Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1196 1127

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Podstawowe badanie d-dimery, grosze kosztuje a będziesz wiedziała czy tworzą Ci się zakrzepy
    Przy poprzednim poronieniu mialam przekroczone o 25. Norma byla do 500 a ja mialam 525. A tak to mam gorna granice. Ale ten zespol antyfosfolipidowy wyszedl mi slabo pozytywny

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1483 1647

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 22:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Przy poprzednim poronieniu mialam przekroczone o 25. Norma byla do 500 a ja mialam 525. A tak to mam gorna granice. Ale ten zespol antyfosfolipidowy wyszedl mi slabo pozytywny
    A kiedy robiłaś badania na zespol antyfosfolipidowy?

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1196 1127

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Przyznam, że kompletnie się na tym nie znam. Rozumiem, że w tym jednym badaniu miałaś stopień świecenia i antygeny? W swojej stopce masz antykoagulant tocznia - czyli to Ci tam wyszło?
    Nie nie. Osobno ANA badalam i tam mialam 1:1000 i swiecenie ziarniste a antykoagulant badalam z zespolem antyfosfolipiowym i tam mialam wykrzykniki i podsumowanie,ze wynik slabo dodatni.

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1196 1127

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 22:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    A kiedy robiłaś badania na zespol antyfosfolipidowy?
    4.04 niecale 2 tyg po poronieniu
    Edit:a nawet szybciej,bo 27.03 poronilam

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 22:11

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 22:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape możesz się stąd wynieść - na majowy wątek póki co, gdzie Ci z dziką radością wpiszę II :*

    Moni obyz Twoja Babcią było wszystko ok iskonczylo się tylko na strachu :*

    Kochane żegnam się na kwietniowym wątku, widzimy się w maju :) mam nadzieję, że wszystkie tam zawitacie oczywiście :*

    Ochmanko dziękuję za prowadzenie wątku! :* Kwiecień był dla mnie bardzo ciężkim miesiącem pod względem psychicznym, ale jakoś przetrwałam i nadal tu jestem dzięki Wam wszystkim, dziekuje ❤️

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 22:31

    Ochmanka, Kittinka83, moni05, Pati96, Angelika1313, Sasanka55, MonikA_89!, aeiouy lubią tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7491 11420

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 22:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tele dawaj znac co u Ciebie. Nawet w nocy. Pamietaj, ze sa takue ktore wtedy nie spia.

    Buziaki Dziewczyny i do zobaczenia na maju. Ochmanko dziekuje za ten szczesliwy watek. Oby czerwca nie bylo juz dla kogo zakladac :)

    Ochmanka, Sasanka55 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Hope&Baby Autorytet
    Postów: 345 166

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 22:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny w maju ❤
    Niech będzie zielono u wszystkich 😘

    Pati96, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    02.2019- laparoskopia z elektrokauteryzacją
    03.2019- szczęśliwy cykl ❤
    05.2019- Aniołek [*]👼
    11.07.2019 powrót do walki ✊
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2204 3208

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 22:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Tele dawaj znac co u Ciebie. Nawet w nocy. Pamietaj, ze sa takue ktore wtedy nie spia.

    Buziaki Dziewczyny i do zobaczenia na maju. Ochmanko dziekuje za ten szczesliwy watek. Oby czerwca nie bylo juz dla kogo zakladac :)

    Kochana będzie dla kogo zakładać. Np. Dla mnie, bo w maju nie mogę jeszcze się starać. I Sasanka mówiła, że też będzie czekać na czerwiec. ;)

    Nuch, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50
  • Tele...79 Ekspertka
    Postów: 205 429

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 22:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam za wsparcie i dobre rady. Lekarz mnie zbadał, w środku wszystko ok, mówił że wszystko wygląda jak normalny okres. Zapytał mnie czy chcę zostać w szpitalu więc oczywiście powiedziałam że wolałabym nie. Tylko się uśmiechnął. Przepisał mi EXACYL co 8 h.i mam odstawić acard. Tak więc mam nadzieję że mi szybko pomoże. Jeszcze raz dziękuję Wam.

    madziorek86, Pati96, Malgonia, szona, moni05, 5ylwian, agge, Izape_91, Sasanka55, Szczesliwa_mamusia, Iseko, MonikA_89!, Arashe, Kingulla, aeiouy lubią tę wiadomość

    31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
    HBS+ Niskie AMH
    Krótkie cykle ok.24-26dni.
    w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
    Wiek 40lat.
  • Hope&Baby Autorytet
    Postów: 345 166

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 22:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Kochana będzie dla kogo zakładać. Np. Dla mnie, bo w maju nie mogę jeszcze się starać. I Sasanka mówiła, że też będzie czekać na czerwiec. ;)
    Kochana cZerwiec też piękny miesiąc. Miesiąc moich urodzin :) więc wierzę że dla was również będzie szczęśliwy ❤ wiara czyni cuda . A cuda się zdarzają jak w naszym przypadku.
    Mieliśmy juz umawiać sie po wstępnej rozmowie do kliniki w białym stoku na in vitro a tu bach.
    Wierzę, ze szczęśliwie sie zakończy i wierzę ze wam tez sie uda

    Pati96, Sasanka55, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

    02.2019- laparoskopia z elektrokauteryzacją
    03.2019- szczęśliwy cykl ❤
    05.2019- Aniołek [*]👼
    11.07.2019 powrót do walki ✊
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2204 3208

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 22:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tele...79 wrote:
    Dziękuję wam za wsparcie i dobre rady. Lekarz mnie zbadał, w środku wszystko ok, mówił że wszystko wygląda jak normalny okres. Zapytał mnie czy chcę zostać w szpitalu więc oczywiście powiedziałam że wolałabym nie. Tylko się uśmiechnął. Przepisał mi EXACYL co 8 h.i mam odstawić acard. Tak więc mam nadzieję że mi szybko pomoże. Jeszcze raz dziękuję Wam.

    To dobrze , że nie dzieje się nic złego. Mam nadzieję, że leki pomogą i będzie już wszystko dobrze. ;)

    Tele...79 lubi tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 22:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane!

    Zaszczytem i ogromną przyjemnością było dla mnie prowadzenie kwietniowego testowania❤

    Pozwoliłam sobie podsumować ten miesiąc. Tak więc wygląda to następująco:

    ✔Aktywny udział w dyskusji brało zdecydowanie więcej dziewczyn ale na liście znalazło się 33 testerki.
    ✔Na powrót do gry oczekiwały z nami 4 ovufriendki.
    ✔W kwietniu 14 z nas zobaczyło na teście dwie kreseczki.
    ✔Niestety u dwóch Staraczek zakończyło się to ciążą biochemiczną💙💙
    ✔Na wątku były z nami 23 Mamusie💚
    ✔ Nad dwiema Mamami czuwają ich Aniołki👼👼
    ✔W trakcie 3 procedur ivf i jednego criotransferu zaciskałyśmy kciuki.
    ✔Na koniec kwietnia mamy dwa Szczęścia ze szkiełka!

    Nie przepadam za statystykami w takich wypadkach bo życie to nie GUS. Po prostu powiem tak: kolejne z nas są o krok bliżej do upragnionego celu jakim jest MACIERZYŃSTWO.

    Do zobaczenia w maju!🤗🤗

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 09:08

    Nikodemka, Angelika1313, OO83, Tele...79, Nuch, Niecierpliwa..., Malgonia, szona, moni05, 5ylwian, DzulkaJ, agge, Maria87, Szczesliwa_mamusia, Malinowa91, Iseko, APrzybylska, Pati96, MonikA_89!, Arashe, syllwia91, moyeu, Ania_85_, aeiouy, nuśka91 lubią tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 23:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    A z zabawnych rzeczy byłam u fryzjera, miałam trochę wątpliwości czy decydować się na koloryzacje, niby nie szkodzi ale strach gdzieś był. Mój fryzjer zobaczył moje włosy i uznał że mają super połysk, odrostu nie widać więc nie farbujemy;) - to są pozytywne objawy ciąży ;)
    Kutwa.. Jak widac po kobiecie zmiane i ewentualnie ciaze czy stan po urodzeniu dziecka co ja jako fryzjer zauwazam np.... Stosuje sombreb lub ombre by klientki czuly sie inaczej to nie wplywa na nic a kobieta czuje sie inna wiecie mam nadzieje o czym mowie..... Wtedy nie ma kontaktu ze skora gkowy wiec? A fryzure trzeba zmieniac .... Sa rowniez salony np golda bez amoniakalne farby mialam okazje tam byc ale farby pachnaaaaa poprostu nie smierdza bez Amoniaku , pani tydzien przed porodem rozjasniala i farbila wlosy ahhhhh jak pachnialo :* zero amoniaku ! Nam tez sie nalezy!

    Tele...79 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 23:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Was moje kochane za to co napisze.... Ale szona bzyyy daj namiar i konwalie kocham ten zapach!!! Ja corcie se sprawilam https://naforum.zapodaj.net/thumbs/058634a43700.jpg
    Kochana jest oby maj przyniosl mi moja kochane.... :* na ogol ja TO taki klebek nerwow snujacy kupke pierza haos totalny , wiem o tym ale wiem ze mnie rozumiecie.... Ps moje chlopaki to lobuziaki ilez razy mozna kliknac wstecz .... Jakby to bylo nie wcisnac cos jak mama czyta ....ohhh jak odpisuje ani nie pisze.... Ja chooc taka haotyczna fryzjer \,,sprzataczka + mama na caly etat chce 3 dziecka wy moje mysie dacie rade !?!!!!!kocham was

    szona, buba123, Sasanka55, Nikodemka, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 23:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 21:54

  • szona Autorytet
    Postów: 5508 12965

    Wysłany: 1 maja 2019, 01:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tele, bardzo się cieszę! Mam nadzieję, że rano będzie już lepiej.

    Ochmanka, pięknie poprowadzony wątek, świetne podsumowanie! Pomimo braku ciazy jest mi bardzo miło być z Wami kolejny miesiąc :)

    Tele...79, Sasanka55, 5ylwian, Ochmanka, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    12 cs po cb. (19 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1196 1127

    Wysłany: 1 maja 2019, 07:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez Wam dziekuje za kwiecien,chociaz przykry dla mnie na poczatku. Wasze rady i cieple slowa sa nieocenione :) bedzie dla mnie zaszczytem byc z Wami w maju :)

    Sasanka55, Magduullina lubią tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2204 3208

    Wysłany: 1 maja 2019, 08:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch wrote:
    I ja też czekam na czerwiec :)
    Oo ,no właśnie. Czerwiec będzie nasz . ;*

    Nuch lubi tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2694 2638

    Wysłany: 1 maja 2019, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobrali mi 9 komórek. Trochę mąż zawalił bo ponoć dał mało nasienia
    (on tak twierdzi) ale mam nadzieję,, że to w niczym nie przeszkodzi. Później Was nadrobię bo jestem jeszcze trochę zamroczona 😋

    Niecierpliwa..., Nuch, MonikA_89!, Magduullina, Pati96, DzulkaJ, moyeu, Ochmanka, Arashe, 5ylwian, Ania_85_, aeiouy lubią tę wiadomość

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • makowa Autorytet
    Postów: 627 973

    Wysłany: 1 maja 2019, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) Odpiszę 5ylwian tutaj, bo na majowym pewnie trudniej by było się odnaleźć ;)
    5ylwian wrote:
    Nie nie. Osobno ANA badalam i tam mialam 1:1000 i swiecenie ziarniste a antykoagulant badalam z zespolem antyfosfolipiowym i tam mialam wykrzykniki i podsumowanie,ze wynik slabo dodatni.
    Troszkę Ci się pokiełbasiło ;)

    Żeby sprawdzić, czy ma się zespół antyfosfolipidowy robi się 3 badania:
    1. antykoagulant tocznia
    2. beta-2-glikoproteinę (przeciwciała)
    3. antykardiolipinę (przeciwciała)

    Nie mogłaś robić "antykoagulantu razem z zespołem antyfosfolipidowym", bo to by znaczyło, że robiłaś te 3 wymienione przeze mnie badania plus jeszcze raz antykoagulant, a to sensu nie ma.
    Wynik słabo dodatni wyszedł Ci przy którym z tych 3 badań? Nie ma czegoś takiego jak "wynik zespołu antyfosoflipidowego słabo dodatni", tylko wynik każdego z tych badań określa się jako ujemny, słabo dodatni lub dodatni. Zespół antyfosoflipidowy jest potwierdzony, gdy każde z tych badań wyjdzie Ci jako dodatnie i to powtórzone po 3 miesiącach.

    ANA1 (bo takie badanie właśnie robiłaś) określa, czy masz w organizmie jakieś przeciwciała. Skoro masz problemy z tarczycą to było wręcz pewne, że ANA1 wyjdą dodatnie, bo zostały wykryte właśnie przeciwciała tarczycowe. Nie wiemy jedynie, czy oprócz nich nie ma jakichś innych przeciwciał. Określić to mogą badania ANA2 i ANA3.

    Moim zdaniem wiesz, że nic nie wiesz. Badania były robione krótko po poronieniu, więc nie wiadomo, czy masz problem z zespołem na co dzień, czy tylko w ciąży (podczas badań organizm działał na trybie ciąża). Powtarzając badania za 3 miesiące nie będziesz mogła ich porównać do zrobionych już badań.

    5ylwian lubi tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
‹‹ 272 273 274 275 276
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.