Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • agge Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    No spada, spada, ale juz w zeszla srode umowa z lekarzem byla taka, ze jak w ciagu 2 dni nie spadnie radykalnie do 20, powinnam isc na zabieg. Jutro ide do swojego gina, niech on podejmie ostateczna decyzje... Dopiero co tez spadalo i to mocno, z 400 do 25 i co? Wzroslo... Mam dosc takich hustawek. Poklocilam sie i z mama i z mezem. Jestem beznadziejna :(

Ef, jak u Ciebie, Krolewno? :*
    Wcale nie jesteś!

Sasanka55 lubi tę wiadomość

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Ochmanka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian po każdej burzy wychodzi słońce! Może to Twoja droga do lepszego jutra... nie lubiłaś swojej pracy więc może los Ci pomógł. Wierzę, że będzie dobrze!

Sasanka55, 5ylwian, Magduullina, szona lubią tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
  • Ochmanka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Iseko, Magduulina, Irvine, Ochmanko, dziekuje :* Ja nie boje sie straconego cyklu, boje sie straconego roku...
    Jakiego roku???? Wybij to sobie z głowy! Na wizycie lekarz Ci powie że wszystko jest w porządku i nie ma innej opcji! Głowa do góry Królewno ❤

Sasanka55, Iseko, szona lubią tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga- gratuluje bety, rosnij kropeczku w sile :*

Iseko- rozumiem Cię, mam nadzieje ze szybko dołączysz do przyjaciółki i będziecie przezywać ten wspaniały czas razem!

Sasanka- uparta ta Twoja beta, ale spada! I to jest najważniejsze :* i niech przychodzi ta 🐒 w końcu, wiem, ze maj będzie Twój!

5ylwian- powiem Ci, ze jest to strasznie przede wszystkim przykre jak Cię potraktowali i jak obecnie nikt się nie liczy z lojalnymi pracownikami, zwłaszcza jak wiedza jaka była sytuacja. Ale z drugiej strony wierze, ze teraz nabierzesz wiatru w żagle i być może to właśnie jest ten początek dobrego w 2019 roku dla Was. Mam nadzieje, ze teraz już lawinowo pójdą dobre zmiany!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 17:49

Ochmanka, Sasanka55, Iseko, 5ylwian, Olga_89 lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka- beta juz jest niewielka. Calego roku na pewno.nie stracisz. Co Ty mowisz! Jeszcze polowy roku nie ma. Zabieg nie będzie potrzebny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaStasia :) wrote:
    Tsh po malu spada . Ostatnio jak robiłam było 3 z kawałkiem . Mam nadzieję że spadnie jeszcze trochę .
    Dobrze że reszta jest ok. Dziękuję za odpowiedź 😘
    Jak spada,to najważniejsze:-) czasem może byc lekki stres i tsh pojdzie w gore. Ale ft4 bardzo ladne,wiec jest bardzo dobrze

• moni05 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko, no toc w łeb dostaniesz za takie mówienie! Nie wolno 😘 przecież wiesz, ze w maju zobaczysz II ✊🏻✊🏻

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • MamaStasia :) Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Jak spada,to najważniejsze:-) czasem może byc lekki stres i tsh pojdzie w gore. Ale ft4 bardzo ladne,wiec jest bardzo dobrze
    Czyli nie jest tak źle więc nie mam czym się martwić . Dziękuję 😘

Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczki, dziekuje Wam bardzo :* No tak, w sumie po takim lajtowym lyzeczkowaniu wystarczy chwilunia przerwy :) Na razie zyje w zawieszeniu. Beta spada juz miesiac... W maju minie rok od rozpoczecia mojej pierwszej ciazy, beda tez imieniny i urodziny mamy, dzien mamy, no kurna, tyle okazji do II :) <3 Sie cos zmajstruje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 18:30

Ochmanka, Magduullina, moni05, Mama_Zuzia, Iseko, MonikA_89!, szona, Ania_85_ lubią tę wiadomość

• 5ylwian Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    5ylwian, zamiast "cytuj", polubilam. Bardzo mi przykro :( Wierze jednak, ze szybko pozaluja utraty takiego pracownika, a Ty znajdziesz duzo lepsza prace :* Czuje, ze za moment bede w podobnej sytuacji, co Ty, ale wiesz co? Zobaczysz, ze wyjdzie nam to na dobre :* Sciiiskam mocno :*
    Czuje sie podwojnie wybrakowana :( niedosyc,ze nie moge donosic ciazy to jeszcze przez to mnie wywalili. Zal mi tylko podstawy i umowy na czas nieokreslony :(

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochane :* maz tez mowi,ze teraz wszystko sie ulozy. Ja nie jestem optymistka. Zaraz przeprowadzka, nici z ciazy i jeszcze bez pracy. W tej chwili wszystko mi sie wali a nie wiem czy bede miala sile to odbudowac...

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Koteczki, dziekuje Wam bardzo :* No tak, w sumie po takim lajtowym lyzeczkowaniu wystarczy chwilunia przerwy :) Na razie zyje w zawieszeniu. Beta spada juz miesiac... W maju minie rok od rozpoczecia mojej pierwszej ciazy, beda tez imieniny i urodziny mamy, dzien mamy, no kurna, tyle okazji do II :) <3 Sie cos zmajstruje...
    Tak tak tak !!!! Takie nastawienie skarbie to je TO!!! :* :) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Dziekuje kochane :* maz tez mowi,ze teraz wszystko sie ulozy. Ja nie jestem optymistka. Zaraz przeprowadzka, nici z ciazy i jeszcze bez pracy. W tej chwili wszystko mi sie wali a nie wiem czy bede miala sile to odbudowac...
    Nic nie dzieje sie bez powodu kochana :* po burzy zawsze wychodzi slonko! :* przykro mi z powodu pracy.

5ylwian lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Iseko, Magduulina, Irvine, Ochmanko, dziekuje :* Ja nie boje sie straconego cyklu, boje sie straconego roku...
    Aaaa dostaniesz po pupie za to!!! Umknelo mi !
    Jakiego roku .... Pfff sasanko mam nadzieje ze lekarz jutro cos podradzi innego nie lyzeczkowanie ... :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian- wiem,ze teraz sytuacja wydaje Ci sie beznadziejna,ale nie martw sie. Nie ma tego złego,co by na dobre nie wyszło. Znajdziesz.lepsza prace, zajdziesz w ciaze i wszystko będzie dobrze

Magduullina, 5ylwian lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 21:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    TSH jest w normie, dla 1 trymestru jest to 2,5 wg najnowszych wytycznych.
    MamaStasia jest w 2 trymestrze. Poza tym normy normami,ale lepiej jak jest ponizej dwoch tsh. Ale skoro ft4 jest dobre,to tsh jest calkiem niezle

• moni05 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian, z ta praca idealnie! Wiesz z czym sie wiąże mniej stresu... ✊🏻✊🏻✊🏻 Przecież by Cię tam wykończyli. 😞
    Dobrze, ze nie zostajesz ot tak bez zaplecza finansowego. Znajdziesz coś o niebo lepszego, gdzie wreszcie Cię docenia.

Ochmanka, Sasanka55, agge, Iseko, 5ylwian lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 21:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko jesteś najlepsza! Nie najgorsza!!❤️❤️❤️

Magduullina, Sasanka55 lubią tę wiadomość

‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ