X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Jak dla mnie możesz smęcić ile Ci potrzeba. A propos nie najlepszych spotkań... Opowiem Ci o spotkaniu ze szwagierką. W ramach wprowadzenia, ja od sierpnia zrzuciłam 8 kilo, nie widziałyśmy się z sz. od lipca. W czasie poniższej konwersacji ja byłam zła i głodna, a ona w 8 miesiącu ciąży.
    Sz: Ooo, schudłaś chyba... Ale wiesz, w sumie to mi się teraz wszyscy wydają szczuplejsi, przez to, że mam teraz taki duży brzuszek, hihi
    N: Nooo, faktycznie wielki już ten brzuszek

Jak się domyślasz, to spotkanie nie skończyło się najlepiej
    Moja znajoma, gdy zobaczyła jaki mam nastrój pyta czy jestem przed terminem @, ja mówię, że tak max po jutrze ma być, choć wolałabym nie. Na to Ona mówi, że ma dla mnie rade: zrób sobie dziecko to skończysz z pms
    Zaczęłam się śmiać co nagle przeszło w płacz. Nie wytrzymałam i wyszłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 18:22

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Rucola za tydz masz wizytę u Paśnika? Daj znać po wizycie !
    za 2 ;) ustaliłam dośc późny termin bo chciałam zdążyć z helicobacterem i badaniami kontrolnymi po eradykacji ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 18:24

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lejka Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Lejka nawet nie wiesz jak mi ulżyło!
    Już jestem spokojniejsza. Beta mnie trochę uspokoiła, plamienie się nie nasila na szczęście, normalnie już by się zamieniło w @. To nawet nie jest krew, tylko śluz podbarwiony na brązowo, kawa z mlekiem teraz nawet.

Ale emocje są wam powiem. Jak mówiłam emkowi przez tel o plamieniu to się popłakałam. I ogólnie cała rozpalona jestem.

Malka, ja to rozumiem doskonale! Każde plamienie, krwawienie w ciąży wzbudza niepokój! To jest naturalne i zrozumiałe, że się martwisz. Ja też się martwiłam i też przeżywałam jakiekolwiek odchylenie. Ale naprawdę jestem pewna, że to Twoje plamienie nie jest niczym niepokojącym, zwłaszcza jak mówisz, że to kawa z mlekiem. Spokojnie, głowa do góry i ciesz się Fasolką <3

Kiedy planujesz wizytę u lekarza? Bo to, że jeszcze nie będzie nic widać, to nic! Jak się martwisz, to dla siebie idź już teraz, a na wizytę zarodkową pójdziesz już spokojna!

malka lubi tę wiadomość

19.10.2017 - nasz drugi cud <3 <3 <3
    zem3x1hpg5sqvgam.png
    5.02.2017 - poronienie w 6 tc, ale... równocześnie początek szczęśliwego cyklu...
    27.11.2015 - nasze największe szczęście <3 <3 <3
    1usaj44jdjzlowlt.png
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaa piękne dorodne maluchy <3 <3 j
    A też mówię że to chłopczyk i dziewczynka :) i niech tam zostają na kolejne 8 msc :)

Malka beta super :) niech dzidzi rośnie zdrowo razem z mamą :)

Ja byłam dziś na porodówce w odwiedziny :) ehhh nie mogłam się napatrzec na te wszystkie mamy z brzuszkami już takimi wielkimi :) Jedna to się ledwo kulała :) brzusio cudny. I zapach i płacz tych nowo narodzonych dzieci <3 co chwila przechodziły mnie ciarki :)

Agniechaaaa, Lunaris, malka, Flowwer lubią tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Moja znajoma, gdy zobaczyła jaki mam nastrój pyta czy jestem przed terminem @, ja mówię, że tak max po jutrze ma być, choć wolałabym nie. Na to Ona mówi, że ma dla mnie rade: zrób sobie dziecko to skończysz z pms
    Ooo, to trafi do mojego poradnika "Jak zrazić do siebie staraczkę". Tulę Cię, a bezmyślną koleżankę tulę tak specjalnie!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka <3 <3
    Malka <3

Super dziś dzień :) szczęśliwy piątek 13tego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 18:50

Czrna 81, malka, Flowwer lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a u mnie chyba powoli zaczyna schodzic wysypka, co prawda swedzi jeszcze i smaruje sie ale chyba jest lepiej :) oby tak dalej :P ciesze sie :)

Jedna_z_Wielu, staraczka1111, Bunia86, Lejka, Agniechaaaa, Czrna 81, Lunaris, -Monika-, Bajkaaa, KateHawke, Flowwer, lamka, Karma88 lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️

Wysłany: 13 października 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ooo, to trafi do mojego poradnika "Jak zrazić do siebie staraczkę". Tulę Cię, a bezmyślną koleżankę tulę tak specjalnie!
    Masz rację, dobrze zrazila....

Jeszcze raz dziękuję.

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    wallbash.gifdown.gif

Wysłany: 13 października 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Dziewczyny a u mnie chyba powoli zaczyna schodzic wysypka, co prawda swedzi jeszcze i smaruje sie ale chyba jest lepiej :) oby tak dalej :P ciesze sie :)
    Cieszę się razem z Tobą :D

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Niech się to cholerstwo w końcu od Ciebie odczepia :) i zarazi tych którzy są za to odpowiedzialni może się wezmą w końcu żeby coś z tym zrobić

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    To naprawdę świetny piatek 13 :D

Yoselyn82, Czrna 81, Lejka lubią tę wiadomość

• Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małka kocham te 94,6! :-)
    Agniechaaaa twoje Zajączki już teraz są piękne, nie mogę się doczekać kolejnych zdjęć już z usg :-)
    Jedna_z_Wielu ♡♡♡ łączę się z Tobą. Czy ta koleżanka wie o twoich staraniach? Może tak głupio palnęła? Wiesz, ja widzę,że jeżeli się ma już jedno dziecko to ludziom do głowy nie przychodzi że można mieć problem z płodnością. Jesteśmy oceniane że z wygody nie decydujemy się na kolejne... Kochana tulę mocno ♥ Jeżeli chcesz pogadać to możesz też walić śmiało na priv.

malka, Jedna_z_Wielu, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:
    Niech się to cholerstwo w końcu od Ciebie odczepia :) i zarazi tych którzy są za to odpowiedzialni może się wezmą w końcu żeby coś z tym zrobić

taki mam zamiar, trzeba cos z tym zrobic bo kolejne osoby beda chore i dalej bedziemy sie zarazac, a z lekarka to ja sobie na spokojnie porozmawiam. Ja sie w ogole boje tam wrocic skoro to dalej jest na oddziale.. przeciez znow jest szansza ze moge to podlapac.. Zbieram faktury i paragony a nawet mam zdjecia jak wygladalam. Bede miala jak cos dowod do zapomogi zdrowotnej..!!

staraczka1111 lubi tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos zrażania do siebie. U nas w rodzinie non stop pytają kiedy będę w ciąży albo słyszę od kogoś że podobno jestem w ciąży. Bez przerwy jakieś przytyki.. aż ostatnio przestałam bywać na większych rodzinnych spotkaniach, jeżeli nie muszę to zostaje w domu. Rodzice I rodzeństwo wiedzą i bardzo wspierają, natomiast jak jakaś ciotka jeszcze raz mi powie że pełna rodzina to tylko z dzieckiem o nie wiemy co to prawdziwe szczęście to chyba już nie wytrzymam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 19:15

Czrna 81 lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu kochana nie przejmuj sie glupim gadaniem ludzi, wiem ze to boli bo sama nie raz to przeszlam ale nie zalamuj sie.. musimy walczyc dalej.. !! wiem ze ciezko jest ale wierze ze nam sie uda, wszystkim sie uda

Agniechaaa masz racje 13 jest szczesliwa, pamietam ze kiedys lecialam samolotem wlasnie 13 i w piatek i nie ukrywam ze mialam rozne obawy co sie stanie tego dnia. A bylo w styczniu.. i mialam przygody w samolocie, kobieta dostala ataku padaczki, ja akurat sluchalam muzyki, a maz wlaczyl przycisk bo uslyszal komunikat czy na pokladzie jest pielegniarka i lekarz, wiec mnie szturnal, wiec wstalam i szlam do niej a wszyscy w samolocie patrzyli sie na mnie a ja mialam malutki stresik. Potem doszla do mnie lekarka ktora wracala do domu, jest polka ale mieszka w hiszpani.

Lejka, Czrna 81, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • malka Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jadę na weekend więc pewnie mnie nie będzie jakiś czas ale postaram się nadrobić jak wrócę. Pochwalę się jeszcze że przyszedł wynik z prg z dzisiaj i jest 42 :)
    Bralam co prawda luteinę dopochwowo ale i tak myślę, ze jest super :)

-Monika-, Lejka, KateHawke, Czrna 81, Flowwer, Agniechaaaa, Bocianiątko, Emiilka, Karma88, Maja84 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lejka na wizytę jestem umówiona 23.10 czyli za tydzień w poniedziałek. Gin na poprzedniej wizycie kazał przyjąć tydzień po terminie @. Juz nie mogę się doczekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 20:08

Czrna 81, Flowwer, Agniechaaaa, summer86, Bocianiątko, Emiilka, Maja84 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:

Mój Skarbku nie smuć się :-(
    Chyba to jest jednoznaczne jak odpowiadasz że ma przyjść okres za dwa dni, ale wolisz żeby nie przyszedł. Koleżanka nie zajarzyła.

Ja wiem że to jest ciężki temat, bo wiem przez co przechodzili osoby w Naszej rodzinie, pobrali się po 30 i nie mogli mieć dzieci i cały czas co wigilie pytania, kiedy będziesz w ciąży, czas pomyśleć o dziecku, na pewno było im ciężko. Ale w końcu się udało!

Ale ludzie zawsze będą gadać, bo nie wiedzątak na prawdę co przeżywa ta osoba, bo tego nie doświadczyli i myślą że to tylko zapuszczenie nasienia i już dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 19:27

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos kiepskich tekstów to mnie rozbrajały teksty osoby, która doskonale wiedziała co mnie spotkało i zaszła w ciąże jakieś 2 miesiące po mnie (po moim poronieniu):
    ona: "oo zobaczysz jaka to będzie jazda"
    ja: "jazda z czym?"
    ona: "no jak będziesz w ciąży"
    ja: "no, ale przecież byłam w ciąży...."
    blablabla

spoko, że pisała to będąc w 7tc.

Powiedzcie mi dziewczyny, czy jest jakaś jednostka chorobowa opisująca zaburzenia związane z wyszukiwaniem u siebie objawów?? Ciąża urojona?? :D Jestem już na serio debilem - wpatruje się w mój wykres i próbuje coś na nim wyczytać, a nawet nie mierzę temperatury w tym cyklu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 19:28

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, Agniecha <3

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ