Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Bocianiątko wrote:Generalnie jest tak, że hsg robisz po skończonej @ (nawet bez żadnych plamien) a przed owu. Musisz mieć aktualna cytologię (ważna 12 miesiecy) i posiew z kanału szyjki, zwykle na baktetie tlenowe, beztlenowe i grzyby (ważny 30 dni wiec z poprzedniego cyklu). Czasem w szpitalach chcą jeszcze crp i szczepienie na wzwB. No i pytanie czy chcesz robić sonoHSG w klinice czy zwykłe hsg w szpitalu... najczęściej umawiamsz się jak tylko przyjdzie @, bo wtedy znasz widełki czasowe.
Msdziura, tulę :* u mnie zaczyna się plamienie wiec tez pewnie dziś przyjdzie, najpóźniej jutro...
Kurcze cytologie miałam dawno robiona i posiew na bakterie źle wyszedł to nie dopuszcza mnie? -
Agniechaaaa wrote:Ja tez byłam w ciazy i po robili mi hsg i bipsje. Po poronieniu tym bardziej powinno być hsg zrobione
ale nawet po in vitro potrzebne hsg po zabiegu? czy to dotyczy naturalnych staran?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
madziura12 wrote:Dzięki KateHawke staram sie myslec pozytywnie ale przytlacza mnie mysl ze jezeli in vitro nic nie zmieni to potem nic innego nie ma. Co innego gdyby byla jakas przyczyna mozna by było leczyć a tak nie wiem nic.
Ja też tak myślę czasem ale wierzę że nam się uda!!! never give up -
madziura12 wrote:Dzięki KateHawke staram sie myslec pozytywnie ale przytlacza mnie mysl ze jezeli in vitro nic nie zmieni to potem nic innego nie ma. Co innego gdyby byla jakas przyczyna mozna by było leczyć a tak nie wiem nic.
Ja wiele ci nie pomogę bo za dużo nie wiem ale inne dziewczyny wiedzą dużo na temat badań i mogą Cię nakierować. Napisz jakie badania już robiłaś, co wykluczyłaś a na pewno razem coś wymyślimy. Podchodzenie do in vitro bez wiedzy co jest nie tak uważam za mało owocne. Może to być przyczyna którą trzeba leczyć przed i w trakcie ivf żeby transfer się udał. Po co dawać im pieniądze bez efektu. -
Tak jest nie ma co łapać załamki i sie nakręcać trzeba byc nastawionym na działanie! Teraz z niecierpliwością oczekujemy zajaczkow Agniechaaa☺
panan12 lubi tę wiadomość
Starania od 05.2016
AMH 0,2
10.11.2016 ciąża biochemiczna
4 IUI - nieudane
2021 powrót po przerwie
29.03 stymulacja do IVF i zero komórek
08. 2021 Zmiana kliniki na Krakovi
09.2021 punkcja i transfer
10.2021 mamy swoje szczęście ❤️ -
panan12 wrote:Kurcze cytologie miałam dawno robiona i posiew na bakterie źle wyszedł to nie dopuszcza mnie?
innamorata88, Lunaris, Amy333, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
-
W przyszłym tygodniu ide do Mirockiego zobacze czy i o co poszerzy diagnostykę bo mialam robione podstawowe badania hormonalne i hsg.
KateHawke lubi tę wiadomość
Starania od 05.2016
AMH 0,2
4 IUI - nieudane
2021 powrót po przerwie
staraczka1111 wrote:Kto Cię dopuścił o IUI bez hsg? Cytologii? I z bakteiami??Starania od 05.2016
AMH 0,2
4 IUI - nieudane
2021 powrót po przerwie
madziura12 wrote:Tak jest nie ma co łapać załamki i sie nakręcać trzeba byc nastawionym na działanie! Teraz z niecierpliwością oczekujemy zajaczkow Agniechaaa☺
No ja się jutra nie mogę doczekać, beta Agnieszki, usg Malki i biopsja Flowwer cóż za dzień wielki dzień -
staraczka1111 wrote:Kto Cię dopuścił o IUI bez hsg? Cytologii? I z bakteiami??
No nie miałam hsg, cytologia dawno była robiona... A bakterie miałam nie pamiętam jak się nazywała ale leczyłam ja antybiotykiem. Mirocki mnie dopuścił. Noi co teraz mam robić? Ehh może mi bakterie zjadły zarodek po drodze :p -
Jutro bardzo emocjonujący dzień.
Wszystkim mającym zabiegi życzę by wszystko poszlo po ich myśli.
Wszystkim testujacym, II na testach.
A wszystkim robiącym Bete wysokich, pozytywnych wyników
Za Was wszystkie trzymam kciuki ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2017, 12:50
-
Paulina.G wrote:Jutro bardzo emocjonujący dzień.
Wszystkim mającym zabiegi życzę by wszystko poszlo po ich myśli.
Wszystkim testujacym, II na testach.
A wszystkim robiącym Bete wysokich, pozytywnych wyników
Za Was wszystkie trzymam kciuki ❤
Tobie też życzę wysokiej bety przecież Twój dzień jutrzejszy też jest wielki powtarzałas jeszcze test? -
Panan12 serio, podchodzić do iui bez hsg to dla mnie kasa w błoto. Nie wem co to za lekarz, ale nie dziwię się, że dziewczyny z podkarpackiego jeżdżą leczyć się do Katowic/Warszawy. M A S A K R A
Yoselyn hsg przy ivf to zwykle naciągactwo. Bardziej zainwestowałybym w histeroskopię.Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
panan12 wrote:Tobie też życzę wysokiej bety przecież Twój dzień jutrzejszy też jest wielki powtarzałas jeszcze test?
Tak wczoraj, dziewczyny pisały ze kreska jest troszke ciemniejsza. Ale to byl dopiero 10 i 11 dpo. Dzisiaj testu nie robiłam, jutro się wszystko okaże (ewentualnie po jutrze, bo nie wiem kiedy wyniki) -
innamorata88 wrote:Panan12 serio, podchodzić do iui bez hsg to dla mnie kasa w błoto. Nie wem co to za lekarz, ale nie dziwię się, że dziewczyny z podkarpackiego jeżdżą leczyć się do Katowic/Warszawy. M A S A K R A
Yoselyn hsg przy ivf to zwykle naciągactwo. Bardziej zainwestowałybym w histeroskopię.
No tragedia. To kolejny cykl w plecy bo nie dostanę szybko wyników cytologii i tych bakterii z kanału szyjki. Kuźwa wszystko porombane -
nick nieaktualnyJa histeroskipir miałam po naturalnej ciazy... Panan ten mirocki to masakra jak bez hsg cytologii itp można robić cokolwiek??? Chodzimy do 1kluniki ale takie cuda widzę 1x. Jak kończymy mi sie jakiekolwiek badania to przed każdym transferem miałam powtórkę. Teraz mi darowali tylko po chyba 1badanie miało 1dzien przedawnienia. I Dzuwie sie ze sie ba cos takiego wogole zgodzialas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2017, 13:04
-
Paulina.G wrote:Dziękuję ❤
Tak wczoraj, dziewczyny pisały ze kreska jest troszke ciemniejsza. Ale to byl dopiero 10 i 11 dpo. Dzisiaj testu nie robiłam, jutro się wszystko okaże (ewentualnie po jutrze, bo nie wiem kiedy wyniki)
Napewno czeka na Ciebie trzycyfrowy wynik . Czego Ci życzę . Napisz jutro koniecznie kiedy będą wyniki -
Agniechaaaa wrote:Ja histeroskipir miałam po naturalnej ciazy... Panan ten mirocki to masakra jak bez hsg cytologii itp można robić cokolwiek??? Chodzimy do 1kluniki ale takie cuda widzę 1x. Jak kończymy mi sie jakiekolwiek badania to przed każdym transferem miałam powtórkę. Teraz mi darowali tylko po chyba 1badanie miało 1dzien przedawnienia. I Dzuwie sie ze sie ba cos takiego wogole zgodzialas
To ja niewiem co mam dalej robić -
panan12 wrote:Napewno czeka na Ciebie trzycyfrowy wynik . Czego Ci życzę . Napisz jutro koniecznie kiedy będą wyniki
-
innamorata88 ja hsg nie planuje, mialam juz 2 razy a poza tym do iui nie podchodze.. ostatnia histeroskopie mialam rok temu. Biopsja endo z lipca byla ok wiec mysle ze mam ok tam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2017, 13:11
innamorata88 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️