X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że też skorpion ;)

nick nieaktualny, Jedna_z_Wielu, Meśka, nick nieaktualny, Flowwer, Czrna 81, KateKum lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, beta piękna, cieszę się bardzo! Też miałam plamienia w 14 i 15 dpo. Przeszło gdy zaczęłam brać duphaston, teraz póki co ucichło. Udanego weekendu <3

Agniechaaa, uwaźaj jutro na siebie Kochana <3 Mocno nadal trzymam kciuki za Was!

nick nieaktualny, malka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pospane :/ noc z biegunką tego jeszcze nie grali :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 00:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    No to pospane :/ noc z biegunką tego jeszcze nie grali :(
    Nie tylko ty nie śpisz. :p
    A ta biegunka może z przeżycia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 08:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy jest sens, zapisywać się na testowanie październikowe. Dajecie tyle nadziei. Ze chyba będę musiała Wam statystyki zaniżyć. :P

• Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Nie wiem czy jest sens, zapisywać się na testowanie październikowe. Dajecie tyle nadziei. Ze chyba będę musiała Wam statystyki zaniżyć. :P
    Nie ma zaniżania statystyk!

Bocianiątko lubi tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa mam nadzieję że już Ci przeszło... A co do wesela, to troszkę utykaj na tą "chorą" kostkę ;-)

Rucola lubi tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ja bym dała by testować już w listopadzie ;)

KateKum lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny mam mega stres, wczoraj wieczorem pojawiło się u mnie brązowe plamienie:( dość spora ilość brązowego śluzu, ale zaraz przeszło. Biorę duphaston 3x1 i nospę ale jajniki nadal kłują i ciągnie w pachwinach, mam delikatne bóle na środku podbrzusza. Gin kazał zrobić kolejne hcg dopiero 17.10 chyba się nie doczekam, jak myślicie jest sens szukać dzisiaj laboratorium i zrobić dla spokoju? Ostatnie robiłam 12.10 termin spodziewanej@ to 19.10.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 07:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz zrobić aczkolwiek plamienia na początku się zdarzają.

nick nieaktualny, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika a kiedy zamierzasz testować?
    Blue znam to uczucie... jestem cztery miesiące po poronieniu i dla mnie pierwsze dwa były najgorsze. Ten instynk, który się rozhulał rozsadzał mnie w środku. Teraz nadal bardzo chcę i czekam i się niecierpliwię, ale nie czuje już w środku tego napięcia strasznego. Trzymam kciuki żebyś jak najszybciej mogła wrócić do starań i żeby szybciutko się udało!
    KateKum trudne pytanie, na pewno sprawdzenie jak wszystko wyglada, jak endometrium i czy zagojone ładnie. Mi chyba na wszystkie pytania dziewczyny na forum odpowiedziały i idąc do lekarza już szlam dla formalności i sprawdzenia na usg czy ok ;)...
    Ja się stresowałam że coś nie tak bo wczoraj już 7dpo a piersi nadal takie byle jakie, to jak mi w nocy dały czadu i zaczęły boleć to spać nie mogłam. Więc przynajmniej z progiem nic się nie pochrzaniło...

KateKum lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Możesz zrobić aczkolwiek plamienia na początku się zdarzają.
    Dzięki Blue za dodanie otuchy. Co prawda to mój pierwszy cykl starań i nie myślałam że od razu zaskoczy. W sierpniu byłam diagnozowania w kierunku IO i tężyczki, więc teraz tym bardziej sie stresuję. Przyjmuję 3x1 duphaston ale dopiero od 12.10, mam nadzieję nadzieje ze skończy sie to plamienie

• Bocianiątko Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroMi, jesli masz byc spokojniejsza, to powtórz :)
    U mnie pozastrzykowy ból sutków minął :( cycki nadal jak dwie bomby, ale nic dziwnego, to moj standard 7 dpo ;) obawiam się jednak ze nic z tego... a tu jakiś chochlik siedzi na ramieniu i krzyczy: testuj w poniedziałek! :/ powiedziałam to M, a on na to: to testuj! ;) ech...
    Pozdrawiam z Torunia! :***

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

event.png

🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Nie ma zaniżania statystyk!
    Dobra to się nie zapisuję. ;-)
    Cały czas czuję, jakbym miała dostać okres. Może nie będę dupka brała, bo tylko niepotrzebnie sobie cykl przedłużę?

Blue, uwierz mi że czas szybko minie ;-) Jak się czujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    KaroMi, jesli masz byc spokojniejsza, to powtórz :)
    U mnie pozastrzykowy ból sutków minął :( cycki nadal jak dwie bomby, ale nic dziwnego, to moj standard 7 dpo ;) obawiam się jednak ze nic z tego... a tu jakiś chochlik siedzi na ramieniu i krzyczy: testuj w poniedziałek! :/ powiedziałam to M, a on na to: to testuj! ;) ech...
    Pozdrawiam z Torunia! :***u
    Bocianiątko testuj w takim razie poniedziałek!
    Ja się zastanawiam, bo u mnie to i tak bardzo wcześnie. Nie wiem.nawet jaki powinien być przyrost mniej więcej od tego 13,64 w czwartek. Siedzę w pracy i was podczytuję i jest mi raźniej. Tylko to kłucie niepokoi. To mój 9dpo i znów robiłam test rano,nadal ledwo cień cienia.

• admiralka Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienia zdarzają się całkiem często, u mnie też występowały mimo brania duphastonu. Raz pojechałam w nerwach do ginekologa, ale mnie uspokoił, że nie widzi na usg żadnego krwiaka, śuzówka się nie odkleja, świeżej krwi nie widać więc raczej nie ma powodów do obaw.

Plamienie u mnie zawsze było brązowe, nigdy czerwone.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroMi wrote:
    Bocianiątko testuj w takim razie poniedziałek!
    Ja się zastanawiam, bo u mnie to i tak bardzo wcześnie. Nie wiem.nawet jaki powinien być przyrost mniej więcej od tego 13,64 w czwartek. Siedzę w pracy i was podczytuję i jest mi raźniej. Tylko to kłucie niepokoi. To mój 9dpo i znów robiłam test rano,nadal ledwo cień cienia.
    Na necie są kalkulatory do przyrostu bety ;-) Wiesz jakby nie patrzeć w 9 dpo to tych kresek raczej ciemnych nie będzie.
    Bocianiątko nie ma czegoś takiego u Ciebie ze się nie udało, przecież Ty w ciązy jestes!!! :D :D :D

nick nieaktualny, Bocianiątko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Plamienia zdarzają się całkiem często, u mnie też występowały mimo brania duphastonu. Raz pojechałam w nerwach do ginekologa, ale mnie uspokoił, że nie widzi na usg żadnego krwiaka, śuzówka się nie odkleja, świeżej krwi nie widać więc raczej nie ma powodów do obaw.

Plamienie u mnie zawsze było brązowe, nigdy czerwone.
    U mnie też jest brązowe i to mnie trochę pociesza. A miałaś bóle jajników i krzyża?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika,w sumie się trzymam,ale jak wczoraj pojechałam do pracy z l4 i zobaczyłam spojrzenia pełne współczucia oraz usłyszałam słowa otuchy to niestety się rozkleiłam i całą drogę powrotną do domu chlipałam,a tak to ok,byle za dużo nie myśleć.Fizycznie też dobrze aczkolwiek krwawienie znów się zwiększyło,jest takie bladoróżowe z ogromnym dodatkiem śluzu plodnego,to normalne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Monika,w sumie się trzymam,ale jak wczoraj pojechałam do pracy z l4 i zobaczyłam spojrzenia pełne współczucia oraz usłyszałam słowa otuchy to niestety się rozkleiłam i całą drogę powrotną do domu chlipałam,a tak to ok,byle za dużo nie myśleć.Fizycznie też dobrze aczkolwiek krwawienie znów się zwiększyło,jest takie bladoróżowe z ogromnym dodatkiem śluzu plodnego,to normalne?
    Tak to normalne nie zamartwiaj się.

‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ