Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Agniechaaaa wrote:Bardzo każdej z Was Dziekuje
wielkie kciukasyAgniechaaaa lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Kate a w ciąży jak miałaś taki niski progesteron to dali Ci coś? Ja mam ten cykl pierwszy z lutką po owu, wcześniej lekarze mówili że wynik w granicy 14-15 w 7dpo to nie tak źle, ale teraz zmieniłam lekarza o ten twierdzi że to za mało. Także co lekarz to inna teoria, ale myślę że nie zaszkodzi
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
KateKum wrote:Dziewczyny proszę o poradę. Byłam dzisiaj u endokrynologa, ostatnie TSH w 5 tc było 2,2 przy dawce 50mg. Kazała mi brać na przemian raz 50, raz 75 mg i zwróciła uwagę na moje badanie progesteronu.
Miałam wówczas chyba 9 i 11 w 4 tc. Stwierdziła, że był stanowczo za niski i powiedziała, że podejrzewa problem z fazą lutealną. Trochę poczytałam na ten temat i oprócz niskiego progesteronu nie mam innych objawów bp. plamień, tempka wzrastała od razu po owu w cyklach monitorowanych i trwała ok 14 dni.
Kazała mi zbadać proga 7 dni po owu i powiedziała, jeżeli będzie poniżej 15 to mam brać progesteron po każdej owulacji. Co o tym sądzicie, ktoś mi coś więcej powie w tym temacie?
przy mojej poprzedniej ciazy mialam prg w 8dpt 9 mowilam lekarce ze to malo, ona do mnie mowila ze inne strzezenie jest w macicy a inne we krwi, a jeszcze bralam dupka, wiec mowila ze to wystarczy..potem wzroslo mi do 11...ale niestety ciaza sie nie utrzymala.. a przy ostatniej mojej ciazy na cyklu rowniez sztucznym w 8dpt mialam 11, potem 13,17, 21.. zmienilam wtedy lekarza i od razu dala mi dodatkowo zastrzyki z prolutexu. Od tamtej pory mam schize na punkcje prg i badalam go czesto w ciazy. Wiec troszeczke mialas za niski prg.
p.s ale lekarze tez mowia ze jak sie nic nie dzieje, nie ma plamien, skurczy, bolesci brzucha to nie zawsze przepisuja lekiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 23:38
Anna Stesia lubi tę wiadomość
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
KateKum wrote:Dziewczyny proszę o poradę. Byłam dzisiaj u endokrynologa, ostatnie TSH w 5 tc było 2,2 przy dawce 50mg. Kazała mi brać na przemian raz 50, raz 75 mg i zwróciła uwagę na moje badanie progesteronu.
Miałam wówczas chyba 9 i 11 w 4 tc. Stwierdziła, że był stanowczo za niski i powiedziała, że podejrzewa problem z fazą lutealną. Trochę poczytałam na ten temat i oprócz niskiego progesteronu nie mam innych objawów bp. plamień, tempka wzrastała od razu po owu w cyklach monitorowanych i trwała ok 14 dni.
Kazała mi zbadać proga 7 dni po owu i powiedziała, jeżeli będzie poniżej 15 to mam brać progesteron po każdej owulacji. Co o tym sądzicie, ktoś mi coś więcej powie w tym temacie?
KateKum mogę dorzucić swoje trzy grosze. Ja miałam badany prog co dwa dni w całej fazie lutealnej, od owulacji do okresu. Gin chciała zobaczyć jaka jest wartość właśnie 7-8 dpo. Wówczas wartość jest najwyższa. W teorii dobrze jest, jak prog 7 dpo wynosi 16 ng/ml. Taka wartość teoretycznie wystarcza do utrzymania ciąży. Mimo to, moja gin zaleca suplementację progu dupkiem (syntetycznym progiem), przy naturalnym progu poniżej 20 ng/ml. Z ciekawostek - miałam raz 7 dpo prog 26,46 ng/ml i ciocia przyszła punktualnie... Kochana, w Twojej sytuacji faktycznie rozważyłabym suplementację dupkiem w fazie lutealnej. Na pewno nie zaszkodzi, a może pomócAnna Stesia lubi tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Agniechaaaa wrote:Anna właśnie zasnąć bie moge, boje sie tym moim lekkim przeziębieniem jeszcze mnie mama nastraszyli, ze to sie moze dopiero rozkręcać i jakos cała siła ze mnie zeszła
Biedaku, ile Ty się nastresujesz! Myślisz, że moga z tego powodu przełożyć transfer? -
malka wrote:Dziewczyny telefon mi sie zepsul i nie mialam jak do Was zajrzeć. Nie dam rady nadrobić forim dzisiaj jakie newsy dzisiaj?
to zaluj, takiej lektury jak dzis to chyba jeszcze nie bylo koniecznie musisz nadrobic zaleglosciAnna Stesia lubi tę wiadomość
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyAnna Stesia wrote:Biedaku, ile Ty się nastresujesz! Myślisz, że moga z tego powodu przełożyć transfer?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 23:52
-
malka wrote:Tylko nie wiem kiedy bi jutro wyjezdzam na weekend i znowu bede w plecy
Z dobrych wieści:
Beta Summer 500
Wyniki Amy piękne (czekamy na AMH)
Aga jutro transfer w południe ◆
A ja mam dwa ciałka żółte i endo 12 mm w 5 dpo
Z wieści typu inne:
Mega shitstorm dzisiaj
A my czekamy jutro na powtórkę Twojej bety! Jak tam prog?Anna Stesia, Maja84, Amy333, joann lubią tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Anna Stesia wrote:Nagram Ci z tego audiobooka
Ech, powiem Wam że mój M się chyba nakręcił... ja mu opowiadam ze nie chce się nastawiać i w ogóle, a on: no tak tak, ale przecież w końcu musi się udać, nie? A później jeszcze na mnie nakrzyczal ze za ciepłą kąpiel biorę! I cały czas wysyła mnie spać i każe odpoczywać
Ojjj, upadek z wysokiego konia będzie bolał...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 23:58
Anna Stesia, KateHawke, Lunaris lubią tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Agniechaaaa wrote:Watpie bo narazie mam tylko suchy kaszel i nic więcej na noc przytyła mi sie nos ale jak wstaje to problem znika. Ale strach juz mam jak z Krakowa do nowego jorku
A może to po prostu kwestia tego, że masz za sucho w mieszkaniu? Zaczął się sezon grzewczy (a w Krakowie tez i sezon smogowy), więc może to nie przeziębienie tylko wysuszenie śluzówki nosa i gardła? To chyba byłby lepszy scenariusz i może się go trzymajmy! Jeśli nie czujesz osłabienia lub gorączki to jest to dobry sygnał! -
Bocianiątko wrote:Koniecznie z podziałem na role! I celnymi komentarzami narratora!
Ech, powiem Wam że mój M się chyba nakręcił... ja mu opowiadam ze nie chce się nastawiać i w ogóle, a on: no tak tak, ale przecież w końcu musi się udać, nie? A później jeszcze na mnie nakrzyczal ze za ciepłą kąpiel biorę! I cały czas wysyła mnie spać i każe odpoczywać
Ojjj, upadek z wysokiego konia będzie bolał...
Cudowny jest M! Taki zaangażowany i przejęty!
A jedyny upadek jaki jest możliwy to upadek obyczajów (oczywiście nie naszych, bo tu zgromadzone są same zacne damy). Więc proszę nie wprowadzać tu międzygatunkowego zamieszania i nie krakać, bo boćki nie kraczą!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 00:05
Bocianiątko lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny za relecje! Jesteście niezastąpione.
Bocianiątko ekstra wieści, rndo w sam raz na przyjęcie dwóch kropków!
Ahniechaaa jutro trzymam kciuki caly dzien!
Amy super
A moj prog z wczoraj 24,1 bez szalenstwa ale mysle ze ok
Jutro powtarzam bete. Trzymajcie kciukiAnna Stesia, Flowwer, Emiilka, Maja84, Bocianiątko, Amy333, joann lubią tę wiadomość
-
malka wrote:Dzieki dziewczyny za relecje! Jesteście niezastąpione.
Bocianiątko ekstra wieści, rndo w sam raz na przyjęcie dwóch kropków!
Ahniechaaa jutro trzymam kciuki caly dzien!
Amy super
A moj prog z wczoraj 24,1 bez szalenstwa ale mysle ze ok
Jutro powtarzam bete. Trzymajcie kciuki
Kochana, mój był identyczny, więc myślę, że nie masz co sie martwić. Bedzie dobrze. Trzymam kciuki!malka, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
Wiemy już, jakie kliniki będą realizowały warszawski program dofinansowania leczenia niepłodności metodą in vitro. Są to:
Klinika Bocian
Płodność w moich rękach - FertiMedica
INVICTA
InviMed
Novum - kocham od pierwszej komórki oraz
Uniwersyteckie Centrum Zdrowia Kobiety i Noworodka WUMMaja84, Bocianiątko, KateHawke, Phnappy, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄