Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 26 kwietnia 2019, 21:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge biedulko jak ja Ci współczuję tego samopoczucia... :( ja mam akcje mdłościowe przez nerwicę to pierdolca dostaję, jestem załamana... :( Spróbuj może tego czopka?

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 26 kwietnia 2019, 21:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tele proszę mi tu wysikać II kreseczki w niedziele ! W kwietniu już limit @przekroczony teraz same II mają być i kropka . 🙂:* w maju Cię widzę jako ciężarówka!

    Tele...79, Sasanka55, aeiouy, Magduullina lubią tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 26 kwietnia 2019, 21:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne moje, dziękuje Wam za wszystko, za troskę i pytania przede wszystkim.
    Ja na IP wylądowałam bo ekg było niepokojące, ciśnienie w normie, ale puls najmniej 103...
    z racji holtera nie wypuszczą mnie przez 24h, ale jutro już normalnie pójdę do domu.
    Przeczytałam wszystko i proszę Agge aby wsadziła ten czopek wreszcie w celach testowych, trzeba sprawdzić czy one pomagają i wtedy dealer Monia załatwi więcej jak będzie trzeba.
    A Sasanke żeby przestała się łamać, bo nie lubię Sasanki Oli w takim wydaniu, bo wtedy to już mam wrażenie, ze świat się kończy jak Sasanka płacze.
    Nuśka, cudny ten Wasz Kubuś 😘

    Na pytania, które padły nie znam odpowiedzi, oprócz tego, ze tez napisze Hope, ze jej beta rośnie wzorowo. 😊

    Ściskam Was wszystkie ❤️

    szona, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 26 kwietnia 2019, 21:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/66db4f03a79b.jpg

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/01e1798767a9.jpg

    Cześć moje ulubione Ciocie 😍
    U nas wszystko dobrze. Dziś nie dostałam zdjęcia tylko filmik, ale zrobiłam z niego screeny ❤️ Jak widzicie na pierwszym zdjęciu Kubuś grozi paluszkiem a na drugim jego stopa 👣

    Z wrażenia nie zapytałam nawet ile mierzy 😂 ale to nic, jak zobaczyłam go na monitorze to o wszystkim zapomniałam... Wiercił się strasznie, pił wody, przecierał rączkami buzię ❤️ aż nie mogę uwierzyć, że jeszcze właściwie go nie czuje jak on tam tak szaleje! No i w ogóle to jest nie do pojęcia, że ten cudowny człowieczek rośnie we mnie 😍

    Piękności ❤❤❤

    nuśka91, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 26 kwietnia 2019, 21:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka cudny synuś♥️♥️♥️

    nuśka91 lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 26 kwietnia 2019, 22:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Piękne moje, dziękuje Wam za wszystko, za troskę i pytania przede wszystkim.
    Ja na IP wylądowałam bo ekg było niepokojące, ciśnienie w normie, ale puls najmniej 103...
    z racji holtera nie wypuszczą mnie przez 24h, ale jutro już normalnie pójdę do domu.
    Przeczytałam wszystko i proszę Agge aby wsadziła ten czopek wreszcie w celach testowych, trzeba sprawdzić czy one pomagają i wtedy dealer Monia załatwi więcej jak będzie trzeba.
    A Sasanke żeby przestała się łamać, bo nie lubię Sasanki Oli w takim wydaniu, bo wtedy to już mam wrażenie, ze świat się kończy jak Sasanka płacze.
    Nuśka, cudny ten Wasz Kubuś 😘

    Na pytania, które padły nie znam odpowiedzi, oprócz tego, ze tez napisze Hope, ze jej beta rośnie wzorowo. 😊

    Ściskam Was wszystkie ❤️
    Ojej :(
    Oby już wszystko ok było...
    Wsadzę jutro tego czopka, aby sprawdzić. Jeśli pomogą, to już poproszę mojego lekarza o nie. I tak już bardzo mi pomogłaś 😘😘trzymaj się tam.

    moni05 lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 26 kwietnia 2019, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    I jak to jest? Będę brala go 10 dni dostanę okres po odafawieniu a jak by się udało to nie zaszkodzi to odstawienie?
    Po 10 dniach warto zrobić test albo betę. W ciemno bym nie odstawiała

    syllwia91 lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 26 kwietnia 2019, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ale co się stało z serduchem?? Jeju przegapiłam coś? Ja tylko powiem,że cierpię na arytmię i inne wady serca, na codzień mam tętno w granicach 100, w ciąży nawet 120 i było ok ☺️

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 kwietnia 2019, 22:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 22:09

    Pauliśka, Sasanka55 lubią tę wiadomość

  • Tele...79 Ekspertka
    Postów: 205 429

    Wysłany: 26 kwietnia 2019, 22:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    A to jakoś zaraz po skończeniu dostaje się @?? Bo kuźwa będę wtedy laparoskopie miała w 13 dc robiona... Chyba wezmę dopiero w niedzielę pierwsza tabletkę

    Nie wiem dokładnie kiedy Ty dostaniesz. Ja mam zawsze na trzeci dzień po odstawieniu,a kiedyś czytałam że różnie dziewczyny dostają @. Jedne na drugi dzień,inne dopiero z 4 dni pózniej a nawet któraś pisała że dostała w trakcie i nie zdążyła wziąść ostatniego dnia tabletki. Może zerknij na wątek o dupku tam pewnie dziewczyny więcej piszą.

    Angela uwielbiam gdy tak we mnie wierzysz,albo raczej w to co wysikam.

    Agge Ty nasz biedaku ja ostatni raz rzygałam kilka miesięcy temu jak miałam wirusa i te dwa dni były dla mnie wielką męczarnią, więc mogę sobie tylko wyobrazić co Ty przeżywasz. A jeśli chodzi o plamienia to myślę że to przez tą tabletkę ''dowcipną''.

    Angelika1313, syllwia91 lubią tę wiadomość

    31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
    HBS+ Niskie AMH
    Krótkie cykle ok.24-26dni.
    w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
    Wiek 40lat.
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 26 kwietnia 2019, 22:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak leżałam, to było ok.
    Teraz wstałam do łazienki i po powrocie znów więcej, tym razem kolor ciemniejszy brązowy...
    Idę spać, mam nadzieję że przez noc już się uspokoi i nie będę jutro musiała jechać do szpitala...

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 26 kwietnia 2019, 22:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka, cudowny ten Twój Kubuś! Normalnie do schrupania 😘 Na pierwszym zdjęciu wygląda tak jakby groził paluszkiem i mówił "nie wolno się mi się tu stresować ciotki!" 😂

    Sylwian, ja bym olała takie spotkanie. Skoro odetchnęłaś z ulgą, że nie musisz chodzić do pracy, to po co teraz dokładać sobie stresu przez takie wymuszone spotkania-pożegnania. Lepiej poświęć ten czas sobie i mężowi 😉

    Ef, jak się dzisiaj czujesz? Coś się rozkręciło??

    Moni, oby badanie holterem wyszło prawidłowo! ✊✊✊Trzymaj się tam dzielnie!

    Sasanka55, ef36, moni05, nuśka91, 5ylwian, aeiouy lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 26 kwietnia 2019, 22:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tele, wierze, wierze w każdą z was mocno wierze !❤

    Sasanka55, Tele...79, nuśka91, aeiouy lubią tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 26 kwietnia 2019, 22:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Jak leżałam, to było ok.
    Teraz wstałam do łazienki i po powrocie znów więcej, tym razem kolor ciemniejszy brązowy...
    Idę spać, mam nadzieję że przez noc już się uspokoi i nie będę jutro musiała jechać do szpitala...

    Odpoczywaj I staraj się nie martwić. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i omienie Cię Izba Przyjęć. Ja spedziłam tam dzisiaj trzy godziny.

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 26 kwietnia 2019, 22:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Odpoczywaj I staraj się nie martwić. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i omienie Cię Izba Przyjęć. Ja spedziłam tam dzisiaj trzy godziny.
    A jak u Ciebie sytuacja?

    Sasanka55, ef36 lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 kwietnia 2019, 22:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian, nie wiem, czy chcialabym ogladac szefa, ktory mnie wyrzucil... Zastanow sie, czy bedziesz czula sie komfortowo i jak bardzo zalezy Ci na oficjalnym pozegnaniu bylych wspolpracownikow :*

    Angelika, pewnie jakbysmy sie spotkaly, to migrenowcy z okolicy mieliby z nami ciezko ;) Dwie flakoniary :D Mama zawsze mi powtarzala, ze elegancka kobieta pachnie subtelnie, a nie wylewa na siebie pol butelki, ale akurat tej rady nie moge przelknac :) Dobrze, ze bol glowy juz Ci minal :) Tez musze zaczac wiecej pic wody, bo ostatnio z tym u mnie kiepsko, no i szukam dobrego diabetologa, ktory dobierze mi dawke mety, bo chyba tez powinnam ja brac (homa 3.2). A, jeszcze jedno- nie placz, bejbe, bo za chwile, tak jak Nuska, bedziesz nosic slodka Dzidzie w brzuszku :)

    Syllwia, kciuuuki za ten cykl i majowe testowanie :) Jeszcze troszeczke i zmienisz avatarek tak, jak prosi Niecierpliwa :)

    Pati, nie poznalam Cie takiej nowej :D

    Agge, wspolczuje Ci tego stresu, ale jednoczesnie wierze, ze to nic groznego i juz nigdy nie powroci

    Nuska, Kubus rozwalil system, jest cudny :) Na pewno to nie dziewczynka z taka slodka buzka? ;) Taki malutki, a juz grozi paluszkiem :) 😍😘 przeuroczy!

    Tele, uwielbiam Twoje nastawienie :) :* Teraz oczami wyobrazni, a w niedziele juz naprawde, razem z eMkiem :)

    Moni, o nie :( Bardzo mi przykro, ze sie puls pierdaczy i Cie straszy :( Mam nadzieje, ze jutro wypuszcza Cie z samego rana ze wspanialym samopoczuciem i idealnym stanem zdrowia :* Trzymaj sie, Sloneczko :* :* :*

    Malina, dziekuje za rady :) Na razie nie podejmuje zadnych decyzji, bo nawet nie wiem, czy beta spada, czy endo ladnie sie zluszczylo, kiedy bedzie @ i owu.. Nie wiem, czy obecne krwawienie to okres, czy nie, same znaki zapytania. Mam nadzieje, ze uda mi sie wstrzelic z wyjazdem w jakas magiczna przerwe pomiedzy @ a ciaza, nie rezygnujac z niczego :)

    Ef, trzymasz sie jakos? Pojawilo sie krwawienie? :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 22:29

    Tele...79, ef36, moni05, nuśka91, Angelika1313, syllwia91, 5ylwian, aeiouy lubią tę wiadomość

  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 26 kwietnia 2019, 22:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Nuśka, cudowny ten Twój Kubuś! Normalnie do schrupania 😘 Na pierwszym zdjęciu wygląda tak jakby groził paluszkiem i mówił "nie wolno się mi się tu stresować ciotki!" 😂

    Sylwian, ja bym olała takie spotkanie. Skoro odetchnęłaś z ulgą, że nie musisz chodzić do pracy, to po co teraz dokładać sobie stresu przez takie wymuszone spotkania-pożegnania. Lepiej poświęć ten czas sobie i mężowi 😉

    Ef, jak się dzisiaj czujesz? Coś się rozkręciło??

    Moni, oby badanie holterem wyszło prawidłowo! ✊✊✊Trzymaj się tam dzielnie!

    Dziś rano miałam okropne dreszcze. Ledwo dojechalam na pogrzeb a zaraz po zjawiłam się na IP. Odsiedziałam swoje, ale przynajmniej lekarz uspokoiła mnie że nic się nie dzieje i nie ma zakażenia (to co ze mnie wypadało wczoraj nie miało przyjemnego zapachu, dziś już jest normalnie). Endo co prawda urosło z 19mm przy wypisie do 23mm, ale to pewnie inne spojrzenie na usg...
    W poniedziałek już planowa kontrola.

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 kwietnia 2019, 22:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Dziś rano miałam okropne dreszcze. Ledwo dojechalam na pogrzeb a zaraz po zjawiłam się na IP. Odsiedziałam swoje, ale przynajmniej lekarz uspokoiła mnie że nic się nie dzieje i nie ma zakażenia (to co ze mnie wypadało wczoraj nie miało przyjemnego zapachu, dziś już jest normalnie). Endo co prawda urosło z 19mm przy wypisie do 23mm, ale to pewnie inne spojrzenie na usg...
    W poniedziałek już planowa kontrola.

    :( Bardzo mocno Cie tule, choc tylko wirtualnie

    ef36 lubi tę wiadomość

  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 26 kwietnia 2019, 22:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile kobiety muszą się nacierpieć... :( Ef kochana tulę Cię mocniutko... :(
    Moja @ aktualnie się dopiero rozkręca, tak więc bóle biegunkowe,mdłości i te sprawy...zdycham :/

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 26 kwietnia 2019, 23:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Nuska, a jak sie czujesz? Planujesz wkrotce jakies zwolnienie, skoro sytuacja sie juz u Ciebie zmienila? :*

    Sasaneczko Olu 😍
    Czuje się dobrze, L4 planuje dopiero od lipca. W innych okolicznościach pewnie wzięłabym trochę wcześniej, ale teraz czuję takie zobowiązanie za to co zrobił dla mnie szef... Ale za to planuje tydzień nad morzem początkiem maja i to będzie super 😉

    A co do pracy to u Ciebie pewnie te wszystkie obawy biorą się z tych nieobecności. Nie jesteś ze wszystkim na bieżąco i zaczęłaś się źle czuć... Ale musisz myśleć przede wszystkim o sobie i Twoich potrzebach. Najpierw Ty, potem (dużo innych fajnych rzeczy), a na końcu praca 😉😘

    Ty pisałaś, że nie chcesz planować wakacji przez to co przeszłaś i żeby nie lecieć samolotem w I trymestrze (kilka innych dziewczyn też czytałam że ma takie obawy)... Więc może wakacje w Polsce są wyjściem? ☺️ Albo u którychś sąsiadów np Czechy, Węgry itp. Można wtedy samochodem a ja polecam pociągi sypialne, są super. Tak więc proszę nie smutać, nigdy nie ma takiej sytuacji żeby nie było wyjścia 😘

    Poza tym Kubuś jest na 99% chłopcem. Jak pamiętacie moją historię to dalej nie wiem jak to zrobiliśmy że nie jest dziewczynką xD

    MonikA_89!, Sasanka55, aeiouy, szona lubią tę wiadomość

‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego