Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Izape, tez kiedyś miałam przykry incydent z samochodem. Jak tylko zadałam prawo jazdy rodzice kupili mi "samochód" jesli mozna bylo go tak nazwać. I jeździłam nim do stacji PKP i pewnego dnia, wysiadam z pociagu , ide na parking, wsiadłam do samochodu, odpalilam gi, troche zaskoczyl mnie ladny zapach i porządek w nim. Wyobrazcie sobie ze chcialam odjechac do domu nie swoim samochodem!!! Na szczęście prawdziwy właściciel stał i patrzył co robie. Normalnie tak mi było wstyd ze więcej tym samochodem nigdzie nie pojechalam...
-
Amy333 wrote:Dziewczyny, a u mnie wieści dość rewolucyjne. Guru dolnośląskiej ginekologii zbaraniał jak zobaczył opisy moich poprzednich monitoringów. Okazuje się, że ja MAM OWULACJE!!!!
Moja poprzednia Pani doktor chyba nie umiala wypatrzeć ciałka żółtego, a on wlasnie 2 godziny temu potiwerdził, że ja widzi!!! Widzie tez miejsce po peknietym pęcherzyku!! JAkims innym, bo ten stary, przetrwały ciagle sobie siedzi. Malo nie spadlam z fotela jak się dowiedziałam
Powiedzila ze przy tak regularnych cyklach jakie mam, dwufazowych z ladna FL nie ma opcji żeby owu nie blyo, no poza tym sam widzi na monitorze ze była
Mamy zalecone szczegolowe badanie nasienia- to mnie trochę przerazilo bo mam zrobić fragmentacje i cos ttam jeszcze, łaczny koszt 650zl- nie wiem jak ja to mowiem M. Jak wpadneicie an pomysl, jak nie zabic faceta taka wiadomość, to piszccie
Do tego ja mam zrobić AMH, podstawowe hormony i jaki marker nowotrowroy. A później czeka nas jeszcze tes wrogości sluzu.
Ogolnie jestem bardzo zadowolona no i zaskoczona, kurde czyli jednak ten test owulacyjny z naszego gorącego weekendu nie klamal, jejeje;-))Amy333 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
91Ewela09 wrote:Izape, tez kiedyś miałam przykry incydent z samochodem. Jak tylko zadałam prawo jazdy rodzice kupili mi "samochód" jesli mozna bylo go tak nazwać. I jeździłam nim do stacji PKP i pewnego dnia, wysiadam z pociagu , ide na parking, wsiadłam do samochodu, odpalilam gi, troche zaskoczyl mnie ladny zapach i porządek w nim. Wyobrazcie sobie ze chcialam odjechac do domu nie swoim samochodem!!! Na szczęście prawdziwy właściciel stał i patrzył co robie. Normalnie tak mi było wstyd ze więcej tym samochodem nigdzie nie pojechalam...
haha : D my kobiety jesteśmy zdolne. Najgorsze jest to ze mialam cholerne przeczucie ze to się tak skończy, no ale lekarz ważniejszy : ) jutro musze iść przed praca i go odebrać... Nie wiem nawet o ktorej otwierają to przedszkole, mam na 7 30 do pracy i do przejechania 30 km eehhh pewnie się spoznieStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Amy333, teraz dopiero doczytałam, że byłaś u Gizlera. I jak wrażenia? Też chcę do niego się zapisać.
Mialaś wcześniej w klinice robiony wywiad z jakimś konsultantem czy od razu wizyta lekarska?
I jeszcze jedno pytanie, z jakimi badaniami szłaś?
-
Czesc Dziewczynki! Wracam do Was. Mialam chwilowe zalamanie i w sumie juz troche lepiej. Mozecie wpisac mnie na testowanie 25.10.
Za tydzien mam monitoring. Ostatnia szansa i ostatnia wizyta u mojego lekarza, bo pozniej to juz tylko inseminacja nam zostala -
Amy najważniejsze że znalazłaś dobrego gina bo to 90% sukcesu o ile nie 100%. A czytając OF dużo dobrego o nim czytałam.
Widzę że jest teraz szczyt plodnych dni u was więc mocno kibicuję bo zbliża się czas dużego wysypu fasolek. Rok temu to od października do marca był istny szał !!
Ja dziś biorę ostatnią tab anty i czekam na @. Jajnik prawy mnie boli strasznie ..
Sammer reset mały od of ? Choć wiem że i tak człowiek non stop mysli co się tu dzieje. Nawet nie umywa się do najlepszej książki!
Barbarka za tydz zobaczysz serducho !! W/g mnoe jeszcze ciut za szybko. Serduszko widać ładnie po 6 tyg.Amy333 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
myssss wrote:Czesc Dziewczynki! Wracam do Was. Mialam chwilowe zalamanie i w sumie juz troche lepiej. Mozecie wpisac mnie na testowanie 25.10.
Za tydzien mam monitoring. Ostatnia szansa i ostatnia wizyta u mojego lekarza, bo pozniej to juz tylko inseminacja nam zostala
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
Frelcia wrote:No i żadna mi nie napisała czy z tym jednym mam szansę no
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer, żaden reset, nie chcę od Was odpoczywać w delegacji będę, więc moży być średnio z czasem.
Trzymam kciuki za szybką @ u Ciebie! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
summer86 wrote:Flowwer, żaden reset, nie chcę od Was odpoczywać w delegacji będę, więc moży być średnio z czasem.
Trzymam kciuki za szybką @ u Ciebie!
Co nie które z nas powinny dostać status stałego bywalca Jak pomyślę o kolejnej biopsji to mam ciarki...
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Tosia2323 wrote:Dziewczyny pomóżcie. W 27 dniu cyklu beta 1,1. W 28 dniu 2,9. Progesteron 25 ng/ml. Myślicie, że coś z tego będzie? Lekarz każe brać dalej luteinę i duphaston i w piątek powtórzyć wynik
Dziewczyny jak to jest z tym niepękniętym pęcherzykiem? Bo mam taki na lewym jajniku, i wydaje mi się, że to nie pierwszy raz, kiedyś na usg po owulce z prawego na lewym miałam pęcherzyk 21 mm, a teraz mam 23 mm o od 10 dc on tam jest nadal, a dziś 17 dc.
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Tosia2323 wrote:Dziewczyny pomóżcie. W 27 dniu cyklu beta 1,1. W 28 dniu 2,9. Progesteron 25 ng/ml. Myślicie, że coś z tego będzie? Lekarz każe brać dalej luteinę i duphaston i w piątek powtórzyć wynik
Który dziś dpo ?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Frelcia wrote:Widzę że niektóre z Was mają już tutaj dzieci.. Jak się czułyście po owulacji w której się udało?
Tak samo jak po każdej innej, przynajmniej taj mi się wydaje.
U mnie dziś znów plamienia bardzo delikatne i ucisk macicy. Ja chyba zwariuję do tego 12 tygodnia. No nic leżę i pachnę, cóż pozostaje tylko czekać. Dzisiaj mam termin @ może stąd te plamienia. -
Izape taki torbiel się wchłania zazwyczaj i powinien dr właczyć dupka na 10 dni. Ka tak lata temu miałam co pare cykli, ale to nic złego. Przy kolejnej ovu powinnaś dostać pregnyl jak by tam dalej był. A badałaś IO z glukozą?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄