Kwiecień 2019-testowanie.
-
WIADOMOŚĆ
-
Hope&Baby, ja też widzę krechę piękną czekam na Twój wynik!
Olga, przepiękna beta, wzrosty do pozazdroszczenia
Malgonia, ciężko nie panikować, ale wiemy jak to jest z tymi objawami mnie wczoraj wieczorem zaczęły znacznie mniej boleć cycki i urzadzilam taką panikę, że mąż nie wiedział już nawet, jak mnie pocieszać. Zamiast się cieszyć, to my cudujemy no ale musi być dobrze, prawda?
Madziandzia, ja też trzymam kciuki za Twoją szybką "wpadkę"Malgonia, Madziandzia, Olga_89 lubią tę wiadomość
-
Ja juz btm nawet tym cyckom dala spokoj, gdybym czula, ze mi macica rosnie. Gdyby cos tam ciagnelo, puchlo.. no cokolwiek. W poprzedniej ciazy na tym etapie mialam prawie 1cm pecherzyk.. no to chyba macica powinna go zarejestrowac
Najgorsze, ze ja sie czulam bardzien ciazowo przed wyjazdem. Dziwne sny, zawroty glowy, zmeczenie, nudnosci, cycki.. a teraz nic moze te objaey nie byly jakos ekstremalnie nasilone ale pojawialy sie, a reraz w ogole.
Chyba po przylocie zrobie bete. Nie wiem jaka powinna dokladnie byc, ale jakies minimum sobie wylicze. Przynajmniej bede wiedziala na co sie przygotowac. Bo jesli wynik bedzie kolo 1000 to wiadomo, ze po wszystkim. -
Hope &baby, leć na betę
Olga, rewelacja! 😍 Ale się maluch pięknie wgryzł!
Małgonia, zazdroszczę masażu 😜 ale by się przydało, żeby ktoś mnie tak pougniatał 😂
Ja już krew spuściłam i teraz jadę do kliniki oglądać jajka. Proszę o kciuki! 😘buba123, Ochmanka, Malgonia, Agamk, aeiouy, Malinowa91, szona, Sasanka55, Magduullina, Madziandzia, Iseko lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Hope- widać kreskę, trzymam kciuki za wyniki bety!
Malgonia- na tym etapie co jesteś byłam 2tyg z synem w szpitalu i powiem Ci, ze nie czułam absolutnie NIC. Później za to jak Cię wymioty dorwą, to będziesz tęsknić za tym czasem. Wszystko jest dobrze mała, uwierz w tego kropka który tam jest! :* choć wiem ze te pierwsze tygodnie są najbardziej stresujące. Kropek jest po prostu teraz na wakacjach, to co ma Ci dokuczać cyckami albo macica- on się relaksuje i na tym się skupia!
Olga- cudowna beta ❤️❤️❤️
MonikA- kciuki i dla Ciebie zaciśnięte! Daj znać potem jak Twój kurnik 🐥🙏🏼
Dzień dobry wszystkim 🥰🤰🏼Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 07:59
MonikA_89!, Malgonia, Olga_89 lubią tę wiadomość
-
Malgonia o której wynik?
Monia ja już po becie czekam na wyniki myślicie że jest szansa że pow mi przez telefon? Nie wiem czy zdążę odebrac02.2019- laparoskopia z elektrokauteryzacją
03.2019- szczęśliwy cykl ❤
05.2019- Aniołek [*]👼
11.07.2019 powrót do walki ✊ -
Malgonia wrote:Ja juz btm nawet tym cyckom dala spokoj, gdybym czula, ze mi macica rosnie. Gdyby cos tam ciagnelo, puchlo.. no cokolwiek. W poprzedniej ciazy na tym etapie mialam prawie 1cm pecherzyk.. no to chyba macica powinna go zarejestrowac
Najgorsze, ze ja sie czulam bardzien ciazowo przed wyjazdem. Dziwne sny, zawroty glowy, zmeczenie, nudnosci, cycki.. a teraz nic moze te objaey nie byly jakos ekstremalnie nasilone ale pojawialy sie, a reraz w ogole.
Chyba po przylocie zrobie bete. Nie wiem jaka powinna dokladnie byc, ale jakies minimum sobie wylicze. Przynajmniej bede wiedziala na co sie przygotowac. Bo jesli wynik bedzie kolo 1000 to wiadomo, ze po wszystkim. -
Dzień dobry dziewczyny,
Ostatnio mniej się udzielam, bo dopadła mnie jakaś melancholia. Czytam regularnie i cieszę się z każdego waszego pozytywnego testu, bety martwię się razem z wami złymi wynikami.
Sasanko pytalas co u mnie. U mnie nic sie nie zmieniło. Zjadam suple. W tym miesiącu nie ma co liczyć na owulacje, bo nie biorę clo. Bez monitoringu byłoby to bez sensu dla mnie. Czekam na wizytę i ten czas tak mi się dluzy, bo to jeszcze cały miesiąc.
Malgoniu, może po prostu twój organizm jest zorientowany na zmianę klimatu, strefy czasowej jeszcze i nie rejestruje wgryzajacego się kropka 😘Malgonia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalgonia ja wiem ze to mozna sobie gadać a w głowie wiadomo co siedzi, ale staraj się cieszyć wakacjami pamiętaj ze sa dziewczyny ktore noe wiedzą ze sa w ciąży bo nie mają żadnych objawów także podziwiaj widoki korzystaj ile możesz bo tryb matka jest potem zajmujący :*
Monika trzymam mocno!
Hope który dzisiaj dpo?MonikA_89!, szona, Malgonia, Sasanka55 lubią tę wiadomość
-
Malgonia Ty jesteś na wczasach to i kropek jest. On sie teraz relaksuje, po 8 maja da o sobie znać😊
MonikA relacja z wizyty w kurniku obowiązkowa! Obstawiam dwucyfrowy wynik❤
Hope ja też tam widzę kreskę!MonikA_89!, szona, Malgonia lubią tę wiadomość
-
Hope&Baby wrote:Malgonia o której wynik?
Monia ja już po becie czekam na wyniki myślicie że jest szansa że pow mi przez telefon? Nie wiem czy zdążę odebrac
Spróbuj zadzwonić do labu i powiedzieć, że musisz podać wynik lekarzowi, bo od wczesnej ciąży włączasz leki. Może się zlitują i powiedzą Albo niech zrobią skan i wyślą mailowo. Ja sobie kiedyś tak załatwiłam w regionalnym centrum krwiodawstwa, bo też mają swój lab i nie wrzucają wyników do neta, a potrzebowałam je pilnie
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Hope ja wracam za ponad dwa tygodnie
Monika kciuki za jajka, ale jestem o nie spokojna, bo Ty sie na zwyklym Clo tak stymulujesz, ze musi byc dobrze.
Dzieki Dziewczyny. Chcialabym zeby to byla tska super lajtowa i bezproblemowa ciaza, ale poki nie zobacze zywego zarodeczka na usg to nie uwierze.
Troche mnie pociesza Irvine ze jestesmy na tym samym etapie i mamy podobne odczucia. Ja viagle mam w glowie poprzednia ciaze, gdzie herbate robilam na raty bo nie mialam sily.
No dobra, dzis juz nie narzekam, wroce do tematu jutroMonikA_89!, Ochmanka lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny za wiarę w mojego Malucha
Malgonia umów się na wizytę od razu po powrocie, beta nic Ci już nie powie, a może tylko niepotrzebnie zestresować. Ja na Twoim miejscu nasikałabym na ichniejszy test powinny być już ciemne krechy
Co do objawów to u mnie też z tym lipa, jedynie mega zmęczenie - ale przy dwójce dzieci to nic dziwnego. No i zapachy. Cycki flaki, zero wrażliwości. No i ok. 5tc miałam jednodniowe mdłości, ja przeszczęśliwa, a tu następnego dnia już po wszystkim. Dlatego wczoraj szlam na wizytę z duszą na ramieniu. Będzie dobrze!
Monika kciuki zaciśnięte!MonikA_89!, Malgonia, Sasanka55, syllwia91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Chyba jedyny moj ciazowy objaw to ze mi lzy leca jak to czytam. Tak bardzo progne tego dziecka. Wzielabym od agge te wymioty i nie pisnelabym jednym slowem.
Z umowieniem mam problem, bo pzu mnie nie umowilo a ja zadzwonic nie mam jak (moj numer w ogole nie odbiera w Wietnamie z reszta 10 zl za minute odstrasza), a do Wrony nie wiem czy da rade tak z dnia na dzien. Nie chce znow od jakiegos nieczulego obcego dziada uslyszec, ze nic z tego. -
Już jestem po wizycie, ale szału nie ma. Po 3-4 pęcherzyki na każdym jajniku. Mam wydłużoną stymulację o kolejne 3 dni. W sobotę jeszcze USG i w poniedziałek punkcja.
moni05 lubi tę wiadomość
😭
Monika89 mocnooo zacisniete kciuki za jajeczka🤛🤛🤛
Hope&baby nooo widac, ze cos sie wykluwa na tym tescie, wiec kciuki za pozytywna bete!🤛😉
Malgoniu pomysl sobie, ze sa kobiety, ktore poczatek ciazy przechodza bezobjawowo i wszystko jest w jak najlepszym porzadku!😊Wypoczywaj, relaksuj sie, bo stres kropkowi nie pomaga😉
Malgonia, MonikA_89!, Sasanka55 lubią tę wiadomość
58cs szczęśliwy ❤
Córcia👨👩👧
32 lata👫
03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
04.2019- start I procedura - 4❄
04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
06.2019- FET (N) 2BB 👎
09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
21.09 - 6dpt - II kreski❤
8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤
11.2022 start II procedura 👎
04.2023 start III procedura - 6❄
05.2023 start IV procedura - 11❄
Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.
12 zdrowych Słoneczek🌞
09.2023 - FET (S) 5.1.1
22.10.2023 - 8tc 👼👼
12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍
“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”. -
MonikA_89! wrote:Już jestem po wizycie, ale szału nie ma. Po 3-4 pęcherzyki na każdym jajniku. Mam wydłużoną stymulację o kolejne 3 dni. W sobotę jeszcze USG i w poniedziałek punkcja.
Do piatku jeszcze sie cos wykluje jestem tego pewna😊
Aaa moze masz za mala dawke leku dobranego i dlatego tak skromnie z tymi jajami?58cs szczęśliwy ❤
Córcia👨👩👧
32 lata👫
03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
04.2019- start I procedura - 4❄
04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
06.2019- FET (N) 2BB 👎
09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
21.09 - 6dpt - II kreski❤
8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤
11.2022 start II procedura 👎
04.2023 start III procedura - 6❄
05.2023 start IV procedura - 11❄
Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.
12 zdrowych Słoneczek🌞
09.2023 - FET (S) 5.1.1
22.10.2023 - 8tc 👼👼
12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍
“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”. -
Monika ale moze w kazdym pecherzyku jest super dojrzala komorka jajowa. To najwazniejsze.
Mam znajomych co 4 razy podchodzili, ona juz 43 lata, za 4 razem wydali kilkanascie tysi na same leki do stymulacji i udalo sie wychodowac jeden pecherzyk. I z tego jednego pecherzyka maja dzis sliczna corke. Zaciskam kciuki by wystarczylo Ci jedno podejscie.
MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
Malinowa91 wrote:Do piatku jeszcze sie cos wykluje jestem tego pewna😊
Aaa moze masz za mala dawke leku dobranego i dlatego tak skromnie z tymi jajami?
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62