Kwiecień 2019-testowanie.
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama_Zuzia wrote:MonikA- a jakie to badania? Jakieś specjalistyczne? Od tego uzależniałabym to czy bym zrobiła je w zwykłym labie czy u nich szczerze mówiąc :*
Dzulka- norma, ja tego nienawidzę wręcz :pWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 19:07
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
DzulkaJ wrote:Nie, jedynie co przyjmuje to femibion 0 i euthyrox 25☺️
Magduullina lubi tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
MonikA_89! wrote:Progesteron, estradiol, morfologia, APTT, potas, sód i glukoza 😜 czyli coś co zrobię praktycznie wszędzie. W klinice za estradiol zapłaciłam ostatnio 45zł....lekko zaszaleli z cennikiem. O ile przy pierwszym podejściu wszystko grzecznie robiłam u nich, to teraz mnie te ceny strasznie irytować zaczęły 😐
To takie badania bym zrobiła w normalnym labie, no bez jaj żebyś dwa razy tyle płaciła tam- wierze w przekłamania przy jakichś specjalistycznych badaniach ale nie takich. A lekarz jak będzie się rzucał to powiedz wprost- ze musicie liczyć się z kosztami bo niestety cała procedura pochłania dużo pieniędzy.Magduullina, 5ylwian, MonikA_89!, Sasanka55, Ochmanka, Iseko lubią tę wiadomość
-
Zreszta takie kliniki tez współpracują z różnymi laboratoriami jak np diagnostyka czy alab- tylko narzucają dodatkowo swoją marże za pośrednictwo, bo są chciwi i wiedza ze ludzie wydadzą każde nawet ostatnie pieniądze w walce o dziecko
Magduullina, MonikA_89!, Sasanka55 lubią tę wiadomość
-
moni05 wrote:Iwona, po HSG chyba pierwsze trzy miesiące są super płodne, wiec po pierwszym cyklu się nie zniechęcaj i nie załamuj... klinika to w razie co tez nie wyrok, ilu dziewczynom już tu pomogli... nie załamuj się tylko 😘
Ryjek, trzymam kciuki. 😊
5ylwian, jeśli zwolnienie było za porozumieniem stron to zasiłek się nie należy. Tylko tyle wiem.
Szona, brawa za test ważny do dwa lata temu 😂🤦🏻♀️
Irvine, podziwiam, w takiej atmosferze nie wytrzymałabym w pracy ani dnia dłużej... pomysl czy to warte Twojego stresu, gdzie tu czerwiec jeśli jeszcze nie ma maja 😘
Arashe a jak się czujesz? Jak migreny?
Gosiek, Magdulina, przykro mi bardzo 😞
Malina, beta jest w normie, postaraj się już uspokoić, dla Waszego dobra 😘
Malinowa ✊🏻✊🏻 ❤️
Sasanko, kurczę. Dobrze, ze spada. 😘 jednak mimo wszystko to się tak przeciąga, ze aż mnie wkurza 😤
JaSzczurek o matulu jaki piękny bobas 🥰 nic nie obstawiam, nigdy jeszcze nic nigdzie nie wygrałam 😂 przekornie mogę napisać, ze dziewczynka 😁
Malgonia, przejmujemy Twoje stresy i teraz jesteś mamą na relaksie, bardzo Cię proszę. Bo i tam Cię znajdziemy żeby zasadzić kopa, jak trzeba. Nie możesz obudzić się z bólem cycków bo strasznie niewygodnie będzie się tak kłaść do masażu... 😋
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Jaszczurka, a ja nie pójdę za tłumem i obstawię dziewczynę
chociaż nie mam szczęścia w grach loteryjnych, to pewnie i tu nie trafię
Malgoniuu relaksuj się, odpoczywaj, wymasuj dokładnie bo niedługo będzie Ci doskwierał ból pleców od ciągnącego w dół wielkiego brzucha
Sasanko beta spada jest okmi przy tych małych wartościach baaaardzo długo spadało.
Monia był śluz rano, teraz cisza. Nawet jajniki przestały trochę bolećmam nadzieję, że dojadę z pełnym kurnikiem
Magduullina, MonikA_89!, Sasanka55 lubią tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2 😞
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
Zespół antyfosfolipidowy ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞 -
Kingulla wrote:A Ty też bierzesz udział w tych badaniach w Białymstoku ?
Magduullina, szona, Sasanka55 lubią tę wiadomość
58cs szczęśliwy ❤
Córcia👨👩👧
32 lata👫
03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
04.2019- start I procedura - 4❄
04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
06.2019- FET (N) 2BB 👎
09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
21.09 - 6dpt - II kreski❤
8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤
11.2022 start II procedura 👎
04.2023 start III procedura - 6❄
05.2023 start IV procedura - 11❄
Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.
12 zdrowych Słoneczek🌞
09.2023 - FET (S) 5.1.1
22.10.2023 - 8tc 👼👼
12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍
“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”. -
szona wrote:Aaaa i 5ylwian! Co do zasady jest podstawa do zasiłku (jeśli spełniasz wszystkie przesłanki) bo rozwiązanie umowy nie było z winy pracownika.
Co do drugiej kwestii - rozumiem, że zwolnili 2 osoby, trzecia jest na zastępstwo i jej umowa kończy się w dniu 8.05? Ta dziewczyna, która ma wrocic jak sądzę nadal jest zatrudniona i myśle też, że ich przypadek pracodawca potraktuje odrębnie.
Ogólnie powiem Wam, że cholernie trudno jest konkretnie doradzić nie znając absolutnie wszystkich okoliczności konkretnej sprawy - bo jeden niuans i wszystko zmienia się o 180 stopni. A w prawie pracy, ubezpieczeniach szczególnie 🤦♀️
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Dziewczyny, jestem jestem, czytam Was na bieżąco, ale jakoś nie mam siły się na bieżąco udzielać, przepraszam...
szona niech ten owulak już ściemnieje! Widzę, że w miarę na luzie teraz podchodzisz, co mnie cieszy i mam nadzieję, że miło się zaskoczysz
Sasanka beta ładnie spada - z tych najniższych wartości zawsze leci jak krew z nosa. Za tydzień już nic nie będzie
5ylwian mimo, że się nie znamy, to też widzę, że odżyłaś
Magdulinka szkoda, że ta beta ujemna, kurde. Testy lubią nas w ciula robić, nie zliczę nawet, ile razy miałam drugą kreskę widoczną od razu, a beta 0.
ef, Pati strasznie mi przykro, że musicie to przechodzić. Od razu wszystkie emocje ze stycznia do mnie wracają. Bądźcie silne
Malina beta tak ładnie przyrasta, a ta się jeszcze czepia! No nie wyczymię!
Ja byłam dzisiaj na wizycie. Wszystko wygląda dobrze, ale wiadomo jak jest. Wielkość zarodka odpowiada tygodniowi z om, całe 8mm. Serduszko bije. Następna wizyta za 2 tygodnie, dr powiedział, że i tak dłużej nie wytrzymam. Zwłaszcza, że to będzie tydzień, w którym zatrzymała się poprzednia ciąża.
A to moja Fasolinka. Trzymajcie za nią kciuki, proszę 😘
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5f97109afad.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 19:18
Mama_Zuzia, APrzybylska, DzulkaJ, 5ylwian, Justa29, szona, agge, MonikA_89!, Iwona28, Gosiek1993, syllwia91, moni05, Tele...79, Magduullina, Irvine90, Pati96, Malinowa91, Sasanka55, madziorek86, Ochmanka, Kingulla, Szczesliwa_mamusia, Agamk, aeiouy, nuśka91, ElfiaKsiężniczka, Iseko, Arashe, Ania_85_, moyeu lubią tę wiadomość
-
Melevis wrote:Ja byłam dzisiaj na wizycie. Wszystko wygląda dobrze, ale wiadomo jak jest. Wielkość zarodka odpowiada tygodniowi z om, całe 8mm. Serduszko bije. Następna wizyta za 2 tygodnie, dr powiedział, że i tak dłużej nie wytrzymam. Zwłaszcza, że to będzie tydzień, w którym zatrzymała się poprzednia ciąża.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5f97109afad.jpg
Cześć maluszku 😍😍😍
Rosnij zdrowo u Mamusi w siłe! Melevis jestem pewna, ze teraz będzie już tylko happy end! Mocno trzymam za Was kciukiMagduullina, Sasanka55 lubią tę wiadomość
-
MonikA_89! wrote:Progesteron, estradiol, morfologia, APTT, potas, sód i glukoza 😜 czyli coś co zrobię praktycznie wszędzie. W klinice za estradiol zapłaciłam ostatnio 45zł....lekko zaszaleli z cennikiem. O ile przy pierwszym podejściu wszystko grzecznie robiłam u nich, to teraz mnie te ceny strasznie irytować zaczęły 😐
MonikA_89!, Sasanka55 lubią tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Melevis wrote:Dziewczyny, jestem jestem, czytam Was na bieżąco, ale jakoś nie mam siły się na bieżąco udzielać, przepraszam...
szona niech ten owulak już ściemnieje! Widzę, że w miarę na luzie teraz podchodzisz, co mnie cieszy i mam nadzieję, że miło się zaskoczysz
Sasanka beta ładnie spada - z tych najniższych wartości zawsze leci jak krew z nosa. Za tydzień już nic nie będzie
5ylwian mimo, że się nie znamy, to też widzę, że odżyłaś
Magdulinka szkoda, że ta beta ujemna, kurde. Testy lubią nas w ciula robić, nie zliczę nawet, ile razy miałam drugą kreskę widoczną od razu, a beta 0.
ef, Pati strasznie mi przykro, że musicie to przechodzić. Od razu wszystkie emocje ze stycznia do mnie wracają. Bądźcie silne
Malina beta tak ładnie przyrasta, a ta się jeszcze czepia! No nie wyczymię!
Ja byłam dzisiaj na wizycie. Wszystko wygląda dobrze, ale wiadomo jak jest. Wielkość zarodka odpowiada tygodniowi z om, całe 8mm. Serduszko bije. Następna wizyta za 2 tygodnie, dr powiedział, że i tak dłużej nie wytrzymam. Zwłaszcza, że to będzie tydzień, w którym zatrzymała się poprzednia ciąża.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5f97109afad.jpg
Rosnij Malenstwo,bo rodzenstwo czeka :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 19:27
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
5ylwian wrote:Jak nie uciekniesz na fiolet to na pewno blizej sie poznamy,bo ja teoretycznie mam miec przerwe w staraniach do pazdziernika,wiec bede pewnie pod koniec roku pisac nowym dziewczynom rzeczy w stylu "byl tu kiedys taki przypadek,ze...", bo malo z nas teraz obecnych tu bedzie
Rosnij Malenstwo,bo rodzenstwo czeka :*
Na fiolet na pewno się nie wybieram, totalnie nie mój klimat
5ylwian, Magduullina, szona, Sasanka55, Malinaa90, Ochmanka, eemmiilliiaa, Iseko lubią tę wiadomość
-
Ta mała złośnica tak mi daje po pęcherzu który mam pełny, ze zaraz się posikam po nogach! A stary jak na złość zajmuje łazienkę i ignoruje to jak go wywołuje stamtąd 🙈
Magduullina, JaSzczurek, Sasanka55, Ochmanka lubią tę wiadomość
-
Malinowa91 wrote:Tak i jestem pacjentka dr.Agnieszki😊
to zaptram - płaciłaś za leki do stymulacji ? Bo u mnie jakieś nieporozumienie
doktor mówiła, że leki wyjdą nam jakieś 2000, a przy kasie powiedzieli, że ja za leki nie płacę
nie chcę wyjść na jakiegoś oszusta, ale na siłę mam im wcisnąć pieniądze ?
hyhy
Magduullina lubi tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2 😞
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
Zespół antyfosfolipidowy ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞 -
agge wrote:Ojej dziękuję
pamiętałaś
kochana jesteś, że w taki stresujący dzień o mnie pomyślałaś
dziękuję naprawdę!
agge, Magduullina lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Mama_Zuzia wrote:Zreszta takie kliniki tez współpracują z różnymi laboratoriami jak np diagnostyka czy alab- tylko narzucają dodatkowo swoją marże za pośrednictwo, bo są chciwi i wiedza ze ludzie wydadzą każde nawet ostatnie pieniądze w walce o dziecko
😭
nick nieaktualny
-
MonikA_89! wrote:Akurat oni mają umowę z Synevo. Nawet na portalu sprawdzam wyniki...
No to kochana, nie przejmuj się niczym :* zrobisz jak uważasz ale wg mnie nie ma sensu wydawać za dużo tam gdzie nie trZeba. Lepiej przeznaczyć te pieniądze na coś innego :*MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
5ylwian wrote:Jak nie uciekniesz na fiolet to na pewno blizej sie poznamy,bo ja teoretycznie mam miec przerwe w staraniach do pazdziernika,wiec bede pewnie pod koniec roku pisac nowym dziewczynom rzeczy w stylu "byl tu kiedys taki przypadek,ze...", bo malo z nas teraz obecnych tu bedzie
Rosnij Malenstwo,bo rodzenstwo czeka :*5ylwian, Sasanka55, Ochmanka lubią tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62