X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    To ja niewiem co mam dalej robić :(
    Zdecydowanie zmienić lekarza i powiedzieć mu ze miałaś robioną inseminacje bez podstawowych badan!!! A temu lekarzowi bym nawtykała :/

innamorata88 lubi tę wiadomość

• madziura12 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwie sie bo sama chodzę do Mirockiego i bez cytologia, hormonów, bakteriologi i hsg nie bylo mowy o podejściu do IUI

Starania od 05.2016
    AMH 0,2
    10.11.2016 ciąża biochemiczna
    4 IUI - nieudane :(
    2021 powrót po przerwie
    29.03 stymulacja do IVF i zero komórek
    08. 2021 Zmiana kliniki na Krakovi
    09.2021 punkcja i transfer
    10.2021 mamy swoje szczęście ❤️
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko miałam oprócz hsg bo stwierdziliśmy że byłam 2 lata temu w ciąży i będą drożne

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Mirocki miałam Ostrą wymianę slow przed punkcja gdzie miałam odtatnia wizytę na sprawdzenie pecherzykow a mojego lekarza nie było i zrobił usg nawet nie powiedział jakiej wielkości sa pecherzyki i tylko belknal kiedy punkcja jak zaczełam se dopytywać czy sa dobrej wielkości i wogole to niemile mi odpowiedział ze skoro mówi kiedy punkcja to znaczy ze urosły juz wystarczająco o jak ze mu pojechała ze za moje pieniądze to ja mam ochote posłuchać i każdym moim pecherzyki to aż w krzesło go wbiło a na punkcji był tak milutki i wszystko mi ledwie wytłumaczył po wybudzeniu ile czego jak po co i dla czego :p

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dilab.com.pl/lista-badan/lista-badan-laboratorium/infekcje/

Dziewczyny, która wolniejsza i obeznana możecie mi napisać które badania na ureaplasme, chlamydie mam zrobic? Bo ja nie ogarniam... a ta lista mnie przeraża : D
    I oczywiście co z tych badań powinnam jeszcze wykonać, właśnie pod katem ewentualnych infekcji, dajcie dobre rady, bo jak do końca roku sie nie uda to zaczynamy badania od a do zet... i warto byłoby wiedzieć co i jak. A te podstawowe zrobiłabym i w tym cyklu.

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Wszystko miałam oprócz hsg bo stwierdziliśmy że byłam 2 lata temu w ciąży i będą dropsrryżne
    Ale nie ma pojecia w jakim stanie jest macica !!!!!!!!!! Mi szlachcic jak robił histeroskopie po poronieniu to odrazu brał wycinek endo, zeby i to sprawdzić. Zreszta 2lata dla płodności to jak wiecznosc!!

innamorata88 lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape na pewno trojce metoda PCR, helicobakter, cytologia, wymaz bakteriologiczny, ja robilam jeszcze cytomegalie i toxo, zespol antyfosfolipidowy, trombofilia.

Izape_91 lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja z Mirocki miałam Ostrą wymianę slow przed punkcja gdzie miałam odtatnia wizytę na sprawdzenie pecherzykow a mojego lekarza nie było i zrobił usg nawet nie powiedział jakiej wielkości sa pecherzyki i tylko belknal kiedy punkcja jak zaczełam se dopytywać czy sa dobrej wielkości i wogole to niemile mi odpowiedział ze skoro mówi kiedy punkcja to znaczy ze urosły juz wystarczająco o jak ze mu pojechała ze za moje pieniądze to ja mam ochote posłuchać i każdym moim pecherzyki to aż w krzesło go wbiło a na punkcji był tak milutki i wszystko mi ledwie wytłumaczył po wybudzeniu ile czego jak po co i dla czego :p

No on taki jest... Też mu czasem powiem kilka słów... To co teraz mam zrobić? Iść na tą cytologie i bakterie z kanału szyjki czy mam do kliniki się zapisać na wizytę ? I iść przed @ czy po?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    No on taki jest... Też mu czasem powiem kilka słów... To co teraz mam zrobić? Iść na tą cytologie i bakterie z kanału szyjki czy mam do kliniki się zapisać na wizytę ? I iść przed @ czy po?

na wymaz isc po @ zrob sobie cytologie, wymazy na ureaplazme, chlamydie bo to podstawa. Jak bralas antybiotyk to po nim powinnas sprawdzic czy wszystko ok. Ja mialam przypadek ze mialam ureaplazme i po braniu antybiotyku dalej to mialam, wiec musialam podwojne antybiotyki brac zeby sie wyleczyc. SKORO ty mialas to mogl miec twoj partner, badal sie on tez? bral leki?

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ale nie ma pojecia w jakim stanie jest macica !!!!!!!!!! Mi szlachcic jak robił histeroskopie po poronieniu to odrazu brał wycinek endo, zeby i to sprawdzić. Zreszta 2lata dla płodności to jak wiecznosc!!

Czyli jeszcze histeroskopia mnie czeka?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Czyli jeszcze histeroskopia mnie czeka?

jesli nie mialas to tak..!

❤️❤️❤️
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    na wymaz isc po @ zrob sobie cytologie, wymazy na ureaplazme, chlamydie bo to podstawa. Jak bralas antybiotyk to po nim powinnas sprawdzic czy wszystko ok. Ja mialam przypadek ze mialam ureaplazme i po braniu antybiotyku dalej to mialam, wiec musialam podwojne antybiotyki brac zeby sie wyleczyc. SKORO ty mialas to mogl miec twoj partner, badal sie on tez? bral leki?

Ureaplasme chlamydie i mykoplazme miałam robiona i wyszedł mi minus czyli ok. Jedynie co to jakaś bakteria z posiewu była i brałam ja i mój maz Augmentin dla każdego po 1 op. Błędem było to że badania nie powtórzyłam. On badał plemniki i bakterie i wyszło mu bardzo ładnie

f2w3k0s3plke7odf.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    jesli nie mialas to tak..!

To też kieruje lekarz?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybki update. Krwawienie ustało. Szyjka kłuje, nie mogę juz nawet siedzieć. Tylko leżenie i wc. ;) dostałam jeść, i humor lepszy.

Panan ja bym zmieniła lekarza, i sama zrobiła bakteriologie.
    Ps
    Dla mnie iui to jest strata kasy, to samo mi powiedzieli w gync, i invimedzie. To zwiększa szanse o 4% wiecej niż przy normalnym stosunku

summer86, Atomowka, Karma88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    To też kieruje lekarz?
    Za pewne zaoferują Ci zrobienie w osteomedzie

• panan12 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    Szybki update. Krwawienie ustało. Szyjka kłuje, nie mogę juz nawet siedzieć. Tylko leżenie i wc. ;) dostałam jeść, i humor lepszy.

Ps
    Dla mnie iui to jest strata kasy, to samo mi powiedzieli w gync, i invimedzie. To zwiększa szanse o 4% wiecej niż przy normalnym stosunku

OK to żeby wam nie zanudzac to co mam iść na cytologie i bakterie powtórzyć na już? A teraz jeszcze przed @ mogę?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:

Ps
    Dbajcie tam i siebie <3 <3

Dziewiczy jestem przerażona jutro beta, boje sie

• panan12 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Za pewne zaoferują Ci zrobienie w osteomedzie

Osteomed spoko?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:

Będzie dobrze :) zajaczki już tam imprezuja :)

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:

trzymam kciuki cały czas. O której beta?

‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ