Kwiecień 2019-testowanie.
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem beznadziejna, nie nadążam zupełnie z czytaniem
Sasanko, nic się nie podwoi, beta leci na zęby!
Moni, zuch jesteś Cieszę się, ze trafiłaś do takiej lekarki.
Magdulina, głowa do góry-wiem, że kreski robią kocioł, a beta jest jak kubeł zimnej wody, ale wierze, że i Ty niedługo zobaczysz prawdziwe 2 kreski.
Ef, bardzo to niesprawiedliwe, że tak musisz cierpieć
Bardzo gratuluje transferów, rosnących bet i Małgoniu! Brak objawów? A spanie od śniadania do nocy, to co to jest?
Ja chyba zbliżam się do owulacji, test jednak ciemnieje, ale powiem Wam, że jakoś mi lzej jest. Pogoda pozwala na spacery, na rower, zaczyna kwitnąć bez (uwielbiam). Mamy z mezem zaplanowanych tyle wyjazdów, weekendów, że nie za bardzo obserwuję swoje ciało, śluzy itd. I to jest wielka ulga. Btw. w maju będę na meczu na Narodowym 2 maja, Warszawianki może się miniemy gdzieś nawet o tym nie wiedząc
Aaaa - Sasanko, bardzo mi pasuje do Ciebie imie Ola
Magduullina, moni05, Sasanka55, Malinaa90, Ochmanka, aeiouy, moyeu lubią tę wiadomość
-
Aaaa no i moni- bardzo się cieszę ze trafiłaś na ta Pania Docent która jest kompetentna i wie co mówi! Bałwany porównywali wyniki które były zrobione innymi metodami, ehhh człowiek to nawet „specjalistów” musi pilnować na każdym kroku! Ja wierze mocno i wiem, ze Twój maluszek jest całkiem zdrowy ❤️
Szona- o kurczaki zazdroszczę meczu, bardzo chętnie bym poszła!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 18:42
Magduullina, szona, moni05, Sasanka55 lubią tę wiadomość
-
Aaaa i 5ylwian! Co do zasady jest podstawa do zasiłku (jeśli spełniasz wszystkie przesłanki) bo rozwiązanie umowy nie było z winy pracownika.
Co do drugiej kwestii - rozumiem, że zwolnili 2 osoby, trzecia jest na zastępstwo i jej umowa kończy się w dniu 8.05? Ta dziewczyna, która ma wrocic jak sądzę nadal jest zatrudniona i myśle też, że ich przypadek pracodawca potraktuje odrębnie.
Ogólnie powiem Wam, że cholernie trudno jest konkretnie doradzić nie znając absolutnie wszystkich okoliczności konkretnej sprawy - bo jeden niuans i wszystko zmienia się o 180 stopni. A w prawie pracy, ubezpieczeniach szczególnie 🤦♀️5ylwian lubi tę wiadomość
-
A moja kumpela dalej rodzi!!! Tak mnie to wzrusza i stresuje, że wypiłam lampkę wina w kancy 🤫
moni05, Mama_Zuzia, agge, Magduullina, Malinowa91, Ochmanka lubią tę wiadomość
-
Melevis!!!!! Gdzie żeś jest?
Sasanka55, Ochmanka lubią tę wiadomość
-
agge wrote:Moni, kochana wyślesz mi te czopki w wolnej chwili? Nie spieszy mi się jakoś, ale tak przypominam, bo święta i teraz to dzisiejsze spotkanie, gdybyś zapomniała
Agge, byłam na poczcie o 9 rano dziś 😘 jeszcze przed wyjazdem.
szona, Magduullina, aeiouy lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Tak dziewuszki, czasami jak nie przypilnujemy lekarza, albo się o coś nie zapytamy to będziemy żyły w niewiedzy i stresie niepotrzebnie zresztą.
Takie intymne pytanie dziewuszki, bo u mnie to pierwszy raz się tak zdarzyło, po stosunku np. po 2 h leci z Was kroplami, jak stoicie taka mętna jakby woda?❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie
Starania od 11.2018 r. z przerwami -
szona wrote:A moja kumpela dalej rodzi!!! Tak mnie to wzrusza i stresuje, że wypiłam lampkę wina w kancy 🤫
DzulkaJ, Magduullina, szona, Sasanka55 lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
DzulkaJ wrote:Tak dziewuszki, czasami jak nie przypilnujemy lekarza, albo się o coś nie zapytamy to będziemy żyły w niewiedzy i stresie niepotrzebnie zresztą.
Takie intymne pytanie dziewuszki, bo u mnie to pierwszy raz się tak zdarzyło, po stosunku np. po 2 h leci z Was kroplami, jak stoicie taka mętna jakby woda?DzulkaJ, agge, Magduullina, Sasanka55, Ochmanka lubią tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Lecieć leciało, ale teraz to ciurkiem haha i takie wtf?! Dziurawa jestem haha
MonikA_89!, Magduullina, Sasanka55, Iseko lubią tę wiadomość
❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
Dziewczynki, mam dylemat. Jutro przed wizytą USG mam zrobić kilka badań, już pod kątem punkcji. Kusi mnie, żeby pójść do swojego labu, zamiast przepłacać w klinice. Boję się tylko, że doktorek będzie krzywo na to patrzył. Mąż mówi, żeby zrobić w klinice, mimo że jest min 1.5x drożej. Tyle kasy już ładujemy w to leczenie, że każda możliwość zaoszczędzenia brzmi kusząco... A wy co myślicie?
😭
DzulkaJ wrote:Lecieć leciało, ale teraz to ciurkiem haha i takie wtf?! Dziurawa jestem haha
😭
moni05 wrote:Agge, byłam na poczcie o 9 rano dziś 😘 jeszcze przed wyjazdem.
Magduullina, moni05 lubią tę wiadomość
-
DzulkaJ wrote:Tak dziewuszki, czasami jak nie przypilnujemy lekarza, albo się o coś nie zapytamy to będziemy żyły w niewiedzy i stresie niepotrzebnie zresztą.
Takie intymne pytanie dziewuszki, bo u mnie to pierwszy raz się tak zdarzyło, po stosunku np. po 2 h leci z Was kroplami, jak stoicie taka mętna jakby woda?
Nigdy czegoś takiego u siebie nie zaobserwowałam 🤔
-
MonikA- a jakie to badania? Jakieś specjalistyczne? Od tego uzależniałabym to czy bym zrobiła je w zwykłym labie czy u nich szczerze mówiąc :*
Dzulka- norma, ja tego nienawidzę wręcz :p -
Malinowa91 wrote:Mam podany jeden zarodek, bo tylko tyle mozna podac w tym badaniu klinicznym.
Na bete musze sie wstawic 30 kwietnia, wiec Ochmanko prosze Cie o dopisanie mnie do listy testerek na 30.04😊2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 🙂
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium)
5 dpt⏸
7 dpt - beta 57,4
9 dpt - beta 134
11dpt- beta 300,44 prog. 26
15dpt - 1660 prog. 28
17 dpt - plamienie
18 dpt - 5718
21 dpt - krwawienie, bez ustalonej przyczyny 2,1 CRL - miga ❤ -
Urodziła! 🤸♀️
Dawno nie przepełniała mnie taka radość! Rozmawiałyśmy od rana we trzy - ja, rodząca i jej siostra Dopiero po 17 zaczął się konkretny poród, a przed chwilą Malutka przybyła na świat popłakałam się z radosciDzulkaJ, MonikA_89!, Kingulla, Malinowa91, agge, Magduullina, 5ylwian, Pati96, Sasanka55, Malinaa90, Ochmanka, aeiouy, nuśka91, Iseko, Arashe lubią tę wiadomość
-
MonikA_89! wrote:A bierzesz jakieś leki, które mogą rozrzedzać śluz? Np ACC, albo jakieś stymulujące❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
szona wrote:Urodziła! 🤸♀️
Dawno nie przepełniała mnie taka radość! Rozmawiałyśmy od rana we trzy - ja, rodząca i jej siostra Dopiero po 17 zaczął się konkretny poród, a przed chwilą Malutka przybyła na świat popłakałam się z radosciszona lubi tę wiadomość
❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
Starania od 11.2018 r. z przerwami