Kwiecień 2019-testowanie.
-
WIADOMOŚĆ
-
nuśka91 wrote:Też tak myślę 😉 dodatkowym zaskoczeniem jest to, że wyszedł z tego chłopczyk 😆 ale to było super, bo miałam gdzieś ten styczniowy cykl i byłam przekonana na 200%,że nic z tego, dlatego czas do testowania mi się nie dłużył 😀
Ja mam tak z tym cyklem. Jakiś dziwny, dlugi, ospały. Ze względu, że nie mam wielkich nadziei, wróciłam do ruchu. Uznałam, że jak młody ma się wgryźć, to się wygryzie bez względu na moje podskoki. A może wcale nie było owu - jutro się okaże. Generalnie tamten miesiąc tyle nerwów mnie kosztował, że w tym jest plan względnego spokoju. Względnego - bo już samo opóźnienie owu wytrąciło z równowagi
-
xKalax wrote:Cześć dziewczyny. Wiem, że to zły temat to takich pytań, ale wy tutaj jesteście bardziej serdeczne I otwarte..
Otóż w końcu od 8miesiecy w piątek zobaczyłam rano na czułym pinku 2 kreseczki, od razu sie pokazala druga, w sobote i w niedzielę powtórzyłam. Miesiączki mam bardzo nieregularne, od 28 do 60dni, mój ostatni cykl trwał 32dni, dzisiaj mam 34dc I zrobiłam bete.. wynosi ona 1100, moje pytanie brzmi waszym zdaniem kiedy mogła być owulacja przy takiej becie? Kiedy będzie coś widać na usg? Pęcherzyk, zarodek itd? Oczywiście w środę powtórzę bete, ale wizytę mam dopiero w poniedzialek, i się zastanawiam czy coś już będzie widać..
Mam w domu jeszcze 5 testów, z tej radości chyba wszystkie wykorzystam, bo przez ostatnie 8 miesięcy sama biel
Edit: 26luty była ostatnia miesiączka
Gratulacje nie mam pojęcia kiedy, co widać - jestem zielona w tym temacie.
-
xKalax wrote:Cześć dziewczyny. Wiem, że to zły temat to takich pytań, ale wy tutaj jesteście bardziej serdeczne I otwarte..
Otóż w końcu od 8miesiecy w piątek zobaczyłam rano na czułym pinku 2 kreseczki, od razu sie pokazala druga, w sobote i w niedzielę powtórzyłam. Miesiączki mam bardzo nieregularne, od 28 do 60dni, mój ostatni cykl trwał 32dni, dzisiaj mam 34dc I zrobiłam bete.. wynosi ona 1100, moje pytanie brzmi waszym zdaniem kiedy mogła być owulacja przy takiej becie? Kiedy będzie coś widać na usg? Pęcherzyk, zarodek itd? Oczywiście w środę powtórzę bete, ale wizytę mam dopiero w poniedzialek, i się zastanawiam czy coś już będzie widać..
Mam w domu jeszcze 5 testów, z tej radości chyba wszystkie wykorzystam, bo przez ostatnie 8 miesięcy sama biel
Ja przy becie ok 900 widziałam na usg pęcherzyk i ciałko żółte. Podobno ok 2 dni później pojawia się zarodek także myślę że za kilka dni możesz iść na spokojnie -
Przede wszystkim gratuluję ❤️ Niestety nie da się określić owulacji na podstawie tego co napisałaś. Jak dziś beta jest ponad 1000 to myślę, że na tej wizycie w poniedziałek masz szansę zobaczyć zarodek ☺️ -
Pisałyśmy o tym czego nie robimy po owulacji, żeby nie zaszkodzić ewentualnej ciąży, ale chyba nikt nie poruszał kwestii kosmetyków. Macie jakieś swoje ulubione np. kremy, których już po owu nie ruszacie, bo np. mają w sobie AHA, witaminę A lub retinol?
-
Śliczny Bobo MamaStasia!
Agge❤
Kurczę a u mnie znowu chyba za późno... w sobotę było 💕 a dzisiaj dopiero widzę ewidentny śluz. Ja na delegacji w Warszawie... I tak sie będziemy ścigać nie wiem ile😒
Kalax, Justa, Muki piękności!! Gratuluję😍 rosnijcie zdrowo
Edit: Nikodemka jak sytuacja u Ciebie? Szukam, szukam i nie widzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 00:17
agge, Muki85 lubią tę wiadomość
-
Ochmanka wrote:Śliczny Bobo MamaStasia!
Agge❤
Kurczę a u mnie znowu chyba za późno... w sobotę było 💕 a dzisiaj dopiero widzę ewidentny śluz. Ja na delegacji w Warszawie... I tak sie będziemy ścigać nie wiem ile😒
Kalax, Justa, Muki piękności!! Gratuluję😍 rosnijcie zdrowo
Edit: Nikodemka jak sytuacja u Ciebie? Szukam, szukam i nie widzę.
Trzymam kciuki by i wam się udałoOchmanka, Sasanka55 lubią tę wiadomość
Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
MamaStasia :) wrote:Ja bym jeszcze nie skreślała że za późno. Napiszę to ze swojego doświadczenia (z pierwszej ciąży ) my też seks uprawialiśmy w sobotę (mój wtedy siedział za granicą i bywał weekendy tylko ) a w poniedziałek miałam owu . I z tego cyklu mam prawie dwuletniego synka .
Trzymam kciuki by i wam się udało -
Gratuluję bety! Co do USG, to przy wyniku powyżej 1000 pęcherzyk powinien być już widoczny. W poniedziałek będziesz już w 6tc więc są duże szanse na zarodek
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Szona, ja kosmetyki będę przeglądać dopiero jak będę mieć potwierdzona ciążę. Nie dajmy się zwariować wydaje mi się, że na takt wczesnym etapie ciąży, kiedy jeszcze o niej nie wiesz, nie zaskodzisz dziecku. Szwagierka dowiedziała się o ciąży w połowie 5tc. Weekend wcześniej była na weselu i piła wino. Maluch rozwijał się prawidłowo całą ciążę i za kilka dni powinien się urodzić. Tak więc, jak zarodkek jest silny to da sobie radę, a jak nie, to organizm taką ciążę poprostu odrzuca.
Pauliśka, Sylwian jak tam u Was?szona, moni05, 5ylwian, Salome, Ania_85_ lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
MonikA_89! wrote:Szona, ja kosmetyki będę przeglądać dopiero jak będę mieć potwierdzona ciążę. Nie dajmy się zwariować wydaje mi się, że na takt wczesnym etapie ciąży, kiedy jeszcze o niej nie wiesz, nie zaskodzisz dziecku. Szwagierka dowiedziała się o ciąży w połowie 5tc. Weekend wcześniej była na weselu i piła wino. Maluch rozwijał się prawidłowo całą ciążę i za kilka dni powinien się urodzić. Tak więc, jak zarodkek jest silny to da sobie radę, a jak nie, to organizm taką ciążę poprostu odrzuca.
Pauliśka, Sylwian jak tam u Was?
Alkohol jak najbardziej - na tak wczesnym etapie nic nie zrobi złego. Retinol ponoć może. Ja nie używałam go nigdy. Luźno tylko rzuciłam pytanie, czy zwracacie na to uwagę dzięki Monika
-
szona wrote:Alkohol jak najbardziej - na tak wczesnym etapie nic nie zrobi złego. Retinol ponoć może. Ja nie używałam go nigdy. Luźno tylko rzuciłam pytanie, czy zwracacie na to uwagę dzięki Monika
-
Ochmanka, dzieki ze pytasz
U mnie 30 dc, wczorajszy wynik progesteronu to 12,27, obstawiam, ze mialam pozna owulacje jakies 5-6 dni temu. Dobrze, ze serduszkowalismy co 2 dni, bo nie byloby szans... choc i tak nie wierze, ze sie uda, bo jest jakis powazniejszy powod niepowodzen -
Dzień dobry kochane 🙂
Coś w tym miesiącu się dziwnego dzieje ze mamy wszystkie później owu niż zwykle, u mnie to samo - wczoraj dopiero pozytywny owulak czyli pewnie dzisiaj owu, 21dc gdzie najpóźniej miałam 19dc zwykle miałam w czwartek iść na monit ale mojego lekarza nie ma. Co prawda jest lekarz a zastępstwo ale chyba sobie odpuszczę, szkoda mi kasy w tym miesiącu - pierwszy raz od daaaawna wylapalam pik LH więc już samo to mnie cieszy😁
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2dee9e98041a.jpg
To wczorajszy test, zrobiłam jeszcze jeden przed snem i już był blady więc mi się udało złapać 😉
Mąż wykorzystany z rana, więc teraz tylko czekaćNikodemka, szona, MonikA_89!, agge, moyeu, nuśka91, moni05, Ania_85_, Sasanka55 lubią tę wiadomość
32 lata | starania od stycznia 2017
IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌
💉Szczepienia limfocytami
12.01.2022 Allo-mlr 54,5%
06.2022 - start IVF
21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
6tc💔 -
Kalax gratulacje😉
Szona nie wpadłam nigdy na to żeby sprawdzić kosmetyki ale ja raczej używam naturalnychWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 08:33
szona lubi tę wiadomość
💉Szczepienia limfocytami
06.2022 - start IVF
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
6tc💔 -
Sasanko jak u Ciebie?
5ylwian? Pauliska?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 08:33
5ylwian, Sasanka55 lubią tę wiadomość
💉Szczepienia limfocytami
06.2022 - start IVF
8tc 💔 3.09.2022 🖤
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
6tc💔 -
Iseko, moze to faktycznie jakas hormonalna burza i wszystko sie nam poprzestawialo
U Ciebie ksiazkowy pik. Mnie martwi to, ze pozytywne owulaki wychodza „z pikiem” juz od kilku dobrych dni (chyba . Mimo, ze progesteron wyszedl ladny jak na przypuszczalne 5dpo to i tak boje sie, ze zrobila mi sie jakas torbiel czy cos...Iseko lubi tę wiadomość
-
Olliiii wrote:A w czym jest np retinol? Szczerze mówiąc nawet się nie zastanawiałam nad kosmetykami, używam tych co zwykle 😐
To postać witaminy A. W kremach niektórych np.
-
MonikA_89! wrote:Szona, ja kosmetyki będę przeglądać dopiero jak będę mieć potwierdzona ciążę. Nie dajmy się zwariować wydaje mi się, że na takt wczesnym etapie ciąży, kiedy jeszcze o niej nie wiesz, nie zaskodzisz dziecku. Szwagierka dowiedziała się o ciąży w połowie 5tc. Weekend wcześniej była na weselu i piła wino. Maluch rozwijał się prawidłowo całą ciążę i za kilka dni powinien się urodzić. Tak więc, jak zarodkek jest silny to da sobie radę, a jak nie, to organizm taką ciążę poprostu odrzuca.
Pauliśka, Sylwian jak tam u Was?