Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • Hope&Baby Autorytet
    Postów: 345 166

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Z tymi krostkami bym poszła do lekarza i nie smarowałabym niczym na własną rękę.
    Ide jutro do gina to zapytam o te krostki.
    A duphaston mam brac 2x1. Na szczęście nie plamie ani nie krwawie to ciociaz tyle. Brzuch tez nie boli.

    02.2019- laparoskopia z elektrokauteryzacją
    03.2019- szczęśliwy cykl ❤
    05.2019- Aniołek [*]👼
    11.07.2019 powrót do walki ✊
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam antybiotyk i maść i maść dla męża. Grzybiczne 😩

  • szona Autorytet
    Postów: 5710 13467

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 18:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko, Moni - trzymam kciuki za Wasze Babunie! Moja Babcia ogląda wszystkie mecze piłki nożnej, jestem jej kopią, jako jedyna potrafiła mnie uspokoic, gdy wyłam na całe miasto jako noworodek... Mam wielki sentyment do starszych ludzi, zawsze spotykałam na swojej drodze tylko kochanych.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 19:22

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa! Gratulacje! ❤❤❤
    Przepraszam dziewczyny, że się nie odniosę do wszystkich ale wpadłam tylko na chwilę i idę dalej dogorywać, buziole 😘

    Malinowa91, Sasanka55 lubią tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7504 10624

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    To jednak kregoslup, nie serce, uf. Jeden ratownik tak przystojny, ze az babcia mu zartowala, ze ma 29 lat, a nie 92 :D Moja babunia
    Heh wcale mnie to nie dziwi, że z babuni taka żartownisia. W końcu macie te same geny 😂😂 Dobrze, że to nic poważnego :)

    Sasanka55, Magduullina lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5021 11624

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia a co Ci jest??

    Szona no to pięknie jak potomek wda się w wyjaca na całe miasto mamusie😄😄😄

    Sylwia lepiej dziadostwo dobić teraz niz żebyś miała mieć jakieś komplikacje. Co dostałaś??? A jak wymazy? Będziecie powtarzać po leczeniu??

    Trzymam się bezcukrowo ale dzisiaj kupiłam sobie wege ciastka w Lidlu, no już jest ze mna źle haha :P ciekawe jak to Smakujeee
    Jakby tego było mało wczoraj nastawilam druga turę zakwasu buraczane go💪

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 19:48

    Madziandzia, szona, aeiouy lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7504 10624

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 19:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, heparyna pomoże i szybko rozpuści skrzep. Babcia jest na pewno w dobrych rękach. Dużo siły dla was 😘

    Syllwia91, posmarujesz i lada dzień objawy znikną. Lepiej teraz porządnie przeleczyć, żeby potem w ciąży dziadostwo nie wróciło.

    Mama Stasia, dobrze, że masz drugiego lekarza od poglądów :* Tamten to jakiś niepoważny. Jakby nie wiedział, że dla ciężarówek badanie USG jest zbawienne dla nerwów!

    moni05, syllwia91 lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni znam to, mnie też olewali jeśli chodzi o zakrzepicę... :/ z dnia na dzień skrzepliny robią się coraz twardsze i trudniej im się oderwać, ważne,że już zostało podjęte leczenie, będzie dobrze!

    moni05 lubi tę wiadomość

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 19:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 21:53

    Malinaa90, Malinowa91, MonikA_89!, agge, moni05, Niecierpliwa..., Tele...79, Izape_91, szona, aeiouy, Sasanka55, Magduullina, Iseko, Ochmanka lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 22:09

    Malinowa91, moni05, szona, Sasanka55, Magduullina lubią tę wiadomość

  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Moni, heparyna pomoże i szybko rozpuści skrzep. Babcia jest na pewno w dobrych rękach. Dużo siły dla was 😘

    Syllwia91, posmarujesz i lada dzień objawy znikną. Lepiej teraz porządnie przeleczyć, żeby potem w ciąży dziadostwo nie wróciło.

    Mama Stasia, dobrze, że masz drugiego lekarza od poglądów :* Tamten to jakiś niepoważny. Jakby nie wiedział, że dla ciężarówek badanie USG jest zbawienne dla nerwów!
    Byłam zdziwiona bo zawsze było USG ale takie uroki NFZ

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Mama Stasia co za lekarz! Ja to bym ficha walnela😉 dobrze, ze po majowce masz szanse na porzadna wizyte!

    Sasanko Twoja Babcia to wudze niezla agentka jest duzo zdrowka dla niej!😙

    Monia dla Twojej Babci rowniez duzo zdrowka oby skrzepy sie rozpuscily.. i wszystko wrocilo do normy!

    Nuch czyli kamien z serca! Jak sie czujesz?

    Monika89, a Ty jak po punkcji? Jak samopoczucie?

    Mam do Was tskie glupie pytanie.. ostatnia @ mialam 6 kwietnia to mam rozumieć, ze teraz hest etap 3 tydzien i 3 dzien? Pomozcie!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 20:11

    moni05, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • Mama_Zuzia Autorytet
    Postów: 2536 3957

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Dziękuje Wam za wszystkie kciuki i pytania o zdrowie babci 😘
    Niestety stan jest poważny, miała spuchnięte nogi, lekceważone przez lekarzy rodzinnych („nóżkę pani trzyma w gorze i buja, dużo spacerować”) no a okazało się ze był tam zator. Oderwał się i na szczęście zatrzymał w płucach. No ale kategorycznie leży na pampersie i dostaje leki na rozrzedzenie krwi. Dopóki skrzep się nie rozbije to nie może się ruszyć, bo jeśli się oderwie i zapcha drogę do serca to cóż... 😢 dopiero wróciłam, czekałam za wynikami badań, jadę znów rano.

    Sasanko a jak u Ciebie?

    Malinowa! Przebomba! ❤️

    Ile ciężarówek się nam tu namnożyło... Wasze bety za kilka dni to będzie formalność 😊

    Moni- trzymam ogromne kciuki za babcie! Jeśli mogę coś doradzić- bo niestety ale lekarze moja babcie uśmiercili i zmarła właśnie na zator.. nie dawaj jej wypisywać do domu nawet gdyby lekarze mówili ze wszystko już jest ok!! Moja babcia z zakrzepica płucna w historii w październiku 2017 trafiła z ogromna noga do szpitala (jeździliśmy do trzech bo żaden jej przyjąć nie chciał!!) i okazało się ze ponowna zakrzepica, cała noga zawalona skrzepami. Trzy dni ja potrzymali w szpitalu po czym wypuścili do domu z zaleceniem leków przeciwzakrzepowyxh i nakazem chodzenia bo się upierali ze teraz takie są zalecenia do tej choroby. Niecałe 24h później babcia idąc do lekarza pierwszego kontaktu z opiekunka zmarła. Sprawa toczy się w prokuraturze o zaniedbanie lekarskie, sekcja wykazała niestety ze skrzep się oderwał i poszedł prosto do serca, mimo, ze lekarze napisali w wypisie ze „stan ogólny dobry”. Lekarzom często się teraz nie chce pomyśleć. OcYwoscie nie pisze ze tak będzie w WasYm przypadku, dobrze ze Babcia jest pod opieka tylko pisze oby jak najdłużej była w szpitalu, bo oni teraz wypisują im szybciej tym lepiej. Niestety życia mojej Babci nie wrócę, ale gdyby jakiś lekarz wtedy powiedział żebyśmy wzięli Babcie to byśmy nawet prywatny szpital załatwiali, problem w tym ze człowiek im zaufal :(

    ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Madziandzia a co Ci jest??

    Szona no to pięknie jak potomek wda się w wyjaca na całe miasto mamusie😄😄😄

    Sylwia lepiej dziadostwo dobić teraz niz żebyś miała mieć jakieś komplikacje. Co dostałaś??? A jak wymazy? Będziecie powtarzać po leczeniu??

    Trzymam się bezcukrowo ale dzisiaj kupiłam sobie wege ciastka w Lidlu, no już jest ze mna źle haha :P ciekawe jak to Smakujeee
    Jakby tego było mało wczoraj nastawilam druga turę zakwasu buraczane go💪
    Chyba mnie rozkłada, biegunka od wczoraj, kaszel dusi, wypieki jakieś mam. Norma, jak mam wolne to zawsze chora :(

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape globulki i maść macmiror? I mąż maść clotrimazol. Nie mówił nic o posiewach. One wyszły dobrze także może to nie wykrywa grzybicy? Nie wiem w sumie. No oby szybko przeszło. Najbardziej boli 250zl stracone w 30minit przez głupia Infekcje... 😩

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 21:53

  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 wrote:
    Oj Mama Stasia co za lekarz! Ja to bym ficha walnela😉 dobrze, ze po majowce masz szanse na porzadna wizyte!

    Sasanko Twoja Babcia to wudze niezla agentka jest duzo zdrowka dla niej!😙

    Monia dla Twojej Babci rowniez duzo zdrowka oby skrzepy sie rozpuscily.. i wszystko wrocilo do normy!

    Nuch czyli kamien z serca! Jak sie czujesz?

    Monika89, a Ty jak po punkcji? Jak samopoczucie?

    Mam do Was tskie glupie pytanie.. ostatnia @ mialam 6 kwietnia to mam rozumieć, ze teraz hest etap 3 tydzien i 3 dzien? Pomozcie!
    O tak do tej co chce iść to tak szczegółowo wszystko omawia . No i wiem że nie zostanę olana . Ja bym liczyła od ostatniej @ .

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4033 6184

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia, strasznie mi przykro 😢 to cholerstwo jest strasznie podstępne, zamierzają sprawdzać czy ten skrzep odpuszcza... mam nadzieje, ze zrobią to jak trzeba... 2 czy 3 dniach chyba nie ma mowy, jest na Intensywnym Nadzorze Kardiologicznym a później ma trafić na „zwykły” kardiologiczny... jak nie maja planowych przyjęć na majówkę to może i ja potrzymaja... w końcu ma 80 lat. Tzn we wrześniu będzie miała. Ale na tym oddziale maja co robić niestety...

    Dziękuje Wam dziewczyny, musi być dobrze 😘 poryczalam się bo szukałam jej dowodu dzisiaj i oczywiście skitrany i walający się po dnie szuflady, a na wierzchu już przygotowana dla nas pamiątka na ślub... i zaproszenie. A jeszcze cały miesiąc...

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4033 6184

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch, to Ty miałaś to krótkie znieczulenie? Generalnie super, ze tak dobrze, to znaczy ze dużo nie wycięli wcale 😘✊🏻

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5021 11624

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oprócz ciastek kupiłam makrele i zgadnijcie co wygrało😂

    moni05, agge, Malinaa90, MonikA_89!, Sasanka55, Iseko lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego