Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Za duzo postow, czytam na komorce wiec malo co zapamietalam. :-)

Inna rosnijcie dalej z Vaderkiem.

My zrobiliamy domowe tortille z kurczakiem i warzywami na obiad. Teraz odpoczywamy a o 15 lecimy do kina. ;-)

KateHawke, Jedna_z_Wielu, Flowwer lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Witam Was moje drogie :*

Lamka trzymam kciuki, aby to było TO <3

Inna zdjęcia super, a badanie dla świętego spokoju też bym zrobiła :* <3

Martyna Gratuluję :)

Jeśli pominąłam coś ważnego to wybaczcie, ale choroba mi daje popalić. Jakieś domowe sposoby ? Tylko bez miodu i gorącego mleka z czosnkiem bo skończy się w wc :/

I oczywiście jak to ja, tradycja musi być zachowana i pytanie znów na temat temp. jeżeli już ma być spadek to jaką ma granicę ? Uczenia się ciąg dalszy, ostatnio zapomniałam zapytać, a że dziś mam spadek (co prawda ignorowalam bo 3 godz później niż zwykle zmierzyłam), ale akurat pomyślałam, że pomożecie :*
    Nie pogniewajcie się, ale podbije swoje pytania :*
    Jakby ktoś coś, to <3

KateHawke lubi tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu ja w sprawie temp i wykresów nie pomogę nigdy tego nie robiłam bo przy bezowulacyjnych cyklach to bez sensu a przy stymulowanych zawsze mam pełen monitoring

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Jakby ktoś coś, to <3
    A chodzi ci o spadek implantacyjny? Jeśli tak to spadek może byc duży byleby tylko nie poniżej temperatury owulacyjnej.

Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Dzien dobry. Za duzo postow, czytam na komorce wiec malo co zapamietalam. :-)

Inna rosnijcie dalej z Vaderkiem.

My zrobiliamy domowe tortille z kurczakiem i warzywami na obiad. Teraz odpoczywamy a o 15 lecimy do kina. ;-)

To fajny rozkład dnia :). Tortilla pycha mniam... Ja dziś placki po zbojnicku. A na co idziesz do kina? :)

f2w3k0s3plke7odf.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu martwią nas spadki poniżej linii podstawowej. One mówią zazwyczaj ze nic z tego cyklu nie będzie. Spadku na implantacje może wcale nie być. Może myślę duży, może być maly, może go nie być.

Jedna_z_Wielu, KateHawke, Lejka, joann, summer86 lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Jakby ktoś coś, to <3

Spadek oznacza że raczej nic z tego nie będzie. Ogólnie nie może być poniżej linii z przed owulacji. Chociaż mislam styczność z taką doktorka że jak jej mówiłam że mam spadek implantacykny to mnie wysmiala że to spadek progesteronu

f2w3k0s3plke7odf.png

Wysłany: 7 października 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Jedna_z_Wielu martwią nas spadki poniżej linii podstawowej. One mówią zazwyczaj ze nic z tego cyklu nie będzie. Spadku na implantacje może wcale nie być. Może myślę duży, może być maly, może go nie być.
    O to mi mniej więcej chodzilo. Czyli dopóki nienspadnie poniżej lini to mogę mieć nadzieje :)

BARDZO WAM DZIĘKUJĘ

Buziaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 14:18

Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    wallbash.gifdown.gif
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Spadek oznacza że raczej nic z tego nie będzie. Ogólnie nie może być poniżej linii z przed owulacji. Chociaż mislam styczność z taką doktorka że jak jej mówiłam że mam spadek implantacykny to mnie wysmiala że to spadek progesteronu
    I tak i nie. Właściwie mówi się na to spadek implantacyjny ale nie ma to związku dużego. Ja i Bocianiątko mamy książkowe wykresy ze spadkiem i nic nie ma. Może nie być tego spadku a ciąża będzie.
    A jeśli chodzi o lekarkę to mało wyedukowana. Ten spadek zazwyczaj jest między 4 a 8 dpo a wtedy progesteron rosnie lub jest w apogeum.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Jakby ktoś coś, to <3
    A mi się wydaję że Ty miałaś owulację 15 dc,a nie tak jak Tobie OF wyznaczył ;-)
    Temperatura niemiarodajna z dzisiaj, a wogóle ten spadek to nie spadek ;p

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    O to mi mniej więcej chodzilo. Czyli dopóki nienspadnie poniżej lini to mogę mieć nadzieje :)

BARDZO WAM DZIĘKUJĘ

Buziaki
    Twój wykres jest bardzo ładny. Chociaż obstawiam ze ovu byla dzień później niz pokazuje program. Tam Ci brakuje pomiaru i mógł być piękny dołek ;)
    W pierwszej ciąży mierzylam temp i w sumie takie wahniecia temp miałam dwa. Po drugim temp weszła na trzeci poziom :)

Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."

Wysłany: 7 października 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    A mi się wydaję że Ty miałaś owulację 15 dc,a nie tak jak Tobie OF wyznaczył ;-)
    Temperatura niemiarodajna z dzisiaj, a wogóle ten spadek to nie spadek ;p
    I jesteś w stanie określić to z temperatury ? Wow, dla mnie to magia. Swietne jesteście,.
    Choć test owu pozytyw był 13tego dc, a bóle owulacyjne takie 14tego dc,i to takie, że mnie zginało w pół :/ zawsze, jak już mam owu to tak mam. Dlatego obstawiam, że była właśnie 14tego dc ;)
    Choć co ja tam wiem ;) :*

Ps. Czy to Ty na fotce ? Już nie jedna pytała, ale nie doczytałam odpowiedzi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 14:32

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    I tak i nie. Właściwie mówi się na to spadek implantacyjny ale nie ma to związku dużego. Ja i Bocianiątko mamy książkowe wykresy ze spadkiem i nic nie ma. Może nie być tego spadku a ciąża będzie.
    A jeśli chodzi o lekarkę to mało wyedukowana. Ten spadek zazwyczaj jest między 4 a 8 dpo a wtedy progesteron rosnie lub jest w apogeum.

Tak masz rację. Ja mówiłam co lekarze mówią bo nie jestem taka znaczyni. Ale jedno jest pewne że w nowym Sączu u mnie leczyłam się 2 lata i nic doktorka czytała w książce co to jest letrozol... Więc wiecie

f2w3k0s3plke7odf.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    I jesteś w stanie określić to z temperatury ? Wow, dla mnie to magia. Swietne jesteście,.
    Choć test owu pozytyw był 13tego dc, a bóle owulacyjne takie 14tego dc,i to takie, że mnie zginało w pół :/ zawsze, jak już mam owu to tak mam. Dlatego obstawiam, że była właśnie 14tego dc ;)
    Choć co ja tam wiem ;) :*

Ps. Czy to Ty na fotce ? Już nie jedna pytała, ale nie doczytałam odpowiedzi ;)
    To ja też ten dzień obstawiam :)
    I jak mi się potwierdziło ze testy pokrywają się z temp wrzucilam termometr :D stresowało mnie zaklinanie termo :D

KateHawke, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png

Wysłany: 7 października 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    To ja też ten dzień obstawiam :)
    I jak mi się potwierdziło ze testy pokrywają się z temp wrzucilam termometr :D stresowało mnie zaklinanie termo :D

Jeszcze do tego etapu nie dotarłam :) pewnie jak już będzie blisko to i ja tak zrobię, ale póki co,to chciałabym się od Was nauczyć tego i tamtego ( a i ja i Wy wiemy, że tego dużo :) )

Uwielbiam Was, i gdy tylko trzeba to jesteście
    Jesteście niesamowite

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 14:59

Czrna 81 lubi tę wiadomość

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie wręcz przeciwnie, strasznie się stresuje jak nie zmierze temperatury. Każdy mq jakaś swoją wariacje ;)
    Od poniedziałku jestem chora, a dzisiaj to już tragedia. Nie wiem czy nie będzie potrzebna jakas wizyta u lekarza :/

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Jeszcze do tego etapu nie dotarłam :) pewnie jak już będzie blisko to i ja tak zrobię, ale póki co,to chciałabym się od Was nauczyć tego i tamtego ( a i ja i Wy wiemy, że tego dużo :) )

Uwielbiam Was, i gdy tylko trzeba to jesteście
    Jesteście niesamowite
    Brałas coś na pęknięcie?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 144 <3 w poniedziałek powtarzam.

StaraczkaNika, Lejka, Frelcia, Jedna_z_Wielu, panan12, staraczka1111, Bajkaaa, Flowwer, Amy333, boduszka, Koteczka82, Zielona1911, 91Ewela09, Bocianiątko, Yoselyn82, Lulame, KateHawke, Sarna84, Anna Stesia, joann, Czrna 81, Agniechaaaa, malka, -Monika-, Madżka89, blue00, Phnappy, Meśka, Lunaris, Karma88 lubią tę wiadomość

• Lejka Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję! Rośnijcie zdrowo :-)

lamka lubi tę wiadomość

19.10.2017 - nasz drugi cud <3 <3 <3
    zem3x1hpg5sqvgam.png
    5.02.2017 - poronienie w 6 tc, ale... równocześnie początek szczęśliwego cyklu...
    27.11.2015 - nasze największe szczęście <3 <3 <3
    1usaj44jdjzlowlt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Beta 144 <3 w poniedziałek powtarzam.
    Lamcia cudownie <3 jak ja Ci zazdroszczę. Powiem to wprost. Cieszę się ale też bardzo zazdroszczę. Ja już psychicznie na swoje starania nie mam :( Myślę że jak Mąż jeszcze studia z pracą połączy to już w ogóle.. znowu mu się przez stres jakość plemniczków pogorszy i nigdy się nie doczekam :(

Rośnij zdrowo :*

lamka lubi tę wiadomość

‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ