Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5021 11624

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja miałam mieć histeroskopie w maju więc 2 miesiące po laparoskopi, także można. Na histero jesteś przyjmowana na jeden dzień do szpitala albo na dwa nie wiem dokładnie jak jest, ale histero to nic nie bolo, tylko możesz krwawi ewentualnie plamic po zabiegu, starać się można o ile Cie nie boli i jest ok. My po laparo się staraliśmy normalnie, więc nie widzę przeciwwskazań :p ale nie polecam prowadzenia przez dwóch lekarzy. Mi jeden proponował laparoskopie miesiąc wcześniej, trochę się podjaralam, ale stwierdziłam że nie będę skakała z kwiatka na kwiatek bo to bez sensu. Chcę mieć jednego konkretnego lekarza, który sam sprawdzi co i jak i zna moja historie. Głupio byłoby mi powiedzieć mu, że byłam na zabiegu u kogo innego podczas gdy lecze się u niego. W razie gdyby się udało to wiem że to jego zasługa. Zreszta każdy lekarz ma inną wizję i potem tylko krytykuje drugiego przez co masz mętlik w głowie. Pamiętam jak trafiłam do szpitala i jak mówiłam przed zabiegiem że biorę acard bo doktor mi zlecił. Dostałam bure dwa razy od innych lekarzy bez sensu. Zapamiętam to chyba do końca życia!

    Wstrzeliliscie się że staraniami?? Aa przypomniałam sobie ze przed laparo U kazał mi wszystkie leki odstawić poza eutyroksem. Resztę go dopytaj na wizycie. W środę masz?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 20:18

    syllwia91 lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7512 10631

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch wrote:
    Jakbym siebie słyszała :) Ja ciągle wymyślam: nie będę jadła mięsa, bo przecież jest naszpikowane antybiotykami, nie będę jadła cukru, będę regularnie uprawiać sport, pojedziemy na wakacje, będę się relaksować i chodzić na masaże przed owulacją :) Nic nie pomogło!

    Agge & MamaStasia - piękne dzieciaczki :*
    Napisałaś "będę regularnie uprawiać sport", a ja genialna czytam i dopowiedziałam w myślach coś innego 😂😂😂 ehhh ostatnio tylko jedno mi w głowie

    Ale masaże brzmią bosko! Na pewno pomogą się zrelaksować 😁

    Sasanka55, Iwona28, Iseko, Nuch, aeiouy lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7512 10631

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Ja już po usg. Owulacja była prawdopodobnie wczoraj i endometrium 12 mm nie wiem czy brać duphaston od dzisiaj? Z gorszych wiadomości to ta lekarka ( ja do niej chodzę tylko na monitoringi) dała mi skierowanie i już po świętach teraz w kwietniu chce mi zrobić histeroskopie i nie wiem co zrobić... Bo mój dr U pod koniec maja chce zrobić mi laparoskopie hahaha jedno wiadomo inne od drugiego z jednej strony spoko po co czekać a z drugiej można twk miesiąc w miesiąc? Ile po histeroskopi trzeba czekać z staraniami? Jadę po lody i mimo wszystko zjem z radości!

    U mnie córeczka Sara będzie w chłopiec nie mam pojęcia :D

    Edit. Czyli dwa miesiąc bez starań? Bez letrozolu? Bez niego raczej nie mam owulacji... Dwa miesiące pod rząd szpital... Nie wiem kuźwa!
    Ja bym się trzymała jednego lekarza. Musisz się zastanowić któremu bardziej ufasz :) Powiem Ci, że chodzenie do dwóch lekarzy na raz spowoduje tylko zamęt, bo każdy z nich będzie miał jakąś wizję leczenia i dam sobie rękę uciąć, że nie będą spójne :P Już to przerabiałam i więcej się tak nie dam wmanewrować, bo potem kończy się tak, że siedzę w necie, czytam co lepiej zrobić i się stresuję niepotrzebnie :)

    Sasanka55, syllwia91 lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia czyli piątkowe żołnierzyki powinny dać radę ;)

    Ja bym też nie dała się prowadzić dwóm lekarzom ale te zabiegi tak szybko to wiem że mogą być kuszące ;)

    Sasanka55, syllwia91 lubią tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • szona Autorytet
    Postów: 5718 13488

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przemogłam się! Wróciłam na siłownie! Wreszcie 😍 pozdrawiam z interwałowej bieżni 💪

    Nuch, DzulkaJ, Sasanka55, aeiouy, Izape_91, agge, syllwia91, nuśka91, Iseko, MonikA_89!, Szczesliwa_mamusia, Ochmanka, moyeu, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4034 6184

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli, długo cos czekasz za wynikiem pappa... Ja na nfz mialam już "pojutrze". Dziwna sprawa.

    Mamo Stasia, gratuluję pięknej Zosi! 😘

    A Tobie Szona powrotu na siłownie.

    Kwiecień zaczyna się pięknie, też tutaj. 😊

    Ja z kolei zarezerwowałam dziś salę na obiad ślubny. 😊 nie odwołujemy ślubu trzeci raz, data zostaje, zmienia się charakter. Spokojny obiad i deser plus tort z kawą w gronie najbliższej rodziny, czyli około 30 osób. Rodziców, dziadków, chrzestnych i rodzeństwa 😉

    szona, Nuch, MamaStasia :), Sasanka55, Izape_91, Beti82, agge, Niecierpliwa..., aeiouy, nuśka91, ElfiaKsiężniczka, MonikA_89!, Szczesliwa_mamusia, Ochmanka, moyeu, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 21:51

  • szona Autorytet
    Postów: 5718 13488

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch wrote:
    Zazdro! Ja cały wieczór ze sobą walczyłam, zeby pójść na bieżnie, ale jednak kanapa do mnie przemówiła :)

    Mnie już brakowało sekund, żeby się położyć. Ale znalazłam w sobie resztki siły. I teraz już będzie z górki, znowu się spodobało :) a zaraz rower 😍 i wojaże po podlaskich lasach!

    Sylwia, czyli była owulacja pomimo dziwnego wykresu! Cieszę się :)

    Nuch, Sasanka55, syllwia91, aeiouy, MonikA_89!, Ochmanka lubią tę wiadomość

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wybrałam basen solankowy i jacuzzi:-) a teraz pije zimnego browarka z sokiem :-)

    szona, aeiouy, Nuch, Szczesliwa_mamusia, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5021 11624

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona zazdro i brawo Ty! :D ale to napewno nie prima aprilis? :D ja wracam do biegania za jakiś dwa tygodnie, nie mogę się doczekac

    szona, Ochmanka lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może macie rację.... Tez mi źle i głupio przed nimi bo czuje się jakbym ich oszukiwala:O
    Wizja tego że twk bardzo szybko bym miała ta histeroskopie jest bardzo kusząca ale wiem że nie przyznałabym się mojemu "głównemu" lekarzowi do tego i zastanawiałabum się czy zobaczy że ktoś mi tam grzebal haha. A przedwszyskim narkoza co miesiąc.... Podpytam w środę na wizycie o laparo i histeroskopie csy nie zrobiłby razem czy może pójść wcześniej itd. On jest tak zakręcony że nie wpadnie na pomysł ze go zdradzam! W sumie nie nie zdradzam! Sam mi kazał chodzić do kogoś na monitoring! Tak do do owu mówiła że wczoraj albo w sobotę była owulacja. Trafic trafiłam bo kochalismy się w sobotę dwa razy i w niedziele także mimo mojego durnego wykresu jest ok no chyba że zrobiła mnie w balona na prima aprilis :D

    Niecierpliwa... lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:

    Wstrzeliliscie się że staraniami?? Aa przypomniałam sobie ze przed laparo U kazał mi wszystkie leki odstawić poza eutyroksem. Resztę go dopytaj na wizycie. W środę masz?


    Dobrze wiedzieć! O ile nie zapomnę bo tyle mam pytań do niego... Najważniejsze żebym recepty wzięła bo ostatnio zapomniałam... Zresztą najwyżej będę dzwonić pytać przed laparo już. Tak w środę w środę.

    Myślę nad tym duphaston em czy wziąć od dzisiaj ale z drugiej strony chciałabym sprawdzić poIom proga po stymulacji jaki jest. Jak nadal kiepski to będę brała. Co myślicie?


    A i byłam w lidlu, oszukalam się ich ale znalazłam! Ostatnie opakowanie :O

  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, teraz już wiem, że TAK BARDZO POTRZEBUJE TYCH LODÓW! 😵

    MamaStasia piękna Zosia 😊 ja żyję na codzień z dwiema dorosłymi Zosiami i powiem Ci, że to są trudne charakterki. Obie to samosie a poza tym przejmują się tak wszystkim, że ja nie mogę! I płaczą cały czas, raz ze smutku, raz z radości 😂 ale poza tym to kobiety anioły ❤️ gdyby mój dzidziuś był dziewczynką to pewnie też byłby Zosią 😉 ale mój będzie miał Stasiu na drugie po dziadkach 😊

    Moni kiedy ślub? ❤️

    MonikA_89!, aeiouy, Ania_85_, Sasanka55 lubią tę wiadomość

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę te lody kawowe. No, może w przyszłości. Teraz to nie ma takiej rzeczy, którą bym chętnie lub w ogóle zjadła ;P ehh.

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4034 6184

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka, 31 maja :)

    agge, Nuch, nuśka91, MonikA_89!, Angelika1313, szona, syllwia91, aeiouy, Ochmanka, ElfiaKsiężniczka, Iseko, Ania_85_, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Serio chcę myśleć pozytywnie, że wywalili toto i już po problemie, ale teraz myślę, że może mąż, może jednak coś czego nie zbadaliśmy. WIele razy tak się dawałam nabrać. Na początku myślałam, że jak zbiję TSH to zaraz zajdę. TSH zbite, ciąży brak. No to się uczepiłam jakiejś hiperprolaktynemii, zbita, ciąży brak. Potem znowu APS, biorę acard, dalej dupa, później lametty ovitrelle itd. I znowu nadzieje i znowu nic. Później wakacje, jedne i drugie, to myślałam, przecież ludzie zachodzą w ciąże na wakacjach, no i tu też lipa:P Przeniesiemy się na swoje to zajdę zaraz, bo z rodzicami to mąź się stresuje heheh :P No dalej nic. Tona supli na poprawę emka i moją i coo, i dalej nic :P Zmienię pracę to zajdę, zmieniłam zaszłam i dalej nic. Zacznę uprawiać regularnie sport;p dalej nic. Seks w owulację, dwa dni rpzed, trzy dni przed, dzień przed. nawet po. Dalej nic ! Także argumentów jest w ciul mnóstwo :D

    Kurcze Iza patrz ile już problemów zwalczyłaś! Mądrze działasz i dobrze reagujesz. Mi rozwiązanie jednego problemu zajęło pół roku, bo nienawidzę chodzenia po lekarzach. Nie wierzę, żeby było tego u Ciebie jeszcze więcej, już wyczerpałaś limit 😉 Tak że bierz się do roboty, w najbliższym czasie będą u Ciebie II kreski ❤️

  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Niecierpliwa, a może jak Nuśka będziesz mieć niespodziankę :)

    Też tak myślę 😉 dodatkowym zaskoczeniem jest to, że wyszedł z tego chłopczyk 😆 ale to było super, bo miałam gdzieś ten styczniowy cykl i byłam przekonana na 200%,że nic z tego, dlatego czas do testowania mi się nie dłużył 😀

    Niecierpliwa... lubi tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7512 10631

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Nuśka, 31 maja :)
    Ooo 😍😍A my tego dnia będziemy świętować 5 rocznicę ślubu! 😘

    nuśka91, moni05, szona, aeiouy, Ochmanka, Iseko, agge, Ania_85_, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • xKalax Przyjaciółka
    Postów: 78 71

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Wiem, że to zły temat to takich pytań, ale wy tutaj jesteście bardziej serdeczne I otwarte..
    Otóż w końcu od 8miesiecy w piątek zobaczyłam rano na czułym pinku 2 kreseczki, od razu sie pokazala druga, w sobote i w niedzielę powtórzyłam. Miesiączki mam bardzo nieregularne, od 28 do 60dni, mój ostatni cykl trwał 32dni, dzisiaj mam 34dc I zrobiłam bete.. wynosi ona 1100, moje pytanie brzmi waszym zdaniem kiedy mogła być owulacja przy takiej becie? Kiedy będzie coś widać na usg? Pęcherzyk, zarodek itd? Oczywiście w środę powtórzę bete, ale wizytę mam dopiero w poniedzialek, i się zastanawiam czy coś już będzie widać..
    Mam w domu jeszcze 5 testów, z tej radości chyba wszystkie wykorzystam, bo przez ostatnie 8 miesięcy sama biel :D

    Edit: 26luty była ostatnia miesiączka ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 22:26

    buba123, Sasanka55, agge, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka napisałam na priv :*

    Jeszcze raz kciuki za was kobitki niech wasz brzuszek będzie pełny w tym msc✊✊❤👶 a te które teraz nie mogą to pamiętajcie po tej przerwie jest czas na wasze brzuchole ❤

    aeiouy, Sasanka55, MonikA_89!, Iseko lubią tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego