Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3852 6353

    Wysłany: 6 kwietnia 2019, 08:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeiouy wrote:
    Dziewczyny gdyby nie Wy tu, to chyba nigdy do tego bym nie doszla... dziekuje Wam bardzo!

    A tak to mam czarno na bialym: owulacje potwierdzona monitoringiem ale bardzo slabej jakosci, bo zrobilam ten estradiol...

    Jak do tej pory zaden z ginow nie wzbudzil we mnie zaufania. W Łodzi oprocz kliniki Salve (do ktorej chodze) mamy Gamete blisko tez... nie wiem, moze jednak zmienie na Gamete?

    Co oprocz brania lamette mozna jeszcze zrobic? Dodam, ze raczej zdrowo sie odzywiam, wszystko gotuje sama, nie pale (bo czytalam, ze to obniza jakosc komorek) alko do owu raczej. No ale z uzywek uwielbiam kawe... nie ciagnie mnie do slodyczy tez (czytalam, ze cukier tez oslabia jakosc konorek). Moze ryb wiecej powinnam jesc?

    EDIT: widze co mi podpowiedzialas Monika. Tylko zjem sniadanie i kupie sobie dhea i q10! Dziekuje bardzo!
    Jedna kobieta na wątku o niskim amh pisała ze codziennie jadła jajka, chyba 3 dziennie 😝
    Ja też biorę q10, aż 600 mg i dhea 50mg. I Wit d 4000 j.m Do ovu brałam tez mace i pije mioinozytol

    aeiouy, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • szona Autorytet
    Postów: 5641 13283

    Wysłany: 6 kwietnia 2019, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lecę na badania, odniosę się do Was później - ale teraz wiem, że badanie to dobry pomysł, chociaż sprawdzę jakość owulacji (o ile była :D)

    Aeiouy - od razu złapałam Twój nick, bo przypomniała mi się wyliczanka z zerówki :)
    Estradiolem się nie martw, wszystko da się naprawić piksami :) a może właśnie znalazłaś przyczynę niepowodzeń?

    A na dobry humor w trakcie weekendu -wrzucam Wam moją paprykę. Otóż, NAWET ONA JEST W CIĄŻY! Ale głupio zazdrościć papryce :D (i oczywiście zeżarłam kanapkę - żeby wit. D się wchłaniała, a dopiero później sprawdziłam, że estradiol i progesteron nie muszą być na czczo 😅 Przez chwilę było gorąco 😰)

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/53c5ad34d25f.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 08:49

    ElfiaKsiężniczka, aeiouy, MonikA_89!, Madziandzia, moni05, Irvine90, Ewelina29, agge, Ochmanka, APrzybylska, Magduullina, Angelika1313, Iseko, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 6 kwietnia 2019, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati a masz ten douphaston w domu? Moze warto zaczac lykac na nowo?
    Trzymaj sie!

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7363 10452

    Wysłany: 6 kwietnia 2019, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Nie mam takiej możliwości, bo u mnie w mieście w weekend nie ma czynnego laboratorium. Właśnie lekarz mi napisał, że mam iść do szpitala.
    Na IP zrobią ci wszystkie badania. Trzymam kciuki, żeby tylko na strachu się skończyło! ✊✊

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7363 10452

    Wysłany: 6 kwietnia 2019, 08:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    U mnie 10 dpo biel na tescie :( Podejrzewam, ze nie obejdzie sie bez wywolania okresu...
    :( Powtórz test za 2-3 dni. W sumie 10dpo to może jeszcze nie być implantacji, jak maluch się ociąga

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 08:51

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3852 6353

    Wysłany: 6 kwietnia 2019, 08:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    W sensie łykasz tabletki i od razu spać? :P Spróbuję dzisiaj tak zrobić.

    Martwią mnie jednak te mini plamienia, bo są jakieś dziwne...takie brunatno-szare. Chyba, że one są takie przez pałeczki kwasu mlekowego, które mi dr kazał brać.
    Tak, wolę przespac te skutki ubocZne. Np. Jak clo brałam to sie bałam tych skutków ubocznych, wiec brałam na noc.

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • szona Autorytet
    Postów: 5641 13283

    Wysłany: 6 kwietnia 2019, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Pauliska, super, że podoba Ci się w pracy.

    Dzulka, mam nadzieję, że ten skok temperatury jest dobrym znakiem.

    Aeioy, trzymam kciuki za wyniki badań.

    A u mnie nie za fajnie, wczoraj minęło mi to plamienie ,a dziś przyszło z podwójną siłą. Jak to zobaczyłam od razu się poplakalam. Aż cała się trzęse. Napisałam do lekarza czekam na odpowiedź, co mam robić.

    Oby skonczylo się na strachu :/ trzymam kciuki mocno

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2209 3221

    Wysłany: 6 kwietnia 2019, 08:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za kciuki . Ubieram się i idę na sor. Duphastonu nie mam ,bo mi się skończył. Ale lekarz mi napisał, że będzie konieczny powrót do duphastonu i ,że po cytologi pewnie to nie jest dlatego mam iść do szpitala.

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50
  • szona Autorytet
    Postów: 5641 13283

    Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    U mnie 10 dpo biel na tescie :( Podejrzewam, ze nie obejdzie sie bez wywolania okresu...

    To jeszcze bardzo wcześnie, czekamy przynajmniej do 14 dpo ✊

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Ewelina29 Koleżanka
    Postów: 53 100

    Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Dzięki dziewczyny za kciuki . Ubieram się i idę na sor. Duphastonu nie mam ,bo mi się skończył. Ale lekarz mi napisał, że będzie konieczny powrót do duphastonu i ,że po cytologi pewnie to nie jest dlatego mam iść do szpitala.

    Dobrze robisz, jedź na IP, od razu Cię zbadaja, zobaczą czy wszystko jest ok. Trzymam mocno kciuki :)

  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1211 1164

    Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Cześć ciocie! :)
    Mam już 99 gramów i długością jestem starsze o 6 dni. Nogi mam długie na 15+0. :O
    Pan doktor mówi, że mam coś imitującego siusiaka, leżałem rozkraczone, ale mimo to boi się powiedzieć czy na pewno, bo to strasznie śliski temat. Raz przez Pana doktora Pani pomalowała pokoik w samoloty i później był raban... Potwierdzimy kwestię mojej płci 7 maja. :)
    Wszystko jest ok i doktor mówi, że nie robiłby aminopunkcji. Po co mnie kłuć, mój mózg wygląda bardzo dobrze.
    A tu zdjęcia: na jednym wyglądam jak kosmita, a na drugim akurat macham do mojej starszej siostry :)

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f780d78dc579.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ec5278abc24.jpg
    Jaki Slodziak 😍 ciesze sie,ze nie musisz miec amniopunkcji,na pewno kamien z serca:) niech rosnie zdrowo :)

    moni05 lubi tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3150

    Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wczoraj plamienie ustało. Rano zrobilam test i biel. Brzuch tak super delikatnie czuje jak na @. Po implantacjj (jak to plamienie to to) kiedy test powinien być już pozytywny. Nie wiem co się dzieje. Nigdy tak nie miałam. Zdecydowałam że dziś już odstawieniu duphaston. Dobrze robię ?

    9ewns65gkf9ocqq6.png
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Jedna kobieta na wątku o niskim amh pisała ze codziennie jadła jajka, chyba 3 dziennie 😝
    Ja też biorę q10, aż 600 mg i dhea 50mg. I Wit d 4000 j.m Do ovu brałam tez mace i pije mioinozytol

    O jajka nie musze sie martwic, bo akurat mam je od mamy i jej kurek takze beda czesciej pojawiac sie w mojej diecie. Moze sprobuje co drugi dzien?

    A mace czemu tylko do owu bralas? Ja biore caly czas, to zle?

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko ja też nie testuje jeszcze, chociaż korci ☺️ ale nie stresuj sie, bo faktycznie może być za wcześnie! Ale podziwiam za odwagę, bo ja chyba nawet jak mi nie przyjdzie okres to będę się bala sikac na test, ale przyjdzie... tak czuję

    Aeiouy idź do tego mojego doktora, poczytaj sobie opinie, jest dobrym lekarzem i pomoże 🙂 mnie wyśle niedługo na hsg, no chyba, że mi się udało ☺️ ale sam proponuje różne rozwiązania, nie trzeba nawet nic wyciągać od niego na siłę

    aeiouy lubi tę wiadomość

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3852 6353

    Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeiouy wrote:
    O jajka nie musze sie martwic, bo akurat mam je od mamy i jej kurek takze beda czesciej pojawiac sie w mojej diecie. Moze sprobuje co drugi dzien?

    A mace czemu tylko do owu bralas? Ja biore caly czas, to zle?
    Malgonia jakoś tak mi poradziła zeby brać do ovu. Jak zaczęłam brać w styczniu to mi sie cykl jakoś rozlegulowal i musialam do cycloprogynovy wrócić. Pewnie to nie była maca, ale teraz biorę tylko do ovu

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5008 11616

    Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona ale niespodzianka!!! Papryka w ciąży😊 no to jak nic jest znak, że zaraz Ty też będziesz! Aż chce się zaśpiewać wszystko Ci mówi że Cie ktoś... ppoo... yyy zapylil :D i pokochał!

    Nikodemka będąc na forum od ponad 2 lat nauczyłam się, że jak 10 dpo test nie wychodzi to powtarzamy do skutku :D poza tym moja zna oma też miała takie objawy 10 dpo test negatywny wymioty biegunka i 14 dpo pozytyw piękny :) także tego Ci życzę!

    MonikA_89!, szona, Ochmanka, Angelika1313, Iseko, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred - teoretycznie 2 dni po zagniezdzeniu test powinien wyjsc pozytywny. Ja na Twoim miejscu jeszcze poczekalabym z odstawieniem dupka :)

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape - to byloby zbyt piekne przy cyklu bezowulacyjnym, ale jakas nadzieje oczywiscie mam... W srode ide na bete :)

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5008 11616

    Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Hej. Wczoraj plamienie ustało. Rano zrobilam test i biel. Brzuch tak super delikatnie czuje jak na @. Po implantacjj (jak to plamienie to to) kiedy test powinien być już pozytywny. Nie wiem co się dzieje. Nigdy tak nie miałam. Zdecydowałam że dziś już odstawieniu duphaston. Dobrze robię ?
    Jeżeli podejrzewa że to implantacja to nie odstawiaj dupka. Ja jak miałam plamienie to test wychodził już pozytywny. Dzień dwa po i plantacji test już powinien coś pokazać a jak nie to beta powinna już dać odpowiedź. Dupka odstaw jak będziesz miała pewność że nie ma kropka.

    Pati96 trzymam kciuki żeby było dobrze!

    Dziewczyny jutro sikam! :o

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 09:35

    MonikA_89!, DzulkaJ, Malgonia, Iseko lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wybaczcie, ze sie nie odniose... :( zrobilam wlasnie Norda, jest krecha :( 29.03 beta wynosila 25, a teraz... do tej pory juz dawno powinna spac. Jade do laboratorium

    Aa, od poczatku marca, czyli zajscia w ciaze nie uprawialam seksu, no bo najpierw ciaza, pozniej poronienie, teraz antybiotyk

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 09:38

‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego