X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 3 października 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Jasne :) tylko na kiedy? ;)
    Na 13.10 dziękuje ❤️

Bocianiątko lubi tę wiadomość

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape, tez kiedyś miałam przykry incydent z samochodem. Jak tylko zadałam prawo jazdy rodzice kupili mi "samochód" jesli mozna bylo go tak nazwać. I jeździłam nim do stacji PKP i pewnego dnia, wysiadam z pociagu , ide na parking, wsiadłam do samochodu, odpalilam gi, troche zaskoczyl mnie ladny zapach i porządek w nim. Wyobrazcie sobie ze chcialam odjechac do domu nie swoim samochodem!!! Na szczęście prawdziwy właściciel stał i patrzył co robie. Normalnie tak mi było wstyd ze więcej tym samochodem nigdzie nie pojechalam...

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Dziewczyny, a u mnie wieści dość rewolucyjne. Guru dolnośląskiej ginekologii zbaraniał jak zobaczył opisy moich poprzednich monitoringów. Okazuje się, że ja MAM OWULACJE!!!!:):)
    Moja poprzednia Pani doktor chyba nie umiala wypatrzeć ciałka żółtego, a on wlasnie 2 godziny temu potiwerdził, że ja widzi!!! Widzie tez miejsce po peknietym pęcherzyku!! JAkims innym, bo ten stary, przetrwały ciagle sobie siedzi. Malo nie spadlam z fotela jak się dowiedziałam
    Powiedzila ze przy tak regularnych cyklach jakie mam, dwufazowych z ladna FL nie ma opcji żeby owu nie blyo, no poza tym sam widzi na monitorze ze była
    Mamy zalecone szczegolowe badanie nasienia- to mnie trochę przerazilo bo mam zrobić fragmentacje i cos ttam jeszcze, łaczny koszt 650zl- nie wiem jak ja to mowiem M. Jak wpadneicie an pomysl, jak nie zabic faceta taka wiadomość, to piszccie 
    Do tego ja mam zrobić AMH, podstawowe hormony i jaki marker nowotrowroy. A później czeka nas jeszcze tes wrogości sluzu.
    Ogolnie jestem bardzo zadowolona no i zaskoczona, kurde czyli jednak ten test owulacyjny z naszego gorącego weekendu nie klamal, jejeje;-))
    Amy swietna wiadomość! Kurcze, najgorzej jak się trafi na konowala.... I Cię zdoluje. Myślę ze emek jakoś przezyje te 650 przeżyje : ) przy takich wiadomościach!

Amy333 lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla Was piosenka która mi zawsze poprawia humor :

https://www.youtube.com/watch?v=iKzRIweSBLA

EDZIK MIAŁ BYĆ!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2017, 18:50

-Monika-, KateHawke lubią tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    Izape, tez kiedyś miałam przykry incydent z samochodem. Jak tylko zadałam prawo jazdy rodzice kupili mi "samochód" jesli mozna bylo go tak nazwać. I jeździłam nim do stacji PKP i pewnego dnia, wysiadam z pociagu , ide na parking, wsiadłam do samochodu, odpalilam gi, troche zaskoczyl mnie ladny zapach i porządek w nim. Wyobrazcie sobie ze chcialam odjechac do domu nie swoim samochodem!!! Na szczęście prawdziwy właściciel stał i patrzył co robie. Normalnie tak mi było wstyd ze więcej tym samochodem nigdzie nie pojechalam...

haha : D my kobiety jesteśmy zdolne. Najgorsze jest to ze mialam cholerne przeczucie ze to się tak skończy, no ale lekarz ważniejszy : ) jutro musze iść przed praca i go odebrać... Nie wiem nawet o ktorej otwierają to przedszkole, mam na 7 30 do pracy :/ i do przejechania 30 km eehhh pewnie się spoznie

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• summer86 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333, teraz dopiero doczytałam, że byłaś u Gizlera. I jak wrażenia? Też chcę do niego się zapisać.

Mialaś wcześniej w klinice robiony wywiad z jakimś konsultantem czy od razu wizyta lekarska?

I jeszcze jedno pytanie, z jakimi badaniami szłaś? :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • myssss Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki! Wracam do Was. Mialam chwilowe zalamanie i w sumie juz troche lepiej. Mozecie wpisac mnie na testowanie 25.10.

Za tydzien mam monitoring. Ostatnia szansa i ostatnia wizyta u mojego lekarza, bo pozniej to juz tylko inseminacja nam zostala :(

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy najważniejsze że znalazłaś dobrego gina bo to 90% sukcesu o ile nie 100%. A czytając OF dużo dobrego o nim czytałam.

Widzę że jest teraz szczyt plodnych dni u was więc mocno kibicuję bo zbliża się czas dużego wysypu fasolek. Rok temu to od października do marca był istny szał !!

Ja dziś biorę ostatnią tab anty i czekam na @. Jajnik prawy mnie boli strasznie ..

Sammer reset mały od of ? Choć wiem że i tak człowiek non stop mysli co się tu dzieje. Nawet nie umywa się do najlepszej książki!

Barbarka za tydz zobaczysz serducho !! W/g mnoe jeszcze ciut za szybko. Serduszko widać ładnie po 6 tyg.

Amy333 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Czesc Dziewczynki! Wracam do Was. Mialam chwilowe zalamanie i w sumie juz troche lepiej. Mozecie wpisac mnie na testowanie 25.10.

Za tydzien mam monitoring. Ostatnia szansa i ostatnia wizyta u mojego lekarza, bo pozniej to juz tylko inseminacja nam zostala :(
    Oby IUI nie była potrzebna !! Głowa do góry l, jak co to jończ nam ;) od tego jesteśmy.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i żadna mi nie napisała czy z tym jednym mam szansę no :D

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    No i żadna mi nie napisała czy z tym jednym mam szansę no :D
    Jak najbardziej ! Liczy się jakość a nie ilość, widzę że też Provita ;)

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • myssss Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Oby IUI nie była potrzebna !! Głowa do góry l, jak co to jończ nam ;) od tego jesteśmy.

Dzieki! :) na pewno bede... :P

Flowwer lubi tę wiadomość

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, żaden reset, nie chcę od Was odpoczywać ;) w delegacji będę, więc moży być średnio z czasem.

Trzymam kciuki za szybką @ u Ciebie!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie. W 27 dniu cyklu beta 1,1. W 28 dniu 2,9. Progesteron 25 ng/ml. Myślicie, że coś z tego będzie? Lekarz każe brać dalej luteinę i duphaston i w piątek powtórzyć wynik

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że niektóre z Was mają już tutaj dzieci.. Jak się czułyście po owulacji w której się udało?

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Flowwer, żaden reset, nie chcę od Was odpoczywać ;) w delegacji będę, więc moży być średnio z czasem.

Trzymam kciuki za szybką @ u Ciebie!

Co nie które z nas powinny dostać status stałego bywalca ;) Jak pomyślę o kolejnej biopsji to mam ciarki...

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie. W 27 dniu cyklu beta 1,1. W 28 dniu 2,9. Progesteron 25 ng/ml. Myślicie, że coś z tego będzie? Lekarz każe brać dalej luteinę i duphaston i w piątek powtórzyć wynik
    Beta rośnie, więc coś być musi : ) życzę powodzenia ! oby piątkowa beta rozwiała Twoje wątpliwości a fasolka została z Tobą na kolejne 8 miesięcy : )))

Dziewczyny jak to jest z tym niepękniętym pęcherzykiem? Bo mam taki na lewym jajniku, i wydaje mi się, że to nie pierwszy raz, kiedyś na usg po owulce z prawego na lewym miałam pęcherzyk 21 mm, a teraz mam 23 mm o od 10 dc on tam jest nadal, a dziś 17 dc.

S3YWp2.png

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Beta jeszcze nie ciążowa ale ładnie rośnie, dr ma racje nie odstawać leków!
    Który dziś dpo ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Widzę że niektóre z Was mają już tutaj dzieci.. Jak się czułyście po owulacji w której się udało?

Tak samo jak po każdej innej, przynajmniej taj mi się wydaje.

U mnie dziś znów plamienia bardzo delikatne i ucisk macicy. Ja chyba zwariuję do tego 12 tygodnia. No nic leżę i pachnę, cóż pozostaje tylko czekać. Dzisiaj mam termin @ może stąd te plamienia.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape taki torbiel się wchłania zazwyczaj i powinien dr właczyć dupka na 10 dni. Ka tak lata temu miałam co pare cykli, ale to nic złego. Przy kolejnej ovu powinnaś dostać pregnyl jak by tam dalej był. A badałaś IO z glukozą?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ