X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:

Powiedzcie mi dziewczyny, czy jest jakaś jednostka chorobowa opisująca zaburzenia związane z wyszukiwaniem u siebie objawów?? Ciąża urojona?? :D Jestem już na serio debilem - wpatruje się w mój wykres i próbuje coś na nim wyczytać, a nawet nie mierzę temperatury w tym cyklu :D

Doskonale Cie zrozumiem, też tak mam za kazdym razem ;)

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Apropos kiepskich tekstów to mnie rozbrajały teksty osoby, która doskonale wiedziała co mnie spotkało i zaszła w ciąże jakieś 2 miesiące po mnie (po moim poronieniu):
    ona: "oo zobaczysz jaka to będzie jazda"
    ja: "jazda z czym?"
    ona: "no jak będziesz w ciąży"
    ja: "no, ale przecież byłam w ciąży...."
    blablabla

spoko, że pisała to będąc w 7tc.

Powiedzcie mi dziewczyny, czy jest jakaś jednostka chorobowa opisująca zaburzenia związane z wyszukiwaniem u siebie objawów?? Ciąża urojona?? :D Jestem już na serio debilem - wpatruje się w mój wykres i próbuje coś na nim wyczytać, a nawet nie mierzę temperatury w tym cyklu :D
    Ja zaś caly czas jestem przekonana że jeszcze nie miałam owulacji pomimo usg :P
    Szyjkę mam W-M-O jak nigdy i śluz rozciągliwy.
    My to fenomeny :D

• Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Apropos kiepskich tekstów to mnie rozbrajały teksty osoby, która doskonale wiedziała co mnie spotkało i zaszła w ciąże jakieś 2 miesiące po mnie (po moim poronieniu):
    ona: "oo zobaczysz jaka to będzie jazda"
    ja: "jazda z czym?"
    ona: "no jak będziesz w ciąży"
    ja: "no, ale przecież byłam w ciąży...."
    blablabla

spoko, że pisała to będąc w 7tc.

No to zajebiście! Właśnie Malka się ostatnio w swój wykres tak wpatrywała i wypatrzyła dwie kreseczki :-) Ja tam też będę się w swój wpatrywała jak tylko pojawi się owulacja! ;-) Czyli kurde pewnie dopiero w listopadzie :-(

malka lubi tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka testowała chyba już 9dpo? Nie wiem czy wytrzymam do środy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 19:40

malka lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Lulame Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:

Znam to. To się nazywa zaklinanie ;) warto próbować skoro czasem się udaje :).

Phnappy, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Malka testowała chyba już 9dpo? Nie wiem czy wytrzymam do środy :/
    Jestesnpewna że miałaś owulację 20 dc? U mnie lekarz nic nie wspominal o ciałku żółtym.
    Ty też możesz testować 9 dpo :D

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, w miarę pewna, 22dc już było piękne ciało żółte a 20dc mocny ból owulacyjnym, więc tak strzelam :) zobaczę jak będę się czuła przez weekend, nie będę w pobliżu rossmana to nie będzie mnie kusił test, ale już w poniedziałek po pracy może się skuszę na jakiegoś patyka i kupię :D
    Monika - a gin Ci powiedział tylko o płynie w zatoce? nie mówił nic o ciałku?

ckai43r8zmly7il4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Tak, w miarę pewna, 22dc już było piękne ciało żółte a 20dc mocny ból owulacyjnym, więc tak strzelam :) zobaczę jak będę się czuła przez weekend, nie będę w pobliżu rossmana to nie będzie mnie kusił test, ale już w poniedziałek po pracy może się skuszę na jakiegoś patyka i kupię :D
    Monika - a gin Ci powiedział tylko o płynie w zatoce? nie mówił nic o ciałku?
    No właśnie powiedział że jest płyn i nic nie wspominał o ciałku :-/ powiedział tylko zę jest pecherzyk 25 mm i drugi troche mniejszy 18 ja się na tym nie znam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 19:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytałam:
    Jedynym Potwierdzeniem przebytej owulacji jest ciaza , ewentualnie wynik obecności progesteronu przekraczający wartość min 1,6 ng/ml. Badanie usg nie potwierdzi owulacji - jedynie na krótko po widac płyn w zatoce douglasa a cialko żółte może byc widac tylko wtedy, gdy osiąga max dojrzałości (7-8 dni po owu). U ciebie jest teraz cialko białe, praktycznie niedostrzegalne w obrazie usg. twoje endometrium jest spore - nie podejrzewasz przypadkiem ciąży?

Więc co u ciebie byłby 7 dpo?, glupie to...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 19:56

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm... dziwne. Nie wiem jak jest z płynem, ale chyba ciałko potwierdza owulację? U mnie jeszcze patrzyła na ukrwienie, czy jakoś tak.. zmieniła ustawienie na usg i powiedziała - "oo tutaj widać bardzo ukrwiona okolica". Albo coś pomieszałam :)
    Taki pęcherzyk 18mm może jeszcze pęknąć? Ja jak zobaczyłam na monitoringu pęcherzyk dominujący 15mm to tak się ucieszyłam jakbym w ciąży była :D nigdy nie widziałam u siebie takiego, zawsze było - dużo drobnych pęcherzyków --> PCO :(
    Ja mam dziwaczny organizm, ginekolog jest zawsze zdziwiona co wyhodowałam :) mam wrażenie, że bardzo szybko mi rosną pęcherzyki i trochę w dziwnych momentach.

ckai43r8zmly7il4.png

• Meśka Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaki sie kąpią wiec mam chwilke :)
    U mnie plamienia coraz silniejsze wiec zaznaczylam sobie na wykresie zeby wiedziec ile dni przed @ sie pojawiaja a tu patrze dostaje 2 punkty od detektora ciazy jako potencjalny objaw ciazy. Niech sobie w dupe wsadzi za przeproszeniem te punkty !!!

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    U mnie plamienia coraz silniejsze wiec zaznaczylam sobie na wykresie zeby wiedziec ile dni przed @ sie pojawiaja a tu patrze dostaje 2 punkty od detektora ciazy jako potencjalny objaw ciazy. Niech sobie w dupe wsadzi za przeproszeniem te punkty !!!
    PFFFF... masz rację, ale widocznie wiele kobiet ma plamienia że daję za to punkty.

• Phnappy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Wyczytałam:
    Jedynym Potwierdzeniem przebytej owulacji jest ciaza , ewentualnie wynik obecności progesteronu przekraczający wartość min 1,6 ng/ml. Badanie usg nie potwierdzi owulacji - jedynie na krótko po widac płyn w zatoce douglasa a cialko żółte może byc widac tylko wtedy, gdy osiąga max dojrzałości (7-8 dni po owu). U ciebie jest teraz cialko białe, praktycznie niedostrzegalne w obrazie usg. twoje endometrium jest spore - nie podejrzewasz przypadkiem ciąży?

Więc co u ciebie byłby 7 dpo?, glupie to...

Ej dobra - jakiś dziwny ten tekst :) może to było to białe? nie wiem jaka jest różnica... na usg taka rozgwiazda trochę, no i płyn w zatoce douglasa... na pewno mam na zdjęciach napisane "widoczne ciałko żółte".

ckai43r8zmly7il4.png

• Jedna_z_Wielu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wie o staraniach, dlatego nie mogę pojąć jak mogła z tym wyskoczyć. Cóż zdarza się, ale źle trafiła, ja skorpion, a skorpiony pamietliwe są ;)

Dużo z Nas widzę miałonrady tego typu.

Chcę Wam bardzo podziękować raz jeszcze. Wspaniałe uczucie, że jednak ktoś mnie rozumie i nie twierdzi, że wyolbrzymiam, tym bardziej, że się nawet nie znamy w realu.
    Uwielbiam wspaniałe porady, z resztą nie raz już pisalyscie, zwłaszcza od kogoś kto nie czekał 1-3 cykle. Wiem, że ten dzień szczęśliwy dla dziewczyn tutaj z czego i ja bardzo się cieszę Waszym szczęściem.
    Nie raz pisałam już, że jesteście niocenione i wspaniałe - zdania nie zmienię.
    Namieszalam dziś trochę, ale uwierzcie, że źle mi z tym.

Życzę skutecznego czarowania wykresów ;)

Tak na koniec: oczywiście jako, że wciąż pomimo kiepskiego samopoczucia postanowiłam i zakupiłam żółty bobo, bo już w głowie pomysł, że te gratisy do owulacyjnych to mogą źle pokazać :p Tak wiem, nie mądra ja.

Phnappy, Rucola, Czrna 81 lubią tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    To tak jak za zaznaczenie ból miesiaczkowy

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra jeszcze znalazłam "Ciałko żółte w USG powinno być widoczne już 1-2 dni po owulacji." więc chyba to żółte/białe to nie do końca to samo, ale lekarze mówią na białe już żółte?

ckai43r8zmly7il4.png

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Lejka na wizytę jestem umówiona 23.10 czyli za tydzień w poniedziałek. Gin na poprzedniej wizycie kazał przyjąć tydzień po terminie @. Juz nie mogę się doczekać.
    Kolejna do magicznej daty ;) chyba coś w niej jest!

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Wie o staraniach, dlatego nie mogę pojąć jak mogła z tym wyskoczyć. Cóż zdarza się, ale źle trafiła, ja skorpion, a skorpiony pamietliwe są ;)

Dużo z Nas widzę miałonrady tego typu.

Chcę Wam bardzo podziękować raz jeszcze. Wspaniałe uczucie, że jednak ktoś mnie rozumie i nie twierdzi, że wyolbrzymiam, tym bardziej, że się nawet nie znamy w realu.
    Uwielbiam wspaniałe porady, z resztą nie raz już pisalyscie, zwłaszcza od kogoś kto nie czekał 1-3 cykle. Wiem, że ten dzień szczęśliwy dla dziewczyn tutaj z czego i ja bardzo się cieszę Waszym szczęściem.
    Nie raz pisałam już, że jesteście niocenione i wspaniałe - zdania nie zmienię.
    Namieszalam dziś trochę, ale uwierzcie, że źle mi z tym.

Życzę skutecznego czarowania wykresów ;)

Tak na koniec: oczywiście jako, że wciąż pomimo kiepskiego samopoczucia postanowiłam i zakupiłam żółty bobo, bo już w głowie pomysł, że te gratisy do owulacyjnych to mogą źle pokazać :p Tak wiem, nie mądra ja.
    Z tymi skorpionami to się zgadzam, bo sama nim jestem i oooooj jestem pamiętliwa :D

Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Dobra jeszcze znalazłam "Ciałko żółte w USG powinno być widoczne już 1-2 dni po owulacji." więc chyba to żółte/białe to nie do końca to samo, ale lekarze mówią na białe już żółte?
    A grom go wie :D

• Lejka Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    PFFFF... masz rację, ale widocznie wiele kobiet ma plamienia że daję za to punkty.

Bo to naprawdę normalne i częste w ciąży Dziewczyny... :-) Wiem, że to wkurza, ale... no tak sobie te nasze ciała z nas jaja robią, że myślisz, ze jesteś w ciąży, a tu jednak okres; albo czekasz na okres, bo objawy się zgadzają, a to ciąża...

19.10.2017 - nasz drugi cud <3 <3 <3
    zem3x1hpg5sqvgam.png
    5.02.2017 - poronienie w 6 tc, ale... równocześnie początek szczęśliwego cyklu...
    27.11.2015 - nasze największe szczęście <3 <3 <3
    1usaj44jdjzlowlt.png
‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ