Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Izape_91 wrote:Przeglądałam insta i sie natknęłam , proszę jaszczurka dla Ciebie, ta taka słodka !
https://instagram.com/p/BaId0rTHrUW/ : DHaos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Hopeless wrote:90% tych miniaturek rośnie na zwykłe pasztetowce i bądź przygotowana na bobki wszędzie i obgryzione kable
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 19:43
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Uwielbiam 9gag i zawsze sie śmieje jak przeglądam ta stronę, duzo fajnych rzeczy można znaleźć np jest taki gościu który robi dziwne rzeczy w publicznych miejscach Haha
Patrzcie : D z mężem z niego zawsze ziejemy
https://instagram.com/p/BZPGyFqFDpz/Lunaris lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Bocianiątko wrote:Co do obgryzionych kabli to mój kocurek tez ma w tym niezłą wprawę! straciłam juz trzy kable od ładowarki do telefonu
W króliku najbardziej to mnie odpycha ze by mi kable poprzegryzal i zeby mu sie coś mogło stać : ( wszystkie zwierzęta lubię ale króliczki sa cudddne i marzy mi sie : DStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
KateHawke wrote:A ja właśnie czytałam artykuł o propozycji finansowania in vitro w Katowicach na FB i komentarz pod spodem brzmi:
"Dlaczego opinia publiczna jest cały czas wprowadzana w błąd- in vitro to sztuczna metoda zapłodnienia i zadna kobieta nie została wyleczona z niepłodnosci po zastosowaniu tej metody a jest to cały czas przedstawiane jako metoda leczenia co jest nieprawda. To jest produkcja dzieci w szklance. Natomiast jest zatajana ilość dzieci chorych które rodzą się dzięki tej metodzie"
Nie mam słów...
Wiesz, takie komentarze to nawet nie są warte, by je zaszczycać swoją uwagą. Cóż poradzisz na to, że ludziom brak wiedzy. A internet ma mnóstwo fantastycznych funkcji, ale jest też zbiorowiskiem przeróżnych typów, w tym niestety wielu trolli, którzy tylko lubią powściekać innych i często odnoszą sukces. Dlatego ja mam metodę ignorowania takich wypowiedzi, to najgorsza kara dla kogoś, kto sobie wymyślił świetną prowokację, a wszyscy ją olali.KateHawke, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny!
W sumie tysiąc razy już chciałam pisać, ale... październik przywitał mnie @,wiec wątek jakby nie dla mnie , zameldowałam się na listopadowym i poza tym jakos głupio bylo się wcinać w żywiołowe dyskusje. Powiem Wam,ze dzisiejszy dzień w pracy minął mi na czytani Was i z jedej strony było śmiesznie, z drugiej wywołało to komentarz "jprdl", a z trzeciej (jest wgl trzecia ) udowodnił mi,ze niektórzy chyba serio nie czują sarkazmu i nie mają za grosz wyczucia i taktu...
No, ale - chciałam napisać, że jesteście niesamowite. Podziwiam Was za tą wielką siłę, ja chyba takiej nie mam (nie mam też takiej wiedzy,wiec pewnie będę pytała o głupoty ). Życzę każdej z Was spełnienia tego śmiejąco-płaczącego Marzenia
Gratuluję wszystkim tym,którym się udało i moco trzymam kciuki za Wasze fasolki!!
A tym, które tak jak ja dostały @ przypominam,że pierwszy dzień @ to pierwszy dzień tych cudownych 40 tygodni :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 20:10
Bocianiątko, Meśka, Sarna84, KateHawke, staraczka1111, Rucola, Lunaris, Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam się i ja Na początku wielkie gratulację za pozytywy!! Trzymam kciuki za te, które będą jeszcze testować. A te które powitała wredna @ mocno przytulam :*
Podczytuję Was regularnie, ale nie mam odwagi, aby częściej się udzielać.. Nie wiem czemu, ale czasami mam wrażenie, że skoro mam już dwie córki, to nie powinnam w ogóle myśleć o następnym dziecku Tyle z Was stara się o pierwszego maluszka, więc ja się nie powinnam wcinać.. Poza tym znowu mam przeczucia, że ten cykl skończy się tak jak wszystkie poprzednie, mimo że dziś jest dopiero 5dpo. Po co ja się tak nakręcam, jak i tak przylezie @
Przepraszam za swoje smutki, macie pewnie milion swoich spraw, ale musiałam gdzieś to wyrzucić, a niestety w moim otoczeniu nikt nie przechodzi tego samego co ja.. Miłego wieczorku Dalej będę śledziła Wasze losyEmiilka, Amy333 lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki ide się napic herbatki i lulu. Jestem psychicznie zmeczona tym dniem chyba czas odpoczac.
Zjedlismy z M. kolacje choc za taka kase spodziewałam sie czegos lepszego, bardziej dopieszczonego. Ale solenizant wypil dwa driny wiec mu pasowalo
Zapowiedzialam mu ze na moje urodziny tez chce wyjsciowa kolacje bo taka chwila tylko dla nas jest bezcenna. Mimo ze kocham mojego syna najbardziej na swiecie tez potrzebuje chwili oddechu.Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Izape_91 wrote:W króliku najbardziej to mnie odpycha ze by mi kable poprzegryzal i zeby mu sie coś mogło stać : ( wszystkie zwierzęta lubię ale króliczki sa cudddne i marzy mi sie : D
Karzełek Teddy zobacz choć ja wolę psy i koty choć nie wiem w którą stronę bardziejIzape_91, Maja84 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Meśka wrote:Powiem Wam ze ja sie dziwnie czuje. Caly dzien tak mnie rwia jajniki ze oszalec mozna. Zazwyczaj przed @ mialam bole typowe dla @ a teraz takie odczucia jak na owulacje.
Bądź tu człowieku madry. -
Aneczkaa87 wrote:Witam się i ja Na początku wielkie gratulację za pozytywy!! Trzymam kciuki za te, które będą jeszcze testować. A te które powitała wredna @ mocno przytulam :*
Podczytuję Was regularnie, ale nie mam odwagi, aby częściej się udzielać.. Nie wiem czemu, ale czasami mam wrażenie, że skoro mam już dwie córki, to nie powinnam w ogóle myśleć o następnym dziecku Tyle z Was stara się o pierwszego maluszka, więc ja się nie powinnam wcinać.. Poza tym znowu mam przeczucia, że ten cykl skończy się tak jak wszystkie poprzednie, mimo że dziś jest dopiero 5dpo. Po co ja się tak nakręcam, jak i tak przylezie @
Przepraszam za swoje smutki, macie pewnie milion swoich spraw, ale musiałam gdzieś to wyrzucić, a niestety w moim otoczeniu nikt nie przechodzi tego samego co ja.. Miłego wieczorku Dalej będę śledziła Wasze losyBocianiątko, KateHawke, Meśka, Anna Stesia, innamorata88, summer86, Jedna_z_Wielu, staraczka1111, Lunaris, Emiilka, Maja84 lubią tę wiadomość
-
Hopeless wrote:90% tych miniaturek rośnie na zwykłe pasztetowce i bądź przygotowana na bobki wszędzie i obgryzione kable
Ej
Bobki - wystarczy kastracja i żaden z moich (miałam 6) nie zrobił bobka poza kuwetą. Dwa króliki załatwiają się do kuwety - mój ani siku, ani bobek poza kuwetą nie ląduje (o czym mało kto wie). Biega sobie po pokoju i wraca "na posiedzenie".
Kable - wystarczy zabezpieczyć
99% miniaturek w sklepach to maluchy odłączone za wcześnie od matek - ŻADEN normalny, dorosły królik tak nie wygląda. Sprzedawcy to idioci i sprzedają klatki dla świnek morskich (ja mam klatkę 120cm - a 100cm to minimum!!).
Więc się oburzyłam na pasztetowca to bardzo mądre i niedoceniane zwierzaki, niestety w większości trafiają do dzieci jako nietrafione prezenty, kupowane w sklepach bo takie małe i słodkie (króliki absolutnie nie nadają się jako zwierzątka dla dzieci).Lejka, Czrna 81 lubią tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata - udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Kargo31 wrote:Hej Dziewczyny!
W sumie tysiąc razy już chciałam pisać, ale... październik przywitał mnie @,wiec wątek jakby nie dla mnie , zameldowałam się na listopadowym i poza tym jakos głupio bylo się wcinać w żywiołowe dyskusje. Powiem Wam,ze dzisiejszy dzień w pracy minął mi na czytani Was i z jedej strony było śmiesznie, z drugiej wywołało to komentarz "jprdl", a z trzeciej (jest wgl trzecia ) udowodnił mi,ze niektórzy chyba serio nie czują sarkazmu i nie mają za grosz wyczucia i taktu...
No, ale - chciałam napisać, że jesteście niesamowite. Podziwiam Was za tą wielką siłę, ja chyba takiej nie mam (nie mam też takiej wiedzy,wiec pewnie będę pytała o głupoty ). Życzę każdej z Was spełnienia tego śmiejąco-płaczącego Marzenia
Gratuluję wszystkim tym,którym się udało i moco trzymam kciuki za Wasze fasolki!!
A tym, które tak jak ja dostały @ przypominam,że pierwszy dzień @ to pierwszy dzień tych cudownych 40 tygodni :*summer86, Kargo31, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Izape_91 wrote:Wiecie co chyba zaraz pojadę kupić sobie krolika. Zawsze chciałam małego krolika i zawsze jak jesteśmy w sklepie z mężem to idziemy i oglądamy te słodziaki. Ale by sie zdziwił jakby zobaczył krolika w domu jak wróci z treningu Haha : p potrzebuje kogoś mieć zeby sie nim opiekować i moze to byc mały królik. Co mówicie ??
Izape, a ja mam królika - Kluska Już mu idzie 13 rok, więc jak królik jest szcześliwy, to i żyje dłużej niż piszą we wszelkich poradnikach, hehehe
I właśnie wzięlam go jak potrzebowałam się kimś poopiekować, a na kota nie mogłam sobie pozwolić. Tylko wbrew pozorom taki królik wymaga więcej czasu i opieki niż kot. Ale sa cudne i wdzięczne... A kable to gryzą, ale nie ma się co martwić... im się nic nie dzieje... gorzej z włascicielem, który goła stopą stanie na takim kablu... wiem coś o tym Albo gorzej maja sasiedzi w pionie, którym tv znika na jakiś tydzień, zanim spece dojdą, że jakiś królik kabel antenowy przegryzł...19.10.2017 - nasz drugi cud
5.02.2017 - poronienie w 6 tc, ale... równocześnie początek szczęśliwego cyklu...
27.11.2015 - nasze największe szczęście
-
Phnappy wrote:Ej
Bobki - wystarczy kastracja i żaden z moich (miałam 6) nie zrobił bobka poza kuwetą. Dwa króliki załatwiają się do kuwety - mój ani siku, ani bobek poza kuwetą nie ląduje (o czym mało kto wie). Biega sobie po pokoju i wraca "na posiedzenie".
Kable - wystarczy zabezpieczyć
99% miniaturek w sklepach to maluchy odłączone za wcześnie od matek - ŻADEN normalny, dorosły królik tak nie wygląda. Sprzedawcy to idioci i sprzedają klatki dla świnek morskich (ja mam klatkę 120cm - a 100cm to minimum!!).
Więc się oburzyłam na pasztetowca to bardzo mądre i niedoceniane zwierzaki, niestety w większości trafiają do dzieci jako nietrafione prezenty, kupowane w sklepach bo takie małe i słodkie (króliki absolutnie nie nadają się jako zwierzątka dla dzieci).
Phnappy - dokładnie! Mój też tylko w kuwecie się załatwia. Teraz już jest naprawdę stary i nie goni po mieszkaniu, ale wcześniej nie bylo żadnych problemów kuwetowych.
I masz rację co do klatki! Mój ma duża klatke, która służy tylko jako kuweta, a stoi w zagródce, po której Klusek może swobodnie kicać, skakać i gonić! To podstawa, żeby królik był happy uszatkiem19.10.2017 - nasz drugi cud
5.02.2017 - poronienie w 6 tc, ale... równocześnie początek szczęśliwego cyklu...
27.11.2015 - nasze największe szczęście
-
Izape_91 wrote:Wiecie co chyba zaraz pojadę kupić sobie krolika. Zawsze chciałam małego krolika i zawsze jak jesteśmy w sklepie z mężem to idziemy i oglądamy te słodziaki. Ale by sie zdziwił jakby zobaczył krolika w domu jak wróci z treningu Haha : p potrzebuje kogoś mieć zeby sie nim opiekować i moze to byc mały królik. Co mówicie ??
Kochana - poczytaj sobie http://www.kroliki.net/pl/porady
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/968dc233b5c2.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/29fc6e94612c.jpg
To mój słodziak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 20:39
Bocianiątko, Flowwer, Lejka, Anna Stesia, Yoselyn82, nowa na dzielni, -Monika-, Jedna_z_Wielu, StaraczkaNika, staraczka1111, KateHawke, Izape_91, Lulame, Lunaris, Emiilka, Sarna84, Czrna 81, KateKum, Maja84, Karma88, blue00 lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny