Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry. Za duzo postow, czytam na komorce wiec malo co zapamietalam.
Inna rosnijcie dalej z Vaderkiem.
My zrobiliamy domowe tortille z kurczakiem i warzywami na obiad. Teraz odpoczywamy a o 15 lecimy do kina.KateHawke, Jedna_z_Wielu, Flowwer lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Jedna_z_Wielu wrote:Witam Was moje drogie :*
Lamka trzymam kciuki, aby to było TO
Inna zdjęcia super, a badanie dla świętego spokoju też bym zrobiła :*
Martyna Gratuluję
Jeśli pominąłam coś ważnego to wybaczcie, ale choroba mi daje popalić. Jakieś domowe sposoby ? Tylko bez miodu i gorącego mleka z czosnkiem bo skończy się w wc
I oczywiście jak to ja, tradycja musi być zachowana i pytanie znów na temat temp. jeżeli już ma być spadek to jaką ma granicę ? Uczenia się ciąg dalszy, ostatnio zapomniałam zapytać, a że dziś mam spadek (co prawda ignorowalam bo 3 godz później niż zwykle zmierzyłam), ale akurat pomyślałam, że pomożecie :*
Jakby ktoś coś, toKateHawke lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Jedna_z_Wielu ja w sprawie temp i wykresów nie pomogę nigdy tego nie robiłam bo przy bezowulacyjnych cyklach to bez sensu a przy stymulowanych zawsze mam pełen monitoring
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Jedna_z_Wielu wrote:Nie pogniewajcie się, ale podbije swoje pytania :*
Jakby ktoś coś, toJedna_z_Wielu lubi tę wiadomość
-
Karma88 wrote:Dzien dobry. Za duzo postow, czytam na komorce wiec malo co zapamietalam.
Inna rosnijcie dalej z Vaderkiem.
My zrobiliamy domowe tortille z kurczakiem i warzywami na obiad. Teraz odpoczywamy a o 15 lecimy do kina.
To fajny rozkład dnia . Tortilla pycha mniam... Ja dziś placki po zbojnicku. A na co idziesz do kina? -
Jedna_z_Wielu martwią nas spadki poniżej linii podstawowej. One mówią zazwyczaj ze nic z tego cyklu nie będzie. Spadku na implantacje może wcale nie być. Może myślę duży, może być maly, może go nie być.
Jedna_z_Wielu, KateHawke, Lejka, joann, summer86 lubią tę wiadomość
-
Jedna_z_Wielu wrote:Nie pogniewajcie się, ale podbije swoje pytania :*
Jakby ktoś coś, to
Spadek oznacza że raczej nic z tego nie będzie. Ogólnie nie może być poniżej linii z przed owulacji. Chociaż mislam styczność z taką doktorka że jak jej mówiłam że mam spadek implantacykny to mnie wysmiala że to spadek progesteronu -
Hopeless wrote:Jedna_z_Wielu martwią nas spadki poniżej linii podstawowej. One mówią zazwyczaj ze nic z tego cyklu nie będzie. Spadku na implantacje może wcale nie być. Może myślę duży, może być maly, może go nie być.
BARDZO WAM DZIĘKUJĘ
BuziakiWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 14:18
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
-
panan12 wrote:Spadek oznacza że raczej nic z tego nie będzie. Ogólnie nie może być poniżej linii z przed owulacji. Chociaż mislam styczność z taką doktorka że jak jej mówiłam że mam spadek implantacykny to mnie wysmiala że to spadek progesteronu
A jeśli chodzi o lekarkę to mało wyedukowana. Ten spadek zazwyczaj jest między 4 a 8 dpo a wtedy progesteron rosnie lub jest w apogeum. -
nick nieaktualnyJedna_z_Wielu wrote:Nie pogniewajcie się, ale podbije swoje pytania :*
Jakby ktoś coś, to
Temperatura niemiarodajna z dzisiaj, a wogóle ten spadek to nie spadek ;pKateHawke lubi tę wiadomość
-
Jedna_z_Wielu wrote:O to mi mniej więcej chodzilo. Czyli dopóki nienspadnie poniżej lini to mogę mieć nadzieje
BARDZO WAM DZIĘKUJĘ
Buziaki
W pierwszej ciąży mierzylam temp i w sumie takie wahniecia temp miałam dwa. Po drugim temp weszła na trzeci poziomJedna_z_Wielu lubi tę wiadomość
-
-Monika- wrote:A mi się wydaję że Ty miałaś owulację 15 dc,a nie tak jak Tobie OF wyznaczył
Temperatura niemiarodajna z dzisiaj, a wogóle ten spadek to nie spadek ;p
Choć test owu pozytyw był 13tego dc, a bóle owulacyjne takie 14tego dc,i to takie, że mnie zginało w pół zawsze, jak już mam owu to tak mam. Dlatego obstawiam, że była właśnie 14tego dc
Choć co ja tam wiem :*
Ps. Czy to Ty na fotce ? Już nie jedna pytała, ale nie doczytałam odpowiedziWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 14:32
-
KateHawke wrote:I tak i nie. Właściwie mówi się na to spadek implantacyjny ale nie ma to związku dużego. Ja i Bocianiątko mamy książkowe wykresy ze spadkiem i nic nie ma. Może nie być tego spadku a ciąża będzie.
A jeśli chodzi o lekarkę to mało wyedukowana. Ten spadek zazwyczaj jest między 4 a 8 dpo a wtedy progesteron rosnie lub jest w apogeum.
Tak masz rację. Ja mówiłam co lekarze mówią bo nie jestem taka znaczyni. Ale jedno jest pewne że w nowym Sączu u mnie leczyłam się 2 lata i nic doktorka czytała w książce co to jest letrozol... Więc wiecieKateHawke lubi tę wiadomość
-
Jedna_z_Wielu wrote:I jesteś w stanie określić to z temperatury ? Wow, dla mnie to magia. Swietne jesteście,.
Choć test owu pozytyw był 13tego dc, a bóle owulacyjne takie 14tego dc,i to takie, że mnie zginało w pół zawsze, jak już mam owu to tak mam. Dlatego obstawiam, że była właśnie 14tego dc
Choć co ja tam wiem :*
Ps. Czy to Ty na fotce ? Już nie jedna pytała, ale nie doczytałam odpowiedzi
I jak mi się potwierdziło ze testy pokrywają się z temp wrzucilam termometr stresowało mnie zaklinanie termoKateHawke, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
-
Hopeless wrote:To ja też ten dzień obstawiam
I jak mi się potwierdziło ze testy pokrywają się z temp wrzucilam termometr stresowało mnie zaklinanie termo
Jeszcze do tego etapu nie dotarłam pewnie jak już będzie blisko to i ja tak zrobię, ale póki co,to chciałabym się od Was nauczyć tego i tamtego ( a i ja i Wy wiemy, że tego dużo )
Uwielbiam Was, i gdy tylko trzeba to jesteście
Jesteście niesamowiteWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 14:59
Czrna 81 lubi tę wiadomość
-
A u mnie wręcz przeciwnie, strasznie się stresuje jak nie zmierze temperatury. Każdy mq jakaś swoją wariacje
Od poniedziałku jestem chora, a dzisiaj to już tragedia. Nie wiem czy nie będzie potrzebna jakas wizyta u lekarza -
Jedna_z_Wielu wrote:Jeszcze do tego etapu nie dotarłam pewnie jak już będzie blisko to i ja tak zrobię, ale póki co,to chciałabym się od Was nauczyć tego i tamtego ( a i ja i Wy wiemy, że tego dużo )
Uwielbiam Was, i gdy tylko trzeba to jesteście
Jesteście niesamowite -
nick nieaktualnyBeta 144 w poniedziałek powtarzam.
StaraczkaNika, Lejka, Frelcia, Jedna_z_Wielu, panan12, staraczka1111, Bajkaaa, Flowwer, Amy333, boduszka, Koteczka82, Zielona1911, 91Ewela09, Bocianiątko, Yoselyn82, Lulame, KateHawke, Sarna84, Anna Stesia, joann, Czrna 81, Agniechaaaa, malka, -Monika-, Madżka89, blue00, Phnappy, Meśka, Lunaris, Karma88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnylamka wrote:Beta 144 w poniedziałek powtarzam.
Rośnij zdrowo :*lamka lubi tę wiadomość