Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie kłócie jajników i brzucha po ovu
Odpowiedz

kłócie jajników i brzucha po ovu

Oceń ten wątek:
  • OnaOna1 Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane... Zostaly mi 2 dni do @ a jej objawow brak... Zawsze to juz czulam ze boli mnie brzuch a napewno takie dziwne uczucie bylo ze idzie @. A teraz cisza... Nie wytrzymalam zrobilam test i druga kreska jest ale praktycznie biala... Jest tylko obrys mocny tej kreski... I jak tu to odczytac?

OnaOna1
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OnaOna1 wrote:
    Hej Kochane... Zostaly mi 2 dni do @ a jej objawow brak... Zawsze to juz czulam ze boli mnie brzuch a napewno takie dziwne uczucie bylo ze idzie @. A teraz cisza... Nie wytrzymalam zrobilam test i druga kreska jest ale praktycznie biala... Jest tylko obrys mocny tej kreski... I jak tu to odczytac?
    Wstaw zdjęcie testu i jakiej firmy ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • OnaOna1 Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co probowalam zrobic zdjecie ale malo widoczna jest na zdjeciu ta kreska... Objawow @ nadal brak...

OnaOna1
  • Saja Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, jestem tu nowa, tzn. udzielam się na forum o męskich problemach. Teraz dopadł mnie problem damski- w czwartek byłam u ginekologa na cytologii, przy okazji stwierdził, że zaraz będzie owulacja. Kochaliśmy się z mężem w czwartek i czułam jak cmi mnie prawy jajnik, z którego była owulacja. W piątek jajnik cmil mnie nadal, co mi się do tej pory nie zdarzało. W nocy z piątku na sobotę jajnik bolał mnie tak mocno, że aż mnie wybudził. Dzisiaj (sobota) jajnik nadal cmi, a im bliżej nocy, tym bardziej jest to dokuczliwe i bolesne. Nie wiem, co się może dziać, do tej pory nigdy nie odczuwałam jajników. W ciążę nie bardzo wierzę, bo z nasieniem mojego męża ciężko o ciążę, poza tym trochę za wcześnie na objawy? Trochę się boje ew.ciazy pozamacicznej. Poradzcie coś proszę.

Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%

Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
    5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
    1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
    4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
    5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
    1.2019- rodzą się nasze córki
  • Lemilka Nowa

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz poczekać. W drugiej ciąży mialam w 16 dniu po owulacji betę 25 a na drugi dzień 26. Lekarz powiedział że to może ciąża pozamaciczna (bo bolał mnie jaknik jak u Ciebie) albo samoistne poronienie. Mała jest zdrowa i właśnie biega po pokoju ;)

Lenka 2014
    Emilia 2016
  • Saja Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki:)

Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%

Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
    5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
    1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
    4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
    5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
    1.2019- rodzą się nasze córki
  • KM13 Debiutantka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , jestem nowa:)
    Opisałam moja historie w osobnym temacie ale nikt tam jeszcze nie zaglądał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 10:23

• Magdalena12 Nowa

Wysłany: 21 października 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich!
    Od owulacji boli mnie prawy jajnik od jajeczkowania minęło 12 dni objawów nie mam za bardzo dużo bo tylko większy głód i wczoraj dopiero zaczęły pobolewać mnie piersi zrobiłam 3 testy ciążowe bo nie mogłam wytrzymać pierwszy 5 dni po jajeczkowaniu -negatywny, drugi 7 dni po j.-pozytywny i 8 dni po j.-pozytywny tylko ta druga kreska jest słaba ale widoczna więc chyba zostanę mamą :)

Mnie boli prawy jajnik od 2 tygodni od owulacji żadnych dużych objawów tylko większy głód i trochę bolące piersi zrobiłam dwa testy ciążowe dzień po dniu i okazało się że jestem w ciąży
  • Niecierpliwa123 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena12 zrob bete dla pewnosci. To jeszcze bardzo wczesnie ale i tak po cichutku GRATULUJE!!!☺

xnw4flw15c030w8v.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też pobolewa dół brzucha ale inaczej miż na @, do planowanej @ jeszcze dobre 5 dni ale nie czuje żeby miała przyjsc, nie jestem w ogole rozdrazniona jak przy pms.. Jeszcze się boję zrobić test ciazowy, dopiero 8dpo, ale temperatura rośnie.. Aż się boję łudzić

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bóle trzymają mnie od drugiego dnia po inseminacji :/ dzis mija 14dni od tego czasu, strasznie sie martwię dzien i noc to samo ..termin @ dzis bądź jutro ..nie zauważyłam większych zmian moze trochę piersi większe ...
    Moze to wpływ hormonów (inseminacja hormonalna) ale czy to możliwe zeby teraz dawały o sobie znać ,ból trochę przypomina ten sam co z przed lat kiedy dokuczał mi torbiel
    Lekarz prowadzący mowi o 20% szans przy powodzeniu pierwszej inseminacji ..staramy sie pierwszy raz po dłuższej przerwie ale tez pierwszy raz w terapii hormonalnej ..

• Madame_butterly Ekspertka

Wysłany: 29 października 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    My zaczęliśmy się starać tuż po zakończeniu miesiączki, dziś wypada 18dc, od 3 dni czuję ciągnięcie i "bulgotanie" w podbrzuszu, daje o sobie też znać lewy jajnik (czasem czuję jakby kłucie / pulsowanie i dochodzi to do nerki).
    Podbrzusze jest napięte, innych objawów brak.
    Do terminu spodziewanej miesiączki jeszcze 11 dni.
    Ciekawa jestem czy te objawy coś mogą zwiastować :D

Kasia 83 lubi tę wiadomość

28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

"Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • Maj Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam u nas tez 19 dc .. w 13 dc krew ze sluzem ale nitki małe. Później ok . Tylko od tego czasu czuję pobolewania brzucha . W 17 dc ból nie do zniesienia przez 2 godziny. . Bałam się chodzić ale przeszło i do teraz tylko czuję takie klucia delikatne .. staramy się o drugiego bobasa i zobaczymy.okres za 12 dni .. bo cykl co 30 dni mniej więcej wypada .
    Ps . Pierwszy raz miałam sluz z krwia oraz te pobolewania brzucha .
    W pierwszej ciazy było tylko mega dużo śluzu. Ale to 3 lata temu wiec dużo się mogło w organizmie zmienić :)
    PS. Ile kosztuje mniej więcej badanie krwi hcg ?

Zaczynamy starania o 2 dzieciątko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też boli i to raczej pierwszy raz od kiedy pamiętam, podbrzusze i jajniki, klucie cmienie ogolnie dziwne uczucie i zaczelo sie bólem owulacyjnym juz kilka dni przed owu (w 15 dc) i trwa sobie dzis 21 dc i konca nie widac. Raz myślę ze może sie udalo a raz wkurzam ze boli pewnie bo boli i juz. Na usg i badaniu wszystko ok takze ja juz nie wiem o co chodzi. Czekam na okres!

• Maj Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo . Wkurza mnie ta sama myśl że boli .. i czemu boli ?.. mam nadzieje ze i nam się udało. A jak długie cykle masz ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od odstawienia tabletek dziwnie regularne się zrobiły ok 28 dni, ale miałam też raz 25 i 26 dniowy cykl. Wg testów ovu pozytyw uzyskałam w piątek/sobotę 27/28 października. Mam nadzieję że trafiliśmy bo starania były codziennie cały tydzień 23-30. Możliwe za często... :(
    Termin @ mam na 11.11. a ty kiedy się spodziewasz lub kiedy testujesz?

Małabuźka lubi tę wiadomość

• oli92 Nowa

Wysłany: 3 listopada 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem tu nowa. Od ostatniego współżycia 11 dc ( kolejne dni jako dni płodne )mam ciągle ból jajników. Byłam z tym u gin. i nic nie widziała, nie mam torbiela, wszystko jest ok. Wczoraj testowałam. Test negatywny. Dziś testowałam też negatywny. Dziś mija dzień spodziewanej miesiączki. Nie mam wzdętego brzucha jak przy miesiączkach, a mam zazwyczaj bardzo mocne objawy. Piersi mnie nie bolą jak zwykle. Są raczej pełniejsze.. Nie jestem też opuchnięta. Jedynie co czuję to zdenerwowanie.. jak po weekendzie nie będzie @ to pójdę na betę..

• Maj Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testuje od 2 cykl . :)
    Cykle co 30 dni , 16 listopada ma nadejść @ . Zobaczymy czy się pojawi . Czasami pobolewania podbrzusza ale już rzadziej. Bardziej tylko przy wysiłku. Ginekolog 25 listopad . Zobaczymy czy coś z tego wyjdzie ..
    Ale humory juz są. Strasznie nerwowa się zrobiłam aż mąż mi zwraca uwagę :) . Przeważnie nerwowa byłam dzień przed @ . Wiec może to jeden ze zwiastunów ciazy :)
    Trzymam kciuki za was :)

Oli i jak pojawiła się @ ?.
    U mnie w pierwszej ciazy test wyszedł po tygodniu od spóźnienia okresu i to tak ze ledwo było widać kreche. . Wiec może poczekaj jeszcze

• Maj Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety@ nadeszla ;( zaczynamy 3 cykl

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jestem tu nowa, mało doświadczona w samoobserwacjach wiec liczę na Wasza pomoc. Staram się o potomka dopiero drugi cykl, oby ostatni, ale do rzeczy.
    Nie jestem w stanie stwierdzić w 100% kiedy miałam owulację (wg kalendarzyka powinna być w sobotę, wg obserwacji śluzu w niedzielę - przynajmniej tak mi się wydaje - a wg tego jak mnie bolały jajniki to w poniedziałek). W każdym razie w poniedziałek zaczęły boleć mnie jajniki. Taki typowy ból,który właśnie zawsze kojarzył mi się z owulacją. Jednak drugi cykl z rzędu ten ból nie kończy się na jednym dniu, a jest kontynuowany przez 2 kolejne, przy czy trzeciego jest już naprawdę bardzo silny i dokuczliwy.
    Czy to może być w dalszym ciągu ból owulacyjny? Macie pomysł dlaczego tak długo boli?
    Dodam, że w ogóle nie mam pewności czy w tym miesiącu wystąpiła owulacje, bo testy wyszły mi negatywne (choć akurat do nich nie przywiązuję się zbyt mocno).
    Będę wdzięczna za każdą odpowiedź :)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
‹‹ 19 20 21 22 23
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ