Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 października 2017, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem który dpo. W 13 dc bylam u ginekologa to lekarz kazał się starać w 14 i 15, więc chyba wtedy podejrzewał owulację. Także dzisiaj może być 13 dpo. Niska strasznie ta beta dlatego nawet się nie cieszę, ale rośnie więc jest iskierka nadziei

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 października 2017, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Tak samo jak po każdej innej, przynajmniej taj mi się wydaje.

    U mnie dziś znów plamienia bardzo delikatne i ucisk macicy. Ja chyba zwariuję do tego 12 tygodnia. No nic leżę i pachnę, cóż pozostaje tylko czekać. Dzisiaj mam termin @ może stąd te plamienia.

    Moja siostra też miała plamienia i zdrowa Matyldzia jest z nami :)

    KateKum lubi tę wiadomość

  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 3 października 2017, 20:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Izape taki torbiel się wchłania zazwyczaj i powinien dr właczyć dupka na 10 dni. Ka tak lata temu miałam co pare cykli, ale to nic złego. Przy kolejnej ovu powinnaś dostać pregnyl jak by tam dalej był. A badałaś IO z glukozą?


    nic mi nie włączył i zostawił to bez komentarza... Owulke mialam z prawego. Badałam samą glukozę.A czemu warto zbadać IO z glukozą ?

    Jeżeli mi nie włączy duphastonu i pregnylu w razie czego, to jak to się może zakończyć ?

    w kolejnym cyklu mam mieć HSG

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2017, 20:28

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 3 października 2017, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokrynolog powiedziała na moją hiperprolaktynemie czynnościową, że dotyka ona osób, które nie wiedzą czego chcą, wszystkim się przejmują i są zestresowane. No jakbyśmy się znały jak łyse konie....

    A no i zakwestionowała dawkę bromka, którą dostałam od gina w postaci 1 tabletki. Kazała mi brać pół. No to weź tu bądź mądry !!!!

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 października 2017, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Endokrynolog powiedziała na moją hiperprolaktynemie czynnościową, że dotyka ona osób, które nie wiedzą czego chcą, wszystkim się przejmują i są zestresowane. No jakbyśmy się znały jak łyse konie....

    A no i zakwestionowała dawkę bromka, którą dostałam od gina w postaci 1 tabletki. Kazała mi brać pół. No to weź tu bądź mądry !!!!

    To ja też powinnam to mieć :D chociaż z tym czego chcę to wiem. Żeby mój Żłobek wypalił i był dzidziuś.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 października 2017, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia Witamy :-) Ja przypadłości poowulacyjnych w pierwszej ciązy nie pamiętam, poroniłam.
    W drugiej ciązy przeczucie i drażliwość na zapachy, trzecia ciąża, bylam pewna że dostanę okres, zero przeczuć ciąża się nie utrzymała.

    Także nie ma reguły.
    Długo się staracie o Malca?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 października 2017, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze ponad 1500 postów, przerażające....

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2017, 20:38

    Amy333 lubi tę wiadomość

  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2072 1437

    Wysłany: 3 października 2017, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    frelcia ja nic innego nie czułam, standard ;)

    Amy oczywiście miało być teścik ( słownik zmienił i dopiero zobaczyłam teściowa ) haha

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2017, 20:38

    Czrna 81, Bocianiątko, Amy333 lubią tę wiadomość

    wallbash.gif

    down.gif

    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    Starania od: Styczeń 2015 r.
  • 91Ewela09 Autorytet
    Postów: 1647 2200

    Wysłany: 3 października 2017, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    nic mi nie włączył i zostawił to bez komentarza... Owulke mialam z prawego. Badałam samą glukozę.A czemu warto zbadać IO z glukozą ?

    Jeżeli mi nie włączy duphastonu i pregnylu w razie czego, to jak to się może zakończyć ?

    w kolejnym cyklu mam mieć HSG
    Żadnego hsg nie będzie. W tym miesiącu ma być ❤
    Mocno trzymam kciuki ;)

    Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 października 2017, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Frelcia Witamy :-) Ja przypadłości poowulacyjnych w pierwszej ciązy nie pamiętam, poroniłam.
    W drugiej ciązy przeczucie i drażliwość na zapachy, trzecia ciąża, bylam pewna że dostanę okres, zero przeczuć ciąża się nie utrzymała.

    Także nie ma reguły.
    Długo się staracie o Malca?

    Staramy się od lutego tego roku ale dopiero w Klinice dowiedziałam się że nie mam owulacji :) to jest pierwszy cykl z potwierdzonymi DWIEMA owulacjami.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 października 2017, 20:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Staramy się od lutego tego roku ale dopiero w Klinice dowiedziałam się że nie mam owulacji :) to jest pierwszy cykl z potwierdzonymi DWIEMA owulacjami.
    O to widzę że niepróżnujecie, tylko od razu się leczycie, zobaczysz że teraz zajdziesz w ciąze szybciej niz sobie to wyobrazasz ;-)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 października 2017, 20:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    O to widzę że niepróżnujecie, tylko od razu się leczycie, zobaczysz że teraz zajdziesz w ciąze szybciej niz sobie to wyobrazasz ;-)

    No chciałabym JUŻ :) dość się napłakałam nad testami z jedną kreską.

  • justyna14 Autorytet
    Postów: 10321 6171

    Wysłany: 3 października 2017, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Widzę że niektóre z Was mają już tutaj dzieci.. Jak się czułyście po owulacji w której się udało?
    Szczerze? Ani zq pierwszym ani za drugim razem nie czulam roznicy, powiem wiecej, wiecej objawow ciazy mialam w cyklach kiedy siw nie udawalo ha ha ha

    Kochane ja o pierwsze dziecko staralam sie dwa lata czyli jakies 26 cykli i a o drugie 1 cykl :-) teraz to juz 2 cs i mam przeczucie ze znowu sie zejdzie. Grunt to znalesc dobrego lekarza ktory nie jest tylko ginekologiem od grzybicy. My leczylismy sie u ginekologa androloga czyli dwa w jednym i to byl dobry wybor, prowadzil nas jednoczesnie.

    Izape_91, Czrna 81, Lunaris lubią tę wiadomość

    relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Madżka89 Autorytet
    Postów: 597 635

    Wysłany: 3 października 2017, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do endomendy ja dostałam 2opak. Visanne na początek, później kontrola.
    Całe życie słyszałam od różnych ginekologów, że mam bardzo ładna macice, regularne okresy, żadnych torbieli itp więc tak się zastanawiam czy nikt tego nie widział czy porobiło mi się tak po ciąży i lyzeczkowaniu.
    Jest to możliwe, jak myślicie?

    08.2017 poronienie 9 tc

    Letrox 50, PAI-1, MTHFR

    06.2020 Medart Poznań

    14.10.20 IUI 🐒
    4.12.20 IUI 🐒
    3.04.21 IUI 🐒

    Mąż- Teratozoospermia
  • Madżka89 Autorytet
    Postów: 597 635

    Wysłany: 3 października 2017, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje pecherzyków! Owocnych staran i milusich wieczorow w towarzystwie Mężów :)

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

    08.2017 poronienie 9 tc

    Letrox 50, PAI-1, MTHFR

    06.2020 Medart Poznań

    14.10.20 IUI 🐒
    4.12.20 IUI 🐒
    3.04.21 IUI 🐒

    Mąż- Teratozoospermia
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 3 października 2017, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    Żadnego hsg nie będzie. W tym miesiącu ma być ❤
    Mocno trzymam kciuki ;)


    Przyznam, ze się bardzo napaliłam na ten cykl, ale to chba ylko dlatego, że mam bromka włączonego, a on wcale nie musi skończyć się ciążą, bo może co innego jest nie tak. Jakoś po owulce jestem mniej pozytywnie nastawiona. Cholera, pić nie powinnam w drugiej fazie cyklu i to dlatego pewnie : P

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7215

    Wysłany: 3 października 2017, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje pomocy!
    Mam wyniki TSH
    TSH - 0,536 (0,35-5,5)
    FT3 - 3,88 (2,3-4,2)
    FT4 - 1,26 (0,89-1,76)
    Te FT są w normie ale martwi mnie tak niskie TSH. Biorę Euthyrox 25. Czy ja go powinnam przestać brać?

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 3 października 2017, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Kochane moje pomocy!
    Mam wyniki TSH
    TSH - 0,536 (0,35-5,5)
    FT3 - 3,88 (2,3-4,2)
    FT4 - 1,26 (0,89-1,76)
    Te FT są w normie ale martwi mnie tak niskie TSH. Biorę Euthyrox 25. Czy ja go powinnam przestać brać?


    a jaki miałaś wynik, że Ci przepisali euthyrox?? trochę niskie masz to TSH, nie znam się, tylko co z własnego doświadczenia, ale uważaj, bo wynik jest faktycznie niski, i może przejść w nadczynność? idź do lekarza i skonsultuj to

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 października 2017, 21:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz w życiu mnie sutki bolą .. jakie to jest śmieszne :D

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 października 2017, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ale sie rozpisalysxie :D ja byłam ma zakupach w poszukiwaniu luźnego ciepłego swetra i znalazłam piękny mocno czerwony w reserve :) i do tego świetny luźny golf w orsay :) zakupy udane!

    Flowwer, Bocianiątko, Koteczka82 lubią tę wiadomość

‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego