Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1589 3043

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 17:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs bardzo madrze to ujęłaś chociażby głupi przykład z dnia dzisiejszego:
    Dziewczyna, ktora miala ze mna transfer tydzien temu miala dzis bede 80, a ja 36. I trzeba przyznac, ze odrazu w glowie pojawila sie glupia mysl😞 gdzie tak na prawde ta beta zarowno u mnie jak i u tej dziewczyny moze wrozyc, ze bedzie wszystko dobrze.

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 17:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to prawda forum nie raz siada na psychikę. Często czytam zdanie które dobieram do siebie. Nie dziwię się wszystkim Ciężaróweczkom które się stresuja i przypisuja wszystko do siebie. Bo jedna ma to a druga tamto a ja nie albo ja mając to samo nigdy nie zajde albo poronie na bank.... Przykre to jest bardzo ale prawda taka że każda jest inna i każda ciąża może być inna przecież każda z nas zna historie mamuśki gdzie każda ciążę przeżywała inaczej. Prawda? To co którejś z nas się dzieje nie musi się dziać drugiej. Ja czarna chmura mówię Wam nie dajmy się zwariować!

  • buba123 Autorytet
    Postów: 679 922

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 17:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie i okazuje się ze będę miała drugiego syneczka :)

    Niecierpliwa..., moni05, Pati96, agge, MonikA_89!, MamaStasia :), szona, Angelika1313, 5ylwian, Sasanka55, Malinaa90, Nuch, Kingulla, Iseko, APrzybylska, Maria87, Szczesliwa_mamusia, eemmiilliiaa, Arashe, Madziandzia, Malinowa91, Ochmanka, Malgonia, OO83, madziorek86, moyeu, Ania_85_, aeiouy lubią tę wiadomość

    21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 17:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buba cudownie :):) to teraz musicie myśleć nad imieniem :)

    buba123 lubi tę wiadomość

  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2209 3221

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami tak jest ,że odbieramy coś w inny sposób niż ktoś chciał coś przekazać. Ja sama wiem po sobie jakiego miałam stresa jak czytałam, że Wy macie jakieś objawy ,a ja nie miałam żadnego. Że innym rosnie beta dobrze a mi nie. Chociaz ja nie jestem dobrym przykładem, bo skończyło się zle. Ale niestety tak jest ,że każda ciąża inaczej przebiega i trzeba w jakiś sposób patrzeć na to indywidualnie.

    moni05 lubi tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 18:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/58230cef3585.jpg

    Dziewczyny chyba pozytyw?:)

    szona, Angelika1313, Pati96, 5ylwian, Sasanka55, moni05, Malinaa90, agge, Nuch, Iseko, Maria87, Szczesliwa_mamusia, Arashe, buba123, Madziandzia, Malinowa91, Ochmanka, moyeu, aeiouy lubią tę wiadomość

  • buba123 Autorytet
    Postów: 679 922

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Buba cudownie :):) to teraz musicie myśleć nad imieniem :)
    W domku mamy Błażeja a teraz to mi się podoba Aleks ale mąż nie jest przekonany

    21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
  • szona Autorytet
    Postów: 5592 13147

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 18:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Szona ile jesteś dpo? Ja miałam takie klucia jajników w ostatnim cyklu i fasola była! A nigdy też tak nie miałam żeby jajniki bolały.

    Dostałam wolne na czwartek! Czyli szykuje się długi seks weekend 😂

    Ciężko powiedzieć, może 3-4. Izape Szatanie! Nie nakręcaj mnie! Mów mi, że te jajury bolą bez powodu, błagam 😂

    Angelika1313 lubi tę wiadomość

    14 cs po cb. (21 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • szona Autorytet
    Postów: 5592 13147

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 18:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    To czy ma się mdłości i się rzyga jak kot wcale nie oznacza silnej ciąży. Potem dziewczyny zachodzą w ciąże i schizują że nie mają objawów i że na pewno poronia... nie nakręcajcie nikogo takimi zabobonami.

    Zgadza się - ale tu chodziło chyba o to, że Małgonia bała się braku objawów, dlatego jej eleganckie wymioty cieszą bardzo - głównie dlatego, że Ją to uspokaja.

    A cała reszta - racja - i różne są przebiegi ciąż i początkowe bety.

    Angelika1313, Sasanka55, Ochmanka lubią tę wiadomość

    14 cs po cb. (21 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • szona Autorytet
    Postów: 5592 13147

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 18:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/58230cef3585.jpg

    Dziewczyny chyba pozytyw?:)

    Udanej majówki 😂✊✊

    Niecierpliwa..., Angelika1313, Pati96, Sasanka55, Iseko, Ochmanka, aeiouy lubią tę wiadomość

    14 cs po cb. (21 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1209 1155

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/58230cef3585.jpg

    Dziewczyny chyba pozytyw?:)
    Jak dla mnie pozytyw :)

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1209 1155

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 18:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Ja z objawów ciążowych to nie życzę sobie niczego oprócz wielkich cycków i brzucha 😀
    Slonce dziewczyny mi przypomnialy,ze mialas pozytywne ANA. Robilas jakies dalsze badania?

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • Tele...79 Ekspertka
    Postów: 205 429

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Dziewczyny przepraszam ale dzisiaj w ogóle Was nie czytałam, pózniej nadrobię.
    Mam problem, może któraś jest w stanie mi coś doradzić. Wczoraj zaczęłam plamić,w nocy dostałam @ do południa miałam obfitą czyli tak jak zwykle,a od kilku godzin mam chyba krwotok, nawet rok temu po poronieniu tyle się ze mnie nie lało. O 12.00 założyłam tampona i podpaskę i wyszłam do sklepu a pół godziny pózniej jak wróciłam to byłam całkowicie zalana,przebrałam się, umyłam i założyłam nowego tampona i podpaskę i znowu za ok.pół godziny było wszystko zalane i tak w kółko. Od południa zużyłam 9 tamponów i 6 podpasek. Tyle zazwyczaj zużywam w 2 dni. Normalnie się ze mnie cały czas leje,siedzę na kibelku i widzę że bardzo szybko kapie lub leci ciurkiem. Dzwoniłam do lekarza i kazał mi jechać na izbę przyjęć,więc na razie czekam na męża ok.21 powinien być.

    31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
    HBS+ Niskie AMH
    Krótkie cykle ok.24-26dni.
    w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
    Wiek 40lat.
  • Tele...79 Ekspertka
    Postów: 205 429

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie wiem jak ja dojadę do szpitala (30km) no i jak oni mnie tam zbadają jak tak mocno się ze mnie leje.

    31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
    HBS+ Niskie AMH
    Krótkie cykle ok.24-26dni.
    w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
    Wiek 40lat.
  • szona Autorytet
    Postów: 5592 13147

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 18:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tele...79 wrote:
    Witajcie. Dziewczyny przepraszam ale dzisiaj w ogóle Was nie czytałam, pózniej nadrobię.
    Mam problem, może któraś jest w stanie mi coś doradzić. Wczoraj zaczęłam plamić,w nocy dostałam @ do południa miałam obfitą czyli tak jak zwykle,a od kilku godzin mam chyba krwotok, nawet rok temu po poronieniu tyle się ze mnie nie lało. O 12.00 założyłam tampona i podpaskę i wyszłam do sklepu a pół godziny pózniej jak wróciłam to byłam całkowicie zalana,przebrałam się, umyłam i założyłam nowego tampona i podpaskę i znowu za ok.pół godziny było wszystko zalane i tak w kółko. Od południa zużyłam 9 tamponów i 6 podpasek. Tyle zazwyczaj zużywam w 2 dni. Normalnie się ze mnie cały czas leje,siedzę na kibelku i widzę że bardzo szybko kapie lub leci ciurkiem. Dzwoniłam do lekarza i kazał mi jechać na izbę przyjęć,więc na razie czekam na męża ok.21 powinien być.

    O rany! Brałaś jakieś nowe leki? Acard na przykład? Mam nadzieję, ze to nic groźnego :/

    14 cs po cb. (21 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1556 2139

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tele nie dasz rady wcześniej jechać do szpitala? Moja pierwsza miesiączka po cesarce była taka,aż słabo mi się robiło,zalewałam wszystko...chcieli mnie łyżeczkować na szczęście się uspokoiło. Bierzesz teraz acard, brałaś ibuprofen ? Coś co mogło zaburzyć Ci krzepnięcie?

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1556 2139

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 18:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tele jak nie dasz rady dojechać to dzwoń po pogotowie,mąż dojedzie do Ciebie. Pamiętaj,że to utrata krwi...może być niebezpieczna.

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • Tele...79 Ekspertka
    Postów: 205 429

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    O rany! Brałaś jakieś nowe leki? Acard na przykład? Mam nadzieję, ze to nic groźnego :/
    Biorę Acard og kilku miesięcy, a od kilku dni biorę 2 antybiotyki Amotaks i Metronidazol.

    31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
    HBS+ Niskie AMH
    Krótkie cykle ok.24-26dni.
    w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
    Wiek 40lat.
  • Tele...79 Ekspertka
    Postów: 205 429

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Tele jak nie dasz rady dojechać to dzwoń po pogotowie,mąż dojedzie do Ciebie. Pamiętaj,że to utrata krwi...może być niebezpieczna.
    Jezu ani mnie nie strasz, kurdę myślałam że coś poradzicie żebym nie musiała jechać na IP.

    31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
    HBS+ Niskie AMH
    Krótkie cykle ok.24-26dni.
    w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
    Wiek 40lat.
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1556 2139

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 18:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acard 75 czy wyższa? Interakcje z antybiotykiem mogą być różne...

    8p3os65gp79cy9ly.png
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego