Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kto będzie testował w tym tygodniu ?
Odpowiedz

Kto będzie testował w tym tygodniu ?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna ci juz po cichu gratulowac :) :)

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tutaj nie ma znaczenia jasność kreski, ważne, że jest :) po cichu gratuluję :)

qbxwkvq.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam wam znać jutro jaki wynik bety ;-)

• Karola567 Debiutantka

Wysłany: 21 marca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem tutaj nowa i jeszcze się nie mogę pozbierać na tym forum ;) Ja testowałam wczoraj ale niestety negatywny... Po cichu również gratuluję ;) Mam pytanie. Jestem 6 dzień po owulacji, czuję bóle podbrzusza i mam strasznie wrażliwe piersi. Jak na objawy ciąży to chyba jeszcze za wcześnie. Jak myślicie? :)

m7a475jmzkc1pwl2.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj :) ja myślę, że to jeszcze za wcześnie :) musisz zachować spokój i Kochana pamietaj, że test tak naprawdę najlepiej wykonać w dniu spodziewanej @ :) choć niewiele z nas to wytrzymuje :) ale jedyne co nas teraz ratuje to spokój i musimy cierpliwie wszystkie czekać ;)

qbxwkvq.png
  • Caribbean Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, 5dpo na test to stanowczo za wcześnie, także jeszcze nic straconego. Poczekaj do dnia spodziewanej miesiączki, albo chodziaż do 10 dpo, choć test może być jeszcze negatywny. I myślę, że na objawy ciąży też za wcześnie, także spokojnie :)

2fwarjjgjx3lpg1h.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam właśnie 5dpo i kompletnie zero objawów :/ ani pół objawu jakiegobądź, wczoraj mnie coś tam męczyło ale to organizm dostosowywał się do duphastonu

a dzisiaj kompletnie nic, eh

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczyny to za wcześnie jeszcze na jakiekolwiek objawy nawet nie wiadomo czy doszło do zagnieżdżenia się ewentualnej fasolki :) nie ma co się dopatrywać :)

ja tak robiłam, a teraz wpisuje tylko to co jest ewidentne :) i dużo mi z tym lepiej :)

ja testuję za 5 dni, ale może spróbuję w niedzielę rano, bo popołudniu jest cała rodzina :) może się uda, że będzie świętować coś jeszcze, ale raczej szczerze w to wątpię ;)

Tamka lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Swan Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra tak patrzę na Twój wykres i wygląda podobnie do mojego. Też ovu pokazywał mi owulację przy trzecim skoku a ja jestem prawie pewna że była wcześniej bo zaszłam w ciążę. Wg ovufriend jest to niemożliwe bo współżycie było 6 dni przed owulacją. I też miałam spadek tak wcześnie a w 7 dpo pozytywny test.

Kasandra lubi tę wiadomość

2010 - synio, 2011 - synio, 2014 - córcia
    Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • Kokilka Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny, szczerze nienawidzę tych kilku ostatnich dni przed @. Już wolę, żeby ona przyszła, pozbierać siły i zacząć od nowa. Nie cierpię tej niepewności.

• Swan Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokilka a może małpa nie przyjdzie...? :-)

Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • Kokilka Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swan - tak by było najlepiej ;)
    Chociaż jakby to powiedzieć - z moich dotychczasowych doświadczeń wynika, że ona zawsze przychodzi...

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swan wrote:
    Kasandra tak patrzę na Twój wykres i wygląda podobnie do mojego. Też ovu pokazywał mi owulację przy trzecim skoku a ja jestem prawie pewna że była wcześniej bo zaszłam w ciążę. Wg ovufriend jest to niemożliwe bo współżycie było 6 dni przed owulacją. I też miałam spadek tak wcześnie a w 7 dpo pozytywny test.

mam nadzieję w takim razie, że w niedzielę pierwszy próbny test też mi wyjdzie pozytywnie ;)

qbxwkvq.png
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokilka ja też nie znoszę tych ostatnich dni. Ja spróbuje jutro w 10 dpo ale znam wynik a potem w 14 dpo jeśli nie będzie @. Może to śmieszne ale mam jakieś przeczucie, że to ten cykl pomimo wcześniejszej nieco przegapionej owu :)

dxomcwa16q3sloop.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swan wrote:

swan a na jakiej temperaturze się zatrzymałaś, że tak powiem ;)

qbxwkvq.png
  • wanilia Znajoma

Wysłany: 21 marca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mam pytanie Czy dobrze przyrasta Beta hcg??
    boje się,że za mało, staram sie od ponad 6 miesiecy (mam pco i niedoczynność tarczycy)
    Do ginekologa dopiero mam na poniedziałek
    19.03.2014 219,40mIU
    21.03.2014 382,4mIU
    Bardzo proszę o odpowiedź

z mojej ostatniej miesiączki wynika że to 4tydzien
    24a7ca74210b3c57bacacc29b9367ed4.png

• Swan Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra teraz mam 37,1 ale codziennie jest troche wyzsza moze przez duphaston.

Kasandra lubi tę wiadomość

Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłaś betę po równych 48h czy na przykład 35 czy 40?
    Wynik mieści się w normie bo co 48h beta ma minimum przerastac o 66%, a super jak się podwaja lub trochę więcej. Który masz dzień po owulacji?
    Ja dziewczynki jak pisałam 9dni po owu miałam 4.5, 11 dni po owu 9.2 a 13 dni po owu 43. Beta rośnie choć jest taka malutka...będę dalej ja badać.

• wanilia Znajoma

Wysłany: 22 marca 2014, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robiłam po 48h boje sie ze to za malo przyrasta
    pierwsze badanie bylo w 15dpo a drugie w 17 dpo, zrobie jeszcze w poniedzialek po 72h badanie

tydzien temu bylam u gin (jeszcze nie wiedzialam ze w ciazy jestem) stwierdzil ze mam duzo plynu za macica;/ wiec sie bardzo stresuje i denerwuje a do poniedzialku daleko

• czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wanilia- beta w ciągu 48h przyrosła Ci o 74% a normą jest, że nie mniej niż 66% także Kochana jest dobrze i nie stresuj się <3

dxomcwa16q3sloop.png
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ