X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kto będzie testował w tym tygodniu ?
Odpowiedz

Kto będzie testował w tym tygodniu ?

Oceń ten wątek:
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się jeszcze uda i pojawi się Fasolka :) trzymam Kciuki!

Mrowwwka lubi tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bede testowac w sobote jesli @ nie przyjdzie dzisiaj.

Modelka lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg owu i niektorych z Was powinnam wybrac sie po test. Ale ja twarda jestem, poczekam do poniedzialku, a jak @ nie bedzie, to nawet dluzej, do 10.9., bo na wtedy mam termin u ginekolozki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey. Ja będe testowała w niedzielę... jeżeli @ nie przylezie wcześniej :)

• nadzieja! Nowa

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja będe testowała w terminie spodziewanej @ czyli w niedziele ;)

nadzieja!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w poniedzialek ale pewno bedzie za wczesnie :/ na srode mam termin @

• sylwiunia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też spodziewam się @ w niedzielę czyli już jutro, albo dopiero jutro bo to oczekiwanie się dłuży, ale liczę na to że się nie pojawi, tego chciałabym najbardziej.

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ja mam dostac @ w poniedzialek dzisiaj jest 10 dfl i niewielki spadek wszystko okaże się jutro bo jak tempka spadnie to testować nie będę raczej nie liczę że się udało za dużo negatywnych testów widzialam :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka twarda juz nie jestem! :-P! Rano sikam na test! Chcialam teraz zaraz juz, ale to akurat model na poranny mocz...

• ecencia Autorytet

Wysłany: 1 września 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam? Testowałyście? Czekam na pozytywne rozpoczęcie września:)

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • sylwiunia Autorytet

Wysłany: 1 września 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    testowałam dzisiaj rano, i negatyw, a późnym popołudniem @ zawitała

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja powinnam dostać dzisiaj albo jak mówi ovu to w środę ale raczej dostane @ niż dwie kreski na teście wiec czekam do czwartku ale znając życie tak długo @ nie będzie czekać

• Modelka Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwunia - a który to już Twój cykl starań? Nie martw się, w końcu się uda :)

Ja mam teoretyczny termin @ w sobotę, ale coś mi się wydaje, że nie przyjdzie, więc w sobotę testuję :)

Korci mnie, żeby kupić testy owu, ale wiem, że ich pozytywny wynik niekoniecznie musi oznaczać ciążę, więc może się oprę pokusie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2013, 09:28

zem3upjygjyf6uag.png
  • sylwiunia Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Sylwunia - a który to już Twój cykl starań? Nie martw się, w końcu się uda :)

to już trzy lata, 4 miesiące temu zdiagnozowano u mnie endometriozę, podejrzenia były od października 2012, a jeszcze hiperprolaktynemie stwierdzona w marcu 2011, niski poziom progesteronu,

6es3onyx9001zu66.png
  • madeline Znajoma

Wysłany: 2 września 2013, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulację na podstawie wykresu, śluzu, miałam chyba 14 albo 17 dc, trudno dokładnie określić. Cykle mam średnio 27-29 dniowe.
    29 dc zrobiłam test ciążowy (jakiś tandetny z allegro) i wyszła delikatna, słaba kreseczka. Nie przywiązywałam jednak do niego wielkiej wagi. Dziś mam 30 dc, test ciążowy pre-test negatywny. Okresu jednak brak, a temperatura zaczęła delikatnie iść w górę, poszłam więc zrobić badanie beta HCG, wyszło 14,84 mIU/ml. Ponieważ kompletnie nie znam się na wynikach bety, nie wiem co o tym sądzić... niby powyżej 5 oznacza ciążę, ale znowu patrząc na normy, wynik ten jest dziwnie niski...nie chcę się niepotrzebnie nakręcać :(
    Co o tym sądzicie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2013, 16:20

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madeline wrote:
    Owulację na podstawie wykresu, śluzu, miałam chyba 14 albo 17 dc, trudno dokładnie określić. Cykle mam średnio 27-29 dniowe.
    29 dc zrobiłam test ciążowy (jakiś tandetny z allegro) i wyszła delikatna, słaba kreseczka. Nie przywiązywałam jednak do niego wielkiej wagi. Dziś mam 30 dc, test ciążowy pre-test negatywny. Okresu jednak brak, a temperatura zaczęła delikatnie iść w górę, poszłam więc zrobić badanie beta HCG, wyszło 14,84 mIU/ml. Ponieważ kompletnie nie znam się na wynikach bety, nie wiem co o tym sądzić... niby powyżej 5 oznacza ciążę, ale znowu patrząc na normy, wynik ten jest dziwnie niski...nie chcę się niepotrzebnie nakręcać :(
    Co o tym sądzicie ?

według badania krwi jesteś w ciąży ;) Gratulację ;) może to wczesna ciąża i dlatego jest niska za dwa dni powtórz jeszcze raz betę ;) Bezie dobrze trzymam kciuki

madeline lubi tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • madeline Znajoma

Wysłany: 2 września 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ania_mr za odpowiedź. No właśnie ta wczesna ciąża coś mi nie pasuje... bo jeśli owulacja była 14 dc lub 17 dc, to 30 dc nie powinna być raczej wczesną, prawda ? :( Oczywiście pójdę w środę drugi raz na badanie, a do tego czasu zawału chyba dostanę ;/

W ogóle to odebrałam wyniki na papierze i to laboratorium ma jakieś pokręcone normy. Nic z nich nie rozumiem. Przy interpretacji mojego wyniku, kierowałam się tymi podanymi na forum...Widziała któraś z Was taką normę ? Rozumiecie ją?

"Kobiety nie będące w ciąży: < 5,0
    1-10 tydzień 201,64 - > 225000,00
    11-15 tydzień 22536,49 - > 225000,00
    16-22 tydzień 8006,62 - 50238,60
    23-40 tydzień 1599,80 - 49412,65."

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nie myślałam że w tym cyklu napisze tutaj cokolwiek, ale mam pytanie kiedy powinna testować? Nie powinnam zajsc w ciaze w tym cyklu poniewaz zażywałam tabletki na moj jajnik ale według wykresu boje sie ze cos moglismy nabrojić . . . Jutro mam wizyte kontrolną u ginekologa i obawiam sie ze kolejny cykl bede musiala znowu wziasc tabletki a jak tu leczyc sie jak mam obawe o ciąże ? Lekarz mnie chyba ukatrupi, co myslicie o tym?

• Modelka Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika86 - ja też testuję w sobotę :)

Agata2502 - teoretycznie powinnaś zatestować najwcześniej w pierwszym dniu spodziewanej @, jak nie przyjdzie. Oczywiście wiele z nas nie wytrzymuje i testuje wcześniej, ale to bez sensu ;)

4f5f49933c69b9c135f1f6378b3a6343.png

jnlp16jtzpmmslxt.pngborder="0"/></a>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 06:28

zem3upjygjyf6uag.png
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na razie temperaturka wysoko termin @ mam na około 10 września więc jeszcze troszkę

17u9px9i7ha8i4t0.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ