Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • szona Autorytet
    Postów: 5720 13506

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Kalax gratulacje😉

    Szona nie wpadłam nigdy na to żeby sprawdzić kosmetyki ale ja raczej używam naturalnych :)

    Ja też w większości naturalnych. A o tym, żeby sprawdzać powiedziała mi siostra, która jest wizażystką.

    OF zmienił mi termin owulacji po dzisiejszej temperaturze na 18 dc. Zobaczymy co tam wygrzebią mi na usg...

    Iseko lubi tę wiadomość

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podczas starań absolutnie z niczego nie rezygnuję. Dopiero po pozytywnym teście będę myśleć,szkoda życia na czekanie w takim stresie i napięciu. Przecież jaki to ma ogromny wpływ na płodność, taki stres...

    szona, MonikA_89!, Izape_91, agge, Nuch, Ania_85_, Arcola, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7530 10662

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    U mnie całkiem ok, zostało mi tylko lekkie plamienie, w piątek zrobię betę a w poniedziałek jeszcze raz USG,żeby zobaczyć czy na pewno jest czysto. A starania...powiem tak,na luzie,bez spiny, mierzenia temperatur,po prostu nie będę się zabezpieczać i tyle ;) jak ma zaskoczyć to zaskoczy, taki reset lekki będzie 😊
    Dobre podejście :) Tyle już przeszłaś, że mały reset się przyda. Chociaż mam nadzieję, że w najmniej oczekiwanym momencie pozytywnie się zaskoczysz :D

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/febafc7d99f9.jpg

    U mnie tez z opoznieniem, ale w koncu sie doczekalam :)
    Oby tylko maz podolal.

    Izape_91, Nuch, agge, ef36, frezyjciada, szona, Iseko, Ochmanka, moyeu, Niecierpliwa..., MonikA_89!, nuśka91, Szczesliwa_mamusia, moni05, Ania_85_, aeiouy, Sasanka55 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5021 11624

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć babeczki :* ja wyspana i pełna energii! :D idę działać z moją wymarzoną sukienką w grochy :) Szona, ja w sumie nie zwracałam uwagi na kosmetyki, bardziej pewnie bym zwróciła uwage n jakieś wcierki do włosów np. na bazie alkoholu albo coś w ten deseń :) Po gruczole ani śladu, całkowicie się wchłonął !!!!!!! :) Dzisiaj mi fertility friend przestawił dzień owu na właściwy i wychodzi, że 4 dpo dopiero :D jeszcze 5 dni do testuuu.

    moni oooo, super :) a kiecka już wybrana ?

    Angelika,mój brzuszek to zawsze jest pełny hihiehie;p

    MamaStasia to dajesz nadzieję, mąż Ci tam zostawił jakiegos mega mocnego pływaka :D u Nas to nie wiemc zy by to przeszło :D

    Małgoń, no to teraz trzeba działać, nie masz wyjścia :D

    Sylwia, ewntualnie możesz mu powiedzieć, że masz propozycję ze strony lekarza od monitoringu na histeroskopię i zapytaj co on na to.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 09:13

    Malgonia, Angelika1313, szona, Iseko, Niecierpliwa..., MonikA_89!, syllwia91, moni05, aeiouy, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    xKalax, gratulacje!

    Malgonia, powodzenia!

    Malgonia lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1213 1165

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika,Iseko u mnie powoli do przodu. Dzisiaj bylam zbadac bete,bo bylam w medicover a mialam skierowanie od tamtej lekarki,wiec skorzystalam. Na 12.30 ide do lekarki rodzinnej,to jednoczesnie kuzynka mojego taty wiec poprosze o zwolnienie do piatku i skierowanie na badania jakie moze mi dac. Na pewno poprosze o krzywa cukrowa i insulinowa. Ale tez troche sie podlamalam,bo sprawdzalam ceny badan pozostalych,tych do 6tyg po poronieniu. Wyszlo mi min 900zl a tyle nie wydam na raz :( do gina mam isc w czwartek na oddzial,wiec tez sie boje,ze bedzie to takie szybkie usg cichaczem i nie zdaze wypytac ja o badania co by zalecala koniecznie. A moze przy okazji Wy powiecie czy mozna zrobic najpierw jakies badania,ktorych wyniki beda wskazywaly,ze trzeba isc dalej i inne zrobic? Mam tu na mysli np homocysteine,bo ona ma podobno zwiazek z innymi badania i jej podwyzszony poziom moze cos wskazywac. Czy sa jakies takie powiazania? Bo homocysteina wyjdzie taniej na poczatek.i tez czy zeby brac metylowany kwas foliowy trzeba miec mutacje czy kazdy moze brac?tak samo acard? Czytalam,ze juz samo BMI>30 jest wskazaniem do brania w przypadku staran czy ciazy. Macie wieksze doswiadczenie,wiec prosilabym o rade

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 09:40

    Magduullina lubi tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • szona Autorytet
    Postów: 5720 13506

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Ja podczas starań absolutnie z niczego nie rezygnuję. Dopiero po pozytywnym teście będę myśleć,szkoda życia na czekanie w takim stresie i napięciu. Przecież jaki to ma ogromny wpływ na płodność, taki stres...

    Masz racje!

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwian tak naprawde to najpilniejsze sa przecowciala przecowko antygenom lozyska. Tego nie zrobisz pozniej.
    Metyle Ci nie zaszkodza. To jest taka forma kwasu foliowego jaka wystepuje w jedzeniu.
    Homocysteine warto zbadac. Rozejrzyj sie tylko bo potrafia byc duze rozbieznosci w cenie tego badania.
    Co do acardu zrob najprostsze i najtansze badania na krzepliwosc. Niby sam acard nie powinien zaszkodzic ale jesli bys miala wydluzony czas krzepniecia to juz warto by to skonsultowac.

    5ylwian, MonikA_89!, Sasanka55 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 10:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    cześć babeczki :* ja wyspana i pełna energii! :D idę działać z moją wymarzoną sukienką w grochy :) Szona, ja w sumie nie zwracałam uwagi na kosmetyki, bardziej pewnie bym zwróciła uwage n jakieś wcierki do włosów np. na bazie alkoholu albo coś w ten deseń :) Po gruczole ani śladu, całkowicie się wchłonął !!!!!!! :) Dzisiaj mi fertility friend przestawił dzień owu na właściwy i wychodzi, że 4 dpo dopiero :D jeszcze 5 dni do testuuu.

    moni oooo, super :) a kiecka już wybrana ?

    Angelika,mój brzuszek to zawsze jest pełny hihiehie;p

    MamaStasia to dajesz nadzieję, mąż Ci tam zostawił jakiegos mega mocnego pływaka :D u Nas to nie wiemc zy by to przeszło :D

    Małgoń, no to teraz trzeba działać, nie masz wyjścia :D

    Sylwia, ewntualnie możesz mu powiedzieć, że masz propozycję ze strony lekarza od monitoringu na histeroskopię i zapytaj co on na to.

    Wow, Super że się wchłonął!! 😁
    Sylwia - to też jest dobry pomysl👍

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • szona Autorytet
    Postów: 5720 13506

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 a gdzie Ty jesteś?

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1213 1165

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Sylwian tak naprawde to najpilniejsze sa przecowciala przecowko antygenom lozyska. Tego nie zrobisz pozniej.
    Metyle Ci nie zaszkodza. To jest taka forma kwasu foliowego jaka wystepuje w jedzeniu.
    Homocysteine warto zbadac. Rozejrzyj sie tylko bo potrafia byc duze rozbieznosci w cenie tego badania.
    Co do acardu zrob najprostsze i najtansze badania na krzepliwosc. Niby sam acard nie powinien zaszkodzic ale jesli bys miala wydluzony czas krzepniecia to juz warto by to skonsultowac.
    Bardzo Ci dziekuje kochana :) na krzepliwosc to tylko d-dimery? Bo potem widzialam te aptt,pt,tt itd.czyli ANA,p/ciala plemnikowe,antykoagulant tocznia moge zrobic pozniej?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 10:22

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 10:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Ja też w większości naturalnych. A o tym, żeby sprawdzać powiedziała mi siostra, która jest wizażystką.

    OF zmienił mi termin owulacji po dzisiejszej temperaturze na 18 dc. Zobaczymy co tam wygrzebią mi na usg...

    Kiedy masz usg? :)

  • moyeu Autorytet
    Postów: 1209 1864

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób zwykły panel na krzepliwość, tzw koagulogram, myślę że na początek wystarczy, jeśli coś Ci tam wyjdzie gorzej to możesz diagnozować głębiej. Ja mam np poniżej norm i wyszło mi tak dwa razy w odstepie roku a żaden lekarz się tym nie przejął więc biorę sobie acard i mam spokojne sumienie. Niemniej w planach mam zrobienie mutacji.

    5ylwian lubi tę wiadomość

    28lat 🍍 39cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 10:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Bardzo Ci dziekuje kochana :) na krzepliwosc to tylko d-dimery? Bo potem widzialam te aptt,pt,tt itd.czyli ANA,p/ciala plemnikowe,antykoagulant tocznia moge zrobic pozniej?
    Nie kochanie, d-dimery pokazują zakrzepy a czas krzepnięcia to właśnie pt, inr itp. W labie po prostu powiedz układ krzepnięcia ☺️ mi lekarz powiedział,żeby zrobić antytrombinę 3. Ana nawet lepiej jest później zrobić,bo bezpośrednio po poronieniu może być zakłamany wynik.

    5ylwian lubi tę wiadomość

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • Salome Autorytet
    Postów: 2390 3503

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 10:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Maria87 a gdzie Ty jesteś?

    A ja sobie Was obserwuję, ale nie mam za wiele do powiedzenia ;) Cykl bez starań, więc testuję dopiero w maju. Co ciekawe - akurat teraz zdarzył mi się cykl bezowulacyjny (chyba, bo ciągle niska temperatura), więc chyba organizm się zorientował, że nie musi się produkować na darmo :)

    Świetnie mi się sprawdza ta przerwa, bo nie myślę codziennie o tym, kiedy ciąża itd., więc maksymalnie odpoczywam :)

    No i odpoczynek od forum też jest spoko! Niestety, ale jak czytam o niepowodzeniach, poronieniach, trudnościach, to sama się nakręcam, robię niepotrzebne badania, wydaję kasę w diagnostyce, ech. ANA wyszło słabo dodatnie, w ANA3 wszystko ujemne.

    No... ale dziś się zbierałam, żeby coś w końcu napisać, tak więc dziękuję za wywołanie! Bardzo Ci kibicuję, Szona! :*

    Innym oczywiście też! :)

    agge, szona, Ania_85_, Ochmanka lubią tę wiadomość

    Pierwszy transfer - nieudany
    Został 1 x ❄️
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7530 10662

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 10:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Bardzo Ci dziekuje kochana :) na krzepliwosc to tylko d-dimery? Bo potem widzialam te aptt,pt,tt itd.czyli ANA,p/ciala plemnikowe,antykoagulant tocznia moge zrobic pozniej?
    Czas krzepnięcia APTT na początek bym zrobiła :)

    5ylwian lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • xKalax Przyjaciółka
    Postów: 78 71

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim ;)
    Życzę wam wszystkim jak najszybciej tych wyczekanych dwóch kresek!!! ;)

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 5720 13506

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Kiedy masz usg? :)

    Dziś o 14:15 😰

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1213 1165

    Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Czas krzepnięcia APTT na początek bym zrobiła :)
    A jezeli mialam go robionego przy poronieniu zatrzymanym to sie liczy czy nowy zrobic?

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego