Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
-Monika- wrote:Mów tak do mnie
Mozesz się nawet na mnie wyżyć, poslucham Dzisiaj wszystko biorę na klatę.
Cały czas boli mnie to podbrzusze, nigdy tak nie miałam, ciąża raczej nie możliwa i na pewno nie na tym etapie. Wina dupka?Jedna_z_Wielu, Flowwer, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Chyba w trakcie mojego wyjazdu Was nie nadrobię jutro poproszę o streszczenie
Widziałam tylko smutek KaroMi (tulę Cię mocno!) I jedną nowa fasolkę no i oczywiście super info o Majeczce
Nowa na dzielni, Skarbie nie składaj jeszcze broni! Możesz w ostateczności jutro się wypłakać i walczymy dalej!
Summer, nie panikuj bo po głowie dam! Powtórzysz betę i będzie przecudowna! Grubo ponad 1000! :***
Mnie cycki zaraz wybuchną i brzuch boli na @... i jeszcze mi niedobrze idę spać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 23:59
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Yoselyn82 wrote:Dziewczyny dzieki wam dowiaduje sie nowych rzeczy i czasem mam wrazenie ze ja przy was jestem jakas zacofana... ze wy wiecie tyle a ja ide na latwizne bo np nigdy nie mierzylam teperatury ani nie wiem o jakies linii podstawowej czy jak to sie tam nazywa looo matko to jakas dla mnie filozofia
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Hopeless wrote:
Monika to na zjebow trafiasz. Ja jestem przeciwna medykalizacji starań, porodu. Jestem przeciwnikiem rozpoczynania starań od tysiąca badań. Allleee... jeśli kochasz kogoś na tej ziemi to Twoim obowiązkiem jest zrobienie raz w roku morfologii, usg cyckow i cytologii. Każda z nas ma ten obowiązek. Jeszcze usg piczy w końcu mi w 2 miesiące urósł obcy który mam nadzieje pozostanie nowotworem łagodnym.
Popieram!! Powinno zacząć się starania od podstaw i cieszenia się z wolności w łóżku
U mnie każdy gin ( a przeszłam ich naprawdę sporo) zaczyna rozmowę od tematu cytologi.Anna Stesia lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Dla mnie to też czarna magia temperatury, wykresy to wymaga systematyczności a ja na bakier mam z tym nawet komórkę nastawiam na tab anty
Ale wiesz pracuje na zmiany, na dzień, po nocach to temperatura na pewno byłaby zaburzona, niemiarodajnaAnna Stesia lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Ewcia, ale ekstra! Śliczne dzieciątko, a Ty jesteś niesamowicie silna i dzielna!
Summer, Ty mnie tu, kochana, nie wyprowadzaj z "nerw", betę masz jak marzenie, a termometr wsadź do najgłębszej szuflady! Przecież powiedziałyśmy Ci, że będzie dobrze, nam nie wierzysz?
Yoselyn, ja też jesli chodzi o mierzenie tempki byłam sto lat za (nie wiem, co tu wstawić, żeby było politycznie poprawne). Przy nieregularnym trybie życia to tak się za bardzo nie da tego pilnować. -
Yoselyn82 wrote:Ale wiesz pracuje na zmiany, na dzień, po nocach to temperatura na pewno byłaby zaburzona, niemiarodajna
Anna Stesia, Maja84 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Dobranoc dziewczynki. Życzę kolorowych snów :*
Jeszcze raz bardzo dziękuję
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ba643d305dd.jpgFlowwer, Anna Stesia lubią tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Summer ale sie cieszę super beta!!!! Termoetr do śmieci!
Zostawiam moc całusów i wirusków.... Jako że rzadko ostatnio zaglądam zostawiam miliony żeby dla kazdej starczyło.
﷼฿ΩΩθθΩ฿﷼﷼฿ΩΩΩ₩¥¿¿¡^[]<>>}{·´[[^ГГ||¤៛₪₪₹¤μ¿¿¥~`§μ¡Г¤|´·][μμ¤!*@÷%×+%\££€_,"'!@×=%#Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2017, 00:38
Jedna_z_Wielu, Bocianiątko, Bunia86, Czrna 81, Lunaris, KateHawke, Flowwer, Yoselyn82, Maja84, Amy333, malka, Karma88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Popieram!! Powinno zacząć się starania od podstaw i cieszenia się z wolności w łóżku
U mnie każdy gin ( a przeszłam ich naprawdę sporo) zaczyna rozmowę od tematu cytologi. -
Dzien dobry, u mnie już koniec spania, ale muszę jeszcze leżeć, bo mi się moje kotku położyło na nerach (no przecież nie pogonię kotku, jak mnie tak zaszczyciło). W tej dziwnej pozycji nie pozostaje mi więc nic innego, jak trzymać kciuki za wszystkie dziewczyny, które dzisiaj testują!
Miłej niedzieli!
I jeszcze zapomniałam się podzielić wieściami z warsztatów. Otóż okazuje się, że z tym winem na endo to trochę lipa, bo trzeba by wychlać 2 litry, żeby faktycznie miało widoczny wpływ. Siemię lniane można cały miesiąc. dla dziewczyn z PCOS jest nowy specyfik Fertilova plus, który ma 2 aktywne formy inozytolu i działa niby dużo lepiej od inofoliku itd. Problem jest taki, że kosztuje 125 za 30 saszetek. Przy PCOS lepiej brać metylowany kwas, bo to jest problem głównie metaboliczny i rozkładanie kwasu też możemy mieć słabe (dobrze, że mam femibion, chociaż to robię dobrze). Wszystkim polecali zrobić badanie homocysteiny - wtedy widać, czy yrzeba brać te metyle czy nie.
Dla dziewczyn szykujących się do ivf - zarodki w 5 dobie lepsze, bo to 4 doba jest kluczowa i wtedy dużo zarodków umiera. Z badań invimedu wynika też że jakieś glu dobrze się sprawdza przy małych zarodkach, a przy tych 5 dniowych raczej nie pomaga, a przy tych z naciętą otoczką to nawet gorzej. Scratching może pomóc jak ktoś ma problem z zagnieżdżaniem albo endomendę - w każdym razie nie zaszkodzi, ale to nie tak, że bardzo zwiększa szanse. Jak mi się jeszcze jakaś wiedza przypomni to dam znać!
A co do wczorajszej dyskusji o cytologii, to ja już jestem w tym wieku, że sami proponują, ddzwonią z zaproszeniem i robią za darmochę... budzi to mieszane uczucia, ale w sumie fajnie.
I siknęłam na test - gonapeptyl ciągle bruździ ale w sumie to tak myślałam - w 1 miesiącu z zastrzykiem też sprawdzałam i drugie kreski bladły aż do 12dpo, a ja dziś ledwie tydzień po owu. Ale co się nagapiłam na 2 krechy to moje. Muszę zutylizować test, zanim mąż znajdzie i się niepotrzebnie ucieszy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2017, 08:16
Bocianiątko, Rucola, Czrna 81, KateHawke, Yoselyn82, Amy333 lubią tę wiadomość
-
Ewcia - gratuluję dorodnej Kluseczki!! Ale z Ciebie dzielna kobietka, że tak pięknie dałaś radę!! przesyłamy z Luśką moc uścisków i buziaczków dla Was :*
Summer - ja po pozytywnym teście przestałam mierzyć temperaturę, bo też mi jakieś niskie wartości wychodziły (głównie po południu właśnie). Więc schowaj sprzęt głęboko i włącz pozytywne myślenie
A swoją drogą, to przy infekcjach, często temperatura się obniża. U mnie ostatnio przy katarze było 36.23!!
Monika - cytologia mega ważna!! Jak Ci gin nie proponuje to Ty się upomnij. Należy Ci się!Bocianiątko, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość
-
Ewcia Gratulacje!!! Majeczka jest przecudowna, a Ty bardzo dzielna, odpoczywaj, mnóstwo zdrówka dla Was :*
Jedna z wielu ja tam na Twoim wczorajszym bobo widzę majaczącą kreskę, czekam na powtórkę sikanca.
Monia naprawdę nie rozumiem podejścia Twoich lekarzy, moi wszyscy ginowie, z którymi miałam do czynienia takze zaczynali rozmowę od cytologii.
Miłej niedzieli!!!E_w_c_i_a lubi tę wiadomość
-
Meśka wrote:JEDNA jak tam test ?
U mnie dzis 1dc @ przyszla ze zdwojona sila...Meśka lubi tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Meśka, tulę mocno kochana. Mam nadzieję, że listopad przyniesie Ci szczęście
Meśka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, dziękuję, że mnie wczoraj doprawdziłyście do pionu. Pewnie będę Wam tu tak wyskakiwać z różnymo obawami, z gory przepraszam i liczę na zrozumienie
Hope, uwielbiam Twoją bezpośredniość!
No i miałyście rację, dziś tempka odbiła, ale przeziębienie się rozkręciło.. -
nick nieaktualnyZaczelam robic testy owulacyjne i wczoraj ok 10.30 (z drugiego moczu) wyszedl mi test prawie pozytywny ale wieczorem juz negatyw.
Czy to mozliwe ze poranny mogl być sfalszowany?
https://naforum.zapodaj.net/adcd98fe85d5.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f48339d6ef9.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2017, 09:05