X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Pfff, cały dzień mnie nie było i nadrobiłam w 15 minut! Coś się dzisiaj nie staracie, ale przynajmniej pamiętam co komu napisać.
    KaroMi - przykro mi, dzielności!
    Amy33 - ja mam hardkorowe PCOS i AMH 10,17. Z tego co wiem, to o PCOS świadczy wynik powyżej 7. A badałaś np testosteron, androstedion albo DHEAS?
    .
    Tak,badalam,cala reszte mam w normie. Androstedion tylko ciutke powyzej. za tydz.mam wizyte,zobaczymy co moj doktorek powie.

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Właśnie o niej pomyślałam i się zastanowiłam.
    Hehe! Kochana nie szukaj nawet porównania bo go nie zajdziesz :-)

Flowwer, Jedna_z_Wielu, StaraczkaNika, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah ja Monice to już dawno po gołym tylku dałam za to ;)

Czrna 81, Jedna_z_Wielu, Anna Stesia, Maja84 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy ja miałam AMH 7 ;) zobaczymy jak po stymulacjach spadło bo do IVF muszę powtórzyć a PCO nie mam

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mogę też posmęcić :/ no bo pobolewa mnie dziś w podbrzuszu i od czasu do czasu czuje takie jak by mi prądy jakieś przeszły tam na dole. I dotychczas miałam sucho tam na dole a dziś mam dużo gęstego białego śluzu jak bym krem Nivea wyciągła :/ czy to normalne? Chyba się zapiszę wcześniej na usg bo do 2 tyg osiwne :/

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham Was

Tempka nisko i ból @, a termin jutro, bede ryczec

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:
    Dziewczyny mogę też posmęcić :/ no bo pobolewa mnie dziś w podbrzuszu i od czasu do czasu czuje takie jak by mi prądy jakieś przeszły tam na dole. I dotychczas miałam sucho tam na dole a dziś mam dużo gęstego białego śluzu jak bym krem Nivea wyciągła :/ czy to normalne? Chyba się zapiszę wcześniej na usg bo do 2 tyg osiwne :/

Na ciąży się nie znam ale jeśli Cię to niepokoi to lepiej sprawdzić co się dzieje i mieć spokojną głowę

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:
    Nie pamiętam jak to było u mnie. Jedyne co mogę doradzić i jak ja bym zrobiła to umówiła się wcześniej. Stres nie potrzebny, a wiadomo, że 2 tyg w takich sytuacjach się ciągną.

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:
    Miałam takie cuda przy poprzedniej infekcji! W ciąży tym łatwiej jakaś paskudztwo może chce Cię dopaść, więc może idź do gina - lepiej zahamować mendę w rozwoju jak najszybciej!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zapiszę się wcześniej nie ma co ryzykować :/

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Hahahah ja Monice to już dawno po gołym tylku dałam za to ;)
    Byłam już kilka razy u lekarza, żaden mi nie zaproponował cytologii. I nikt się o nia nawet nie pytał.

Wysłany: 14 października 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Tak,badalam,cala reszte mam w normie. Androstedion tylko ciutke powyzej. za tydz.mam wizyte,zobaczymy co moj doktorek powie.
    Na moje oko, to żadnym PCOS nie musisz się martwić - zwyczajnie masz solidną rezerwę jajek do wykorzystania - tylko czekają w gotowości ;) Androstedion i androgeny bywają podwyższone z różnych powodów, np przy za wysokiej prolaktynie, ale skoro to minimalnie powyżej, to też luz

Amy333 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Kocham Was

Musisz być dzielna jak jedna z wielu tu staraczek <3

Jedna_z_Wielu, Czrna 81 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄

Wysłany: 14 października 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Kocham Was

Nooooooł! Będę ryczeć razem z Tobą, tulę i mimo wszystko trzymam kciuki

Normalnie ktoś powinien Wam wszystkim te termometry pozabierać dzisiaj - to jakieś narzędzie szatana! Mój od dawna kurzy się w szufladzie i dobrze mu tak, bo też mi straszne rzeczy pokazywał, a do tego kłamał, bo wskazywał inaczej niż monitoring usg.

Jedna_z_Wielu, Anna Stesia, Karolina90 lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:
    Gigantyczna ilość wydzieliny to norma. Jeśli nic nie swędzi i nie przeszkadza to ok.
    Prawie całą ciąża to różnej maści niedogodności, bóle, ciągnięcia. Ochujec można.

Monika to na zjebow trafiasz. Ja jestem przeciwna medykalizacji starań, porodu. Jestem przeciwnikiem rozpoczynania starań od tysiąca badań. Allleee... jeśli kochasz kogoś na tej ziemi to Twoim obowiązkiem jest zrobienie raz w roku morfologii, usg cyckow i cytologii. Każda z nas ma ten obowiązek. Jeszcze usg piczy ;) w końcu mi w 2 miesiące urósł obcy który mam nadzieje pozostanie nowotworem łagodnym.

Anna Stesia, Maja84 lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was podziwiam z tymi termometrami, ja nigdy nie uzywalam tego narzedzia :D, wiem zacofana jestem :)

staraczka pewnie jak ciebie cos nie pokoi to lepiej umow sie wczesniej do lekarza :) bedziesz przynajmniej spokojna.. a jak tam twoj brzuszek? juz cos widac?

Hopeless na pewno bedzie wszystko dobrze i zmiana okaze sie ladodna i ze nie bedzie to nic powaznego.. trzymam kciuki!!

Monika ja jestem w dwoch klinikaach i dwoch roznych lekarzy i kazdy mnie sie pytal czy mialam robiona cytologie i kiedy. Poszlam do drugiej kliniki bo mialam AZ i na dzien dobry bylo pytanie o cytologie, chlamydie

Jedna_z_Wielu trzymam mocno kciuki za jutro, musi sie kiedys w koncu udac nam wszystkim!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 23:14

Anna Stesia lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Gigantyczna ilość wydzieliny to norma. Jeśli nic nie swędzi i nie przeszkadza to ok.
    Prawie całą ciąża to różnej maści niedogodności, bóle, ciągnięcia. Ochujec można.

Monika to na zjebow trafiasz. Ja jestem przeciwna medykalizacji starań, porodu. Jestem przeciwnikiem rozpoczynania starań od tysiąca badań. Allleee... jeśli kochasz kogoś na tej ziemi to Twoim obowiązkiem jest zrobienie raz w roku morfologii, usg cyckow i cytologii. Każda z nas ma ten obowiązek. Jeszcze usg piczy ;) w końcu mi w 2 miesiące urósł obcy który mam nadzieje pozostanie nowotworem łagodnym.
    Ale ty dzisiaj dajesz wulgaryzmami! :D :D :D

Mówiłam że nie tylko ja jestem zacofana w naszym powiecie ;-)

Przepraszam gdy byłam u pierwszego lekarza przy plamieniach to sie mnie zapytał o te badanie, o to czy chodzę do dentysty itp. To mu powiedzialam że byłam ale 6 lat temu, nie zaproponował badania...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 23:18

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Ale ty dzisiaj dajesz wulgaryzmami! :D :D :D

Mówiłam że nie tylko ja jestem zacofana w naszym powiecie ;-)
    Jak zawsze ;) ale dość długo się nie udzielalam wiec mogłaś się odzwyczaic :)
    Mogę w stopkę wpisać ze jestem frakcja qrwiaca i czytacz czyta na własną odpowiedzialność :D ewentualnie można się skontaktować z lekarzem lub farmaceutą :D

Jedna_z_Wielu, Czrna 81, Flowwer, Anna Stesia, Sarna84, KateHawke, Maja84 lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Jak zawsze ;) ale dość długo się nie udzielalam wiec mogłaś się odzwyczaic :)
    Mogę w stopkę wpisać ze jestem frakcja qrwiaca i czytacz czyta na własną odpowiedzialność :D ewentualnie można się skontaktować z lekarzem lub farmaceutą :D
    Mów tak do mnie :D

Mozesz się nawet na mnie wyżyć, poslucham ;-) Dzisiaj wszystko biorę na klatę.

Cały czas boli mnie to podbrzusze, nigdy tak nie miałam, ciąża raczej nie możliwa i na pewno nie na tym etapie. Wina dupka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 23:27

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki wam dowiaduje sie nowych rzeczy i czasem mam wrazenie ze ja przy was jestem jakas zacofana... ze wy wiecie tyle :D a ja ide na latwizne bo np nigdy nie mierzylam teperatury ani nie wiem o jakies linii podstawowej czy jak to sie tam nazywa :P looo matko to jakas dla mnie filozofia :P

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ