Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAgniecha, powodzenia jutro!!!
Summer, Malka - mega mega gratulacje!! Wątek listopadowy musi iść na rekord skoro ciężarówka go zakłada
Ale akcja z panan.. Jak można wypisywać takie rzeczy.. Wolność słowa to jedno, ale szacunek do drugiej osoby też jest ważny. Każdy odpowiada za swoje życie, każdy ma swoje sumienie, nie mamy prawa w taki sposób krytykować czyichś decyzji
My podchodzimy do IVF, nigdy nie rozważałam tego w kwestii wiary, przyznam szczerze, że przez nasze problemy zaczęłam powątpiewać w boga u odwróciłam się od niego. Wiem, że wg kościoła IVF jest grzechem niewybaczalnym, ale nie ma to już dla mnie znaczenia.
Jeśli to jedyna szansa abyśmy zostali rodzicami to godzę się na wszystko..
Ehh...
Nigdy nie będę ukrywać w jaki sposób zaszłam w ciążę, nie mam zamiaru się tego wstydzić
A Was proszę o kciuki, w sobotę podglądanie jajek po stymulacji, jestem przestraszona.... Choć od dziś zaczęłam lekko czuć jajniki, mam nadzieję, że ten ból mocno się rozkręci!!!
Miłego wieczoru dla każdej z Was :* :*summer86, Lunaris, Sarna84, staraczka1111, Lejka, Agniechaaaa lubią tę wiadomość
-
Emiilka wrote:Nikuś dziękuję Ci bardzo Kochana Powiedziałaś mi więcej niż trzeba Czyli z tego co rozumiem, (wybaczcie, jest późno i mam dziś gorszy dzień), to Lametta (Letrozol) ma na celu stymulację pęcherzyków, podobnie do CLO? Kurczaki, żebym ja po tej mieszance nie miała kilkunastu pęcherzyków
Emiilka lubi tę wiadomość
-
Nadrobiłam cału dzień, dobrze że byłam kiedyś na kursie szybkiego czytania
Grzej jednak z pamięcią, bo zapomniałam co chciałam napisać J
Summer piękna beta cudownie
Panan nie wierzę, że jesteś jedną ze staraczek, nie wiem tylko po co takie trolle się wypowiadają, nie mają swojego życia chyba, przkre to
innamorata88 lubi tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
StaraczkaNika wrote:Tylko, na litość boską, zmień awatar - ma on na tym forum bardzo złe konotacje! Wierz mi, nie chcesz budzić takich skojarzeń.
Profilaktycznie również zmieniłam awatar Zresztą, wydaje mi się, że zostanę z Wami na różowej jeszcze trochę
StaraczkaNika, Meśka, KateHawke, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
KateHawke wrote:Wystarczy po okresie parę dni. Jesli wyjdzie podwyższony na pewno każą ci zbadać i inne markery ale nie martw się tym bo to tylko proforma. Zazwyczaj lekko podwyższony wskazuje na endomendę. Taka mądra jestem bo mnie tu dziewczyny parę dni temu uświadamiały
-
StaraczkaNika wrote:Dokładnie, na stymulację. U mnie działa lepiej niż clo, no i właśnie jest mniejsze ryzyko niż przy clo, że będzie za dużo pęcherzy i ginio każe odpuścić cykl. Będzie dobrze!
Nikuś, tylko ja od nowego cyklu mam brać jedno i drugie. I Lamettę i CLO. Może niedokładnie się wyraziłam, przepraszam...12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Yoselyn82 wrote:
Amy333 wyniki masz super
Dzięki Kochana, martwiłam sie, bo ostatnio ten stosunek LH- FSH mialam taki sobie.
A teraz jeszcze czekam na AMH, tym to sie dopiero stresuje.. -
Lunaris wrote:Flo to ja tak samo tylko w wersji z gipsem
Boszzze jaki cudny królik! Normalnie bym wzięła takiego już jutro...obawiam się tylko morderczych zapędów mojej łownej kocicy... ale kto wie...może za parę lat uda mi się przekonać syna że to taka miniaturowa wersja pieska
to był dłuuugi dzień, nowana moderatora moralności to ja się chyba nie nadaję bo nie dałam rady i wybuchłam ostatecznie na naszego trolika ale jak już koleżanki wspomniały najlepszą metodą jest NIE KARMIĆ TROLI!
Idę spać... i wiecie co? Normalnie dzisiejszy dzień pokazał jakie jesteśmy fajne niby obce dla siebie kobiety a jednak czujemy się tu jak siostry jedna o drugą walczy, broni, kiedy trzeba sprowadzi na ziemię, łzy ociera albo się cieszy z cudzych 2 kresek mogę tu czekać na fasolkę z Wami choćby do menopauzy! DObranoC! Idę spać żeby zdążyć jutro na transferek Agi o 12 :*
Tylko nie menopauzy !!bo jeszcze trzeba wychować dzieci i chciałam bym dożyć wnuków choć jak pójdzie w ślady matki ....
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Emiilka wrote:Nikuś, tylko ja od nowego cyklu mam brać jedno i drugie. I Lamettę i CLO. Może niedokładnie się wyraziłam, przepraszam...
Emiilka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy któraś z Was może mi powiedzieć jak wygląda wizyta u androloga? Zastanwiam się czy mogę też być na takiej wizycie. Mój M jest taki małomówny, że pewnie później nic z niego nie wyciągnę A dodtkowo pewnie też o nic nie zapyta..
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Emiilka wrote:Nikuś, tylko ja od nowego cyklu mam brać jedno i drugie. I Lamettę i CLO. Może niedokładnie się wyraziłam, przepraszam...
Na mnie Clo nie działało ale letrizol/lametta tak.
Przy Clo trzeba pilnować grubość endometrium oraz słabiej jest z płodnym śluzem
http://nt.interia.pl/raporty/raport-medycyna-przyszlosci/medycyna/news-letrozol-nowy-lek-na-nieplodnosc,nId,1475954StaraczkaNika, Emiilka lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Dziewczyny proszę o poradę. Byłam dzisiaj u endokrynologa, ostatnie TSH w 5 tc było 2,2 przy dawce 50mg. Kazała mi brać na przemian raz 50, raz 75 mg i zwróciła uwagę na moje badanie progesteronu.
Miałam wówczas chyba 9 i 11 w 4 tc. Stwierdziła, że był stanowczo za niski i powiedziała, że podejrzewa problem z fazą lutealną. Trochę poczytałam na ten temat i oprócz niskiego progesteronu nie mam innych objawów bp. plamień, tempka wzrastała od razu po owu w cyklach monitorowanych i trwała ok 14 dni.
Kazała mi zbadać proga 7 dni po owu i powiedziała, jeżeli będzie poniżej 15 to mam brać progesteron po każdej owulacji. Co o tym sądzicie, ktoś mi coś więcej powie w tym temacie? -
Phnappy wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/968dc233b5c2.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/29fc6e94612c.jpg
To mój słodziak
jakie cudenko !!!!
przeslicznyMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
KateKum - ja nie jestem ekspertem od proga, ale z tego co wiem, to własnie tak jest. Gdy ma się poniżej 15 lekarze zalecają leki. Ja w sierpniu miałam równe 15 i doktor powiedziała, że jest tak na granicy, dobrze, gdyby było 18 i wyżej, ale leków nie zaleciła. We wrześniu, w cyklu z ciążą, miałam proga 24, tez nie dostałam leków, gdyż lekarz uznała, że jest ok (choć tu na sieci widziałam, że dziewczyny miały i po 30 i 40). Jeśli w ciąży miałaś 9 i 11 to było to niestety mało i suplementacja jest wskazana.
-
StaraczkaNika wrote:Też tak miałam w pierwszym cyklu z Inviktą, ale potem wyszło, że sama lametta jednak u mnie lepsza. Czyli nic się nie martw - nie eksperymentują na Tobie
Nikunia Dziękuję Ci bardzo! Twoje słowa to miód na moje serce I od razu dzień lepszy mimo tej bety negatywnej. Mogę spać spokojnie Dobranoc Dziewczyny!12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
1 cs. - Aniołek - 6 tc.