak jeśli byłby taki klocuszek jak Ola to nie da rady :-/

Kilogramów na plusie mnóstwo, całe 17... Oby zrzucanie równie szybko poszło jak przy Oli (wtedy 25 przybyło).

I szykuje sie u nas wielkie pakowanie niedługo, mąż skręca szafy, jeszcze lóżko, sporo tego, ale może końcem października będziemy "u siebie" :)

Uhhh jak zwykle walnę monolog... ;)

Wolałabyś rodzić SN? Może jeszcze kruszynka się obróci, ma trochę czasu :-)

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Iza, skąd jesteś? Bo zaraz zakładam rękawice bokserskie i jadę, by Ci nakłaść do głowy rozumku! Wiem, że jest Ci ciężko, czujesz się zawiedziona i rozczarowana. Też miewałam chwile zwątpienia, ale potem pomyślałam, że nie moge poddać się złym i czarnym myślom, że dzidziorek nie wprowadzi się do miejsca przesiąkniętego pesymizmem. Uwierz w swojego malucha, uwierz przede wszystkim w siebie. Zostaniesz mamą, tylko czasem szczeście idzie do nas bardzo powolutku, wystawiając naszą cierpliwość na próbę. Robisz wszystko, co trzeba - badasz się, leczysz, seksisz w dni płodne... Teraz przechodzisz kryzys, ale zobaczysz, że wyjdziesz z niego wzmocniona i pełna nadziei. Tego Ci z serca życzę!

Chyba by mi sie przydało takie pozytywne nakopanie do dupki... tylko ostrożnie zeby mi czopek nie wyleciał he heeeee heeee : D nie wiem czy wyjdę jestem w czarnej dolinie i światła tu ani hu hu.... muszę to wszystko przemyśleć : ( wiem ze to bez sensu śmucenie sie i przejmowanie ale zaskoczył mnie ten @ strasznie dziś dopiero 26 dc i wychodzi na to, ze fazę lutealna miałam 9 dniowa a to tragicznie krótko : ( nie wiem czy ten bromergon to był dobry pomysł...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 18:41

Anna Stesia lubi tę wiadomość

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Chyba by mi sie przydało takie pozytywne nakopanie do dupki... tylko ostrożnie zeby mi czopek nie wyleciał he heeeee heeee : D nie wiem czy wyjdę jestem w czarnej dolinie i światła tu ani hu hu.... muszę to wszystko przemyśleć : ( wiem ze to bez sensu śmiecenie sie i przejmowanie ale zaskoczył mnie ten @ strasznie dziś dopiero 26 dc i wychodzi na to, ze fazę lutealna miałam 9 dniowa a to tragicznie krótko : ( nie wiem czy ten bromergon to był dobry pomysł...

A przypomnij mi kochana, jaką miałaś tę prolaktynę? Bo ja pobrałam bromka 1,5 miesiąca i potem odstawiłam, nawet nie sprawdzając, czy prolaktyna faktycznie spadła. I za 3 miechy - pozytywny teścior :-). Smęcenie jest potrzebne, ale ważne, aby mieć świadomość, że po każdej, nawet najczarniejszej nocy wychodzi słońce.

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, nie jestem w stanie nadrobić w 100% :D nie mogę nawet palcem wycelować porzadnie w kom w te wszystkie strony :D. Też mam taki sobie okres, czuje sie jakaś taka zawieszona. Mam bałagan w domu, jestem wredna dla eMka i bez energii. Ale nie ma co smęcić, w listopadzie idę ba badania i moze zacznę wreszcie bardziej ogarniać te wszystkie badania i suplementy :). Póki nie miało sie z nimi do czynienia to brzmi to jak po chińsku :). Uwaga, wypróbowuje pogrubienia ;)

agniechaaa trzymam mocno kciuki! Czy to śnieżynka? Czy jakos inaczej sie Twoje ziarenko zwie? :)

Bocianiatko przesadziłaś :D i jak tam było z Ta twoja turbo-super-owulacja? :D czułaś ja jakos inaczej? Swoją droga nie wiem, czy słyszałyście, ale był przypadek ze babeczka miała po takiej owulacji bliźniaki, każde od innego taty :D to sie nazywa psikus natury

summer super beta!

Lunaris moze póki leczysz nogę zostaniesz oficjalna moderatorka i namaszczona przez nas obrończynią poziomu tego forum ;) czasami by sie przydało

Smutne dzisiaj wszystkie - solidaryzuje sie z Wami dzisiaj. Jestem bliska pójścia do jakiejs wróżki najgorszego sortu zeby mi tylko powiedziała ze tak, będę miała dziecko, na sto pro, ze jest w gwiazdach ;)

Ps. Co kurde znaczy zygac na kogos? :P

Lunaris, Czrna 81, Maja84 lubią tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Za jakąś godzinę zrobiłam drugi test, z innej firmy i już negatywny więc chyba nie mam się co łudzić..

Zrób jeszcze jutro lub pojutrze, dla pewności. A najlepiej jeśli masz możliwość skocz na betę.

• boduszka Ekspertka

Wysłany: 12 października 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Mi na początku wychodziły tylko bobo. Z innych firm biel :) ile jesteś dpo?

Cukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
    l22ndf9hr2tr2g4j.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nic o zyganiu nie wiem, cały czas byłam anielsko wspierająca i zawsze służyłam dobrą, szczerą radą... A gu taka niewdzięczność mnie spotyka... O losie!

Agniechaaaa, KateHawke, Meśka, nowa na dzielni, Lejka, Emiilka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Rany, nie jestem w stanie nadrobić w 100% :D nie mogę nawet palcem wycelować porzadnie w kom w te wszystkie strony :D. Też mam taki sobie okres, czuje sie jakaś taka zawieszona. Mam bałagan w domu, jestem wredna dla eMka i bez energii. Ale nie ma co smęcić, w listopadzie idę ba badania i moze zacznę wreszcie bardziej ogarniać te wszystkie badania i suplementy :). Póki nie miało sie z nimi do czynienia to brzmi to jak po chińsku :). Uwaga, wypróbowuje pogrubienia ;)

agniechaaa trzymam mocno kciuki! Czy to śnieżynka? Czy jakos inaczej sie Twoje ziarenko zwie? :)

Bocianiatko przesadziłaś :D i jak tam było z Ta twoja turbo-super-owulacja? :D czułaś ja jakos inaczej? Swoją droga nie wiem, czy słyszałyście, ale był przypadek ze babeczka miała po takiej owulacji bliźniaki, każde od innego taty :D to sie nazywa psikus natury

summer super beta!

Lunaris moze póki leczysz nogę zostaniesz oficjalna moderatorka i namaszczona przez nas obrończynią poziomu tego forum ;) czasami by sie przydało

Smutne dzisiaj wszystkie - solidaryzuje sie z Wami dzisiaj. Jestem bliska pójścia do jakiejs wróżki najgorszego sortu zeby mi tylko powiedziała ze tak, będę miała dziecko, na sto pro, ze jest w gwiazdach ;)

Ps. Co kurde znaczy zygac na kogos? :P
    Zające :D lub zając ostateczna decyzja jutro rano :) bedą sie rodzic latem wiec muszą być w klimacie :D

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14 dni po owulacji, 31 dzień cyklu po clo. Niby jest napisane że test tylko do 5 min a potem wynik nieważny ale od 2 już była lekka kreska. Drugi pre test całkowicie negatywny. A objawy jak zwykle, bóle jajników, piersi,

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Dziewczyny czy Bobo test po 8-10min daje wiarygodny wynik?
    Daj fotę to Ci ciocia Hope prawdę powie :)

Jedna_z_Wielu, Barbarka1984, Maja84 lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcecie zygający kawał? Bo nie wiem, czy tak jeszcze kontynuujemy w tym klimacie, czy już nam Bociuś spuściła kurtynę...

KateHawke, Maja84 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Meśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam z randki :) teraz Synusia stesknionego musze poprzytulac :)

Izape_91, Bocianiątko, Jedna_z_Wielu, -Monika-, Emiilka, Maja84 lubią tę wiadomość

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • _Hope_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    14 dni po owulacji, 31 dzień cyklu po clo. Niby jest napisane że test tylko do 5 min a potem wynik nieważny ale od 2 już była lekka kreska. Drugi pre test całkowicie negatywny. A objawy jak zwykle, bóle jajników, piersi,
    Bobotesty są bardzo czule. Z drugiej strony 14 dpo każdy test powinien być pozytywny. Z trzeciej strony nie takie cuda tu widziałam ;)

Jedna_z_Wielu, Rucola, Meśka lubią tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Izape_91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co chyba zaraz pojadę kupić sobie krolika. Zawsze chciałam małego krolika i zawsze jak jesteśmy w sklepie z mężem to idziemy i oglądamy te słodziaki. Ale by sie zdziwił jakby zobaczył krolika w domu jak wróci z treningu Haha : p potrzebuje kogoś mieć zeby sie nim opiekować i moze to byc mały królik. Co mówicie ??

KateHawke, Lunaris, Maja84 lubią tę wiadomość

S3YWp2.png

• Izape_91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Chcecie zygający kawał? Bo nie wiem, czy tak jeszcze kontynuujemy w tym klimacie, czy już nam Bociuś spuściła kurtynę...
    Dawaaaaj

S3YWp2.png

• paulina2811 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w jakiś sposób mogę wstawić tu foto?

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapodaj.pl wrzucasz tam i przesyłasz linka : )

S3YWp2.png

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Wiecie co chyba zaraz pojadę kupić sobie krolika. Zawsze chciałam małego krolika i zawsze jak jesteśmy w sklepie z mężem to idziemy i oglądamy te słodziaki. Ale by sie zdziwił jakby zobaczył krolika w domu jak wróci z treningu Haha : p potrzebuje kogoś mieć zeby sie nim opiekować i moze to byc mały królik. Co mówicie ??
    90% tych miniaturek rośnie na zwykłe pasztetowce :D i bądź przygotowana na bobki wszędzie i obgryzione kable ;)

Izape_91, innamorata88 lubią tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ