X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 października 2017, 21:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Matko ale sie rozpisalysxie :D ja byłam ma zakupach w poszukiwaniu luźnego ciepłego swetra i znalazłam piękny mocno czerwony w reserve :) i do tego świetny luźny golf w orsay :) zakupy udane!

    Gratuluję udanych zakupów.

    A ja mam taką ochotę na kurczaki z KFC a mąż już śpi xD

  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 3 października 2017, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    Izape, tez kiedyś miałam przykry incydent z samochodem. Jak tylko zadałam prawo jazdy rodzice kupili mi "samochód" jesli mozna bylo go tak nazwać. I jeździłam nim do stacji PKP i pewnego dnia, wysiadam z pociagu , ide na parking, wsiadłam do samochodu, odpalilam gi, troche zaskoczyl mnie ladny zapach i porządek w nim. Wyobrazcie sobie ze chcialam odjechac do domu nie swoim samochodem!!! Na szczęście prawdziwy właściciel stał i patrzył co robie. Normalnie tak mi było wstyd ze więcej tym samochodem nigdzie nie pojechalam...
    Dwa lata temu też włamałam się do cudzego samochodu :-P Pojechałam z moją mamą do okulisty, ona poszła do lekarza a ja na zakupy. Z zakupami wracam na parking, otwieram samochód (tamten samochód nie miał mobilajzera)wkładam do niego zakupy i nangle klnę bo nie ma fotelika! Po chwili zajarzyłam że tapicerka troszkę inna. Wyskoczyłam z samochodu do tablicy rejestracyjnej i to nie była moja rejestracja. Mój taki sam samochód stał trzy auta dalej :-) Najgorsze że już zamknąć kluczykiem tego auta mi się nie udało. Szłam z tamtąd jak kuna! Najdziwniejsze dla mnie jest to, dlaczego kuźwa moim kluczykiem otworzyłam obce auto?! Czy wszystkie Peugoty są na jeden kluczyk? :-D

    91Ewela09, innamorata88 lubią tę wiadomość

    Czarna81
    22 cs.
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7216

    Wysłany: 3 października 2017, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    a jaki miałaś wynik, że Ci przepisali euthyrox?? trochę niskie masz to TSH, nie znam się, tylko co z własnego doświadczenia, ale uważaj, bo wynik jest faktycznie niski, i może przejść w nadczynność? idź do lekarza i skonsultuj to

    Miałam 2,9 wcześniej. Potem ładnie zeszło do 1,7 a teraz taki niski.

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4990

    Wysłany: 3 października 2017, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Kochane, kiedy uznajemy skok temperatury ( o ile )?
    0.2. Tzn 3 temperatura wyższa musi być wyższa o 0.2 stopnia od linii podstawowej. Linia podstawowa biegnie przez najwyższą z temperatur w przedwzrostowej szóstce. Wtedy masz niepłodność bezwzględną i zakładasz ze jest po ovu :)

    Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4990

    Wysłany: 3 października 2017, 21:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Kochane moje pomocy!
    Mam wyniki TSH
    TSH - 0,536 (0,35-5,5)
    FT3 - 3,88 (2,3-4,2)
    FT4 - 1,26 (0,89-1,76)
    Te FT są w normie ale martwi mnie tak niskie TSH. Biorę Euthyrox 25. Czy ja go powinnam przestać brać?
    Nie. Mam tak samo. Żeby mieć dobre ft4 musze mieć niskie tsh. Endo przy staraniach patrzy na ft4 a nie na tsh.

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4990

    Wysłany: 3 października 2017, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Widzę że niektóre z Was mają już tutaj dzieci.. Jak się czułyście po owulacji w której się udało?
    Zupełnie normalnie. 13 dpo wysikałam piękne i grube krechy a ze 2 dni wcześniej przestała mi wchodzić kawa :)

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7216

    Wysłany: 3 października 2017, 21:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Nie. Mam tak samo. Żeby mieć dobre ft4 musze mieć niskie tsh. Endo przy staraniach patrzy na ft4 a nie na tsh.
    Achaa. Kurcze szkoda że wcześniej miałam tylko TSH robione... Nie wiem czy wczesniej ft4 było ponad normę czy nie...w sumie gin powinien mi to zlecić przed wypisaniem recepty. Dzieki :)

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Phnappy Autorytet
    Postów: 956 2036

    Wysłany: 3 października 2017, 21:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Dwa lata temu też włamałam się do cudzego samochodu :-P Pojechałam z moją mamą do okulisty, ona poszła do lekarza a ja na zakupy. Z zakupami wracam na parking, otwieram samochód (tamten samochód nie miał mobilajzera)wkładam do niego zakupy i nangle klnę bo nie ma fotelika! Po chwili zajarzyłam że tapicerka troszkę inna. Wyskoczyłam z samochodu do tablicy rejestracyjnej i to nie była moja rejestracja. Mój taki sam samochód stał trzy auta dalej :-) Najgorsze że już zamknąć kluczykiem tego auta mi się nie udało. Szłam z tamtąd jak kuna! Najdziwniejsze dla mnie jest to, dlaczego kuźwa moim kluczykiem otworzyłam obce auto?! Czy wszystkie Peugoty są na jeden kluczyk? :-D

    Kiedyś koleżanka opowiedziała mi podobną historię - na stacji benzynowej podobno otworzyła nieswoje auto, wsiadła i chciała odjechać!! Nie chciałam jej uwierzyć, no bo niby jakim cudem... ale się upierała! Tylko nie pamiętam, czy to był peugeot... :))

    Czrna 81 lubi tę wiadomość

    ckai43r8zmly7il4.png

    staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Phnappy Autorytet
    Postów: 956 2036

    Wysłany: 3 października 2017, 21:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam wszystko :) coś czuję, że będzie niezły wysyp za dwa tygodnie :)

    U mnie 16dc - i UWAGA dzisiaj pierwszy raz od maja zauważyłam płodny śluz!! co prawda szału nie ma, bo był przy szyjce i w ilości też nie jakiejś super, ALE BYŁ!! Jak jajko nie ma wątpliwości :) Chcę już czwartek i zobaczyć jak tam u mnie sytuacja wygląda, ile ja bym dała za jakieś jajko 20mm.........

    Flowwer, KateHawke, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    ckai43r8zmly7il4.png

    staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • panan12 Autorytet
    Postów: 3009 547

    Wysłany: 3 października 2017, 21:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta jestem po wizycie w klinice i same dobre wieści :)

    Phnappy, KateHawke, Bocianiątko, Flowwer lubią tę wiadomość

    f2w3k0s3plke7odf.png
  • 91Ewela09 Autorytet
    Postów: 1647 2200

    Wysłany: 3 października 2017, 21:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku nissan jeśli dobrze pamiętam czerwony, z ciemnymi szybami. Samochód i czas w nim niezapomniany, to był cudowny czas.
    Kurcze aż wypieków dostałam na samą myśl. ;)

    Czrna 81 lubi tę wiadomość

    Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 października 2017, 21:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja idę zmolestować Męża. Miłego wieczorku :*

    Flowwer, KateHawke, Bocianiątko lubią tę wiadomość

  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7216

    Wysłany: 3 października 2017, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Dziewczęta jestem po wizycie w klinice i same dobre wieści :)
    Opowiadaj! Nie trzymaj nas w niepewności:D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2017, 21:51

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Amy333 Autorytet
    Postów: 2509 3869

    Wysłany: 3 października 2017, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Super! A tak się bałaś ;-) Sam się od razu zgodził, czy go przekonałaś? Zresztą, nieważne! Najważniejsze że zrobi te badania. Kocha Cię twój mężulek :-D
    Kurcze jakos tak wyszlo w rozmowie, ze juz sporo i tak zrobilismy, ze szkoda byloby tego nie sprawdzic. A ze akurat mamy chwilowy zastrzyk gotowki, to jakos tak udalo mi sie go przekonac. Ale mial dzisiaj w pracy dobry dzien, to tez mialo duzy wplyw. i wiecie co, sam mnie poprosil zebym go umowila konkretnie na dzien , godzine i tylko dala znac, kiedy ma isc:);)

    KateHawke, Bocianiątko, Flowwer, Izape_91, Karma88, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet
    Postów: 2509 3869

    Wysłany: 3 października 2017, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:

    Amy <3 cudowne wieści! To z powrotem wpisuję Cię na testowanie! 6. października? :D

    Kochana, wpisz a co tam;-) i tak musze test zrobic zeby tego dupencjusza odstawic;-)

    KateHawke, Flowwer lubią tę wiadomość

    14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12950

    Wysłany: 3 października 2017, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Kochana, wpisz a co tam;-) i tak musze test zrobic zeby tego dupencjusza odstawic;-)

    Tak odstawić w 12 tc ;) po pupie dam !! Trochę więcej optymizmu ♡

    Bocianiątko, Amy333, summer86 lubią tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 8991 11124

    Wysłany: 3 października 2017, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Kurcze jakos tak wyszlo w rozmowie, ze juz sporo i tak zrobilismy, ze szkoda byloby tego nie sprawdzic. A ze akurat mamy chwilowy zastrzyk gotowki, to jakos tak udalo mi sie go przekonac. Ale mial dzisiaj w pracy dobry dzien, to tez mialo duzy wplyw. i wiecie co, sam mnie poprosil zebym go umowila konkretnie na dzien , godzine i tylko dala znac, kiedy ma isc:);)
    Fajny ten Twój M :) ja właśnie wcinam migdały i popijam winkiem :D kurcze, muszę podratować to moje endo! MUSI być gotowe na moje piękne pęcherzyki! :D NIE MA innej opcji!

    Flowwer, Amy333, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    exaYp2.png

    🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    5 dpt: beta 22.2
    6 dpt: beta 35.4
    10 dpt: beta 192
    12 dpt: beta 412
    14 dpt: beta 994
    18 dpt (5w2d): GS 9x5mm; YS 2mm
    26 dpt (6w3d): CRL 2.5 mm FHR 120
    7w1d: CRL 1 cm FHR 136
    8w3d: CRL 1.99 cm FHR 166
    10w1d: CRL 3.36 cm FHR 158
    12w2d: USG + PAPPA: wysokie ryzyko preeklampsji, TP na 24.12🎄
    14w4d: CRL 8.3 cm
    15w6d: 130 g 💕
    17w5d: 200 g 💕
    20w4d: 337 g zdrowej DZIEWCZYNKI 💕
    21w4d: 421 g 💕
    23w4d: 583 g i zdrowe serduszko 💗
    26w6d: 925 g 💕
    28w2d: 03.10 - USG III trymestru 🤰

    3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12950

    Wysłany: 3 października 2017, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Kurcze jakos tak wyszlo w rozmowie, ze juz sporo i tak zrobilismy, ze szkoda byloby tego nie sprawdzic. A ze akurat mamy chwilowy zastrzyk gotowki, to jakos tak udalo mi sie go przekonac. Ale mial dzisiaj w pracy dobry dzien, to tez mialo duzy wplyw. i wiecie co, sam mnie poprosil zebym go umowila konkretnie na dzien , godzine i tylko dala znac, kiedy ma isc:);)

    To znaczy że mu naprawdę zależy ;) tylko to czasem trwa przełamanie.
    Wszystko idzie w dobrą stronę.

    Teraz czekamy aż Maja przekona swojego na badanie.

    Bocianiątko, Amy333, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Amy333 Autorytet
    Postów: 2509 3869

    Wysłany: 3 października 2017, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Beta rośnie, więc coś być musi : ) życzę powodzenia ! oby piątkowa beta rozwiała Twoje wątpliwości a fasolka została z Tobą na kolejne 8 miesięcy : )))

    Dziewczyny jak to jest z tym niepękniętym pęcherzykiem? Bo mam taki na lewym jajniku, i wydaje mi się, że to nie pierwszy raz, kiedyś na usg po owulce z prawego na lewym miałam pęcherzyk 21 mm, a teraz mam 23 mm o od 10 dc on tam jest nadal, a dziś 17 dc.

    Ja mam takiego niepęknietego dziada od pol roku. Nawet po pregnylu nie pekl. Na razie nic z nim nie robimy, gin powiedzial ze bedziemy obserwowac czy nie blokuje owu z tego jajnika. Ma okolo 1,8cm:/

    14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 8991 11124

    Wysłany: 3 października 2017, 22:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Tak odstawić w 12 tc ;) po pupie dam !! Trochę więcej optymizmu ♡
    POPIERAM!!! :***

    Flowwer, Amy333 lubią tę wiadomość

    exaYp2.png

    🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    5 dpt: beta 22.2
    6 dpt: beta 35.4
    10 dpt: beta 192
    12 dpt: beta 412
    14 dpt: beta 994
    18 dpt (5w2d): GS 9x5mm; YS 2mm
    26 dpt (6w3d): CRL 2.5 mm FHR 120
    7w1d: CRL 1 cm FHR 136
    8w3d: CRL 1.99 cm FHR 166
    10w1d: CRL 3.36 cm FHR 158
    12w2d: USG + PAPPA: wysokie ryzyko preeklampsji, TP na 24.12🎄
    14w4d: CRL 8.3 cm
    15w6d: 130 g 💕
    17w5d: 200 g 💕
    20w4d: 337 g zdrowej DZIEWCZYNKI 💕
    21w4d: 421 g 💕
    23w4d: 583 g i zdrowe serduszko 💗
    26w6d: 925 g 💕
    28w2d: 03.10 - USG III trymestru 🤰

    3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ