Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • szona Autorytet
    Postów: 7071 16077

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    O kurcze szona trzymam kciuki :D
    A zapytam z ciekawości jeśli nie chcesz to nie odpowiadaj, szyjka jest też zamknieta I twarda ?

    Jest właśnie miękka. A przed każdym okresem jest twarda. I nie mam pojecia czy otwarta :( zupełnie nie umiem tego stwierdzić, bo i badam ją ultra delikatnie. Z tego co wiem, to ta szyjka ostatecznie nie jest żadnym wyznacznikiem. Nawet patrząc na wykresy ciążowe - każda miała ją inną ;)

    Zobaczymy. Wybaczcie, że tak dozuję emocje 😂 sama chciałabym mieć już konkret.

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szooooona 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

    agge, szona, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Okresu nie ma, bóle minęły, śluz kawa z mlekiem zniknął. A ja po prosecco durna pipa i bez testu. Byłam pewna na pincet procent, że @ dziś będzie. A tak nie mam nawet nic na rano. Wstaję skoro świt, omijam łazienkę, jadę po testy i działam. Szyjka macicy jest tak wysoko, jak chyba nigdy w moim życiu :/ Odkryłam przy okazji podczas sprawdzania dużo mlecznego śluzu. No jaja jakieś.
    To nie jaja to ciąża :D
    Trzymam kciukasy i zniosę jajo do jutra rana :D

    szona, Sasanka55 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jako że mój test dzisiaj negatywny to mimo że nie pije alkoholu częściej niż dwa razy do roku to właśnie piję wino i pije za wasze ciążę!

    szona, Sasanka55, Nuch, aeiouy lubią tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape, oby steryd pomógł! ✊ Skoro teraz po 1 cyklu zaszłaś, to już będzie z górki. Maj - cudny miesiąc na zostanie mamą! <3 A twój lekarz co mówi na tą całą sytuację. Dał Wam jakiś plan leczenia?

    Ochmanka, dzisiaj już bez tabsów 😀 Liczę na twój odmienny stan i dwie kreski we wtorek 😘

    Pati, trzymaj się i leż! Wierzymy w twojego malucha! :)

    Sasanko, ufff, beta leci do dół i zaraz jej nie będzie! 😊 W kolejnym cyklu znów urośnie, ale ze względu na ciążę!!! :" co do kopania emka, to wiesz, "karma" wraca 😂😂😂 jak widać czasem e tempie ekspresowym

    APrzybylska, pozdrowienia dla bąbla!!! Jaki już duży jest! Dobrze, że się wierci, bo chociaż masz ubaw na USG 😘😘

    Judit, może pójdź na USG? Przy bezowulacyjnym cyklu możesz dostać duphaston na wywołanie @

    Jeśli któraś ma @ na zbyciu to przygarnę w trybie natychmiastowym!!!! 🙃🙃🙃

    ElfiaKsiężniczka, Iseko, Sasanka55, Ochmanka, aeiouy lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, no nie... trzeba bylo te testy kupić, toż by na zapas były najwyżej ... :P

    szona lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Judit Autorytet
    Postów: 1224 1222

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    [.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 11:33

    ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie
    została ❄ 4AA

    endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Izape, oby steryd pomógł! ✊ Skoro teraz po 1 cyklu zaszłaś, to już będzie z górki. Maj - cudny miesiąc na zostanie mamą! <3 A twój lekarz co mówi na tą całą sytuację. Dał Wam jakiś plan leczenia?
    No mam ogromną nadzieję, że jednak pomoże. To nawet nie był 1 cykl po laparo tylko cykl z laparo i histero :p

    Lekarz dzwonił dzisiaj do mnie, bo miałam mieć wizytę, ale napisałam mu smsa, że chyba nie ma sensu bo to prawdopodobnie biochem. On proponował żeby jeszcze nie odstawiac luteiny i zbadać betę za 2 dni, ale powiedziałam mu ze 3 badania prawie na tym samym poziomie, pewnie pomyślał że jestem jakaś nienormalna:p no i że @ się dobija więc powiedziałam że chce odstawić lutke i czekać ma @ bo chyba nic z tego nie będzie. To powiedział że ok. Więc odwiedzę go albo po owulacji zaraz, żeby sprawdzić czy pecherzyk pękł, jak wyjdzie owulak i skoczy tempka.

    Monika, ja mam plan działania muszę go do niego przekonać tylke huehjehj:p wiec trzymaj kciuki. Na metę go namowilam, teraz encorton i heparyna po owu, ale myślę że się uda:p

    szona, Nuch, aeiouy lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza uda sie, uda :)
    I z ciaza tez sie uda :)

    Szona no zes narobila teraz.. testowac ma od 5 dni i testu nie kupila ;)
    Zeby Ci tylko pecherz wytrzymal :p

    szona, agge, Sasanka55, Nuch, MonikA_89!, Ochmanka, aeiouy lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona- jak nic to ciąża. Przeciez ja Ci juz w marcu pisalam,ze w kwietniu wysikujesz 2 kreski. Ja nawet przy swoim progu 47,5 w przeddzień spodzoewanej @ miałam delikatne plamienia. Także jutro do apteki i dajesz :-D

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • szona Autorytet
    Postów: 7071 16077

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh. Nigdy nie miałam cyklu takiego od czapy jak teraz. I w tamtym miesiacu, jak jakiś psych, wydałam mnóstwo kasy na testy. Wyszłam z założenia, że jak coś mi się przytrafi, to po terminie @ już wszystko będzie klarowne. I za wszelką cenę próbuję zaszczepić w sobie normalność, nie napalać się. Cierpliwie czekać. Nawet przed Wami mi teraz trochę głupio, że piszę tu o jakichś objawach, a jutro okres przyjdzie jakby nigdy nic i wyjdę na dzikusa 😱

    Nie mam testu hcg to zrobiłam LH. Nie jest pozytywny, ale jest ciemniejszy z każdym dniem. Może coś znaczyć, a może nic nie znaczyć.

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/68b50cb52d83.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 21:51

    agge lubi tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1408 2355

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Jeśli któraś ma @ na zbyciu to przygarnę w trybie natychmiastowym!!!! 🙃🙃🙃
    Zabierz moją, bo już się czai za rogiem ;)

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ✔PAI hetero

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10, 2.11, 23.11.2021
  • szona Autorytet
    Postów: 7071 16077

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Szona, no nie... trzeba bylo te testy kupić, toż by na zapas były najwyżej ... :P

    Taaa, na zapas ;p

    agge lubi tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona piczko jedna! Wiesz ile tu było zajebistych wykresów a nic z nich nie było. 3/4 ciąż to właśnie z takich wykresów pod tytułem "wtf"! Teraz to Ty się wysikaj i nic nie pij żebyś dała radę dojechać po test i wrócić. Pajacu Ty!

    Iza lekarz pewnie sobie pomyślal- oho konkurencja, trza się postarać, bo za dużo ślicznotka wie :P

    Pati na tym etapie serio może nic nie być widać. Jeszcze zależy jakie usg w sensie sprzęt ma Twój lekarz. Mojej bratowej kazali czekać do skończonego 10tc na zarodek z serduszkiem, tzn trzech innych kazało iść na zabieg, bo puste jajo. No i to puste jajo zaraz kończy dwa lata i kocha owieczki i koniki 😂

    szona, moni05, agge, Sasanka55, Ochmanka, moyeu, aeiouy lubią tę wiadomość

  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie i trzymanie kciuków za mnie. Niestety nic innego mi nie zostało jak czekać. W poniedziałek muszę powtórzyć betę, tak jak mi ten lekarz kazał i zobaczmy. Mam nadzieję cały czas ,chociaż jest tak jak to on powiedział 50 na 50 szans.

    Ps. Nie wiem jak tak patrzę na te usg z soboty i dziś to wydaje mi się, że dziś jest większy i nawet ma inny kształt trochę. Ale ja tam się nie znam.

    Przepraszam, że się nie odniosę do nikogo ,ale z tego stresu nic nie pamiętam. Za Was wszystkie też trzymam kciuki. ;*

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • szona Autorytet
    Postów: 7071 16077

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 22:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie i trzymanie kciuków za mnie. Niestety nic innego mi nie zostało jak czekać. W poniedziałek muszę powtórzyć betę, tak jak mi ten lekarz kazał i zobaczmy. Mam nadzieję cały czas ,chociaż jest tak jak to on powiedział 50 na 50 szans.

    Ps. Nie wiem jak tak patrzę na te usg z soboty i dziś to wydaje mi się, że dziś jest większy i nawet ma inny kształt trochę. Ale ja tam się nie znam.

    Przepraszam, że się nie odniosę do nikogo ,ale z tego stresu nic nie pamiętam. Za Was wszystkie też trzymam kciuki. ;*

    Nie przepraszaj, tylko idź i się porządnie wyśpij! Miałaś hardkorową noc. Kolorowych :)

    Pati96 lubi tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Dziewczyny, chcialam kopnac eMka na klatce i sie wywalilam na tych swoich obcasikach :D Chyba zlamalam sobie noge i dupe :D W kazdym razie jest beta- 46 (przedwczoraj 73). Chyba poczekam ze szpitalem do poniedzialku :)
    Sasanko kocham cie to mi normalnie kamien z serca!
    Pati trzymam kciuki

    Pati96, Sasanka55 lubią tę wiadomość

  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 22:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati kochana pęcherzyk wcale nie musi rosnąć tak regularnie, ważne, że jest ciałko żółte! A jaką miałaś betę 16 dni temu?
    Szona no jak można nie kupić testu 😅
    Sasanko super,że beta spada!
    Ja dziś nasikalam na czułego pinka i biało, chyba mogę odetchnąć,beta spadła,uffff...

    Sasanka55, moni05, MonikA_89!, ElfiaKsiężniczka, Iseko, szona, aeiouy lubią tę wiadomość

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • Meggs Autorytet
    Postów: 3945 5917

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 22:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati bardzo rzadko zdarza sie sytuacja zeby był pęcherzyk ciążowy z pecherzykiem zółtkowym a nie wykształcił się zarodek. Bądz dobrej myśli i spokojnie czekaj. Ciąża moze byc młodsza, a zarodek mógł mieć wielkość 2mm i mogl być niezauwazalny na usg. Dobrze ze zdiagnozowali tego krwiaka. Równiez jego podejrzewałam o te plamienia. Bierz leki i duzo odpoczywaj! Na tego dziada niestety potrzeba czasu. Sama mam krwiaka, a mimo to ciąza rozwija sie prawidłowo więc to nie wyrok. Potrzeba tylko cierpliwosci. Trymam kciuki!

    Sasanko ! Cudowne wieści o spadającej becie ❤

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 22:23

    Sasanka55, szona lubią tę wiadomość

    Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 22:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Pati bardzo rzadko zdarza sie sytuacja zeby był pęcherzyk ciążowy z pecherzykiem zółtkowym a nie wykształcił się zarodek. Bądz dobrej myśli i spokojnie czekaj. Ciąża moze byc młodsza, a zarodek mógł mieć wielkość 2mm i mogl być niezauwazalny na usg. Dobrze ze zdiagnozowali tego krwiaka. Równiez jego podejrzewałam o te plamienia. Bierz leki i duzo odpoczywaj! Na tego dziada niestety potrzeba czasu. Sama mam krwiaka, a mimo to ciąza rozwija sie prawidłowo więc to nie wyrok. Potrzeba tylko cierpliwosci. Trymam kciuki!

    Sasanko ! Cudowne wieści o spadającej becie ❤

    Wcześniej pewnie go nie widzieli ,bo on jest naprawdę malutki. Dlatego lekarz mówił ,że może to być przyczyna plamien A nie musi.

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego