Kto będzie testował w tym tygodniu ?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
też spodziewam się @ w niedzielę czyli już jutro, albo dopiero jutro bo to oczekiwanie się dłuży, ale liczę na to że się nie pojawi, tego chciałabym najbardziej."Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sylwunia - a który to już Twój cykl starań? Nie martw się, w końcu się uda
Ja mam teoretyczny termin @ w sobotę, ale coś mi się wydaje, że nie przyjdzie, więc w sobotę testuję
Korci mnie, żeby kupić testy owu, ale wiem, że ich pozytywny wynik niekoniecznie musi oznaczać ciążę, więc może się oprę pokusieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2013, 09:28
-
Modelka wrote:Sylwunia - a który to już Twój cykl starań? Nie martw się, w końcu się uda
to już trzy lata, 4 miesiące temu zdiagnozowano u mnie endometriozę, podejrzenia były od października 2012, a jeszcze hiperprolaktynemie stwierdzona w marcu 2011, niski poziom progesteronu,"Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II
-
Owulację na podstawie wykresu, śluzu, miałam chyba 14 albo 17 dc, trudno dokładnie określić. Cykle mam średnio 27-29 dniowe.
29 dc zrobiłam test ciążowy (jakiś tandetny z allegro) i wyszła delikatna, słaba kreseczka. Nie przywiązywałam jednak do niego wielkiej wagi. Dziś mam 30 dc, test ciążowy pre-test negatywny. Okresu jednak brak, a temperatura zaczęła delikatnie iść w górę, poszłam więc zrobić badanie beta HCG, wyszło 14,84 mIU/ml. Ponieważ kompletnie nie znam się na wynikach bety, nie wiem co o tym sądzić... niby powyżej 5 oznacza ciążę, ale znowu patrząc na normy, wynik ten jest dziwnie niski...nie chcę się niepotrzebnie nakręcać
Co o tym sądzicie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2013, 16:20
-
madeline wrote:Owulację na podstawie wykresu, śluzu, miałam chyba 14 albo 17 dc, trudno dokładnie określić. Cykle mam średnio 27-29 dniowe.
29 dc zrobiłam test ciążowy (jakiś tandetny z allegro) i wyszła delikatna, słaba kreseczka. Nie przywiązywałam jednak do niego wielkiej wagi. Dziś mam 30 dc, test ciążowy pre-test negatywny. Okresu jednak brak, a temperatura zaczęła delikatnie iść w górę, poszłam więc zrobić badanie beta HCG, wyszło 14,84 mIU/ml. Ponieważ kompletnie nie znam się na wynikach bety, nie wiem co o tym sądzić... niby powyżej 5 oznacza ciążę, ale znowu patrząc na normy, wynik ten jest dziwnie niski...nie chcę się niepotrzebnie nakręcać
Co o tym sądzicie ?
według badania krwi jesteś w ciąży Gratulację może to wczesna ciąża i dlatego jest niska za dwa dni powtórz jeszcze raz betę Bezie dobrze trzymam kciukimadeline lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Ania_mr za odpowiedź. No właśnie ta wczesna ciąża coś mi nie pasuje... bo jeśli owulacja była 14 dc lub 17 dc, to 30 dc nie powinna być raczej wczesną, prawda ? Oczywiście pójdę w środę drugi raz na badanie, a do tego czasu zawału chyba dostanę ;/
W ogóle to odebrałam wyniki na papierze i to laboratorium ma jakieś pokręcone normy. Nic z nich nie rozumiem. Przy interpretacji mojego wyniku, kierowałam się tymi podanymi na forum...Widziała któraś z Was taką normę ? Rozumiecie ją?
"Kobiety nie będące w ciąży: < 5,0
1-10 tydzień 201,64 - > 225000,00
11-15 tydzień 22536,49 - > 225000,00
16-22 tydzień 8006,62 - 50238,60
23-40 tydzień 1599,80 - 49412,65." -
nick nieaktualnywitam nie myślałam że w tym cyklu napisze tutaj cokolwiek, ale mam pytanie kiedy powinna testować? Nie powinnam zajsc w ciaze w tym cyklu poniewaz zażywałam tabletki na moj jajnik ale według wykresu boje sie ze cos moglismy nabrojić . . . Jutro mam wizyte kontrolną u ginekologa i obawiam sie ze kolejny cykl bede musiala znowu wziasc tabletki a jak tu leczyc sie jak mam obawe o ciąże ? Lekarz mnie chyba ukatrupi, co myslicie o tym?