X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:

Powiedzcie mi dziewczyny, czy jest jakaś jednostka chorobowa opisująca zaburzenia związane z wyszukiwaniem u siebie objawów?? Ciąża urojona?? :D Jestem już na serio debilem - wpatruje się w mój wykres i próbuje coś na nim wyczytać, a nawet nie mierzę temperatury w tym cyklu :D

Doskonale Cie zrozumiem, też tak mam za kazdym razem ;)

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Apropos kiepskich tekstów to mnie rozbrajały teksty osoby, która doskonale wiedziała co mnie spotkało i zaszła w ciąże jakieś 2 miesiące po mnie (po moim poronieniu):
    ona: "oo zobaczysz jaka to będzie jazda"
    ja: "jazda z czym?"
    ona: "no jak będziesz w ciąży"
    ja: "no, ale przecież byłam w ciąży...."
    blablabla

spoko, że pisała to będąc w 7tc.

Powiedzcie mi dziewczyny, czy jest jakaś jednostka chorobowa opisująca zaburzenia związane z wyszukiwaniem u siebie objawów?? Ciąża urojona?? :D Jestem już na serio debilem - wpatruje się w mój wykres i próbuje coś na nim wyczytać, a nawet nie mierzę temperatury w tym cyklu :D
    Ja zaś caly czas jestem przekonana że jeszcze nie miałam owulacji pomimo usg :P
    Szyjkę mam W-M-O jak nigdy i śluz rozciągliwy.
    My to fenomeny :D

• Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Apropos kiepskich tekstów to mnie rozbrajały teksty osoby, która doskonale wiedziała co mnie spotkało i zaszła w ciąże jakieś 2 miesiące po mnie (po moim poronieniu):
    ona: "oo zobaczysz jaka to będzie jazda"
    ja: "jazda z czym?"
    ona: "no jak będziesz w ciąży"
    ja: "no, ale przecież byłam w ciąży...."
    blablabla

spoko, że pisała to będąc w 7tc.

No to zajebiście! Właśnie Malka się ostatnio w swój wykres tak wpatrywała i wypatrzyła dwie kreseczki :-) Ja tam też będę się w swój wpatrywała jak tylko pojawi się owulacja! ;-) Czyli kurde pewnie dopiero w listopadzie :-(

malka lubi tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka testowała chyba już 9dpo? Nie wiem czy wytrzymam do środy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 19:40

malka lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Lulame Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:

Znam to. To się nazywa zaklinanie ;) warto próbować skoro czasem się udaje :).

Phnappy, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Malka testowała chyba już 9dpo? Nie wiem czy wytrzymam do środy :/
    Jestesnpewna że miałaś owulację 20 dc? U mnie lekarz nic nie wspominal o ciałku żółtym.
    Ty też możesz testować 9 dpo :D

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, w miarę pewna, 22dc już było piękne ciało żółte a 20dc mocny ból owulacyjnym, więc tak strzelam :) zobaczę jak będę się czuła przez weekend, nie będę w pobliżu rossmana to nie będzie mnie kusił test, ale już w poniedziałek po pracy może się skuszę na jakiegoś patyka i kupię :D
    Monika - a gin Ci powiedział tylko o płynie w zatoce? nie mówił nic o ciałku?

ckai43r8zmly7il4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Tak, w miarę pewna, 22dc już było piękne ciało żółte a 20dc mocny ból owulacyjnym, więc tak strzelam :) zobaczę jak będę się czuła przez weekend, nie będę w pobliżu rossmana to nie będzie mnie kusił test, ale już w poniedziałek po pracy może się skuszę na jakiegoś patyka i kupię :D
    Monika - a gin Ci powiedział tylko o płynie w zatoce? nie mówił nic o ciałku?
    No właśnie powiedział że jest płyn i nic nie wspominał o ciałku :-/ powiedział tylko zę jest pecherzyk 25 mm i drugi troche mniejszy 18 ja się na tym nie znam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 19:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytałam:
    Jedynym Potwierdzeniem przebytej owulacji jest ciaza , ewentualnie wynik obecności progesteronu przekraczający wartość min 1,6 ng/ml. Badanie usg nie potwierdzi owulacji - jedynie na krótko po widac płyn w zatoce douglasa a cialko żółte może byc widac tylko wtedy, gdy osiąga max dojrzałości (7-8 dni po owu). U ciebie jest teraz cialko białe, praktycznie niedostrzegalne w obrazie usg. twoje endometrium jest spore - nie podejrzewasz przypadkiem ciąży?

Więc co u ciebie byłby 7 dpo?, glupie to...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 19:56

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm... dziwne. Nie wiem jak jest z płynem, ale chyba ciałko potwierdza owulację? U mnie jeszcze patrzyła na ukrwienie, czy jakoś tak.. zmieniła ustawienie na usg i powiedziała - "oo tutaj widać bardzo ukrwiona okolica". Albo coś pomieszałam :)
    Taki pęcherzyk 18mm może jeszcze pęknąć? Ja jak zobaczyłam na monitoringu pęcherzyk dominujący 15mm to tak się ucieszyłam jakbym w ciąży była :D nigdy nie widziałam u siebie takiego, zawsze było - dużo drobnych pęcherzyków --> PCO :(
    Ja mam dziwaczny organizm, ginekolog jest zawsze zdziwiona co wyhodowałam :) mam wrażenie, że bardzo szybko mi rosną pęcherzyki i trochę w dziwnych momentach.

ckai43r8zmly7il4.png

• Meśka Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaki sie kąpią wiec mam chwilke :)
    U mnie plamienia coraz silniejsze wiec zaznaczylam sobie na wykresie zeby wiedziec ile dni przed @ sie pojawiaja a tu patrze dostaje 2 punkty od detektora ciazy jako potencjalny objaw ciazy. Niech sobie w dupe wsadzi za przeproszeniem te punkty !!!

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    U mnie plamienia coraz silniejsze wiec zaznaczylam sobie na wykresie zeby wiedziec ile dni przed @ sie pojawiaja a tu patrze dostaje 2 punkty od detektora ciazy jako potencjalny objaw ciazy. Niech sobie w dupe wsadzi za przeproszeniem te punkty !!!
    PFFFF... masz rację, ale widocznie wiele kobiet ma plamienia że daję za to punkty.

• Phnappy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Wyczytałam:
    Jedynym Potwierdzeniem przebytej owulacji jest ciaza , ewentualnie wynik obecności progesteronu przekraczający wartość min 1,6 ng/ml. Badanie usg nie potwierdzi owulacji - jedynie na krótko po widac płyn w zatoce douglasa a cialko żółte może byc widac tylko wtedy, gdy osiąga max dojrzałości (7-8 dni po owu). U ciebie jest teraz cialko białe, praktycznie niedostrzegalne w obrazie usg. twoje endometrium jest spore - nie podejrzewasz przypadkiem ciąży?

Więc co u ciebie byłby 7 dpo?, glupie to...

Ej dobra - jakiś dziwny ten tekst :) może to było to białe? nie wiem jaka jest różnica... na usg taka rozgwiazda trochę, no i płyn w zatoce douglasa... na pewno mam na zdjęciach napisane "widoczne ciałko żółte".

ckai43r8zmly7il4.png

• Jedna_z_Wielu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wie o staraniach, dlatego nie mogę pojąć jak mogła z tym wyskoczyć. Cóż zdarza się, ale źle trafiła, ja skorpion, a skorpiony pamietliwe są ;)

Dużo z Nas widzę miałonrady tego typu.

Chcę Wam bardzo podziękować raz jeszcze. Wspaniałe uczucie, że jednak ktoś mnie rozumie i nie twierdzi, że wyolbrzymiam, tym bardziej, że się nawet nie znamy w realu.
    Uwielbiam wspaniałe porady, z resztą nie raz już pisalyscie, zwłaszcza od kogoś kto nie czekał 1-3 cykle. Wiem, że ten dzień szczęśliwy dla dziewczyn tutaj z czego i ja bardzo się cieszę Waszym szczęściem.
    Nie raz pisałam już, że jesteście niocenione i wspaniałe - zdania nie zmienię.
    Namieszalam dziś trochę, ale uwierzcie, że źle mi z tym.

Życzę skutecznego czarowania wykresów ;)

Tak na koniec: oczywiście jako, że wciąż pomimo kiepskiego samopoczucia postanowiłam i zakupiłam żółty bobo, bo już w głowie pomysł, że te gratisy do owulacyjnych to mogą źle pokazać :p Tak wiem, nie mądra ja.

Phnappy, Rucola, Czrna 81 lubią tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    To tak jak za zaznaczenie ból miesiaczkowy

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra jeszcze znalazłam "Ciałko żółte w USG powinno być widoczne już 1-2 dni po owulacji." więc chyba to żółte/białe to nie do końca to samo, ale lekarze mówią na białe już żółte?

ckai43r8zmly7il4.png

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Lejka na wizytę jestem umówiona 23.10 czyli za tydzień w poniedziałek. Gin na poprzedniej wizycie kazał przyjąć tydzień po terminie @. Juz nie mogę się doczekać.
    Kolejna do magicznej daty ;) chyba coś w niej jest!

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Wie o staraniach, dlatego nie mogę pojąć jak mogła z tym wyskoczyć. Cóż zdarza się, ale źle trafiła, ja skorpion, a skorpiony pamietliwe są ;)

Dużo z Nas widzę miałonrady tego typu.

Chcę Wam bardzo podziękować raz jeszcze. Wspaniałe uczucie, że jednak ktoś mnie rozumie i nie twierdzi, że wyolbrzymiam, tym bardziej, że się nawet nie znamy w realu.
    Uwielbiam wspaniałe porady, z resztą nie raz już pisalyscie, zwłaszcza od kogoś kto nie czekał 1-3 cykle. Wiem, że ten dzień szczęśliwy dla dziewczyn tutaj z czego i ja bardzo się cieszę Waszym szczęściem.
    Nie raz pisałam już, że jesteście niocenione i wspaniałe - zdania nie zmienię.
    Namieszalam dziś trochę, ale uwierzcie, że źle mi z tym.

Życzę skutecznego czarowania wykresów ;)

Tak na koniec: oczywiście jako, że wciąż pomimo kiepskiego samopoczucia postanowiłam i zakupiłam żółty bobo, bo już w głowie pomysł, że te gratisy do owulacyjnych to mogą źle pokazać :p Tak wiem, nie mądra ja.
    Z tymi skorpionami to się zgadzam, bo sama nim jestem i oooooj jestem pamiętliwa :D

Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Dobra jeszcze znalazłam "Ciałko żółte w USG powinno być widoczne już 1-2 dni po owulacji." więc chyba to żółte/białe to nie do końca to samo, ale lekarze mówią na białe już żółte?
    A grom go wie :D

• Lejka Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    PFFFF... masz rację, ale widocznie wiele kobiet ma plamienia że daję za to punkty.

Bo to naprawdę normalne i częste w ciąży Dziewczyny... :-) Wiem, że to wkurza, ale... no tak sobie te nasze ciała z nas jaja robią, że myślisz, ze jesteś w ciąży, a tu jednak okres; albo czekasz na okres, bo objawy się zgadzają, a to ciąża...

19.10.2017 - nasz drugi cud <3 <3 <3
    zem3x1hpg5sqvgam.png
    5.02.2017 - poronienie w 6 tc, ale... równocześnie początek szczęśliwego cyklu...
    27.11.2015 - nasze największe szczęście <3 <3 <3
    1usaj44jdjzlowlt.png
‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ