Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kto testuje po 20 kwietnia zapraszam?!!!
Odpowiedz

Kto testuje po 20 kwietnia zapraszam?!!!

Oceń ten wątek:
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielko29 tez bedziesz w ciąży :))i będziesz dumna ze swojego brzuszka:)) to normalne ze gdy nie mozemy jest nam przykro i smutno i tez zazdroscimy. Jestesmy tylko ludzmi..... i to odczucie jest naturalne (ewolucja). A testować najlepiej rano. Ja testowałam dzisiaj rano, wtedy stężenie hormonu jest większe. :)) Trzymam kciuki:)

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • Binek Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam takie parcie na ciążę...W pierwszą ciążę zaszłam w drugim cyklu starań.Teraz jakoś ciężej, cysta na jajniku, temperatura stoi w miejscu, Ovu nie wykrywa owulacji ;-( Staram się nie martwić, ale jakoś ostatnio mi to nie wychodzi...Tak bym chciała aby się udało...
    (w listopadzie drugą ciążę straciłam i to też nie nastraja mnie pozytywnie)
    Trzymajcie się dziewczynki ;-)

Binek ;-)
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam znów test. Negatywny. Może za wcześnie ale czuję, że za kilka dni nic się nie zmieni...
    W pierwszą ciążę zaszłam zaraz po odstawieniu tabletek. Teraz zaczynam się już denerwować. A wszystkie te uczucia, zniecierpliwienia i zazdrości są tym bardziej dla mnie zaskakujące, że po urodzeniu synka, gdyby się dało, sama bym sobie jajowody podwiązała. A na pewno sama sobie obiecywałam, że więcej nie będę mieć dzieci. Dopiero teraz, jak wszystko się poukładało, wyzdrowiałam, wyszłam z depresji, potrafię się cieszyć moim trzylatkiem :) i wiem po co się ma dzieci :)
    A mały znów dziś opowiadał, jak to będzie, jak już zostanie bratem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2013, 06:31

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • Monia0812 Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma już 8 lat....a za brata oddałby wszystko...a tu nic....temperatura wczoraj spadła dzisiaj sie nie podniosła....wściekła jestem na cały swiat wyć mi sie chce i jestem jak chodzący wulkan.....masakra.....a @ już czuję w kościach....

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) jak myślicie, kiedy zrobić test? ovu wyznaczył mi @ na dzisiaj, ale ostatni cykl miałam 4 dni dłuższy. czekać? czy może już coś będzie widać?, choć przyznam Wam się, że też mam przeczucie że w tym miesiącu nici.

• mamuleska Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od godziny pstrykam po necie, żeby się czymś zająć. A i tak wracam ciagle do stron o wiadomej tematyce. Dość.
    Sama sobie nakładam szlaban. Do soboty. Jeśli do soboty nie zacznie się miesiączka, zrobię rano jeszcze jeden test. Nie łudzę się już zbytnio...
    Pozdrawiam

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuleska ale wykres masz bardzo ładny i to jeszcze zbyt wczesnie na test. Zaczekaj do conajmniej 14 dniu wyższej temperatury:)

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że to wcześnie. Dlatego wracam tu w sobotę ale bez zbytnich złudzeń.

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam się dzelnie. Nie testowałam rano.
    Najwyżej test, który mi został zostanie na następny cykl...

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Oby wszędzie było zieloooooono :*

• mamuleska Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha
    Nie mogłam załapać o co chodzi z tym zielonym :)

maximka84 lubi tę wiadomość

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuleska wrote:
    Ha ha
    Nie mogłam załapać o co chodzi z tym zielonym :)

Jesteśmy na tym samym etapie jak tak patrze na Twój wykresik :) ładniutki :) ja nie mam takiej wysokiej tempki, ale Twoja obiecująca .... :)

• mamuleska Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wykres powinien być cały oznaczony, ignorować. Gdybym miała być szczera. Przy moim trybie życia i chorującym dziecku trudno zachować rygor tej samej godziny pomiaru przede wszystkim. Cud, że skok temperatury pokrywał się z pozytywnym testem owulacyjnym. Ale jeszcze ta nadal dość wysoka temperatura właśnie podtrzymuje mnie na duchu. Z pierwszym dzieckiem właśnie dzięki temperaturze zorientowałam się, że jest. Krwawiłam. Myślałam, że to okres. Przeżywałam, że się nie udało. A jak w następnym niby cyklu ambitnie postanowiłam mierzyć temperaturę, jakaś dziwnie wysoka mi wyskoczyła. No i test zrobiłam :)Gdyby nie to, żyłabym w nieświadomości kilka tygodni.
    A teraz zwariuję chyba. Obiecałam sobie test w sobotę ale nie jestem pewna czy mam aż tyle silnej woli.

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • oczekuje Znajoma

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczyny:) super sie Was czyta:) Gratulacje dla zafasolkowanej:) i oczywiście trzymam kciukasy za resztę dziewczyn...:) chciałąm do Was dołączyc jesli mozna...sama nie wiem kiedy powinnam dostać @..dziś moj 30dc ale ostatnie dwa cykle mialam po 33dni wiec jeszcze poczekam z testowankiem..to moj 6 cykl staran..tak bardzo chcialabym zeby sie udalo...postanowilam ze nie bede sprawdzac tempki zeby troszke sie wyluzowac i nie myslec i troszke to pomaga ale tylko troszke...a dodam ze wyznaczylo mi ovu na 17dc ale mysle ze owulacja byla w 16 albo nawet w 15dc...trzymam za Nas wszystkie kciuki:)

• sylwiunia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuleska wrote:
    Trzymam się dzelnie. Nie testowałam rano.
    Najwyżej test, który mi został zostanie na następny cykl...

a ja zatestowałam, ale był negatyw niestety a po dwóch godzinach już była @ i tak długo czekałam jak na moje krótkie cykle, a ten trwał 27 dni, ale z luteiną

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
  • Monia0812 Znajoma

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już nie muszę testować ....przyszłedł @...może tym razem będzie szczęśliwy...powodzenia kochane

• mamuleska Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś spadła temp :( Łudzę sie, że to dlatego, że wcześniej rano mierzyłam ale żeby aż taka różnica była... Pewnie nic z tego i powitam @ a nie ciążę...

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuleska wrote:
    A mnie dziś spadła temp :( Łudzę sie, że to dlatego, że wcześniej rano mierzyłam ale żeby aż taka różnica była... Pewnie nic z tego i powitam @ a nie ciążę...

U mnie też spadła i spada ...
    Tak że sama nie jesteś ...
    A objawy masz już jak na @ ? ja taaak ....

• SzłaDzieweczka Debiutantka

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja mam dopiero 20dc :/ ale mam zamiar testować we wtorek,o ile wytrzymam :p bo mam w szafce 3 testy ciążowe z all i mnie korci :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzłaDzieweczka wrote:
    Hej :)
    Ja mam dopiero 20dc :/ ale mam zamiar testować we wtorek,o ile wytrzymam :p bo mam w szafce 3 testy ciążowe z all i mnie korci :P

Kochana za szybko na testowanie :P
    Ja też dziś dla jaj i dla upewnienia się że NIE NIE i NIE zrobiłam teściora z allegro i negatyw co mnie nie zdziwiło :P objawy mam już na @ ...

1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ