Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nadzieja73 wrote:Odebrałam wynik estradiolu-333 .12 dc.Chyba może być
summer86 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:pilik dziś to opowieść a czyta się jednym ciągiem.
Ostatnio jak po 1 w nocy pisałam z Mają ( za tekst o młocie) to za wybuch mojego śmiechu eMek chciał mnie udusić
I to też była poezja o naszym forumowym misiaczku hihihi
Ps. StaraczkaNika jesteś po prostu nieziemska!!! Nie uśmiałam się dawno tyle ile przy czytaniu praktycznie każdego Twojego postu począwszy od misiaczka, skończywszy na zakupach w lidlu Pisz jak najczęściej, bo normalnie kocham każdy Twój sarkazm i każdy zygający dżołkBocianiątko, Flowwer lubią tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Flowwer wrote:Nika uwielbiam twoje poczucie humoru!!!
I to takie poczucie humoru, gdy podobno nie ma dziś humoru (tak nas oświecił misiaczek ) To jak to będzie, gdy nasza Nika odzyska wreszcie zagubiony humor? Padniemy i nie wstaniemyBocianiątko, KateHawke lubią tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Dobrnęłam do końca...ufff... Nie cierpię na popołudnia chodzić do pracy, zawsze mnie drażniło, że tu tyle się wtedy dzieje i mnie omija sama esencja pogadanek, a potem wyskakuje jak Filip z konopi ze swoimi 3 groszami jak już wszystkie śpicie
Z takich najważniejszych:
Malka - najmocniejsze kciukasy za piękną betkę!!!
Agniechaaa - jesteśmy z Tobą, to Twój dzień!!!
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Maja84 problem jest taki, że ja nigdy nie mam pełni humoru. Teraz mnie denerwuje jakaś moja ułomność w kwestii płodności, ale jak nie wytrzymam i się poddam, to będzie mnie to osłabiać i tak. A jeśli jakimś cudem się uda, to będę umierać ze stresu, aż do porodu... Pełnia humoru ma szansę się ujawnić albo nigdy albo dopiero jak moje wciąż-czysto-hipotetyczne-dziecko skończy studia! Trochę sobie poczekacie... W każdym razie dziękuję za zaproszenie do dalszych wywnętrzeń i wyżyć artystycznych.
A, i nie doczytałaś chyba w natłoku postów - doktor misiaczek zdiagnozowała przyczyny naszego złego humoru na forum- otóż większość z nas ma teraz okres i dlatego byłyśmy takie fee -niezależnie od dnia cyklu i stopnia zaawansowania ciąży. Wiem, mnie też to zdziwiło, że mam mieć okres przy 5dpo, ale skoro autorytet się wypowiada...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 05:02
Lejka, Bocianiątko, KateHawke, Emiilka, Maja84 lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny, nie nadrobiłam wszystkiego przyznaję się bez bicia.
Dziękuję za Wasze wszystkie wczorajsze posty w moim kierunku i za okazane wsparcie Jesteście niesamowite! Za resztę podziękuję, jeśli wszystko tym razem będzie na swoim miejscu Dziś odbieram jeszcze wynik progesteronu i TSH. Wyjeżdżam na dwa dni, zatem bedzie mnie tu mniej do niedzieli.
Agniechaaa, dziś Twój dzień Całe forum w tym ja jesteśmy dziś myślami z Tobą!
malkaaa, trzymam kciuki za piękny przyrost bety. Będę tu dziś zaglądać niecierpliwie za wynikiem
Bocianiątko cieszę się bardzo z Twojego pięknego cyklu i trzymam kciuki za fasolkę za kilka dni
Flowwer, jeśli tylko wszystko będzie dobrze dostaniesz specjalną paczkę wirusków, a wiesz że te weterankowe liczą się potrójnie
Kaczorka, romantyk z Twojego M. A piosenkę znam jeszcze z czasów nastoletnich. Chyba nawet ich płytę miałam. Alicja nadal nie wybiera się na drugą stronę brzuszka?
StaraczkaNika, ja też już to pisałam , ale powtórzę się - Twoje poczucie humoru jest niesamowite i często śmieję się do laptopa dzięki Twoim wpisom.
Izape, HSG to słuszny krok. Życzę aby szybko zaskoczyło po badaniu.
Monika, najważniejsze, że cykl wrócił do normy, to znaczy że organizm już sobie poradził z zabiegiem A z M. prędzej czy później się dogadacie. Powodzenia kochana!
Lunaris, bidulo jeszcze gips Ci się przyplątał. Trzymaj się dzielnie. Na jak długo go masz?
Yoselyn, przykro mi z powodu Twojej choroby, musi to być bardzo nieprzyjemne Walcz o swoje w miejscu pracy i życzę szybkiego powrotu do zdrowia!
Hope, dziękuje za wiarę, że tym razem będzie dobrze. Wiesz, że ja cały czas trzymam mocno kciuki i wierzę, że po zabiegu szybko się uda i tym razem już na 9 m-cy
Wiem, że mnóstwo z Was pominęłam, przepraszam bardzo ale nie byłam w stanie wszystkiego zapamiętać - nasmarowałyście wczoraj chyba z 30 stron gadułki kochane
A co do wczorajszej dyskusji, nie lubię takich chwil na forum Bardzo liczyłam, że zmieniła podejście i przemyślała błędy sprzed kilku miesięcy. Inna, wiem że jesteś silna babka, ale i tak to napiszę - mam nadzieję, że ani litery z tamtego komentarza nie wzięłaś do siebie. Wiesz jak wszystkie tu wspieramy Cię w Twojej decyzji i dziękujemy za wsparcie, które dajesz nam.
Miłego piąteczku DziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 05:32
Sarna84, Bocianiątko, malka, innamorata88, KateHawke, -Monika-, Madżka89, Flowwer, Lunaris, Yoselyn82, Emiilka, Maja84, Karolina90, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Maja84, dołączam do Dziewczyn i też chcę napisać, że mega się cieszę z Twojego powrotu.
Bocianiątko, Flowwer, Maja84, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Witam się z rana, Agniechaaa mam nadzieje, ze czujesz się już lepiej, zaciskam mocno kciuki za Ciebie i Zajace
Malka kciuki za dzisiejsza bete!!!!
Dobrego dnia Dziewczynki, bez niepotrzebnych gownoburz i mnóstwo szczęścia z okazji tej szczęśliwej daty :*summer86, Lejka, KateHawke, Flowwer, Maja84 lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczynki
Na szczęście dzis piatek, ledwo zwleklam sie z lozka, zmierzylam temp z nadzieja ze w magiczny sposob dzis odbije ale niestety siegnela dna...
Ehh...
Milego dnia dla wszystkich:*
Aaa no i kciuki dzis o 12 za Age i jej cudne Maluszki :*19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
KateKum - mi lekarz mówił, że dobrze, jak normalnie jest powyżej 15ng, a w ciąży minimum 20ng. Raz badałam 6-8dpo i było odpowiednio 9 i 11,2ng a w innym cyklu coś ok 13ng, badałam w dwóch ciążach też razem z betą, w jednej wcześniej z tych poronionych 11dpo był 39ng, więcej nie badałam (zaczęły się potem krwawienia, z marszu Luteina i Duphaston, już nie badałam). No i w obecnej ciąży, zdążyłam wziąć już 3 tabletki Luteiny 100mg co 12h, ostatnia 4h przed badaniem, myślę, że nie miało to ogromnego wpływu na wynik, było 38,95ng a za 2 doby mimo Luteiny 100 w dawce 2x1 progesteron był tylko 11,4ng plus krwawienie więc no cóż, myśli jedne były. Zwiększyłam do 3x1 i za 4 dni był 28ng.
Jednak w ostatniej z ciąż którą poroniłam brałam bardzo duże dawki progesteronu (Luteina 2x1 i Duphaston 3x2), wtedy prog nie badałam, cały czas od terminu @ miałam jakieś nitki krwi czy coś, jak widać i tak to nie pomogło wtedy. W tej ciąży od pozytywnego testu jestem na Clexane (nadal), Encortonie (tylko 5mg, do 21tc) i Acardzie od poprzedniego cyklu jeszcze. No i Luteina 100 we wspomnianych dawkach też od pozytywnego testu, od dwóch miesięcy doustna ze względu na częste infekcje.12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Dziewczyny jesteście niesamowite, co sie dzieje na tym forum! wczoraj nadrobilam część, dziś do śniadania reszte.
Do wszystkich Was wysylam mnostwo uściskow, do pieknych bet, do oczekujących na testowania i badania i do tych opłakujących...
ja sie juz wczoraj wscieklam na 4 pojedynczą kreske na tescie i po pracy poszlam na bete: 31,56!!! wiem, że jest malusieńka, ale jest wiec jednak to miala byc urodzinowa niespodzianka...
zrobilam tez progesteron, dzis dopiero maja byc wyniki. jutro powtorze i oby byl ładny wzrost
Miłego dnia Dziewczyny!Bocianiątko, Kaczorka, Lulame, Bunia86, Lejka, KateHawke, malka, Amy333, Jedna_z_Wielu, madzia8lenka, KateKum, Flowwer, staraczka1111, Lunaris, Yoselyn82, Emiilka, Aksamitna, Maja84, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, chciałam dziś Wam troszkę więcej napisać o sobie. Mam 2-letniego synka (z 2cs, pierwsza ciąża, wszystko było ok), w czerwcu odstawiłam synka od piersi, gdyż karmienie skutecznie blokowało i @ i owu. W czasie karmienia brałam też tabletki anty. W sierpniu zaczęliśmy się z mężem starać o rodzeństwo dla synka i udało się w 1cs! Jednak od początku ciąża była dużo młodsza, niestety nie rozwijała się prawidłowo i w 8tc nastąpiło poronienie samoistne całkowite. Nie miałam nigdy złych doświadczeń, w pierwszej ciąży do samego końca robiłam wszystko, studia, praca mgr, obrona, remont w domu, generalne porządki do dosłownie dnia przed porodem. Nigdy nie musiałam się oszczędzać, a tu nagle mocne plamienia, leżenie i... tragiczny finał. Jednak nie patrzę w tył, od lekarza dostałam zielone światło, ponieważ ciąża była wczesna (nie było jeszcze nawet zarodka), poronienie nastąpiło samo i nie był konieczny zabieg, więc lekarz powiedział, że możemy od razu się starać ponownie. No i działamy, najprawdopodobniej owu była wczoraj (17dc, wcześniej też miałam późną owu przy 30dniowych cyklach), więc planuję testować 25.10 Nie nastawiam się na wiele, ale gdyby się udało od razu, byłabym przeszczęśliwa.
KateHawke, Amy333, Jedna_z_Wielu, Emiilka lubią tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2f7fb88531d.jpg
Witam sie z rana
Dzisiejszy test. Chyba troche ciemniejszy... 11dpo
Na bete ide popoludniu. Dam znac zaraz jak bedzie wynik.Bocianiątko, Kaczorka, Jacqueline, Meśka, KaroMi, Bajkaaa, Karma88, Bunia86, Kargo31, Lejka, blue00, KateHawke, -Monika-, Amy333, Jedna_z_Wielu, madzia8lenka, Madżka89, KateKum, Flowwer, staraczka1111, Lunaris, Yoselyn82, Emiilka, Aksamitna, Maja84, Czrna 81, Paulina.G lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAleż mam nadrabiania!Nie nadążam kompletnie za wami dziewczyny.Widzę,że shitstorm powstał jak się patrzy, ale nie do końca jestem w temacie.
Natomiast czytając jakieś wcześniejsze posty doszłam do wniosku,że można zrobić wybory na królową nietaktu i żenady i wynik byłby jednogłośny niestety.
Wczoraj robiłam hcg wynik 13,64 czyli 4 tydzień sam początek. Gin kazał mi brać duphaston i 17.10 znów na hcg, nie pozwolił jeszcze się cieszyć i kazał ostrożnie podchodzić do tematu. Co o tym sądzicie? Nie za niskie to hcg?klaudiaaa93, Bocianiątko, Bunia86, Lejka, KateHawke, malka, Flowwer, Lunaris, Yoselyn82, Emiilka, Maja84, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
No i nastał nam szczęśliwy piątek 13-go
Tyle mojego szczęścia, że katar mija, wstałam w nocy tylko raz a wczoraj jeszcze mąż mi zrobił kolejną niespodziankę i wrócił do domu z kwiatkami, żeby mi się jeszcze raz oświadczyć
Całą resztę szczęścia z tego świata kieruję w Waszą stronę!
Aguś - za Twój transfer zawiązuję kciuki w supełki!
Malka - niech beta szybuje w górę a bobas dzielnie się rozwija
I cała reszta niech łapie ciążowe fluidy :*:*:*:*:*:*:*
To ostatni wątek, w którym mogę je rozsyłać, bo od dziś oficjalnie mogę się rozpakowywać. I liczę, że nastąpi to jak najszybciej. No byle nie jutro!!
Bocianiątko - a mąż niech pilnuje i rozpieszcza i niech nie wychodzi z wprawy przez kolejne miesiące :p bo teraz to dopiero będzie potrzebneBocianiątko, KaroMi, Lejka, KateHawke, summer86, Amy333, Maja84, Czrna 81 lubią tę wiadomość