Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Phnappy wrote:
Powiedzcie mi dziewczyny, czy jest jakaś jednostka chorobowa opisująca zaburzenia związane z wyszukiwaniem u siebie objawów?? Ciąża urojona?? Jestem już na serio debilem - wpatruje się w mój wykres i próbuje coś na nim wyczytać, a nawet nie mierzę temperatury w tym cyklu
Doskonale Cie zrozumiem, też tak mam za kazdym razem
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
nick nieaktualnyPhnappy wrote:Apropos kiepskich tekstów to mnie rozbrajały teksty osoby, która doskonale wiedziała co mnie spotkało i zaszła w ciąże jakieś 2 miesiące po mnie (po moim poronieniu):
ona: "oo zobaczysz jaka to będzie jazda"
ja: "jazda z czym?"
ona: "no jak będziesz w ciąży"
ja: "no, ale przecież byłam w ciąży...."
blablabla
spoko, że pisała to będąc w 7tc.
Powiedzcie mi dziewczyny, czy jest jakaś jednostka chorobowa opisująca zaburzenia związane z wyszukiwaniem u siebie objawów?? Ciąża urojona?? Jestem już na serio debilem - wpatruje się w mój wykres i próbuje coś na nim wyczytać, a nawet nie mierzę temperatury w tym cyklu
Szyjkę mam W-M-O jak nigdy i śluz rozciągliwy.
My to fenomeny -
Phnappy wrote:Apropos kiepskich tekstów to mnie rozbrajały teksty osoby, która doskonale wiedziała co mnie spotkało i zaszła w ciąże jakieś 2 miesiące po mnie (po moim poronieniu):
ona: "oo zobaczysz jaka to będzie jazda"
ja: "jazda z czym?"
ona: "no jak będziesz w ciąży"
ja: "no, ale przecież byłam w ciąży...."
blablabla
spoko, że pisała to będąc w 7tc.
Powiedzcie mi dziewczyny, czy jest jakaś jednostka chorobowa opisująca zaburzenia związane z wyszukiwaniem u siebie objawów?? Ciąża urojona?? Jestem już na serio debilem - wpatruje się w mój wykres i próbuje coś na nim wyczytać, a nawet nie mierzę temperatury w tym cyklumalka lubi tę wiadomość
Czarna81
22 cs. -
Malka testowała chyba już 9dpo? Nie wiem czy wytrzymam do środy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 19:40
malka lubi tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata - udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Phnappy wrote:Powiedzcie mi dziewczyny, czy jest jakaś jednostka chorobowa opisująca zaburzenia związane z wyszukiwaniem u siebie objawów?? Ciąża urojona?? Jestem już na serio debilem - wpatruje się w mój wykres i próbuje coś na nim wyczytać, a nawet nie mierzę temperatury w tym cyklu
Znam to. To się nazywa zaklinanie warto próbować skoro czasem się udaje .Phnappy, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tak, w miarę pewna, 22dc już było piękne ciało żółte a 20dc mocny ból owulacyjnym, więc tak strzelam zobaczę jak będę się czuła przez weekend, nie będę w pobliżu rossmana to nie będzie mnie kusił test, ale już w poniedziałek po pracy może się skuszę na jakiegoś patyka i kupię
Monika - a gin Ci powiedział tylko o płynie w zatoce? nie mówił nic o ciałku?
nick nieaktualnyPhnappy wrote:Tak, w miarę pewna, 22dc już było piękne ciało żółte a 20dc mocny ból owulacyjnym, więc tak strzelam zobaczę jak będę się czuła przez weekend, nie będę w pobliżu rossmana to nie będzie mnie kusił test, ale już w poniedziałek po pracy może się skuszę na jakiegoś patyka i kupię
Monika - a gin Ci powiedział tylko o płynie w zatoce? nie mówił nic o ciałku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 19:53
-
nick nieaktualnyWyczytałam:
Jedynym Potwierdzeniem przebytej owulacji jest ciaza , ewentualnie wynik obecności progesteronu przekraczający wartość min 1,6 ng/ml. Badanie usg nie potwierdzi owulacji - jedynie na krótko po widac płyn w zatoce douglasa a cialko żółte może byc widac tylko wtedy, gdy osiąga max dojrzałości (7-8 dni po owu). U ciebie jest teraz cialko białe, praktycznie niedostrzegalne w obrazie usg. twoje endometrium jest spore - nie podejrzewasz przypadkiem ciąży?
Więc co u ciebie byłby 7 dpo?, glupie to...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 19:56
-
Hm... dziwne. Nie wiem jak jest z płynem, ale chyba ciałko potwierdza owulację? U mnie jeszcze patrzyła na ukrwienie, czy jakoś tak.. zmieniła ustawienie na usg i powiedziała - "oo tutaj widać bardzo ukrwiona okolica". Albo coś pomieszałam
Taki pęcherzyk 18mm może jeszcze pęknąć? Ja jak zobaczyłam na monitoringu pęcherzyk dominujący 15mm to tak się ucieszyłam jakbym w ciąży była nigdy nie widziałam u siebie takiego, zawsze było - dużo drobnych pęcherzyków --> PCO
Ja mam dziwaczny organizm, ginekolog jest zawsze zdziwiona co wyhodowałam mam wrażenie, że bardzo szybko mi rosną pęcherzyki i trochę w dziwnych momentach.
Dzieciaki sie kąpią wiec mam chwilke
U mnie plamienia coraz silniejsze wiec zaznaczylam sobie na wykresie zeby wiedziec ile dni przed @ sie pojawiaja a tu patrze dostaje 2 punkty od detektora ciazy jako potencjalny objaw ciazy. Niech sobie w dupe wsadzi za przeproszeniem te punkty !!!19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
nick nieaktualnyMeśka wrote:Dzieciaki sie kąpią wiec mam chwilke
U mnie plamienia coraz silniejsze wiec zaznaczylam sobie na wykresie zeby wiedziec ile dni przed @ sie pojawiaja a tu patrze dostaje 2 punkty od detektora ciazy jako potencjalny objaw ciazy. Niech sobie w dupe wsadzi za przeproszeniem te punkty !!! -
-Monika- wrote:Wyczytałam:
Jedynym Potwierdzeniem przebytej owulacji jest ciaza , ewentualnie wynik obecności progesteronu przekraczający wartość min 1,6 ng/ml. Badanie usg nie potwierdzi owulacji - jedynie na krótko po widac płyn w zatoce douglasa a cialko żółte może byc widac tylko wtedy, gdy osiąga max dojrzałości (7-8 dni po owu). U ciebie jest teraz cialko białe, praktycznie niedostrzegalne w obrazie usg. twoje endometrium jest spore - nie podejrzewasz przypadkiem ciąży?
Więc co u ciebie byłby 7 dpo?, glupie to...
Ej dobra - jakiś dziwny ten tekst może to było to białe? nie wiem jaka jest różnica... na usg taka rozgwiazda trochę, no i płyn w zatoce douglasa... na pewno mam na zdjęciach napisane "widoczne ciałko żółte".
Wie o staraniach, dlatego nie mogę pojąć jak mogła z tym wyskoczyć. Cóż zdarza się, ale źle trafiła, ja skorpion, a skorpiony pamietliwe są
Dużo z Nas widzę miałonrady tego typu.
Chcę Wam bardzo podziękować raz jeszcze. Wspaniałe uczucie, że jednak ktoś mnie rozumie i nie twierdzi, że wyolbrzymiam, tym bardziej, że się nawet nie znamy w realu.
Uwielbiam wspaniałe porady, z resztą nie raz już pisalyscie, zwłaszcza od kogoś kto nie czekał 1-3 cykle. Wiem, że ten dzień szczęśliwy dla dziewczyn tutaj z czego i ja bardzo się cieszę Waszym szczęściem.
Nie raz pisałam już, że jesteście niocenione i wspaniałe - zdania nie zmienię.
Namieszalam dziś trochę, ale uwierzcie, że źle mi z tym.
Życzę skutecznego czarowania wykresów
Tak na koniec: oczywiście jako, że wciąż pomimo kiepskiego samopoczucia postanowiłam i zakupiłam żółty bobo, bo już w głowie pomysł, że te gratisy do owulacyjnych to mogą źle pokazać :p Tak wiem, nie mądra ja.Phnappy, Rucola, Czrna 81 lubią tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Meśka wrote:Dzieciaki sie kąpią wiec mam chwilke
U mnie plamienia coraz silniejsze wiec zaznaczylam sobie na wykresie zeby wiedziec ile dni przed @ sie pojawiaja a tu patrze dostaje 2 punkty od detektora ciazy jako potencjalny objaw ciazy. Niech sobie w dupe wsadzi za przeproszeniem te punkty !!!Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Dobra jeszcze znalazłam "Ciałko żółte w USG powinno być widoczne już 1-2 dni po owulacji." więc chyba to żółte/białe to nie do końca to samo, ale lekarze mówią na białe już żółte?
malka wrote:Lejka na wizytę jestem umówiona 23.10 czyli za tydzień w poniedziałek. Gin na poprzedniej wizycie kazał przyjąć tydzień po terminie @. Juz nie mogę się doczekać.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyJedna_z_Wielu wrote:Wie o staraniach, dlatego nie mogę pojąć jak mogła z tym wyskoczyć. Cóż zdarza się, ale źle trafiła, ja skorpion, a skorpiony pamietliwe są
Dużo z Nas widzę miałonrady tego typu.
Chcę Wam bardzo podziękować raz jeszcze. Wspaniałe uczucie, że jednak ktoś mnie rozumie i nie twierdzi, że wyolbrzymiam, tym bardziej, że się nawet nie znamy w realu.
Uwielbiam wspaniałe porady, z resztą nie raz już pisalyscie, zwłaszcza od kogoś kto nie czekał 1-3 cykle. Wiem, że ten dzień szczęśliwy dla dziewczyn tutaj z czego i ja bardzo się cieszę Waszym szczęściem.
Nie raz pisałam już, że jesteście niocenione i wspaniałe - zdania nie zmienię.
Namieszalam dziś trochę, ale uwierzcie, że źle mi z tym.
Życzę skutecznego czarowania wykresów
Tak na koniec: oczywiście jako, że wciąż pomimo kiepskiego samopoczucia postanowiłam i zakupiłam żółty bobo, bo już w głowie pomysł, że te gratisy do owulacyjnych to mogą źle pokazać :p Tak wiem, nie mądra ja.
Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
-Monika- wrote:PFFFF... masz rację, ale widocznie wiele kobiet ma plamienia że daję za to punkty.
Bo to naprawdę normalne i częste w ciąży Dziewczyny... Wiem, że to wkurza, ale... no tak sobie te nasze ciała z nas jaja robią, że myślisz, ze jesteś w ciąży, a tu jednak okres; albo czekasz na okres, bo objawy się zgadzają, a to ciąża...19.10.2017 - nasz drugi cud
5.02.2017 - poronienie w 6 tc, ale... równocześnie początek szczęśliwego cyklu...
27.11.2015 - nasze największe szczęście