X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha - mega wysokiej bety dziś!!!
    Musi być dobrze!!

Kaczorka cudowne zdjęcia! Niesamowita pamiątka!! Piękna z Was para :) :)

Ja dalej fiksuję, odliczam godziny do soboty. Mogłabym już dziś dzwonić do embriologów z kliniki, ale bardzo się boję tego co mogę usłyszeć i chyba grzecznie zaczekam do soboty :( Chyba, że coś będzie nie tak z zarodkami i przerzucą nam transfer na jutro, to sami zadzwonią..

Jestem tchórz, czekam, sama nie dzwonię :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 09:06

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Kaczorka w ciąży wyglądałas kwitnąco :-) czyli wiadomo ze córka zabiera mamie urodę to pić na wodę :-) do kogo Ala jest podobna? :-)

Nasza Alicja to wykapana Kaczorka, czyli wszystko poszło w tatusia :P śmiejemy się, że po mnie to tylko płeć w spadku dostała ;)

Dziewczynki, dziękuję za komplementy. Długo się decydowałam na taką sesję i całe szczęście zdążyliśmy :P
    Jak już będziecie w ciąży (bo będziecie wszystkie!!) to nawet się nie zastanawiajcie, tylko róbcie! :)

A Wy, ciążowe dziewczynki, szukajcie już dobrego fotografa!

Flowwer, KateHawke, Karma88, Bocianiątko lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka piękne zdjęcia! Będzie świetna pamiątka :)

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas podpijam ale mało to pomaga :/ na szczęście juz częściej odlaszlam flegmę wiec moze juz bliżej końca. Oby tylko maluszka ti nie przeszkadzało bo to mnie martwi

• Tynka96 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!:) wybaczcie ze nie przeczytam tych 300str. Ale wbijam sie troszke bo muszę gdzieś sie wygadać:D ostatnią miesiaczke miałam 29 wrzesnia do 5 pazdziernika, cykle 27dniowe. 10 pazdziernika dostalam takich boli w podbrzuszku,pachwinach ze wiedziałam ze to owulacja normalnie scielo mnie. Przed dwa dni bolalo ale juz z takim malym natezeniem. Wiec troszke znie partnerem podzialalismy i spóźnia mi sie juz @ 1 dzień a zawsze jak w zegarku. Tradycyjnie pachwiny mnie bolą jak przy zblizajacym sie okresem ale co mnie zastanowilo to ze od trzech dni budze sie w nocy z pelnym pecherzem no i rano. Jak wstalam dzisiaj to mam taka jakby kluche w gardle, no kest to dosc dziwne. Wczoraj jak robilam sobie jajka sadzone na kolacje to myslalam ze sa zepsote tak smierdzialo ale moj facet je z checia zjadl bo mowIl ze calkowicie normalne sa:D i boli mnie w krzyżu tak wlasnie trooszke innaczej niz na @ troche jakbym grype miala miec. Ale ogolnie nie zapowiada sie zebym zaraz dostala goraczki i wyladowala w łóżku. Wiem tez ze szyjke caly cykl powinno sie badac. Ale czesto sobie sprawdzalam tak po prostu wyrywkowo w cyklu no i nigdy nie mialam tak jak teraz zeby byla tak zamknieta mocno zazwyczaj przed.okresem jest te rozwarcie i czuje ze zaraz sie pewnie zacznie isię śluz zawsze byl taki mleczy i suchy. A teraz jak takie kurze bialko.
    Ale namotałam wiem haotyczniw ale tak sie boje test zrobic zeby sie nie rozczarować, w pracy chyba dzisiaj nie bede.mogla sie na niczym skupic:D

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia198808 wrote:
    Musi być dobrze!!

Ja dalej fiksuję, odliczam godziny do soboty. Mogłabym już dziś dzwonić do embriologów z kliniki, ale bardzo się boję tego co mogę usłyszeć i chyba grzecznie zaczekam do soboty :( Chyba, że coś będzie nie tak z zarodkami i przerzucą nam transfer na jutro, to sami zadzwonią..

Sylwia mam mocno zaciśnięte kciuki za twoje smerfiątka <3

never_lose_hope lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • gg88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynka96 wrote:
    Cześć dziewczyny!:) wybaczcie ze nie przeczytam tych 300str. Ale wbijam sie troszke bo muszę gdzieś sie wygadać:D ostatnią miesiaczke miałam 29 wrzesnia do 5 pazdziernika, cykle 27dniowe. 10 pazdziernika dostalam takich boli w podbrzuszku,pachwinach ze wiedziałam ze to owulacja normalnie scielo mnie. Przed dwa dni bolalo ale juz z takim malym natezeniem. Wiec troszke znie partnerem podzialalismy i spóźnia mi sie juz @ 1 dzień a zawsze jak w zegarku. Tradycyjnie pachwiny mnie bolą jak przy zblizajacym sie okresem ale co mnie zastanowilo to ze od trzech dni budze sie w nocy z pelnym pecherzem no i rano. Jak wstalam dzisiaj to mam taka jakby kluche w gardle, no kest to dosc dziwne. Wczoraj jak robilam sobie jajka sadzone na kolacje to myslalam ze sa zepsote tak smierdzialo ale moj facet je z checia zjadl bo mowIl ze calkowicie normalne sa:D i boli mnie w krzyżu tak wlasnie trooszke innaczej niz na @ troche jakbym grype miala miec. Ale ogolnie nie zapowiada sie zebym zaraz dostala goraczki i wyladowala w łóżku. Wiem tez ze szyjke caly cykl powinno sie badac. Ale czesto sobie sprawdzalam tak po prostu wyrywkowo w cyklu no i nigdy nie mialam tak jak teraz zeby byla tak zamknieta mocno zazwyczaj przed.okresem jest te rozwarcie i czuje ze zaraz sie pewnie zacznie isię śluz zawsze byl taki mleczy i suchy. A teraz jak takie kurze bialko.
    Ale namotałam wiem haotyczniw ale tak sie boje test zrobic zeby sie nie rozczarować, w pracy chyba dzisiaj nie bede.mogla sie na niczym skupic:D
    skocz w przerwie do apteki i siknij w pracy jak nic czuję u Ciebie fasolke :)

Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2% w 2017

staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
    Morfologia nasienia 0% w 2022r
  • gg88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia198808 wrote:
    Musi być dobrze!!

Sylwia będzie dobrze, ostatnie dni się zrelaksuj może idź do kosmetyczki, fryzjera albo na jakiś masaż

Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2% w 2017

staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
    Morfologia nasienia 0% w 2022r
  • Tynka96 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba wlasnie skocze po zapas w razie czego nawet na rano zeby miec zeby sie upewnic ze albo kest fasolka(Oby!!) Albo nie ma :)

KateHawke, Amy333 lubią tę wiadomość

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka piękne zdjęcia,też myślę nad sesją z udziałem męża i córki <3

Agniecha Twoja beta dzisiaj osiągnie pewnie z 1650! Wynik będzie super! Czekam z niecierpliwością :*

A my jutro mamy kolejną wizytę podglądowa. Zobaczymy co tam słychać u Marceliny...

KateHawke, Flowwer, Bocianiątko lubią tę wiadomość

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynka96 wrote:

Wyczuwam ciążę :) Swoją drogą podziwiam dziewczyny, które potrafią się wstrzymać z testowaniem :D Ja juz tego pierwszego dnia po spodziewanej miesiaczce robilabym test (o ile nie wczesniej) :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    Kaczorka piękne zdjęcia,też myślę nad sesją z udziałem męża i córki <3

Agniecha Twoja beta dzisiaj osiągnie pewnie z 1650! Wynik będzie super! Czekam z niecierpliwością :*

A my jutro mamy kolejną wizytę podglądowa. Zobaczymy co tam słychać u Marceliny...

Jak to szybciutko leci <3 Pochwal się co tam pokaże dziewczynka. Może nie będzie się wstydzić :)

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczorka cudne zdjęcia! Wlasnie zastanawiam się czy zrobić taka sesje, ale jako niespodziankę dla męża :) patrząc na Twoje fotki chyba sie zdecyduje <3

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    kaczorka cudne zdjęcia! Wlasnie zastanawiam się czy zrobić taka sesje, ale jako niespodziankę dla męża :) patrząc na Twoje fotki chyba sie zdecyduje <3
    To Ty na zdj?? Matko ja naprawdę bede miec kompleksy!

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:

Zdecydowanie polecam!! Ale męża zabierz ze sobą :)

W ogóle OF mnie poinformował, że właśnie zaczynają się u mnie dni płodne. Ciekawe :P I aż mi dziwnie z tą wiedzą.. ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Zdecydowanie polecam!! Ale męża zabierz ze sobą :)

W ogóle OF mnie poinformował, że właśnie zaczynają się u mnie dni płodne. Ciekawe :P I aż mi dziwnie z tą wiedzą.. ;)
    No to kochana :D sama wiesz, wracasz do gry :D

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Amy szukam w naszych wynikach tych stopni morfologii i nie widzę czegoś takiego. A chciałam się odnieść do tego co lekarz mówił. Wydaje mk się że ilości i żywotność są ok przynajmniej według norm które są na naszych wynikach.
    Odnośnie ruchu wczoraj doktorek powiedZiał że najistotniejszym parametrem jest ruch postępowy a+b Ale nie % Ale liczba w ejakulacie x10. Masz taka pozycję w wynikach? U nas wynik 3.2mln a podobno minimum to 12.6 mln.

Wiesz co mam taka pozycje ruch postępowy w ejakulacie- 26
    ruch niepostępowy - 15, i te dwa lacznie dają 41mln,
    a na dole jeszcze mam nieruchliwe- 31mln. Łaczna ilość w ejakulacie 72mln..

Ale nie wiem o co chodzi z tym x 10??

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Dziś dzień bez humoru - oczytałam się już o immunologii i mutacjach, i o cenach badań. Nic tylko dać sobie spokój. Nie mamy na linii mąż-żona porozumienia w kwestii ivf i adopcji, więc już widzę się za 10 lat w otoczeniu 10 kotów i psa. A MTHFR wyjdzie na 100% bo okazało się, że ktoś w rodzinie to ma. Jadę dziś zapisać się znowu na hsg, ale to chyba moje ostatnie podrygi jako staraczki. Same widzicie, humor już umarł.
    Czy wiecie w którym dniu robić cytokiny i ft1, ft2? Bo nie mam podane. Może jednak zrobię to badanie.

Obstawiam u Agniechy betę 1410 - jak bitwa pod Grunwaldem na znak jej waleczności i zwycięstwa nad siłami wroga

Uduszę!! popraw koronę i do przodu !!! dobrze że zyjemy w czasach kiedy możemy powalczyć a co do FT to dc obojętnie a cytokiny druga faza cyklu - O subpopulacjach piszesz ?
    Amy333 wrote:
    Flo jakbys gdzies widziala dobra promo na te kremy 35+ to daj znac,hehe;)
    milion kremów stosowałam i zawsze wracam do zaja oliwkowa za 5 zł
    Karma88 wrote:
    Kochana, że Ty nic nie wnosisz? No puknij się w głowę.
    No cóż jak kupił żonce prezent to trzeba było to wykorzystać. :D :D :D Jakby gumiaki kupił to w samych gumiakach bym do dziada podeszła. :D
    Kochane ile radości daje to miejsce!
    Już się przespałam ;) Muszę zregenerować siły po maratonie serduszkowym...
    Kargo31 wrote:
    Hej Dziewczyny!
    Jakoś mało piszę, bo ciężko Was czasem nadrobić, a poza tym to ja się tak mało znam w porównaniu do Was, że czasem jest mi po prostu głupio coś pisać... :(

Agniechaaa beta dziś będzie baaaardzo duża!! nie martw się <3

I mam jakieś dobre przeczucia co do Ciebie, Flo <3. Właśnie z takim serduszkiem w pierwszym poście.

I ja nie wiem co mam już robić. Staram się nie nakręcać, bo chyba się "spóźniliśmy" w tym cyklu o dzień. standardowo mam cykle 30 dni, więc owu książkowo 14-15dc, dziś 23 dc, a owu była już w 10-11. Mam zakaz testowania za szybko od lekarza, żeby się nie martwić, ale mówił, że jak dostane @ w tym cyklu to raczej parę dni szybciej niż zawsze. Moje piersi eksplodują chyba i już mam bóle takie jak na @. Mam mętlik w głowie okropny...
    Chyba to nie na pewno ;) Najlepiej co 3 dni po @ zaczynać Widzę że 11dc były <3 może akurat wystarczy ;)
    A u mniez z fasloki nic z tego bo nie biorę leków ;) le zabawa w sypialni i nie tylko fajna :D

Amy333 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gg88 wrote:
    Sylwia będzie dobrze, ostatnie dni się zrelaksuj może idź do kosmetyczki, fryzjera albo na jakiś masaż

W piątek jadę z przyjaciółkami na koncert do Gdańska, potem nocleg w hostelu więc uda się oderwać myślami :) :)
    A w sobotę z rana przyjeżdża po mnie małż i ruszamy do kliniki :)

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    No to kochana :D sama wiesz, wracasz do gry :D

Hehe, nie tak prędko ;)
    Poczekam najpierw aż wszystkie urodzicie :D

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ