Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Agniechaaa! Jak tam kakao? o której jutro maluchy trafią tam gdzie ich miejsce?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 21:27
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Kargo31 wrote:Hej Dziewczyny!
W sumie tysiąc razy już chciałam pisać, ale... październik przywitał mnie @,wiec wątek jakby nie dla mnie , zameldowałam się na listopadowym i poza tym jakos głupio bylo się wcinać w żywiołowe dyskusje. Powiem Wam,ze dzisiejszy dzień w pracy minął mi na czytani Was i z jedej strony było śmiesznie, z drugiej wywołało to komentarz "jprdl", a z trzeciej (jest wgl trzecia ) udowodnił mi,ze niektórzy chyba serio nie czują sarkazmu i nie mają za grosz wyczucia i taktu...
No, ale - chciałam napisać, że jesteście niesamowite. Podziwiam Was za tą wielką siłę, ja chyba takiej nie mam (nie mam też takiej wiedzy,wiec pewnie będę pytała o głupoty ). Życzę każdej z Was spełnienia tego śmiejąco-płaczącego Marzenia
Gratuluję wszystkim tym,którym się udało i moco trzymam kciuki za Wasze fasolki!!
A tym, które tak jak ja dostały @ przypominam,że pierwszy dzień @ to pierwszy dzień tych cudownych 40 tygodni :*
Coś Ty !!! Cudownie że chcesz trzecie dzieciątko !! Zielona też stara się o trzecie i kibicuję z całego serca
Ja zaesze marzyłam o trójce dzieci ale życie zweryfikowało
Jak miałam 21 lat to starałam sie o dzidzie i biegałam po monitorimgach a koleżanki po antykoncepcje One mają dzieci teraz a ja nie.....
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
Agniechaaaa wrote:Padło jednak na podgrzany rosół
Transfer punkt 12
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Dziewczyny, niedawno wróciłam z pracy, od jakiegoś czasu próbuję Was przeczytać a jestem dopiero na 12 godzinie
Dziewczyny gratuluję pięknych bet, testów, a te którym się nie udało ściskam mocno.
Wracamm do lekturyFlowwer lubi tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Emiilka wrote:Meśka tulę Kochana Razem z Tobą Kochana czekam na okresowe wiruski... Niestety dzisiejsza beta (11-12 dpo) ujemna.
Jedna miałam dokładnie takie same myśli jak Ty dzisiaj. Najgorszy jest tzw. dzień białego testu albo ujemnej bety. Kiedy wiesz, że już nic z tego, a @ nie przychodzi...
Izunia dziewczyny mają rację, taki spadek nie przekreśla jeszcze cyklu. Wciąż trzymam kciuki!
Smutno mi było dzisiaj Dziewczyny, ale pocieszam się, że 20 października sonoHSG i od tego cyklu startuję pierwszy raz z Lamettą i CLO.
Nikuś widzę, że Ty bierzesz Lamettę. Czy mogłabyś mi napisać na co to jest lek? Moja gin dodała mi do stymulacji, a ja zapomniałam się jej zapytać w przypływie euforii, że będzie termin na sonoHSG.
Agniechaaa jutro trzymam kciuki od rana i nie puszczam do momentu, kiedy obwieścisz na forum, że Maluszki są pod Twoim serduszkiem!
Niestety rano w pracy nawiedziła mnie ciocia.... : /
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Dziewczyny szaleństwo dzisiaj. Dwie godziny nadrabiałam dyskusje!
Summer cudowna beta!! Ile dpo? Zazdroszczę i trzymam za Was bardzo kciuki!
Jedna z wielu też trzymam nadal kciuki :*
Monika ech może właśnie z nim pogadaj? Mój nie chce działać jak nie ma pewności że jest ok. Dlatego od kilku cykli zawsze idę do gin między 10 a 12 dc żeby podejrzeć endometrium przede wszystkim.
Ja mam jakieś słabe przeczucia co do tego cyklu. W pracy strasznie ciężkie dni. Dzisiaj myślałam że nawet jakby się udało to pewniesię nie uda bo tak dużo muszę podnosić
Bocianiatko cudowne endo i wieści!
Agniecha trzymam jutro za Ciebie kciuki!
Panan - a Ty przypadkiem nie jesteś też mordercą? Kiedyś jakieś nagłówki powinny się pojawić - morderstwo przez połknięcie (taki niewinny lodzik!), morderstwo przez wyrzucenie (i to w lateksowej gumce, auć)! Morderstwo przez wysuszenie (na pościeli, na ciele...)
Bocianiątko, Nika i Phappy ja jestem albo z Wami albo jeden dzień do przodu! Bóle miałam w piątek, gin tez stawiał na piątek, ale test owu wskazuje jednak sobotę. W każdym razie powinnam wytrzymać przynajmniej tyle co Wy! Choć będzie ciężko...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 21:47
Agniechaaaa lubi tę wiadomość
-
Izuś przepraszam w takim razie, nie dałam rady nadrobić dzisiejszego dnia do końca. Skończyłam na 16:30. Przytulam Kochana w takim razie i proszę o okresowe wiruski
Flowwer rozumiem, że Letrizol to jakiś odpowiednik Lametty? Zaraz spróbuję jakoś napisać na priv żeby nie zaśmiecać forum, ale powiem szczerze, że jeszcze nigdy tego nie robiłam i zielona jestem, więc troszkę to może potrwać12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Emilka letrozol działa podobnie jak clo, ale na innej zasadzie - obniża estrogeny, powodując stan i odczucia podobne do menopauzy - zmęczenie poty. Nie rób jej na przekór - ogranicz strączki, siemię w 1 fazie. Powoduje wzrost pęcherzyków, ale w mniejszej ilości niż clo (stąd mniejsze prawdopodobieństwo ciąży mnogiej) i przez to, że obniżając estrogen promuje progesteron, nie powoduje problemów z endometrium.
Tak z osobistych doświadczeń - mam przy tym czasem wieczorem gorączkę, w dzień zalewa mnie pot, jestem jak bomba zegarowa, ale raduje mnie lekki ból jajników - czuć, jak rosną. U mnie zawsze się udaje wyhodować chociaż 1 porządny pęcherzyk tak do 12-14 dc.
Po sono HSG można się starać jeszcze w tym samym cyklu, więc koksuj jajka jak najbardziej Tylko jakby Ci ginio chciał dać antybiotyk przed badaniem to odmów - lametta słabo współpracuje z czymkolwiekWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 22:03
Emiilka lubi tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:Wiesz, ja też miewałam takie cykle, i zdarzało mi się trafiać na ginów, którzy proponowali mi w tej sytuacji wyłącznie antyki, albo chrzanili, że jest w porządku. Ale też czasem myślę, że to nie przypadek, że misiunio tak często zachacza o najgorętsze kwestie, no bo chyba nie można być aż takim słoniem... Ale i tak było fajnie, z tym że trzasnęłam dziś 2 wejściówki i teraz muszę je sprawdzać
no tak, ale nawet jak dostałaś antyki to nie jęczałaś na forum czemu nie masz @ jak wzięłaś tylko kilka tabletek i nie upierałaś się, że wzięłaś całe opakowanieStaraczkaNika lubi tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata - udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Aneczkaa87 wrote:Witam się i ja Na początku wielkie gratulację za pozytywy!! Trzymam kciuki za te, które będą jeszcze testować. A te które powitała wredna @ mocno przytulam :*
Podczytuję Was regularnie, ale nie mam odwagi, aby częściej się udzielać.. Nie wiem czemu, ale czasami mam wrażenie, że skoro mam już dwie córki, to nie powinnam w ogóle myśleć o następnym dziecku Tyle z Was stara się o pierwszego maluszka, więc ja się nie powinnam wcinać.. Poza tym znowu mam przeczucia, że ten cykl skończy się tak jak wszystkie poprzednie, mimo że dziś jest dopiero 5dpo. Po co ja się tak nakręcam, jak i tak przylezie @
Przepraszam za swoje smutki, macie pewnie milion swoich spraw, ale musiałam gdzieś to wyrzucić, a niestety w moim otoczeniu nikt nie przechodzi tego samego co ja.. Miłego wieczorku Dalej będę śledziła Wasze losy
Starać się o fasolkę to nie grzech czy to 4 czy kolejne ... a to ile ktoś chce to indywidualna sprawa a tu jesteśmy od tego by się wspierać !!
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
a tak Flo spędza czas wolny tak ostatnio kibicowała moja część zoo
/images83.fotosik.pl/852/5e897c07fb732b98med.jpg[/IMG][/URL]Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 00:50
staraczka1111, Madżka89, Anna Stesia, Lunaris, Jedna_z_Wielu, Phnappy, KateHawke, Bunia86, Sarna84, nowa na dzielni, KateKum, Aksamitna, Maja84, Karma88, -Monika- lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Phnappy wrote:no tak, ale nawet jak dostałaś antyki to nie jęczałaś na forum czemu nie masz @ jak wzięłaś tylko kilka tabletek i nie upierałaś się, że wzięłaś całe opakowanie
Po czym poznać, że ruda korzystała z komputera?
Po śladach korektora na monitorze!
Może to przez to nie czyta ze zrozumieniem... HmmmMaja84 lubi tę wiadomość
-
pilik dziś to opowieść a czyta się jednym ciągiem.
Ostatnio jak po 1 w nocy pisałam z Mają ( za tekst o młocie) to za wybuch mojego śmiechu eMek chciał mnie udusićsummer86, Maja84, pilik lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Aneczkaa87 wrote:Witam się i ja Na początku wielkie gratulację za pozytywy!! Trzymam kciuki za te, które będą jeszcze testować. A te które powitała wredna @ mocno przytulam :*
Podczytuję Was regularnie, ale nie mam odwagi, aby częściej się udzielać.. Nie wiem czemu, ale czasami mam wrażenie, że skoro mam już dwie córki, to nie powinnam w ogóle myśleć o następnym dziecku Tyle z Was stara się o pierwszego maluszka, więc ja się nie powinnam wcinać.. Poza tym znowu mam przeczucia, że ten cykl skończy się tak jak wszystkie poprzednie, mimo że dziś jest dopiero 5dpo. Po co ja się tak nakręcam, jak i tak przylezie @
Przepraszam za swoje smutki, macie pewnie milion swoich spraw, ale musiałam gdzieś to wyrzucić, a niestety w moim otoczeniu nikt nie przechodzi tego samego co ja.. Miłego wieczorku Dalej będę śledziła Wasze losy
Tylko, na litość boską, zmień awatar - ma on na tym forum bardzo złe konotacje! Wierz mi, nie chcesz budzić takich skojarzeń.
I będziemy Ci tu kibicować nawet jak będziesz się chciała starać o dziesiąte... O nie, znowu muszę zygnąć dżołkiem:
-Panie doktorze, czy mogę się starać o dziecko po 40?
-Czterdzieścioro zdecydowanie już starczy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 22:19
Meśka, Flowwer, Lunaris, Maja84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję za Wasze słowa :* Umiecie podnieść na duchu Niestety moi znajomi zazdroszczą mi, ponieważ wyprowadziłam się z patologicznego domu, mam wspaniałe dzieci i kochającego męża. A im nieukłada sie w życiu. Usłyszałam nawet od koleżanki, którą znam ponad 20 lat, że chcę kolejne dziecko z powodu 500+.. Powiedziała to miesiąc po tym jak poroniłam.. Co prawda nie wiedziała, że poroniłam, ale i tak cholernie zabolało jak ja to mówię: są ludzie i parapety Idę spać. Miłego wieczorku dla wszystkich
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 22:18
-
Nikuś dziękuję Ci bardzo Kochana Powiedziałaś mi więcej niż trzeba Czyli z tego co rozumiem, (wybaczcie, jest późno i mam dziś gorszy dzień), to Lametta (Letrozol) ma na celu stymulację pęcherzyków, podobnie do CLO? Kurczaki, żebym ja po tej mieszance nie miała kilkunastu pęcherzyków12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Flo to ja tak samo tylko w wersji z gipsem
Boszzze jaki cudny królik! Normalnie bym wzięła takiego już jutro...obawiam się tylko morderczych zapędów mojej łownej kocicy... ale kto wie...może za parę lat uda mi się przekonać syna że to taka miniaturowa wersja pieska
to był dłuuugi dzień, nowana moderatora moralności to ja się chyba nie nadaję bo nie dałam rady i wybuchłam ostatecznie na naszego trolika ale jak już koleżanki wspomniały najlepszą metodą jest NIE KARMIĆ TROLI!
Idę spać... i wiecie co? Normalnie dzisiejszy dzień pokazał jakie jesteśmy fajne niby obce dla siebie kobiety a jednak czujemy się tu jak siostry jedna o drugą walczy, broni, kiedy trzeba sprowadzi na ziemię, łzy ociera albo się cieszy z cudzych 2 kresek mogę tu czekać na fasolkę z Wami choćby do menopauzy! DObranoC! Idę spać żeby zdążyć jutro na transferek Agi o 12 :*
Bajkaaa, KateHawke, Yoselyn82, Anna Stesia, Bocianiątko, Sarna84, nowa na dzielni, Madżka89, Lejka, Phnappy, Agniechaaaa, Maja84, Meśka, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość