X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Przeglądałam insta i sie natknęłam , proszę jaszczurka dla Ciebie, ta taka słodka !
    https://instagram.com/p/BaId0rTHrUW/ : D
    <3 zaje..... jest

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Bocianiątko Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    90% tych miniaturek rośnie na zwykłe pasztetowce :D i bądź przygotowana na bobki wszędzie i obgryzione kable ;)
    Co do obgryzionych kabli to mój kocurek tez ma w tym niezłą wprawę! ;) straciłam juz trzy kable od ładowarki do telefonu ;) i wczoraj zamówiłam zapas :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 19:43

event.png

🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam 9gag i zawsze sie śmieje jak przeglądam ta stronę, duzo fajnych rzeczy można znaleźć np jest taki gościu który robi dziwne rzeczy w publicznych miejscach Haha
    Patrzcie : D z mężem z niego zawsze ziejemy
    https://instagram.com/p/BZPGyFqFDpz/

Lunaris lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Co do obgryzionych kabli to mój kocurek tez ma w tym niezłą wprawę! ;) straciłam juz trzy kable od ładowarki do telefonu ;)

W króliku najbardziej to mnie odpycha ze by mi kable poprzegryzal i zeby mu sie coś mogło stać : ( wszystkie zwierzęta lubię ale króliczki sa cudddne i marzy mi sie : D

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    A ja właśnie czytałam artykuł o propozycji finansowania in vitro w Katowicach na FB i komentarz pod spodem brzmi:
    "Dlaczego opinia publiczna jest cały czas wprowadzana w błąd- in vitro to sztuczna metoda zapłodnienia i zadna kobieta nie została wyleczona z niepłodnosci po zastosowaniu tej metody a jest to cały czas przedstawiane jako metoda leczenia co jest nieprawda. To jest produkcja dzieci w szklance. Natomiast jest zatajana ilość dzieci chorych które rodzą się dzięki tej metodzie"
    Nie mam słów...

Wiesz, takie komentarze to nawet nie są warte, by je zaszczycać swoją uwagą. Cóż poradzisz na to, że ludziom brak wiedzy. A internet ma mnóstwo fantastycznych funkcji, ale jest też zbiorowiskiem przeróżnych typów, w tym niestety wielu trolli, którzy tylko lubią powściekać innych i często odnoszą sukces. Dlatego ja mam metodę ignorowania takich wypowiedzi, to najgorsza kara dla kogoś, kto sobie wymyślił świetną prowokację, a wszyscy ją olali.

KateHawke, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• Kargo31 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    W sumie tysiąc razy już chciałam pisać, ale... październik przywitał mnie @,wiec wątek jakby nie dla mnie ;), zameldowałam się na listopadowym :P i poza tym jakos głupio bylo się wcinać w żywiołowe dyskusje. Powiem Wam,ze dzisiejszy dzień w pracy minął mi na czytani Was i z jedej strony było śmiesznie, z drugiej wywołało to komentarz "jprdl", a z trzeciej (jest wgl trzecia :P ) udowodnił mi,ze niektórzy chyba serio nie czują sarkazmu i nie mają za grosz wyczucia i taktu...

No, ale - chciałam napisać, że jesteście niesamowite. Podziwiam Was za tą wielką siłę, ja chyba takiej nie mam (nie mam też takiej wiedzy,wiec pewnie będę pytała o głupoty :P ). Życzę każdej z Was spełnienia tego śmiejąco-płaczącego Marzenia :)

Gratuluję wszystkim tym,którym się udało i moco trzymam kciuki za Wasze fasolki!!

A tym, które tak jak ja dostały @ przypominam,że pierwszy dzień @ to pierwszy dzień tych cudownych 40 tygodni :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 20:10

Bocianiątko, Meśka, Sarna84, KateHawke, staraczka1111, Rucola, Lunaris, Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

*starania od marca 2017

*iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wynik estradiolu-333 .12 dc.Chyba może być :/

Bocianiątko, Flowwer, KateHawke, staraczka1111, Maja84, Karma88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) Na początku wielkie gratulację za pozytywy!! :) Trzymam kciuki za te, które będą jeszcze testować. A te które powitała wredna @ mocno przytulam :*

Podczytuję Was regularnie, ale nie mam odwagi, aby częściej się udzielać.. Nie wiem czemu, ale czasami mam wrażenie, że skoro mam już dwie córki, to nie powinnam w ogóle myśleć o następnym dziecku :( Tyle z Was stara się o pierwszego maluszka, więc ja się nie powinnam wcinać.. Poza tym znowu mam przeczucia, że ten cykl skończy się tak jak wszystkie poprzednie, mimo że dziś jest dopiero 5dpo. Po co ja się tak nakręcam, jak i tak przylezie @ :(

Przepraszam za swoje smutki, macie pewnie milion swoich spraw, ale musiałam gdzieś to wyrzucić, a niestety w moim otoczeniu nikt nie przechodzi tego samego co ja.. Miłego wieczorku :) Dalej będę śledziła Wasze losy :)

Emiilka, Amy333 lubią tę wiadomość

• Meśka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ide się napic herbatki i lulu. Jestem psychicznie zmeczona tym dniem chyba czas odpoczac.
    Zjedlismy z M. kolacje choc za taka kase spodziewałam sie czegos lepszego, bardziej dopieszczonego. Ale solenizant wypil dwa driny wiec mu pasowalo :)
    Zapowiedzialam mu ze na moje urodziny tez chce wyjsciowa kolacje bo taka chwila tylko dla nas jest bezcenna. Mimo ze kocham mojego syna najbardziej na swiecie tez potrzebuje chwili oddechu.

Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    W króliku najbardziej to mnie odpycha ze by mi kable poprzegryzal i zeby mu sie coś mogło stać : ( wszystkie zwierzęta lubię ale króliczki sa cudddne i marzy mi sie : D

Karzełek Teddy zobacz choć ja wolę psy i koty choć nie wiem w którą stronę bardziej

Izape_91, Maja84 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Powiem Wam ze ja sie dziwnie czuje. Caly dzien tak mnie rwia jajniki ze oszalec mozna. Zazwyczaj przed @ mialam bole typowe dla @ a teraz takie odczucia jak na owulacje.
    Meska u mnie to samo, zazwyczaj tydzień przed @ typowe bole, wkurw na wszystko co sie rusza i cycki nabrzmiale. A tym razem wszystko inaczej, chyba przez dupka. Nie dość ze jak M mnie wkurzy, nakrzycze na niego to zaraz go przepraszam (???), a dodatkowo piersi mam jak dwa flaki i to straszne ciągnięcia pachwny i jajnika :/
    Bądź tu człowieku madry.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczkaa87 wrote:
    Witam się i ja :) Na początku wielkie gratulację za pozytywy!! :) Trzymam kciuki za te, które będą jeszcze testować. A te które powitała wredna @ mocno przytulam :*

Podczytuję Was regularnie, ale nie mam odwagi, aby częściej się udzielać.. Nie wiem czemu, ale czasami mam wrażenie, że skoro mam już dwie córki, to nie powinnam w ogóle myśleć o następnym dziecku :( Tyle z Was stara się o pierwszego maluszka, więc ja się nie powinnam wcinać.. Poza tym znowu mam przeczucia, że ten cykl skończy się tak jak wszystkie poprzednie, mimo że dziś jest dopiero 5dpo. Po co ja się tak nakręcam, jak i tak przylezie @ :(

Przepraszam za swoje smutki, macie pewnie milion swoich spraw, ale musiałam gdzieś to wyrzucić, a niestety w moim otoczeniu nikt nie przechodzi tego samego co ja.. Miłego wieczorku :) Dalej będę śledziła Wasze losy :)
    Każdego dziecka pragnie się tak samo :)

Bocianiątko, KateHawke, Meśka, Anna Stesia, innamorata88, summer86, Jedna_z_Wielu, staraczka1111, Lunaris, Emiilka, Maja84 lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    90% tych miniaturek rośnie na zwykłe pasztetowce :D i bądź przygotowana na bobki wszędzie i obgryzione kable ;)

Ej :(

Bobki - wystarczy kastracja i żaden z moich (miałam 6) nie zrobił bobka poza kuwetą. Dwa króliki załatwiają się do kuwety - mój ani siku, ani bobek poza kuwetą nie ląduje (o czym mało kto wie). Biega sobie po pokoju i wraca "na posiedzenie".
    Kable - wystarczy zabezpieczyć :)

99% miniaturek w sklepach to maluchy odłączone za wcześnie od matek - ŻADEN normalny, dorosły królik tak nie wygląda. Sprzedawcy to idioci i sprzedają klatki dla świnek morskich (ja mam klatkę 120cm - a 100cm to minimum!!).

Więc się oburzyłam na pasztetowca :P to bardzo mądre i niedoceniane zwierzaki, niestety w większości trafiają do dzieci jako nietrafione prezenty, kupowane w sklepach bo takie małe i słodkie (króliki absolutnie nie nadają się jako zwierzątka dla dzieci).

Lejka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo31 wrote:
    Hej Dziewczyny!
    W sumie tysiąc razy już chciałam pisać, ale... październik przywitał mnie @,wiec wątek jakby nie dla mnie ;), zameldowałam się na listopadowym :P i poza tym jakos głupio bylo się wcinać w żywiołowe dyskusje. Powiem Wam,ze dzisiejszy dzień w pracy minął mi na czytani Was i z jedej strony było śmiesznie, z drugiej wywołało to komentarz "jprdl", a z trzeciej (jest wgl trzecia :P ) udowodnił mi,ze niektórzy chyba serio nie czują sarkazmu i nie mają za grosz wyczucia i taktu...

No, ale - chciałam napisać, że jesteście niesamowite. Podziwiam Was za tą wielką siłę, ja chyba takiej nie mam (nie mam też takiej wiedzy,wiec pewnie będę pytała o głupoty :P ). Życzę każdej z Was spełnienia tego śmiejąco-płaczącego Marzenia :)

Gratuluję wszystkim tym,którym się udało i moco trzymam kciuki za Wasze fasolki!!

A tym, które tak jak ja dostały @ przypominam,że pierwszy dzień @ to pierwszy dzień tych cudownych 40 tygodni :*
    Pamiętaj że nasza siła bierze się z grupy. Wzajemnie się wspieramy, tulimy, cieszymy a jak trzeba to i kopiemy w pupska żeby się opamiętać, podnieść i dalej ruszać do boju :) a co do pytań to każda z nas zaczynała od pytań i to ani wstyd ani problem dla nas żeby odpowiedzieć. Od tego tu jesteśmy:D także Kochana do boju listopad będzie nasz <3

summer86, Kargo31, Czrna 81 lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Lejka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Wiecie co chyba zaraz pojadę kupić sobie krolika. Zawsze chciałam małego krolika i zawsze jak jesteśmy w sklepie z mężem to idziemy i oglądamy te słodziaki. Ale by sie zdziwił jakby zobaczył krolika w domu jak wróci z treningu Haha : p potrzebuje kogoś mieć zeby sie nim opiekować i moze to byc mały królik. Co mówicie ??

Izape, a ja mam królika - Kluska :-) Już mu idzie 13 rok, więc jak królik jest szcześliwy, to i żyje dłużej niż piszą we wszelkich poradnikach, hehehe :-)

I właśnie wzięlam go jak potrzebowałam się kimś poopiekować, a na kota nie mogłam sobie pozwolić. Tylko wbrew pozorom taki królik wymaga więcej czasu i opieki niż kot. Ale sa cudne i wdzięczne... A kable to gryzą, ale nie ma się co martwić... im się nic nie dzieje... gorzej z włascicielem, który goła stopą stanie na takim kablu... wiem coś o tym :-) Albo gorzej maja sasiedzi w pionie, którym tv znika na jakiś tydzień, zanim spece dojdą, że jakiś królik kabel antenowy przegryzł... ;-)

19.10.2017 - nasz drugi cud <3 <3 <3
    zem3x1hpg5sqvgam.png
    5.02.2017 - poronienie w 6 tc, ale... równocześnie początek szczęśliwego cyklu...
    27.11.2015 - nasze największe szczęście <3 <3 <3
    1usaj44jdjzlowlt.png
  • Lejka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Ej :(

Bobki - wystarczy kastracja i żaden z moich (miałam 6) nie zrobił bobka poza kuwetą. Dwa króliki załatwiają się do kuwety - mój ani siku, ani bobek poza kuwetą nie ląduje (o czym mało kto wie). Biega sobie po pokoju i wraca "na posiedzenie".
    Kable - wystarczy zabezpieczyć :)

99% miniaturek w sklepach to maluchy odłączone za wcześnie od matek - ŻADEN normalny, dorosły królik tak nie wygląda. Sprzedawcy to idioci i sprzedają klatki dla świnek morskich (ja mam klatkę 120cm - a 100cm to minimum!!).

Więc się oburzyłam na pasztetowca :P to bardzo mądre i niedoceniane zwierzaki, niestety w większości trafiają do dzieci jako nietrafione prezenty, kupowane w sklepach bo takie małe i słodkie (króliki absolutnie nie nadają się jako zwierzątka dla dzieci).

Phnappy - dokładnie! Mój też tylko w kuwecie się załatwia. Teraz już jest naprawdę stary i nie goni po mieszkaniu, ale wcześniej nie bylo żadnych problemów kuwetowych.

I masz rację co do klatki! Mój ma duża klatke, która służy tylko jako kuweta, a stoi w zagródce, po której Klusek może swobodnie kicać, skakać i gonić! To podstawa, żeby królik był happy uszatkiem :-)

19.10.2017 - nasz drugi cud <3 <3 <3
    zem3x1hpg5sqvgam.png
    5.02.2017 - poronienie w 6 tc, ale... równocześnie początek szczęśliwego cyklu...
    27.11.2015 - nasze największe szczęście <3 <3 <3
    1usaj44jdjzlowlt.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Wiecie co chyba zaraz pojadę kupić sobie krolika. Zawsze chciałam małego krolika i zawsze jak jesteśmy w sklepie z mężem to idziemy i oglądamy te słodziaki. Ale by sie zdziwił jakby zobaczył krolika w domu jak wróci z treningu Haha : p potrzebuje kogoś mieć zeby sie nim opiekować i moze to byc mały królik. Co mówicie ??

Kochana - poczytaj sobie http://www.kroliki.net/pl/porady :)

ckai43r8zmly7il4.png

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/968dc233b5c2.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/29fc6e94612c.jpg

To mój słodziak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 20:39

Bocianiątko, Flowwer, Lejka, Anna Stesia, Yoselyn82, nowa na dzielni, -Monika-, Jedna_z_Wielu, StaraczkaNika, staraczka1111, KateHawke, Izape_91, Lulame, Lunaris, Emiilka, Sarna84, Czrna 81, KateKum, Maja84, Karma88, blue00 lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba czas na gorące rozluźniające kakao :)

Bocianiątko, KateHawke, KateKum, Maja84, Amy333, Karma88, madzia8lenka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/968dc233b5c2.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/29fc6e94612c.jpg

To mój słodziak :)
    O matko ja Cię kręcę jaki słodziak <3

Phnappy lubi tę wiadomość

‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ