X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • szona Autorytet
    Postów: 7585 16782

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    A ja sobie Was obserwuję, ale nie mam za wiele do powiedzenia ;) Cykl bez starań, więc testuję dopiero w maju. Co ciekawe - akurat teraz zdarzył mi się cykl bezowulacyjny (chyba, bo ciągle niska temperatura), więc chyba organizm się zorientował, że nie musi się produkować na darmo :)

    Świetnie mi się sprawdza ta przerwa, bo nie myślę codziennie o tym, kiedy ciąża itd., więc maksymalnie odpoczywam :)

    No i odpoczynek od forum też jest spoko! Niestety, ale jak czytam o niepowodzeniach, poronieniach, trudnościach, to sama się nakręcam, robię niepotrzebne badania, wydaję kasę w diagnostyce, ech. ANA wyszło słabo dodatnie, w ANA3 wszystko ujemne.

    No... ale dziś się zbierałam, żeby coś w końcu napisać, tak więc dziękuję za wywołanie! Bardzo Ci kibicuję, Szona! :*

    Innym oczywiście też! :)

    Czyli ANA masz z bani, wszystko jest dobrze :) cieszę się. Wiosna rozkręca się pełną parą, będzie coraz więcej detoksów od forum pewnie. A my spotkamy się na wątku majowym :)

    Salome, 5ylwian lubią tę wiadomość

    6Rnmp2.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Iseko Autorytet
    Postów: 2256 4183

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Dziś o 14:15 😰

    Trzymam kciuki😉

    szona lubi tę wiadomość

    31 lat | starania od stycznia 2017

    IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

    💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

    06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

    27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

    22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU

    🍀rośnij Nasz Cudzie🍀
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Dziś o 14:15 😰

    Będzie dobrze :):)

    ja jestem tak zła, że ten wyjazd emkowi wypadł, jeszcze się łudziłam że może wróci o znośnej porze to można się poludzić, że się trafi, ale aktualne dzielą nas zaledwie 829 km także cóż :D

    Ja dziś w końcu krwi upuściłam na miliony badań, obklejona jestem po kilku nieudanych wkuciach, na tej tarczycy mi zależy żeby dobrze wyszła :)

    szona lubi tę wiadomość

  • Salome Autorytet
    Postów: 3105 4508

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Czyli ANA masz z bani, wszystko jest dobrze :) cieszę się. Wiosna rozkręca się pełną parą, będzie coraz więcej detoksów od forum pewnie. A my spotkamy się na wątku majowym :)

    No obyś zagościła na majowym już jako cieżaróweczka 😁

    szona, mam_marzenie_synek❤ lubią tę wiadomość

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6-2
    niby wszystko ok, ale coś jest nie tak


    👦
    wyniki ok, oprócz podwyższonej fragmentacji DNA

    1 procedura - 4 pęcherzyki, stymulacja przerwana

    2 procedura - 13 komórek, 10 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 5.1.1 i 3.2.2 - transfery nieudane

    3 procedura - 9 komórek, 6 dojrzałych, 3 się zapłodniły, słaby 4.3.3 z 7 doby - nie rozmroził się

    Przygotowania do AZ w Reprofit.

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1534 1471

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Czyli ANA masz z bani, wszystko jest dobrze :) cieszę się. Wiosna rozkręca się pełną parą, będzie coraz więcej detoksów od forum pewnie. A my spotkamy się na wątku majowym :)
    To ja z Wami :) obysmy dostaly piekne prezenty na Dzien Mamy :)

    Salome, szona, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1534 1471

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Będzie dobrze :):)

    ja jestem tak zła, że ten wyjazd emkowi wypadł, jeszcze się łudziłam że może wróci o znośnej porze to można się poludzić, że się trafi, ale aktualne dzielą nas zaledwie 829 km także cóż :D

    Ja dziś w końcu krwi upuściłam na miliony badań, obklejona jestem po kilku nieudanych wkuciach, na tej tarczycy mi zależy żeby dobrze wyszła :)
    Tez badalam dzisiaj tarczyce razem z beta :) ale tu akurat jestem spokojna bo leki mam i wyniki tez byly ok. Bardziej insulina mnie martwi

    a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 20:05

    szona lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape i Iseko tak powiem! <3



    Szona trzymam kciuki za Twoje usg <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 11:24

    szona lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są wyniki a więc wszystko

    Prolaktyna 7. 79
    Kwas foliowy >20.20
    Homocysteina 6.20
    Wit B12 440

  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wasze badania i wizyty. Oby kwiecień był dobrym miesiącem. ;)

    Ja mam za 2 godziny pierwsza wizytę w ciazy i mam takiego stresa ,że aż brzuch mnie boli.

    Niecierpliwa..., szona, Malgonia, Ania_85_, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • Salome Autorytet
    Postów: 3105 4508

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Są wyniki a więc wszystko

    Prolaktyna 7. 79
    Kwas foliowy >20.20
    Homocysteina 6.20
    Wit B12 440

    Syllwia, to chyba wszystko w normie oprócz delikatnej nadwyżki kwasy foliowego? Zależy też jakie normy ma Twoje labo.

    syllwia91 lubi tę wiadomość

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6-2
    niby wszystko ok, ale coś jest nie tak


    👦
    wyniki ok, oprócz podwyższonej fragmentacji DNA

    1 procedura - 4 pęcherzyki, stymulacja przerwana

    2 procedura - 13 komórek, 10 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 5.1.1 i 3.2.2 - transfery nieudane

    3 procedura - 9 komórek, 6 dojrzałych, 3 się zapłodniły, słaby 4.3.3 z 7 doby - nie rozmroził się

    Przygotowania do AZ w Reprofit.

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Trzymam kciuki za wszystkie wasze badania i wizyty. Oby kwiecień był dobrym miesiącem. ;)

    Ja mam za 2 godziny pierwsza wizytę w ciazy i mam takiego stresa ,że aż brzuch mnie boli.
    Nie stresuj się, wszystko będzie dobrze :) trzymam kciuki!

    Pati96 lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Syllwia, to chyba wszystko w normie oprócz delikatnej nadwyżki kwasy foliowego? Zależy też jakie normy ma Twoje labo.
    Według norm laboratorium jestem przy górnej granicy normy. Czyli chyba za dużo ale zaczęłam brać ten kwas metylowany więc powinno spaść?


    Tylko prolaktyna za niska chyba. Ale biorę jedna dziennie a po połowce miałam wynik 18

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 12:07

  • szona Autorytet
    Postów: 7585 16782

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    No obyś zagościła na majowym już jako cieżaróweczka 😁

    Hehe, właśnie zawitał do mnie śluz płodny :) także pewnie usłyszę na usg takie rewelacje, że aż usiądę :p

    syllwia91 lubi tę wiadomość

    6Rnmp2.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet
    Postów: 7585 16782

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 12:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, będzie dobrze!

    Bardzo dziękuję za kciuki :)

    Ja miałam w luxmedzie sporo skierowań, których ważność wygasała dziś, więc zrobiłam morfologię, pasożyty, nawet celiakię i panel pokarmowy na alergie. Mam co jakiś czas masakry z jelitami, ale może dlatego, że jem nieregularnie. Wiem, że czasami alergie utrudniają zajście w ciążę, to stwierdziłam a coo tam, mam skierowania to sprawdzę.

    Morfologia, glukoza, kreatynina, GPT i ALT póki co okej.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 12:13

    Pati96, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    6Rnmp2.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7500 11428

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwian już Ci wszystko dziewczyny napisały.

    Pati kciuki za wizytę i wpadaj z foteczkami.

    Sylwia ładne wyniki, troszkę tylko zbić ten kwas i bedzie cacy. Homocysteina super, bo i b12 masz ładne :)

    Sasanko wer ar ju?

    Pati96, Sasanka55 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Miśka1234 Przyjaciółka
    Postów: 62 39

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj testowalam i niestety kolejny miesiac sie nie udalo :(

    Starania od 2016- 2 lata sami
    od 2018 lipiec pod opieką kliniki
    hormony ok, immunologia ok
    zespól luf
    amh 4,12 - brak pcos
    u męża wszystko w porządku
    2 lUl nieudane
    8.11 pierwsze IVF - udane :)
    9.12 - bijące serduszko.

    Zostań z Nami i rośnij zdrowo <3
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    "Nie ma wiary czy przeznaczenia, z którymi nie możemy nic zrobić- wszystko, co jeszcze się nie wydarzyło może zostać zmienione(...)"
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 20:05

    szona lubi tę wiadomość

  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape, tak, ciążowa :)

    Ja po genetyku. Test pappa i usg dobrze, niskie ryzyko chorób, za to toksoplazmoza niestety kiepsko. Nie jest to jednak stara sprawa, wyniki i wartości gorsze... Czekam tylko za awidnoscia i jak ją dostanę to genetyk i lekarz od usg mają debatować nad aminopunkcją... Jednak... :/

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Sylwian już Ci wszystko dziewczyny napisały.

    Pati kciuki za wizytę i wpadaj z foteczkami.

    Sylwia ładne wyniki, troszkę tylko zbić ten kwas i bedzie cacy. Homocysteina super, bo i b12 masz ładne :)

    Sasanko wer ar ju?


    A jak się zbija kwas foliowy

‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ