Kwiecień 2019-testowanie.
-
WIADOMOŚĆ
-
Olga gratuluję!! Piękna beta!!
Ja dostałam okropnj biegunki nie wiem skąd
Pójdziemy z emkiem na spacer to kupię test, bo mi się coś nie podoba, że @ jeszcze nie ma przy tak niskiej becie w poprzedniej biochemicznej po 4 dniach krwawienia miałam betę ponad 5 a schodził z ponad 100..Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Ochmanka, Twój test chyba się zbliża? :>
Sasanka55, Angelika1313, Ochmanka lubią tę wiadomość
-
syllwia91 wrote:Miałam właśnie to samo pytanie bo jutro jadę na badania do laparo i mam też tsh zrobić i byłam ciekawa czy mam z tabletka robić czy bez. A druga sprawa... Kiedyś ktoś napisał że witamina B może powodować autyzm? Mogę coś więcej na ten temat się dowiedzieć? Chodzi mi tak ogólnie do pracy mojej😘
Sasanka55, syllwia91 lubią tę wiadomość
-
szona wrote:Wiem, że już pisałyście, ale nie ogarniałam nic w tamtym tygodniu - acard rano czy wieczorem bierzecie?
Zbadam teraz TSH, ft3, ft4, aTPO, poziom wit. B, poziom cynku i selenu, układ krzepnięcia.
Mąż - nasienie.
Plan działania dodaje mi sił.
Acard wieczorem się bierze.
Najważniejsze że już masz nowy plan, z takim podejściem musi się udać.
Malgonia super, jutrzejsza beta to tylko formalność. Pamiętam Cię z wrześniówek2018 też tam wtedy byłam i też poroniłam. Czekałaś kochana tak długo i się w końcu doczekałaś. Pisałam Wam ostatnio że odpuszczam starania,ale teraz Ty we mnie obudziłaś taką wielką nadzieję i tak się nakręciłam że skoro Tobie się w końcu udało to może i ja powinnam nadal próbować.Jeszcze nic straconego bo mam dopiero 12dc. Zrobiłam owulaka i już prawie pozytyw więc wieczorem skocze na mojego M.Sasanka55, Malgonia, Agamk, Nuch, aeiouy, szona, Ochmanka, Madziandzia lubią tę wiadomość
31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
HBS+ Niskie AMH
Krótkie cykle ok.24-26dni.
w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
Wiek 40lat. -
Ciesze sie, ze moglam tu kogos pobudzic do dzialania.
Jak juz to dzieciatko przyjdzie na swiat to uwierze, ze wszystko jest mozliwe. A poki co najgorsze 6 tygodni przede mna. Dobrze, ze chociaz polowa z tego na wakacjach.
No dobra musze sie wziac za robote bo przez emocje wczoraj nic nie zrobilam
Dobrze, ze mi uswiadomilyscie, ze musze dawke euthyroxu zwiekszyc.moni05, Tele...79 lubią tę wiadomość
-
Beti82 wrote:Nie wiem czy juz ktos odpisal.Ale chyba raczej o kwasie foliowym była mowa ,ze jego nadmiar powoduje autyzm.O wit B nie slyszałam
agge, Salome, szona lubią tę wiadomość
-
Olga_89 wrote:https://naforum.zapodaj.net/f7efd7d74fca.jpg.html
Jest na pamiątkę 😊Magduullina, Olga_89 lubią tę wiadomość
-
Hej piękne! 😘
Nadrabiam Was po dość ciężkim wczorajszym dniu 😒 mój narzeczony został chrzestnym drugi raz, mega się cieszę. Ale droga długa, daleko strasznie, po 3,5h w jedna stronę, ale wczoraj z powrotem 4,5 bo deszcz tak lał, że urwało nam wycieraczkę 😲 na szczęście po stronie pasażera... tym bardziej cieszę się z prognoz pogody, które widzę, bo wczorajsza noc tego nie zapowiadała... 😋
Moyeu, dobrze Cię widzieć 😊 cieszę się, ze masz plan, którego się trzymasz i tyle woli walki. Trzymam mocno kciuki! ✊🏻✊🏻
Malgonia! Ja się poryczalam!!! ❤️ jakie piękne kreski, tak strasznie na to zasługujesz! Będę trzymać kciuki żeby wszystko było książkowe teraz! ✊🏻✊🏻
Ef, kochana ☹️ Nie ma słów, których mogłabym użyć. W życiu nie da się przygotować na nic... życzę Wam dużo siły. Będę się myśleć i skupiać swoje dobre energię na Waszym maleństwie. ✊🏻
Sasanka, oj... tule mocno 😘❤️ jakieś tam hormony Tobą miotają 🥺 pamiętaj, ze to tylko chłop.
Elfia, płacz jeśli tylko Ci to pozwoli jakoś ulżyć emocjom. Ja mocno wierze w Was, w Wasze nowe możliwości. Trzymam kciuki 😂✊🏻
Olga!!! ❤️❤️❤️ rany!!! 😭 ja przez Was emocjonalnie nie dam rady! Cudownie. 😘Malgonia, Sasanka55 lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Jeju, nadrabialam Was od piatku!! Tyle sie tu dzieje!!
Malgoniu tak bardzo sie ciesze!!! Poplakalam sie jak zobaczylam ten drugi test!!!!
Trzymam mocno kciuki i modle sie za Was:*
Ef - modle sie i za Was rowniez. Niech stanie sie cud :* tule mocno!!! Badzcie dla siebie wsparciem!
Irvine - piekna beta!! Gratulacje!!
Madziorek, Malina - zdjecia jednoznacznie pokazuja krechy! Pieknie!
Kingulla oby to bylo to!! powtarzasz jutro test?
Sasanko - mam nadzieje, ze Twoja pupa i noga juz nie bola. I zobaczysz, ze obedzie sie bez szpitala, bo beta zniknie w mig;)
O a teraz placze kolejny raz - Olgaaaaaa!!!!!! Cudna beta!!!! Gratulacje ;**
Nikodemko a gdzie w Łodzi sie badasz? Jakas klinika, czy poprostu normalna wizyta u gina?
Izape, szona, Madziandzia, Monika, Iseko, Tele oraz pozostale dziewczyny- wiecie, ze maj bedzie NASZ??? !!!! Walczymy dalej o nasze szczescie;)Sasanka55, Malgonia, Irvine90, Malinaa90, Malinowa91, MonikA_89!, Iseko, szona, madziorek86, Justa29, Madziandzia lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22% -
Dziewczyny tyle wsparcia, kciukow i modlitw od As dostaje, ze musi byc dobrze.
Ale zeby troche ponarzekac, bo wiadomo, ze ciezarne maja swoja humorki:
Nie boli mnie brzuch. No nic a nic. Czasem jak sie zbliza godzina brania luteimy to mnie cmi ale mega delikatnie (tak jak normalnie kolo 7dpo).
Kurde czy to mozliwe zeby w ogole nie czuc ciazy?moni05, aeiouy, szona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalgonia, brakiem objawów się nie przejmuj. Pomyśl o tych wszystkich dziewczynach, które dowiadują się zaskoczone o ciąży w szóstym, siódmym, ósmym tygodniu i mówią, że nie miały pojęcia, bo okres zawsze nieregularny, a żadnych objawów nie było. To my tutaj wsłuchujemy się w swoje organizmy i każdą anomalię odnotowujemy jako możliwy zwiastun dobrej nowiny
Sasanka55, aeiouy, szona, Justa29, moni05, Malgonia lubią tę wiadomość
-
Malgonia wrote:Dziewczyny tyle wsparcia, kciukow i modlitw od As dostaje, ze musi byc dobrze.
Nie boli mnie brzuch. No nic a nic. Czasem jak sie zbliza godzina brania luteimy to mnie cmi ale mega delikatnie (tak jak normalnie kolo 7dpo).
Kurde czy to mozliwe zeby w ogole nie czuc ciazy?
Mnie ani w pierwszej ciąży nie bolał, ani teraz do tej pory (No dobra, boli mnie żołądek od rzygania 😂). Ale moim jedynym objawem są ciągłe wymioty i tyle. Nic nie boli. Czasem jakby jajnik zakłuł, ale to tak delikatnie.Sasanka55, aeiouy, Malgonia lubią tę wiadomość
-
Malgonia wrote:Dziewczyny tyle wsparcia, kciukow i modlitw od As dostaje, ze musi byc dobrze.
Kurde czy to mozliwe zeby w ogole nie czuc ciazy?
W ogóle strasznie się cieszę, że Ci się udałoaeiouy, MonikA_89!, Malgonia lubią tę wiadomość
-
Malgoniu, nie analizujemy! Sa kreski, jest pieknie! Tak jak pisalas ciesz sie tym!
Ja tez, o ile bedzie mi to jeszcze kiedys dane - bede cieszyc sie ciaza od pierwszego testu, od pierwszej kresuni!!Malinaa90, Sasanka55 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22% -
Iseko, myślałam, że cała @ od Ciebie zabrałam Rozkręciła się bardziej?
Olga, cudna beta!!! Bólem brzucha się nie martw. Mnie po pierwszym transferze też bolał. Macica w końcu musi się rozciągnąć Trzymam kciuki za twojego malucha!✊✊✊
Mama Stasia, ja jak robię TSH to biorę tabletkę dopiero po powrocie z labu. Ona może zaburzyć wynik.
Szona, Acard niby lepiej brać wieczorem.
Aeiouy, tak jest! W maju wysikamy w końcu te kreskiaeiouy, Sasanka55, Olga_89 lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Tele...79 wrote:Acard wieczorem się bierze.
Najważniejsze że już masz nowy plan, z takim podejściem musi się udać.
Malgonia super, jutrzejsza beta to tylko formalność. Pamiętam Cię z wrześniówek2018 też tam wtedy byłam i też poroniłam. Czekałaś kochana tak długo i się w końcu doczekałaś. Pisałam Wam ostatnio że odpuszczam starania,ale teraz Ty we mnie obudziłaś taką wielką nadzieję i tak się nakręciłam że skoro Tobie się w końcu udało to może i ja powinnam nadal próbować.Jeszcze nic straconego bo mam dopiero 12dc. Zrobiłam owulaka i już prawie pozytyw więc wieczorem skocze na mojego M.
Dziękuję
I Twój plan też bardzo mi się podoba 💪Tele...79 lubi tę wiadomość
-
aeiouy zrobię jutro, ale chyba nic z tego. Szyjka wysoko, ale mięciutka, czyli @ się zbliża ..
Olga - piękna beta !
Malgoniu kochana, zapaliłaś mi moją iskierkę nadziei, że i jednak dla mnie jest szansa
Sasanko pisz mi wiersze i wróż ciążę. W głowie mam ciągle to co powiedział Twój wróżbita Maciej - że kreskę ciążową ujrzę najpóźniej w poniedziałek mam nadzieję, że to już jutro :*Sasanka55, Olga_89, Malgonia lubią tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1
❄3.2.2
❄4.1.2
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
II transfer Invicta 28.10 (+relanium)
5 dpt⏸
7 dpt - beta 57,4
9 dpt - beta 134
11dpt- beta 300,44 -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e4e64493507.jpg
Żeby nie myśleć tylko o jednym, zrobiłam ciasto. Brownie z kaszy jaglanej. Jeśli ktoś lubi ciasta, a nie chce drastycznie odstawiać słodyczy - polecam.
Przeczytałam na innym wątku wpis dziewczyny, która zaszła w ciążę dwa razy za pierwszym razem, teraz czeka na kolejny test. Przeczytałam, że nie wyobraża sobie czekać na dwie kreski nawet i 3 miesięcy, bo by zwariowala. I że do 28 lat chce mieć już dwójkę. I nie krytykuje tego w żaden sposób, bynajmniej. Ale poczułam dziś, że przegapiłam wiele lat, mam ile mam, staram się od 5 miesięcy, zaczynam szósty i tak mnie to wszystko przemieliło.... że zrobiłam ciasto. O.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 19:10
Sasanka55, agge, MonikA_89!, Tele...79, moyeu, Ania_85_ lubią tę wiadomość
-
Szona na pocieszenie ja mam w tym roku 30, staram się 30 miesięcy + 11 miesięcy przerwy z powodu zaśniadu, co w sumie daje 41 proszę podzielić się ze mną ciastem chyba zasłużyłam
Ochmanka, Malgonia lubią tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1
❄3.2.2
❄4.1.2
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
II transfer Invicta 28.10 (+relanium)
5 dpt⏸
7 dpt - beta 57,4
9 dpt - beta 134
11dpt- beta 300,44 -
szona wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e4e64493507.jpg
Żeby nie myśleć tylko o jednym, zrobiłam ciasto. Brownie z kaszy jaglanej. Jeśli ktoś lubi ciasta, a nie chce drastycznie odstawiać słodyczy - polecam.
Przeczytałam na innym wątku wpis dziewczyny, która zaszła w ciążę dwa razy za pierwszym razem, teraz czeka na kolejny test. Przeczytałam, że nie wyobraża sobie czekać na dwie kreski nawet i 3 miesięcy, bo by zwariowala. I że do 28 lat chce mieć już dwójkę. I nie krytykuje tego w żaden sposób, bynajmniej. Ale poczułam dziś, że przegapiłam wiele lat, mam ile mam, staram się od 5 miesięcy, zaczynam szósty i tak mnie to wszystko przemieliło.... że zrobiłam ciasto. O.
Chciałam się pochwalić, że dzisiaj na 6 rozbitych jajek, UWAGA, aż 4 miały po 2 żółtka!!!szona, aeiouy, Malgonia lubią tę wiadomość
❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie
Starania od 11.2018 r. z przerwami