Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 06:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Mila Zosia przesliczna. Chyba bym spala z tym zdjeciem (choc pewnie juz ja czujesz to nie potrzebujesz innych bamacalnych dowodow)

    Mnie juz nawet piersi przestaly bolec. Jestem spanikowana ze nie wiem :/
    Staram sie myslec racjonalnie, ze zaszlam i ze to juz plus, ale prawda jest taka, ze nie celem jest ciaza a dziecko. Wykoncze sie...
    Malgonia nie wiem czy dobrze pamiętam ale to chyba Ty mnie uspokajalas ze piersi to podstępny symptom i nie ma co sie nim sugerować :)

    Mila:*

    Mnie wczoraj dosyć w boku kulo więc dzisiaj ze strachu zatestowalam. I biel.
    Także ta pierwsza ewentualną owulacje moge wykluczyć/spisać na straty.
    Według terminu od doktorka dopiero 9dpo takze wiadomo wcześnie. Az nawet zmierzylam temp i jest nawet wysoka :)
    Drugi test w sobote :)

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 06:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jyz zaczelam plamic i mam malusie skurcze. Czuje, ze juz po wszystkim :(


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 06:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila, cudny widok 😍 widzę, że mała Zosia będzie miała charakterek skoro już od pierwszych miesięcy pokazuje mamusi język 😂😂🙃

    Malinowa, ooo szybko zlecialo 😊 kiedy punkcja?? Ja sobie wyliczyłam, że w okolicach 26.04 mogę ją mieć

    Sylwian, wytrzymaj jeszcze trochę w tej pracy. Przełącz się po prostu na przetrwanie, a skoro nie zamierzasz robić tam kariery, to nie dawaj z siebie nic ponad to, co wymagane. Zobaczysz, zaraz znów będziesz w ciąży! :)

    Małgonia, nie martw się! Z dzidzią na pewno wszystko w porządku. Może pójdź szybciej na USG? Na pewno ciebie uspokoi jak zobaczysz kropka :)

    5ylwian lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 06:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety jak dzisiaj zimno. Jak wychodzicie z domu to zalecam ciepłą kurtkę i rękawiczki :) mi zaraz łapki odpadną, a siedzę w tramwaju!

    Ps. Słońce to leń i kłamczuch! Świeci, ale grzać to mu się nie chce ⛄

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 06:52

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 07:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Jyz zaczelam plamic i mam malusie skurcze. Czuje, ze juz po wszystkim :(

    Kochana bardzo Ci wspolczuje teraz tych nerwów ale może akurat to plamienie nie będzie znaczyć nic złego.

    Trzymam kciuki by sie nie rozwinęło !!!

    Malgonia lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 07:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 21:50

    Malgonia lubi tę wiadomość

  • Mama_Zuzia Autorytet
    Postów: 2536 3957

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 07:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Ja dokladnie tak mialam. Juz kilka razy o tym pisalam. Bralam duze dawki bo 3x850 i jak zaszlam w sierpniu to wszystko bylo ok do wizyty potwierdzajacej ciaze. Lekarka natychmiast kazala odstawic metformax,po 3 dniach zaczely sie mniejsze przyrosty bety a po tygodniu od wizyty poronilam. Drugi blizniak tez przez to dalej sie nie rozwinal. Nie kazali mi juz wtedy wracac do lekow skoro dalej bede sie starac. Tylko teraz ta nowa lekarka mowila,ze mam na nowo brac,zeby ta insuline ogarnac. Ale w ciazy pewnie tez mi nie pozwoli brac. A i tak nie przerwe brania tym razem. 3 Aniolki stracilam nie biorac mety,wiec zaryzykuje kolejna ciaze z meta,gorzej juz być nie moze.
    Przepraszam,ze sie nie odnosze wszystkich tylko "lajkowalam" wczoraj ale wrocilam wczoraj po 3tyg do pracy i ciezko mi bardzo. Nienawidze tego miejsca i ryczec mi sie chce,ze znowu musze tam byc. Glowa mnie nawalala od poludnia,ze podwojny Apap musialam brac. Gratuluje kresek i pieknych bet, nowych fotek Maluchow i trzymam kciuki za te niepewne wyniki :*


    Hej dziewczyny :*
    Ja Was podczytuje tutaj od dawna, byłam na wątku staraniowym w grudniu i jakoś z przyzwyczajenia siedzę po cichu i Wam kibicuje mocno. Przepraszam ze nie odniosę się do wszystkich do których bym chciała, bo jest Was naprawdę sporo i nie chciałabym nikogo pominąć. Wiedzcie, ze każdy ból przy stratach czy bielach przeżywam razem z Wami, ale tak samo te radości i dopingowanie również!

    Zostawiam Wam tu dużo wirusów ciążowych &€%#}{]*$>~|\_{}$£¥•=*^#}][[?!’&€)(;: i mam nadzieję, ze i Wam pomogą :*

    Chciałam się natomiast odnieść do postów 5ylwian i Angeliki o metforminie w ciąży- chodzę do diabetologa, który ma 3 specjalizacje- diabetolog, rndokrynolog i lekarz chorób wewnętrznych. Gość jest niesamowitym specjalista, ukonczyl studia w Polsce, uczył się w Stanach i w Anglii- jest członkiem różnych stowarzyszeń lekarzy właśnie tam i dodatkowo w Irlandii. Jak tylko zaszłam w ciąże poszłam do niego bo byłam na metforminie plus dodatkowo innych lekarstwach od niego- ponieważ w pierwszej ciąży 6lat temu przytyłam z 60 do 90kg bałam się niekontrolowanych wyników i tym razem (wtedy nie wiedziałam o hiperglikemii relatywnej i io). A mój dr kazał mi bezwzględnie utrzymać metformine przez cała ciąże. Mówił właśnie o częstych poronieniach w związku z odstawieniem metforminy w trakcie ciąży oraz o cukrzycy zarówno matki jak i dziecka w trakcie. Lek ten normalnie stosuje się na zachodzie, ale u nas wola wciskać insulinę bo ja refundują. Oczywiście dwóch lekarzy ginekologów próbowało mnie przerzucić na insulinę lub całkowicie metę odstawić, ale się nie zgodziłam. W tym momencie mam ciąże normalnie prowadzona na mecie, mój ginekolog poinformował mnie ze nie jest dopuszczona w ciąży ale jest to mój wybór i skoro jest on skonsultowany z diabetologiem on nie wtrąca się w jego kompetencje. Na chwile obecna jestem za połowa ciąży, malutka rozwija się ksiazkowo, moje wyniki badań są super, na chwile obecna przytyłam 3,5kg, a nie jak na tym samym etapie w tamtej ciąży 8 lub 9. Oczywiście nie chodzi o moja wagę jako o wyznacznik czy ciąża jest zdrowa czy tez nie, ale widać ze organizm znacznie lepiej sobie radzi z insulina i cukrem. Biore dawkę dzienna 3x500. Piszę to, bo mało relacji o braniu metforminy w ciąży, a wiem, ze sama miałam takie dylematy. Ja poszłam za lekarzem i jego ogromnym doświadczeniem, niecodzienna opinia, ale wiedziałam ze za nim mogę iść jak w ogień bo jest lekarzem który ma wiedzę jak żaden inny którego spotkałam na swojej drodze.
    Podsyłam Wam tez fajny artykuł, polecam:
    http://www.medexpress.pl/metformina-nadzieja-na-szczesliwe-zakonczenie-ciazy/73235

    Sciskam Was mocno i trzymam za Was kciuki, mam nadzieje ze nie jesteście złe ze Was tu podczytuje ale jakoś się tak od grudnia przyzwyczaiłam i mam to we krwi 😂😂😂

    ElfiaKsiężniczka, Pati96, Ochmanka, Tele...79, Sasanka55, Angelika1313, Agamk, 5ylwian, Iseko, szona, MonikA_89!, Ania_85_, syllwia91 lubią tę wiadomość

    ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3914 6580

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 07:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgoniu, przesylam dużo siły❤

    Malgonia lubi tę wiadomość

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 07:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_zuzia no pewnie że wpadaj tutaj!! Chętnie zobaczymy Twoje Maleństwo, poczytamy jak się czujesz, kiedy masz wizytę i co jesz na śniadanie 😉 WSZYSTKIE Mamusie są tu mile widziane!

    Mama_Zuzia, Salome, szona lubią tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 07:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia Skarbie ściskam Cię bardzo mocno! Mam nadzieję że to tylko chwilowy straszak. Cały czas mam Cię w głowie i jestem pełna nadziei że będzie dobrze❤

    Malgonia lubi tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 07:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila Bobas śliczny! Z przyjemnością ogląda się takie Cuda!💗💗

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 07:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeiouy wrote:
    O ja Malinowa! To kiedy testujesz?

    Dopiero jestem po stymulacji... w tym tygodniu punkcja, wiec ewentualny test pod koniec kwietnia/poczatek maja.

    Ochmanka, aeiouy, szona lubią tę wiadomość

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 07:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgoniu spokojnie. Na pewno bedzie wszystko dobrze. Siklas dzisiaj na test?

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Jyz zaczelam plamic i mam malusie skurcze. Czuje, ze juz po wszystkim :(

    Kochana , mam nadzieję, że to tylko jednorazowy incydent i więcej się nie pojawi. Wiem ,co czujesz ..znam ten strach. Na pewno będzie dobrze ,trzymam bardzo mocno kciuki za Was. ;*

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ❤️
    Czekam pod gabinetem genetyka. Zobaczymy, co wymyśla na temat tej aminopunkcji. Moja awidność na ten moment to 36%, wiec infekcja przechodzi, bo na początku była mniejsza niż 1%.
    Oby nie chcieli robić...

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malognia plamienia i skurcze nie zawsze oznaczają coś złego,spokojnie :)
    Gratuluję pozytywów i super przyrostów dziewczyny! Bardzo się cieszę! 😘
    5ylwian a nie możesz zmienić pracy? Nasz stan psychiczny jest bardzo bardzo ważny, a praca która nas stresuje niestety odbija się później...

    5ylwian lubi tę wiadomość

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia, te plamienia potrafią nerwów napsuć... ale musi być dobrze i będzie ❤️ Żadne po wszystkim. ✊🏻

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 809 1729

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgoniu a moze trzeba zwiekszyc proga?
    A mozesz np dzis poporstu odpoczac? Nie isc do pracy?

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22%
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Dzień dobry ❤️
    Czekam pod gabinetem genetyka. Zobaczymy, co wymyśla na temat tej aminopunkcji. Moja awidność na ten moment to 36%, wiec infekcja przechodzi, bo na początku była mniejsza niż 1%.
    Oby nie chcieli robić...

    Trzymam kciuki ,żeby aminopunkcja nie była potrzebna. <3

    moni05 lubi tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Dzień dobry ❤️
    Czekam pod gabinetem genetyka. Zobaczymy, co wymyśla na temat tej aminopunkcji. Moja awidność na ten moment to 36%, wiec infekcja przechodzi, bo na początku była mniejsza niż 1%.
    Oby nie chcieli robić...

    Moni trzymam kciuki !!!!

    Ja sie w sumie nad progiem zastanawiam czy nie strzelić :) jakie te dlugie cykle są irytujące...

    moni05 lubi tę wiadomość

‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego